ΑΥΤΗ είναι η σωστή κατηγορία...

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
...για τη συνέντευξη που έδωσε ο Νίκος Δήμου στον Σταύρο Θεοδωράκη, μόνο και μόνο για το παρακάτω quote:

Σ.Θ.: Στη Δύση,πάντως,πολλά παιδικά δωμάτια θυμίζουν «τεχνολογικά εργαστήρια» και αυτό δεν είναι και πολύ καλό για τα παιδιά.

Ν.Δ.: Η μητέρα μου με κυνηγούσε διότι διάβαζα συνεχώς (εξωσχολικά) και θα έχανα το φως μου. Μετά, γιατί άκουγα πολύ ραδιόφωνο. Είχα κατασκευάσει μόνος μου ένα ραδιόφωνο με γαληνίτη. Από μικρός ενδιαφερόμουν τόσο για τη λογοτεχνία, όσο και για την τεχνολογία (η ίδια λέξη ανάποδα). Βρίσκω αστεία την προκατάληψη πολλών διανοουμένων- η τεχνολογία είναι μία καθαρά πνευματική δημιουργία. Εμπεριέχει φαντασία, γνώση, εφευρετικότητα. Μια μηχανή είναι όπως ένα βιβλίο- αρκεί να ξέρεις να τη διαβάσεις.

Νομίζω οι tech-freaks του AVSite θα πρέπει να τον τιμήσουμε με κάποιο τρόπο τον άνθρωπο... :happy_6:

Διαβάστε ολόκληρη την (πολύ ενδιαφέρουσα) συνέντευξη εδω: tanea.gr

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.461
Πάντως, η δήλωση που εμπεριέχεται στην ερώτηση του δημοσιογράφου αποδίδει πλήρως την τεχνοφοβία, την αντιτεχνολογική υστερία και την αμορφωσιά του έλληνα. Πριν κάποια χρόνια, η ΔΕΗ τοποθέτησε στην Όθρυ μερικές ανεμογεννήτριες εν τω μέσω απειλών, καθ’ όσον τα τοπικά ιθαγενή ζώα απειλούσαν να τις ανατινάξουν με δυναμίτη.

Reaction score
0
Απάντηση: Re: ΑΥΤΗ είναι η σωστή κατηγορία...

Πάντως, η δήλωση που εμπεριέχεται στην ερώτηση του δημοσιογράφου αποδίδει πλήρως την τεχνοφοβία, την αντιτεχνολογική υστερία και την αμορφωσιά του έλληνα. Πριν κάποια χρόνια, η ΔΕΗ τοποθέτησε στην Όθρυ μερικές ανεμογεννήτριες εν τω μέσω απειλών, καθ’ όσον τα τοπικά ιθαγενή ζώα απειλούσαν να τις ανατινάξουν με δυναμίτη.
Γνήσιοι απόγονοι των......αρχαίων ημών προγόνων (?)... που ήταν ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ κάθε τι τεχνολογικού..... που ΑΝ ζούσαν στην εποχή μας, θα ήταν ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ τους...:prof:

Reaction score
5
Τι να λέμε. Όλη η συνέντευξη έχει κομμάτια που πρέπει να τα 'κάψουμε' στο μυαλό μας και να μας οδηγούν την σκέψη. Γιατί ο τόπος χρειάζεται βαθιές αλλαγές. Νοοτροπίας κυρίως. Τον ΝΔ πολλοί εμίσησαν όπως και τις αλήθειες που λέει.

"Τι θα του (του Bill Gates) λέγατε για την Ελλάδα αν τον συναντούσατε;
Ότι είναι η χώρα στην οποία ακόμα και αυτός (όπως και ο Steve Jobs της Αpple και ο Larry Εllison της Οracle) θα είχε αποτύχει παταγωδώς. Κατ΄ αρ χάς διότι δεν είχαν πτυχία. Και ποιος σε αυτήν τη χώρα θα ανέθετε σε έναν 19χρονο ένα κομβικό έργο- να φτιάξει λογισμικό για το πρώτο ΡC της ΙΒΜ;"

Υποκρισία, πτυχιολαγνεία, ανασφάλεια, έλλειψη βάθους γνώσης και σκέψης

"Πώς μπορεί,όμως,να ξεχωρίσει κανείςτο «καλό» από το «κακό» στο χάος του Διαδικτύου.
Θέμα παιδείας, η οποία αλλάζει ριζικά στην ψηφιακή εποχή. Η μάθηση και η απομνημόνευση είναι περιττές- όλες τις γνώσεις τις βρίσκεις ακόμα και μέσα από το κινητό σου τηλέφωνο. Τώρα πρώτο θέμα είναι η κριτική ικανότητα, η δυνατότητα να αξιολογείς και να ελέγχεις. Ο δάσκαλος δεν είναι πια αυτός που μοιράζει γνώση, αλλά αυτός που ασκεί την κρίση."

Ποιός διδάσκει κριτικό πνεύμα; Πού θα μάθουν τα παιδιά μας να 'κρίνουν' σωστά; Πάντως όχι από το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα, που η παπαγαλία είναι σίγουρο 'προσόν' επιτυχίας.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.461
Η μάθηση και η απομνημόνευση είναι περιττές- όλες τις γνώσεις τις βρίσκεις ακόμα και μέσα από το κινητό σου τηλέφωνο. Τώρα πρώτο θέμα είναι η κριτική ικανότητα, η δυνατότητα να αξιολογείς και να ελέγχεις. ..
"Αυτό που πρέπει να μάθετε στο πανεπιστήμιο είναι σε ποιο βιβλίο να ανατρέξετε". Μου το είχε πει πανεπιστημιακός δάσκαλος, πριν 25 χρόνια, που συνήθιζε να βάζει εξετάσεις του στυλ, "πάρτε μαζί σας όσα βιβλία θέλετε, όσες σημειώσεις θέλετε, και ελάτε να γράψετε εξετάσεις".

