ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΒΕΝΖΙΝΗΣ...

Reaction score
2
Τους τελευταιους μηνες εχω παρατηρησει οτι εχει αυξηθει η καταναλωση του αυτοκινητου μου.Απο 6.5λ/100χλμ σε 7λ εως 7,3λ.
Θα ηθελα να ρωτησω αυτους που ασχολουνται με την καταναλωση αν και αυτοι εχουν παρατηρησει καποια αυξηση της καταναλωσης.
Την καταναλωση την μετραω με τον εξης τροπο:φουλαρω το ντεποζιτο μεχρι το στομιο.Κανω 100χλμ με τον ιδιο τροπο οδηγησεις και με τις ιδιες συνθηκες και μετα πηγαινω στο ιδιο βενζιναδικο και το ξαναφουλαρω μεχρι το στομιο.
Εκτιμω οτι ειναι η πιο εγκυρη μετρηση... οχι απο υπολογιστη ταξιδιου ή στο περιπου βαση ενδειξης.. Το εχω μετρησει και σε αλλα βενζιναδικα και τα ιδια..
Παλια δεν ξεπαιρνουσα τα 7λ και υπο καποια πιεση κατα διαστηματα..
Λενε οτι κλεβουν οι αντλιες,νοθεια με αιθανολη που αυξανει την καταναλωση κ.α

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
79.871
Σε άλλο βενζινάδικο δοκιμάσατε; Να κλέβουν όλα αποκλείεται.

Reaction score
2
Απάντηση: ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΒΕΝΖΙΝΗΣ...

Δεν τη θεωρώ μεγάλη τη διαφορά, μπορεί απλά να οφείλετε στο "πόδι" σου.
Αλλά πόσα χλμ έχεις κάνει? (πέραν της λογικής συντήρησης, παίζει να θέλουν καθάρισμα τα μπεκ)

Reaction score
7.350

Κανω 100χλμ με τον ιδιο τροπο οδηγησεις και με τις ιδιες συνθηκες
και στην ιδια διαδρομη δηλαδη? με την ιδια κινηση? δεν μπορει οι συνθηκες να ειναι ακριβως ιδιες.Οι τελευταιοι μηνες που λες ηταν χειμωνιατικοι αρα φορουσες και μαλλον πιο βαρια παπουτσια (χοντροτερη σολα και προφανως πιο βαρια). Αυτο μου φαινεται πιο λογικη εξηγηση για τοσο μικρη διαφορα (0,5-0,8 λιτρα στα 100 χιλιομετρα)

indikos001

Games
Editor
Reaction score
4.563

μηπως επεσε η πιεση στα ελαστικα?

Reaction score
2

Οπως λεω και πιο πανω μετραω εδω και πολυ καιρο την καταναλωση με τον συγκεκριμενο τροπο(φουλαρισμα μεχρι το στομιο) και παλια παρα που το πηγαινα καποιες φορες νευρικα δεν ξεπερνουσα τα 7λ με μεση καταναλωση 6.5λ με 6.7λ.
Τωρα που κανω φουλ οικονομικη οδηγηση και με πιεση στα λαστιχα 34 κατω απο 7λ δεν μπορω να πεσω. Οφειλω να ομολογησω οτι ποτε δεν δοκιμασα απο ακριβω βενζιναδικο αν και τωρα τα περισσοτερα εχουν σχεδον την ιδια τιμη.. ενας βενζινας μου ειχε πει οτι εχουμε αδυναμες βενζινες με αποτελεσμα το καυσιμο να καιγεται πιο γρηγορα.

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
79.871
Αδύναμες και δυνατές βενζίνες δεν υπάρχουν. Όλες απο ένα μέρος βγαίνουν.

Reaction score
265
Re: Απάντηση: ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΒΕΝΖΙΝΗΣ...

και στην ιδια διαδρομη δηλαδη? με την ιδια κινηση? δεν μπορει οι συνθηκες να ειναι ακριβως ιδιες.Οι τελευταιοι μηνες που λες ηταν χειμωνιατικοι αρα φορουσες και μαλλον πιο βαρια παπουτσια (χοντροτερη σολα και προφανως πιο βαρια). Αυτο μου φαινεται πιο λογικη εξηγηση για τοσο μικρη διαφορα (0,5-0,8 λιτρα στα 100 χιλιομετρα)
0,8lt/100km ειναι μεγαλη διαφορα.Εγω θα ελεγα να το δει το αμαξι του σε ενα συνεργειο πρωτα και αν ειναι ενταξη,ας κανει παρομοιες δοκιμες με βενζινη απο διαφορετικο πρατηριο.

Εντελος κουφο,αλλα καποτε σε ενα γειτονα μου το αμαξι του ''ρουφαγε'' βενινη γιατι ειχε ψιλοκολημενο χειροφρενο.

Γιατι τι αμαξι λεμε?????

Reaction score
265
Τους τελευταιους μηνες εχω παρατηρησει οτι εχει αυξηθει η καταναλωση του αυτοκινητου μου.Απο 6.5λ/100χλμ σε 7λ εως 7,3λ.
Θα ηθελα να ρωτησω αυτους που ασχολουνται με την καταναλωση αν και αυτοι εχουν παρατηρησει καποια αυξηση της καταναλωσης.
Την καταναλωση την μετραω με τον εξης τροπο:φουλαρω το ντεποζιτο μεχρι το στομιο.Κανω 100χλμ με τον ιδιο τροπο οδηγησεις και με τις ιδιες συνθηκες και μετα πηγαινω στο ιδιο βενζιναδικο και το ξαναφουλαρω μεχρι το στομιο.
Εκτιμω οτι ειναι η πιο εγκυρη μετρηση... οχι απο υπολογιστη ταξιδιου ή στο περιπου βαση ενδειξης.. Το εχω μετρησει και σε αλλα βενζιναδικα και τα ιδια..
Παλια δεν ξεπαιρνουσα τα 7λ και υπο καποια πιεση κατα διαστηματα..
Λενε οτι κλεβουν οι αντλιες,νοθεια με αιθανολη που αυξανει την καταναλωση κ.α
για micra 1.000cc ειναι πολλα τα 7.3 lt και με οικονομικη οδηγιση.Κατι δεν παει καλα με το αμαξι φιλε.

Reaction score
2

τα αναλωσιμα ειναι αλλαγμενα και πιο νωρις μαλιστα.. το ενδεχομενο με τον καθαρισμο της πεταλουδας το εχω ξανακουσει.. αλλα δεν μπορω να πιστεψω βαση αυτου να και μισο λιτρο παραπανω..

Reaction score
2

Αν έχεις περάσει τα 50-60.000 χλμ πήγαινε για καθαρισμό και έλεγχο μπεκ.

Reaction score
181

τα αναλωσιμα ειναι αλλαγμενα και πιο νωρις μαλιστα.. το ενδεχομενο με τον καθαρισμο της πεταλουδας το εχω ξανακουσει.. αλλα δεν μπορω να πιστεψω βαση αυτου να και μισο λιτρο παραπανω..
Είναι η καρδιά του αυτοκινήτου.
Αν δεν λειτουργεί καλά έχεις λάθος μίγμα.
Έχεις ηλεκτρική πεταλούδα?
Αν ναι, υπάρχει ένδειξη σφάλματος αν έχει "υπολογιστή" ή την ανάλογη λυχνία το αμάξι?
Έχει το αυτοκίνητο φύσα δεδομένων ECU?

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.263
Απάντηση: Re: ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΒΕΝΖΙΝΗΣ...

Αδύναμες και δυνατές βενζίνες δεν υπάρχουν. Όλες απο ένα μέρος βγαίνουν.
Βλέπε: διυλιστήριο.
Η μόνη περίπτωση "αδύναμης" βενζίνης, είναι αυτή της χρήσης απλής 95 οκτανίων σε κινητήρα που έχει φτιαχτεί έτσι ώστε να έχει πλήρη απόδοση, με περισσότερα οκτάνια. Εκτός βέβαια αν λέγοντας ότι ένα βενζινάδικο έχει "αδύναμη" βενζίνη, εννοούσε "νοθευμένη". :wink:

Reaction score
2

Για να μιλατε ολοι ετσι σημαινει οτι εσεις δεν εχετε παραπονο απο τα καυσιμα..!!!?
ξερετε ποσο καινε τα καινουρια χιλιαρια? παντα μιλαω για εντος. π.χ c1

Reaction score
30.491

Βενζίνη απο βενζίνη σίγουρα εχει διαφορά. Αν μιλήσουμε για απλή 95 ron και super 100 ron, η 98 σαφώς και υπάρχει διαφορά.Εαν δε, μπλέξεις και με νοθευμένη καλά κρασά. Κοίτα αυτό που σου είπαν για καθαρισμό πεταλούδας και βλέπεις.Αν κάνεις πολλά χλμ ημερησίως σκέψου την λύση του γκαζιού.Είναι πολύ πιο φτηνό απο την βενζίνη.Μισή τιμή ανα λίτρο. Θα δείς το έξοδο του καυσίμου να μειώνεται δραματικά.

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
79.871
Re: Απάντηση: Re: ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΒΕΝΖΙΝΗΣ...

Βλέπε: διυλιστήριο.
Η μόνη περίπτωση "αδύναμης" βενζίνης, είναι αυτή της χρήσης απλής 95 οκτανίων σε κινητήρα που έχει φτιαχτεί έτσι ώστε να έχει πλήρη απόδοση, με περισσότερα οκτάνια. Εκτός βέβαια αν λέγοντας ότι ένα βενζινάδικο έχει "αδύναμη" βενζίνη, εννοούσε "νοθευμένη". :wink:
Ακριβώς έτσι.

Κινητήρες που χρειάζονται βενζίνη 98 οκτανίων και χωρίς αυτή μειώνουν advance υπάρχουν ελάχιστοι, και σίγουρα κανένας σύγχρονος ατμοσφαιρικός.

Οι ανόθευτες βενζίνες 95 και 98 οκτανίων είναι ίδιες, η διαφορά είναι στην προσθήκη αντικρουστικών. Ούτε είναι πιό "καθαρή" η 98.

Reaction score
30.491
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΒΕΝΖΙΝΗΣ...

Ακριβώς έτσι.

Κινητήρες που χρειάζονται βενζίνη 98 οκτανίων και χωρίς αυτή μειώνουν advance υπάρχουν ελάχιστοι, και σίγουρα κανένας σύγχρονος ατμοσφαιρικός.
QUOTE]

Γιατί το λες αυτό? οι πιο πολλοί κινητήρες έχουν knock sensor , έστω στον ΝΟ 1 κύλυνδρο για έλεγχο του χτυπήματος και μείωση του αβανς στην συνέχεια.

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
79.871
Διαφορετική διατύπωση:

Κινητήρες που να αλλάζουν το advance λόγω 95 οκτανίων υπάρχουν ελάχιστοι, και σίγουρα κανένας σύγχρονος ατμοσφαιρικός ή μικρός υπερτροφοδοτούμενος.

Γιατί το λες αυτό? οι πιο πολλοί κινητήρες έχουν knock sensor , έστω στον ΝΟ 1 κύλυνδρο για έλεγχο του χτυπήματος και μείωση του αβανς στην συνέχεια.
Όλοι οι κινητήρες των τελευταίων 20 ετών περίπου έχουν knock sensors έστω κι αν σε μερικούς παλιότερους είναι πρωτόγονο.
Με βενζίνη 95 οκτανίων όμως, ποτέ δεν θα μειώσουν προπορεία γιατί δεν θα προαναφλεγεί το μείγμα.

Reaction score
6.680

θα σου πω κατι ποιο απλο (μιας και κανεις ολα τα περιοδικα πριν την ωρα τους,και δε εχεις καποια εστω μικρη διαρροη μη οσφρησιμη)πριν ξεκινησεις την αιμοδοσια στα συνεργεια, (βασικη προυποθεση , οι διαφορες να ειναι στις ιδιες θερμοκρασιες εξωτερικου περιβαλλοντος,μιας και διαδρομες,τροπος οδηγησης ειναι ο ιδιος), απλα αλλαξε βενζιναδικο(α).

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.681
Members
38.730
Νεότερο μέλος
Tasos Tsekouras