Αγοράζω ηχεία για PC!

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.477
Χαιρετώ τα πλήθη! Λοιπόν, μέχρι στιγμής απολάμβανα μουσική (συχνότερα) και ταινίες (σπανιότερα) στο PC με τα Logitech Z-5500. Όμως, λόγω ανακατατάξεων στο χώρο του γραφείου, πρέπει να περάσω σε σύστημα 2.1 ή 2. Με μια μικρή έρευνα βρήκα τα Behringer Studio Monitor MS20 και τα Logitech Z-623.

Η μέχρι τώρα σύγκριση ξεκινάει με το γεγονός ότι τα Logitech έχουν subwoofer, κάτι το οποίο – καλώς ή κακώς – συνήθισα με τα Ζ-5500, ενώ τα Behringer δεν έχουν. Δεν ξέρω κατά πόσο αυτό το γεγονός λειτουργεί υπέρ ή κατά των Behringer και θα ήθελα τη γνώμη σας.

Τα Logitech τα ξέρω σαν εταιρία, θεωρώ ότι δεν θα με απογοητεύσουν – εξάλλου δεν έχω και τρομερές απαιτήσεις από τον ήχο στο PC – ενώ τα Behringer είδα αρκετούς (π.χ. CostasEAR) να πίνουν νερό στο όνομά τους, αλλά ως εκεί, δεν είχα κάποια ευκαιρία να τα ακούσω. Σε ποιο σημείο υπερέχουν των Logitech;

Επίσης, τα Behringer έχουν optical input, κάτι το οποίο λείπει στα Logitech – και το θεωρώ μειονέκτημα για τα τελευταία.

Κάτι τελευταίο – το οποίο μάλλον θα ακουστεί αστείο αλλά μου προξένησε απορία: η (αριθμητική) σύγκριση των Watts! 200W (RMS) τα Logitech, 20W τα Behringer! OK, δεν θέλω να κάνω πάρτυ στο γραφείο, αλλά τα 20W από τα 200W, ε, απέχουν κάμποσο! Χάνω κάπου κάτι;

Τέλος, είδα τα ότι τα Behringer MS-40, πέραν των διπλάσιων Watts, «κατεβαίνουν» πιο χαμηλά από τα Behringer MS-20 (50Hz-25kHz τα πρώτα Vs 65Hz-25kHz). Ίσως να ψάχνω ψύλλους στα άχυρα, αλλά είναι ακροάσιμη η διαφορά;

Επίσης, επειδή δεν κατάφερα να βρω τα σχετικά στοιχεία, τα Behringer τι μέγεθος έχουν; Χωράνε σε γραφείο ή θα έχω πρόβλημα χώρου;

Το εύρος των χρημάτων που μπορώ να διαθέσω είναι περίπου €120-170.

Περιμένω τις απόψεις σας!

Reaction score
460
Απάντηση: Αγοράζω ηχεία για PC!

Παρε jbl να ησυχασεις μια για παντα!!:113:

wizzy

Reaction score
22.477

Έχεις να προτείνεις κάποιο συγκεκριμένο μοντέλο; Οι λόγοι που το προτείνεις;

wizzy

Reaction score
22.477

Ε, καλά ρε, πέραν αυτού!:116: Γνωρίζω την αγάπη του antkots για τα JBL, αλλά δεν μου φτάνει!

Reaction score
7.089

JBL CONTROL 2PS

λιγο πιο πανω απο το οριο ομως

Reaction score
460

Έχεις να προτείνεις κάποιο συγκεκριμένο μοντέλο; Οι λόγοι που το προτείνεις;
Καλημερα,εκτος της μεγαλης μου αγαπης προς αυτην την μαρκα,ειναι ηχεια που δεν σπανε δεν χαλανε και παιζουν μουσικη!!
Σου κανουν ολα τα χατηρια με πολυετη και απροβληματιστη χρηση.Βαλτα να παιζουν μερα νυχτα "τσιτα"δεν θα κανουν κιχ,και το βασικοτερο δεν αλλαζουν τα ηχητικα χαρακτηριστικα τους οσες ωρες και να παιξουν με τερμα γκαζια!!!
Οσο δε για την τιμολογιακη τους πολιτικη εχω να πω οτι ειναι "τσαμπα".
Ακουσε καπου τα ηχεια αυτα και δεν θα χασεις εαν τα παρεις.
Ο Νικ Αρβανιτακης καποιες προτασεις μπορει να εχει κατα νου,στειλτου ενα πμ.
Υπαρχουν αρκετα μοντελλα της εν λογω μαρκας που μπορουν να σε καλυψουν.

Reaction score
2

Δλδ... το να βάλεις τα πίσω ηχεία των Z-5500 μπροστά, να καταργήσεις το κεντρικό και να το δουλεύεις στο Stereo X 2 σε ενοχλεί?

wizzy

Reaction score
22.477

Βασικά, ο χώρος του γραφείου πλέον δεν μπορεί να φιλοξενήσει το (αρκετά) ογκώδες subwoofer... Πίστεψέ με, "πονάω" πολύ που θα "βάλω στον πάγο" τα Ζ-5500, αλλά μάλλον δεν υπάρχει άλλη λύση... Πάντως, θα μελετήσω ξανά το χώρο και αν μπορώ να εφαρμόσω τη λύση σου, θα το κάνω με μεγάλη μου χαρά!:107:

Reaction score
2

Εγώ έτσι τα χω μαζέψει. Όλο λέω να πάρω κάτι πιο ποιοτικό... αλλά κάθομαι ελάχιστα πλέον στο desktop και αυτό το γαργαλητό στα πόδια... αχ....

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746

Γιωργάκη μας και τα Behrringer και τα Μ-Audio είναι μιά χαρά για τα λεφτά τους.
Μην σε απασχολεί η μικρή ισχύς .
Σκέψου οτι θα τα χρησιμοποιείς σαν near field monitor.

Reaction score
5.879

Tα εχω απο τον Μαιο περιπου και ειμαι απολυτα ευχαριστημενος με τον ηχο τους. Τα 20 watt μη σε φοβιζουν. Ειναι αρκετα για ενα δωματιο,η ενα γραφειο. Εγω τα παιζω σε 9τμ.
Εχουν συνδεθει με οptical στο λαπτοπ.

wizzy

Reaction score
22.477

Δλδ... το να βάλεις τα πίσω ηχεία των Z-5500 μπροστά, να καταργήσεις το κεντρικό και να το δουλεύεις στο Stereo X 2 σε ενοχλεί?
Βασικά, ο χώρος του γραφείου πλέον δεν μπορεί να φιλοξενήσει το (αρκετά) ογκώδες subwoofer... Πίστεψέ με, "πονάω" πολύ που θα "βάλω στον πάγο" τα Ζ-5500, αλλά μάλλον δεν υπάρχει άλλη λύση... Πάντως, θα μελετήσω ξανά το χώρο και αν μπορώ να εφαρμόσω τη λύση σου, θα το κάνω με μεγάλη μου χαρά!:107:
Καταρχήν, ευχαριστώ όλους όσους κατέθεσαν τις απόψεις τους (είτε εδώ, είτε με pm). Τελικά, βρέθηκε εναλλακτική λύση. Κράτησα τα 2 front speakers και το subwoofer των Ζ-5500 και βρήκα χώρο στο γραφείο ώστε να φιλοξενηθεί το τελευταίο χωρίς προβλήματα. Το subwoofer αποδίδει πολύ ικανοποιητικά (ίσως και καλύτερα από πριν) και δεν έχω κανένα παράπονο από την μείωση των δορυφόρων από 5 σε 2 - στο κάτω κάτω, μουσική ακούω στο 99% των περιπτώσεων.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω και τον antonis_sp για την ιδέα, με έβαλε σε "κόπο" να σκεφτώ την πρότασή του, αλλά με "έβγαλε" από το έξοδο των περίπου €100 που ετοιμαζόμουν να διαθέσω.

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.871
Members
38.508