Αγορά Ηχείων Home Theater μέχρι 850 ευρώ

Reaction score
0
Καλημέρα σε όλους,
ψάχνω ηχεία για home theater 5.1 μέχρι 850 ευρώ και προσανατολίζομαι προς τα KEF KHT-2005.3 που είναι περίπου σε αυτή τη τιμή.
Έχετε να προτείνετε κάτι καλύτερο ?

Επιπλέον επειδή υπάρχει πρόβλημα διαρρύθμισης σκέφτομαι να αγοράσω και τους ασύρματους πομπούς της KEF για τα πίσω ηχεία (τους βρήκα εδώ http://www.odes.gr/index.php?option...ypage-ask.tpl&product_id=1757&category_id=256) αξίζουν ή ο ήχος θα βγαίνει πεθαμένος.

Επιπλεόν αν δεν βάλω τους πομπούς και επιλέξω να βάλω κανάλι με καλώδιο, υπάρχει πρόβλημα να περάσω απο το ίδιο κανάλι και τα δυο καλώδια των πίσω ηχείων ή θα δημιουργεί θόρυβο.

Και κάτι τελευταίο .. Έχω ακούσει ότι όλα τα καλώδια των ηχείων που φεύγουν απο τον ενισχυτή θα πρέπει να έχουν το ίδιο μήκος αληθεύει, ρωτάω γιατί για τα πίσω θα χρειαστώ περίπου 10 μέτρα για το κάθε ηχείο θα πρέπει να έχω το ίδιο μήκος και για τα τέσσερα μπροστινά (Κεντρικό, sub, και 2 μπροστινά) ?

Το ξέρω ότι ρωτάω πολλά.

Κάθε βοήθεια θα ήταν πολύτιμη.
Ευχαριστώ όλους για το χρόνο σας.

Reaction score
0
Πριν μου γράψετε ότι είναι σε λάθος θεματική ενότητα το ξέρω, ή μάλλον το είδα τώρα αν μπορεί ο moderator να το διορθώσει. Και υπόσχομαι να προσέχω περισσότερο.

Ευχαριστώ

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746
Απάντηση: Αγορά Ηχείων Home Theater μέχρι 850 ευρώ

Τι ενισχυτη εχεις?
Ποσο μεγαλος ειναι ο χωρος σου?

Reaction score
70
Καλό είναι τα καλώδια τα 3 μπροστά να έχουν τo ίδιο μήκος (π.χ. 3 μέτρα) και τα πίσω να έχουν μεταξύ τους ίδιο μήκος (π.χ. 10 μέτρα τα 2 surround) και για το sub όσο θέλεις (π.χ 2 μέτρα).Δεν χρειάζετε να είναι όλα ίδια.Τι νόημα έχει να βάλεις καλώδια 10 μέτρα στα μπροστινά ηχεία.Απλώς αυτό που σου είπαν είναι να έχουν το ίδιο μήκος τα ηχεία αριστερά-δεξιά για μην έχεις πρόβλημα στερεοφωνικής εικόνας.Επίσης κατά την γνώμη μου μην πάρεις πομπούς είναι τσάμπα λεφτά και δεν θα έχεις καλό ήχο.Αυτό με το κανάλι που λες δεν το κατάλαβα.Για εξήγησε το λίγο.

Reaction score
70
Αν κατάλαβα καλά αυτό που λες για το κανάλι εννοείς μάλλον ότι χτίζεις σπίτι και θα κάνεις κανάλι να περάσουν τα καλώδια για τα πίσω ηχεία.Αν κατάλαβα καλά έτσι να το κάνεις.Είναι πολύ καλύτερο από το να πάρεις πομπούς.Ούτε θόρυβο θα έχουν.Άλλωστε τα πίσω ηχεία δεν αναπαράγουν μεγάλο μέρος της μουσικής.Αυτή την δουλειά την κάνουν τα 2 μπροστά ηχεία.Τι ενισχυτή και τι χώρος έχεις,όπως ρωτήθηκε ήδη?

Reaction score
0
Καταρχήν ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Οκ πήρα το μήνυμα για τους πομπούς.
Κατάλαβα
Τώρα σχετικά με τα πίσω ηχεία, δεν χτίζω τώρα σπίτι, δυστυχώς το κανάλι θα το βάλω λίγο πάνω απο το σοβατεπι, ακολουθώντας το τοίχο και ανεβάζοντας το ψηλά θα χρειαστώ περίπου 10 έως 13 μέτρα για τα πίσω ηχεία.

Αυτό που ρώτάω είναι αν ουσιαστικά ακουμπούν τα καλώδια καθώς θα είναι μέσα στο κανάλι, υπάρχει περίπτωση να δημιουργούν θόρυβο ? Τονίζω ότι μέσα στο κανάλι θα υπάρχουν μόνο αυτά τα δύο καλώδια.

Τέλος απο ενισχυτή σκεφτόμουν είτε τον Pioneer VSX-919AH-K είτε τον Denon AVR-1910 είτε τον Yamaha RX-V663 κάτι δηλαδή γύρω στα 450 ή 500 ευρώ το πολύ.

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.921
Απάντηση: Re: Αγορά Ηχείων Home Theater μέχρι 850 ευρώ

Αυτό που ρώτάω είναι αν ουσιαστικά ακουμπούν τα καλώδια καθώς θα είναι μέσα στο κανάλι, υπάρχει περίπτωση να δημιουργούν θόρυβο ?
Δεν νομίζω.

Μόνο καλώδια εικόνας μην περάσεις μαζί με τα καλώδια ηχείων!

Τότε έχεις προβλήματα στην εικόνα.