Reaction score
7
"Αυτό που πρέπει να μάθετε στο πανεπιστήμιο είναι σε ποιο βιβλίο να ανατρέξετε". Μου το είχε πει πανεπιστημιακός δάσκαλος, πριν 25 χρόνια, που συνήθιζε να βάζει εξετάσεις του στυλ, "πάρτε μαζί σας όσα βιβλία θέλετε, όσες σημειώσεις θέλετε, και ελάτε να γράψετε εξετάσεις".
Εγώ αυτό το βίωσα στο εξωτερικό πού έκανα ματαπτυχιακό και δεν έκανα (σε αντίθεση με την θητεία μου στη ΑΣΟΕΕ) ούτε ένα σκονάκι!

melina

Cargo 200
Reaction score
44.308
Η ανωνυμία είναι δύναμη ή ευκαιρία για αυθαιρεσίες;
Και τα δύο. Δίνει τη δυνατότητα για καταγγελίες (π. χ. ο υπάλληλος που εκθέτει τα επικίνδυνα ελαττώματα προϊόντων της εταιρείας του) αλλά και για συκοφαντίες. Η αρχαία τέχνη της λιβελλογραφίας συνεχίζεται και ψηφιακά...

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Απάντηση: Re: ΑΥΤΗ είναι η σωστή κατηγορία...

Στον Ηλεκτρομαγνητισμό βεβαίως βεβαίως...

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Η ανωνυμία είναι δύναμη ή ευκαιρία για αυθαιρεσίες;
Και τα δύο. Δίνει τη δυνατότητα για καταγγελίες (π. χ. ο υπάλληλος που εκθέτει τα επικίνδυνα ελαττώματα προϊόντων της εταιρείας του) αλλά και για συκοφαντίες. Η αρχαία τέχνη της λιβελλογραφίας συνεχίζεται και ψηφιακά...
Δυστυχώς έτσι είναι.
Όμως, θέλω να πιστεύω πως έχουμε και τα "όπλα" για να αντιμετωπίσουμε αυτές τις καταστάσεις:

Πώς μπορεί,όμως,να ξεχωρίσει κανείς το «καλό» από το «κακό» στο χάος του Διαδικτύου.

Θέμα παιδείας...
:cool_4:

GF

Reaction score
27
Για την ιστορια, δεν νομιζω οτι ο Μπιλ εγραψε ποτε το DOS.
Το αγορασε απο αλλους, κοψοχρονια αν θυμαμαι καλα.
Ισως το μονο που εγραψε, και αυτο με καθε επιφυλαξη, να ηταν η BASICA.
Οπως και να εχει, το βγαζω το καπελο!:prof:

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Μάλλον στα Windows αναφέρεται.
Όπως και να'χει, ο Bill είχε καταλάβει ότι όλο το παιχνίδια θα παίζεται στο software όταν ακόμα δεν υπήρχε καλά-καλά το hardware.
Τότε που η κατασκευή ενός PC ήταν το Ιερό Δισκοπότηρο για τους geeks της εποχής, οι οποίοι, κλεισμένοι μέσα στα γκαράζ τους προσπαθούσαν να φτιάξουν PC απ'ό,τι είχαν διαθέσιμο.

Πριν ακόμη προλάβει να χαρεί ο Wozniak για τη δημιουργία του πρώτου PC, ο Bill τους μιλούσε για το πόσο σημαντικό θα είναι το software.
Κι o Steve Jobs για τη σημασία του marketing...

Reaction score
1.844
Απάντηση: ΑΥΤΗ είναι η σωστή κατηγορία...

Ο Νίκος Δήμου έχει σπουδάσει φιλοσοφία στη Νυρεμβέργη, έχει γράψει παντού, σε ότι έντυπο φαντάζεστε, έχει δουλέψει χρόνια σαν επιχειρηματίας (και διαφημιστικής εταιρίας), ξέρει τους υπολογιστές απο τους πρώτους στην Ελλάδα, κ.λ.π.
Αυτά που λέει στην παραπάνω συνέντευξη, δεν είναι τα κορυφαία του (άποψή μου).
Πάρτε, απο εδώ, δυό δείγματα.
Ελεύθερος δεν είναι αυτός που κάνει ό,τι θέλει αλλά αυτός που ξέρει τι θέλει.
Οι μεγάλες εταίρες, είναι η κορυφαία στιγμή της γυναικείας παντοδυναμίας. Γοήτευαν, γλεντούσαν, κυβερνούσαν, διάλεγαν τους εραστές τους και αποσπούσαν περιουσίες, για να δίνουν αυτό που η φύση χαρίζει δωρεάν σε όλους.

GF

Reaction score
27
Γιατί;
Γιατι εκανε αυτο που, σχεδον καθε πιτσιρικας (και οχι μονο) που "επαιζε" με τους υπολογιστες τοτε, ονειρευοταν..... πραγματικοτητα.
Ναι τον ζηλευω.
Ειτε το θελουμε ειτε οχι, DOS/IBM/PC/INTEL/WINdows/Microsoft, εκαναν τους υπολογιστες προσιτους σε ολους μας και δεν εννοω μονο οικονομικα.

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.125
Members
38.412
Νεότερο μέλος
FotisLam