Αγγλικό ρεύμα...

Reaction score
0
Καλησπέρα σε όλους.
Θα ήθελα να ρωτήσω (σίγουρα κάποιοι εδω μέσα γνωρίζουν) τι ρεύμα (ηλεκτρικό) έχουν στην Αγγλία.
Θέλω να παραγγείλω μια συσκευή από εκεί και δεν ξέρω αν υπάρχει συμβατότητα με τα 230V-50Ηz που έχουμε εδώ και τα φίς των καλωδίων.
Ξέρω οτι η συσκευή πίσω έχει διακόπτη επιλογής 110-230V αλλά αρκεί αυτό ?
Εχετε αγοράσει κάποιοι από Αγγλία. Τι να προσέξω ή αν χρειάζονται μετεροπές και άλλα φις, να ψάξω για παραγγελία από άλλο κράτος (αν υπάρχει ασυμβατότητα στο ρεύμα) ?

Reaction score
1.966
Απάντηση: Αγγλικό ρεύμα...

Το ίδιο με το δικό μας, αλλά με διαφορετικό φις.:403:

Reaction score
0

Ευχαριστώ.
Κάπου διάβασα κάτι για 240V και σκέφτομαι μήπως έχουν σαν μέση τιμή αυτό, οπότε με τα δικά μας 230 δεν θα λειτουργεί σωστά. Ισχύει κάτι τέτοιο ? Το φις είναι ευκολότερο να λυθεί.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
21.737

Το μονοφασικό ρεύμα στο Ην. Βασίλειο έχει όντως ονομαστική τάση 240V, αλλά αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα για μια συσκευή που προδιαγράφεται με 230V. Άλλωστε, σε πολλές συσκευές ο κατασκευαστής αναγράφει την ένδειξη συνδυαστικά, 230/240V. Φυσικά, η συχνότητα είναι η ίδια, 50Hz, όπως την καθόρισε η AEG στο τέλος του 19ου αι, κι αυτό ισχύει για όλη την Ευρώπη.

Reaction score
0

ΟΚ ευχαριστώ, θα προχωρήσω.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.469

Αν θέλεις υπάρχουν και αντάπτορες , που προσαρμόζουν το αγγλικό φις στο ελληνικό , στα καταστήματα ηλεκτρικών ειδών.

Reaction score
0

Αντροπή ... και μόνο που το σκέφτηκες οτι μπορεί να προσθέσω μεταξύ του ρευματολήπτη και του καλωδίου ρεύματος ένα τέτοιο "ακάθαρτο" μαραφέτι.
Αντί να μου προτείνεις την αντικατάσταση του καλωδίου ρεύματος με άλλο ανώτερο από αυτό που περιλαμβάνεται στη συσκευασία.
Που βαδίζουμε κύριοι?
Σε τι χαλαιπούς καιρούς ζούμε?
Ατιμο ΔΝΤ ποιός θα μείνει να υποστηρίξει την αγνότητα του hobby?
:142::142::142:

Πέρα από την πλάκα πάντως, έκανα τελικά την παραγγελια από την Ισπανία, για λόγους χρόνου παράδοσης. Εκεί έχουν τα ίδια ρεύματα και πρίζες με εμάς.
Μικρότερη αναμονή, λίγο ακριβότερο λόγω διαφοράς ισοτιμίας ευρώ-λίρας με AUD.
Αναμονή τώρα και ελπίζω να πάνε όλα καλά με τη συναλλαγή (μην τους ψάχνω και δεν τους βρίσκω)

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.512
Members
38.194
Νεότερο μέλος
led106