Reaction score
0
Όχι καλώδιο εικόνας δεν υπάρχει λόγος να περάσω ..

Καμία γνώμη σε σχέση με τους ενισχυτές ?
Ο χώρος είναι ορθογώνιος (μακρόστενος, μήκος γύρω στα 11 μέτρα πλάτος γύρω στα 3,80 και ύψος γύρω στα 40 τετραγωνικά) αλλά η γωνία που θα γίνει το στήσιμο θα είναι γύρω στα 20 έως 25 τετραγωνικά δηλαδή λίγο μεγαλύτερο απο το μισό του χώρου.

Reaction score
70
Στους ενισχυτές δεν μπορώ να σε βοηθήσω καθότι είμαι "καθαρός" δικάναλος.Νομίζω ότι έχω ακούσει καλά λόγια για τους pioneer.Δεν ξέρω όμως ας απαντήσει καποιος ποιο γνώστης.Άλλωστε σε αυτούς τους ενισχυτές πρέπει να αξιολογίσεις πολλά δεδομένα.Πρέπει πρώτα να βρεις τι θέλεις από αυτόν.Καλό ήχο για ταινίες,μουσική,πολλούς αποκωδικοποιητές,εισόδους hdmi??Πες μας τι θέλεις?

Reaction score
0
Οκ σκοπός είναι εκεί να οδηγώ

1. PS3 για να παίζω BLUE RAY
2. Ένα media player raidsonic ice ...309 κάτι (δε θυμάμαι ακριβώς το μοντέλο) και στις δύο περιπτώσεις ο ήχος θα οδηγείται απο οπτική ίνα.
3. Ίσως και κάποιο HTPC και αυτό μέσω οπτικής.

Το ιδανικό θα ήταν να μπορεί να κάνει και upscale στην εικόνα σε 1080p για να βελτιώνεται και το video απο DVD, για κάτι τέτοιο θα έδινα και παραπάνω χρήματα ( μέτρο όμως)

Οι απαιτήσεις μου σε μουσική είναι λογικές κυρίως για έντονους ήχους σε home theater τον θέλω.

Reaction score
10
Να σε στεναχωρησω τωρα, για να μη στεναχωρηθεις μετα....

Ο χωρος σου ειναι πολυ μεγαλος για το σετ που διαλεξες, κι ας παιξει ο μισος ( πραγμα που δεν γινεται ).

Κανε λιγο υπομονη και παρε κατι μεγαλυτερο, γιατι τα 850 τα βλεπω να παιζουν σε κανενα εξοχικο σε λιγο καιρο.

Και δευτερον, μακρυα απο ασυρματα ηχεια αν θες να εχεις το κεφαλι σου ησυχο.

Reaction score
0
Τώρα με σκότωσες
τουλάχιστον για να απαλύνεις λίγο το πόνο τι θα πρότεινες και σε τι τιμή. (εννοώ τάξη μεγέθους δε περιμένω να μου πεις τιμοκατάλογο.)

Κάντε κάτι παιδιά γιατί ήταν να τα αγοράσω την Τετάρτη με Πέμπτη που θα μας έρθει.

Reaction score
70
Καλά το κατάλαβα ότι βιάζεσαι.Αν βιαστείς κατα πάσα πιθανότητα θα κάνεις αποτυχημένη αγορά.Πρέπει να ασχοληθείς κανένα μήνα ,κατά την γνώμη μου, για να μην έχεις αποτέλεσμα που σε λίγο καιρό θα το μετανιώσεις.Τώρα είδα τον χώρο.Όντως είναι μεγάλος και δεν κάνουν αυτά τα ηχεία.Θα επανέλθω αργότερα.Καλό ψάξιμο.

Reaction score
10
Τώρα με σκότωσες
τουλάχιστον για να απαλύνεις λίγο το πόνο τι θα πρότεινες και σε τι τιμή. (εννοώ τάξη μεγέθους δε περιμένω να μου πεις τιμοκατάλογο.)

Κάντε κάτι παιδιά γιατί ήταν να τα αγοράσω την Τετάρτη με Πέμπτη που θα μας έρθει.
Δεν θα σου προτεινω κατι αλλο γιατι δεν εγραψα με το σκεπτικο μη παρεις αυτα...ελα παρε τα δικα μου...
Μεχρι τη Τεταρτη εχεις καιρο να βγεις και να ακουσεις οτι μπορεις.
Αμα σε φερει ο δρομος ελα να ακουσεις και τα Atlantic Tech.
Οι τιμες στο site αλλαζουν, απλα δεν εχω βρει το καιρο να τις καταχωρησω. Ελπιζω να ειναι οκ μεσα στο ΣΚ.

Reaction score
70
Μια καλή λύση στα λεφτά που αναφέρεις, είναι τα kef c7,c1,c6 lcr και sub kef c4.Γύρω στα 900 ευρώ.Κλάσεις καλύτερα από τα μικρούλια που σκεφτόσουν.Απλώς αυτά είναι παθητικά δηλαδή δεν έχουν ενσωματωμένο ενισχυτή.Παίρνεις και έναν ενισχυτή από αυτούς που ανέφερες(όποιος σου ταιριάζει καλύτερα) και είσαι μια χαρά.Εγώ στην θέση σου θα κοιτούσα μεταχειρισμένους ενισχυτές σε καλή κατάσταση γύρω στα 300-400 ευρώ.Σε μεταχειρισμένα κυκλοφορούν φοβερές ευκαιρίες και σκέψου ότι είναι πολύ ανώτερης κατηγορίας από τα χρήματα που θα πληρώσεις.Καλό ψάξιμο.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.975
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas