Αγαπημένοι live δίσκοι

gid

Reaction score
9.826
Τι μου θύμησες; Έχω δει το σχετικό φιλμ πριν από μισό αιώνα σε κεντρικό αθηναϊκό κινηματογράφο, δυστυχώς κάτω από πολύ προβληματικές συνθήκες. Νάσαι καλά. Θα ψάξω να το βρω στην έκδοση που λες.
Θα χαρώ να διαβάσω τη γνώμη σου.

Δεν έχω δει την ταινία κι ούτε θέλω να τη δώ, μου αρκεί ο ήχος.

Για περίπου 40 χρόνια απολάμβανα το διπλό άλμπουμ. Μέχρι που έμαθα, εμβρόντητος, πως υπήρχαν κι άλλα κομμάτια που δε χώρεσαν στο βινύλιο (αλλά υπάρχουν στο dvd), και μεταξύ αυτών ένα που με συγκλόνισε.

Reaction score
844
Και εμένα πλέον δεν με ενδιαφέρει η ταινία, αλλά ο ήχος όπως λες κι εσύ. Μήπως όμως η πλήρης έκδοση 'εχει κυκλοφορήσει μόνο σε dvd;

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.130
Συναντώ συχνά άτομα που τους αγαπούν αλλά αγνοούν αυτό το άλμπουμ. Δεν ξέρουν τι χάνουν.

View attachment 363978
Αν τους αγαπούν και δεν γνωρίζουν αυτό το album, κάτι κάνουν πολύ λάθος.

Reaction score
152
Είναι βέβαιο πως στο φόρουμ θα υπάρχουν μερικοί φανς των Led Zeppelin. Αν δεν το γνωρίζετε ήδη, κάντε ένα κόπο και αναζητήστε αυτό εδώ το λάιβ. Στην πλήρη έκδοση, όχι αυτή του διπλού βινυλίου, αλλά αυτή που έχει μερικά τραγούδια ακόμη, που αναφέρονται στο παραπάνω λίνκ (και μεταξύ αυτών ένα αριστούργημα).

Συναντώ συχνά άτομα που τους αγαπούν αλλά αγνοούν αυτό το άλμπουμ. Δεν ξέρουν τι χάνουν.
Εχω δει τη συγκεκριμένη ταινία στο κινηματόγραφο Αττικόν όταν ήμουν στο Γυμνάσιο. Ο ήχος ήταν πολύ καλός (τετρακάναλος) και θυμάμαι ότι είχαν συνδέσει και τη συστοιχία των subwoofer από το σύστημα Sensurround που ήταν μόνιμα εγκατεστημένο στην αίθουσα για τη προβολή της ταινίας Battlestar Galactica.

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
52.971
1744280767870.png

Unlike most other pop music recordings, which use multitrack recording techniques, no post-recording mixing or overdubbing was performed on the album. The music was mixed live from microphones on each musical instrument, then sent directly to a two track stereo digital tape recorder.

Regarding the album, Joe says: ‘I want to clear up two myths about this record which still crop up all the time. Myth 1: During the live recording of the album, the audience was forbidden to applaud. Fact: There was plenty of applause. We were just playing a lot of unfamiliar material, and recording it for an album, so the audience were asked to hold it until they were sure a song was finished. They understood this and there was no problem. Myth 2: It’s a double album with a side missing. Fact: This was my first album to be released on CD, where the running time was not an issue. I was having a hard time deciding what to leave out for the LP, though, and I suggested making a 3-sided one, and selling it for the price of a regular album. Much to my surprise, the record company said yes. So rather than a side missing, you got an extra side. Critics, of course, hadn’t had to pay for it.

- πολύ καλό το αποτέλεσμα 🖖

Reaction score
4.189
Ένα ένα μου 'ρχονται λόγω των ημερών.
Μόνο κερί δεν ανάψαμε εκείνο το βράδυ τον Σεπτέμβρη του '12 στον Λυκαβηττό!

Dead can dance - In concert (3lp's box set)

1744827930229.png

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
52.971
Live σέ διάφορες πόλεις του Texas

IMG_20250501_164822.jpg

IMG_20250501_164804.jpg

Η μπάντα είναι σέ καλή φόρμα και αποτυπώνεται σέ πολύ καλή εγγραφή/παραγωγή ... Κάτωθι κάποια θετικά σχόλια για την έκδοση σέ βινύλιο...

... ok , ECM είναι αυτή και ο πήχης ψηλά , αλλά τό καλό νά λέγεται

Reaction score
1.254
Μπομπ Μάρλει, them bellies full....

Όταν τον αγόρασα δε μου πέρναγε από το μυαλό ότι κάποια στιγμή θα κατέληγα σε αυτό που καυτηρίαζε ο Μάρλει :-(

marley1.jpg

marley2.jpg

Reaction score
1.254
Brand X - Livestock

Ντράμερ ο Φιλ Κόλινς σε ορισμένα κομμάτια, πλήκτρα ο συνεργάτης του D. Bowie ο Robin Lumley, κιθάρα Goodsall (ο κιθαρίστας των Atomic Rooster), μπάσο ο Percy Jones που πολύ πιθανόν όλοι να έχουμε κι άλλο δίσκο που συμμετέχει.

Ο έτερος ντράμερ ήταν ο Kenwood Denard. Έχει παίξει με Miles Davis, Quincy Jones, Sting, Jaco Pastorius, Stanley Jordan... χαμός!

Θεωρώ ότι για το είδος της μουσικής Jazz - Rock - Prof Fusion, η live εκτέλεση είναι σπάνιας ποιότητας ως εκτέλεση και ηχογράφηση.

brandx1.jpg

brandx2.jpg

Reaction score
1.254
Κι άλλος ένας δίσκος της μέση των 70s, Peter Frampton Comes Alive, που ο Φράμπτον τραγουδούσε με εκείνο το σωληνάκι στο στόμα, πως το λέγανε; vocorder;

Τέτοια εξώφυλα δε χωράνε στο Tidal, ούτε σε DSD 8-)

Ντράμερ ο Ελληνας Γιάννης Σιώμος καταγωγή πατρός από την Κατερίνη, γενημμένος στην Αμερική.

Φοβερός ντράμερ, έχει παίξει και με την Carly Simon κάποια φοβερά κομμάτια. Δυστυχώς άλλος ένας βασιλιάς της σκόνης, έφυγε νωρίς.

Πλήκτρα και κιθάρα έπαιζε στο δίσκο ο Bob Mayo, επίσης μεγάλη καριέρα σε Foreigner, Joe Walsh, Hall and Oates, Robin Trower/Procol Harum κλπ.

frampton 1.jpg

frampton 2.jpg

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.141
Members
38.415
Νεότερο μέλος
arishonda