Αγορά απο Αμερική: τι πληρώνουμε?

Reaction score
0
geofromalimos στερνη μου γνωση να σ ειχα πρωτα ...η αληθεια ειναι οτι μονο ενα αγγλικο υπηρχε με 70 ,80 ευρο παραπανω αν θυμαμαι καλα αλλα δυστηχως θα παθω για να μαθω.karateka τι ειναι αυτο το region free που λες μιλας για το βημα των σταθμων?

Reaction score
0
Απάντηση: Αγορά απο Αμερική: τι πληρώνουμε?

Τα DVD players που κυκλοφορούν στην Αμερική, παίζουν μόνο ταινίες DVD region 1 που κυκλοφορούν εκεί. H Ευρώπη έχει region 2 DVD, οπότε ότι DVD έχεις, δε θα το παίζει παρά μόνο αν το DVD του JVC είναι region-free.

http://en.wikipedia.org/wiki/DVD_region_code

Στην Αμερική το ραδιόφωνο δεν έχει ζυγά δεκαδικά π.χ. 98.4 αλλά μόνο μονά π.χ. 98.5. Έτσι στην Ευρώπη δεν παίζουν τους ζυγούς σταθμούς.

Reaction score
0
κοιτα αυτο που λες δεν το ξερα αλλα φανταζομαι οτι απ την στιγμη που εχει το ευρωπαικο βημα σταθμων eyropian tuning οπως ελεγε θα προοριζεται για ευρωπη αρα θα ειναι συμβατο και με τα ευρωπαικα dvd.

Reaction score
245
Απάντηση: Re: Αγορά απο Αμερική: τι πληρώνουμε?

ΕΧΩ ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΕΙ ΑΠΟ ΑΜΕΡΙΚΗ ΕΝΑ JVC AVX44 DVD ΑΞΙΑΣ 290 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΕΤ ΗΧΕΙΑ PIONEER ΑΞΙΑΣ 70 ΕΥΡΩ ΜΑΖΙ ΜΕ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΕΧΩ ΗΔΗ ΠΛΗΡΩΣΕΙ 430 ΕΥΡΩ ΜΕ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ ΟΧΙ ΚΟΥΡΙΕΡ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΑΝ ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΚΟΣΤΟΣ ΘΑ ΕΧΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΜΟ ,ΜΟΝΙΖΩ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΕΙΔΟΣ.ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΜΑΛΛΟΝ ΧΑΖΟ ,ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΔΥΟ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ?ΔΥΣΤΗΧΩΣ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΗΤΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΓΡΑΦΕΙ GIFT .
Αν καταλαβα καλα το r/cd και τα ηχεια κανανε μαζι 360 ευρω και εσενα σου φτασανε 430 και θα πρεπει να πληρωσεις και αλλα επιπλεον λεφτα?????
Ε, τοτε μαλον δεν συμφερει το ρισκο,εκτος και αν κανω λαθος,οποτε συγνωμη

Reaction score
245

κοιτα αυτο που λες δεν το ξερα αλλα φανταζομαι οτι απ την στιγμη που εχει το ευρωπαικο βημα σταθμων eyropian tuning οπως ελεγε θα προοριζεται για ευρωπη αρα θα ειναι συμβατο και με τα ευρωπαικα dvd.
Πριν απο 10 μηνες που εβαλα αυτο το θεμα θελοντας να ξενιασω απο εναν κολιτο μου που με ειχε πριξει να βρουμε ενα pioneer deh-p9800bt,ρωτησα στην fedex για τα εξοδα ολα (αναθεμα και αν ξερανε και αυτοι τι θα πληρωνα στο τελος)και τελικα μας εβγαινε πολυ μεγαλο το ποσο,σχεδον ιδιο με την τοπικη αγορα της Αθηνας.Ετσι καναμε πισω,αφου το ρισκο ειναι μεγαλο να παρεις κατι που ενω στα χαρτια παιζει ολους τους ελληνικους σταθμους και στην πραξη θα μπορουσε να συμβει το αντιθετο.

Στο τελος του πουλησα του φιλου μου το δικο μου και εφυγε απο το κεφαλι μου μια καθημερινη γκρινια που ειχα.Εγω αγορασα το p88rs ii και ηρεμησανε τα πραγματα

Reaction score
0
με ολα αυτα που ακουσα αφου εκανα την αγορα και αφου ηδη περιμενω σχεδον ενα μηνα μπορω να σου πω οτι δεν υπαρχει περιπτωση να ξανακανω αγορα απο αμερικη!τωρα για το αν αξιζε το ρισκο δε ξερω ακομα αυτο που ξερω ειναι οτι ελλαδα τα δυο συγκεκριμενα προιοντα κοστιζουν 750 ευρω(καλυτερη προσφορα).εγω εχω ηδη δωσει 430 με μεταφορικα και φορο στην αμερικη.αντε να δουμε που θα φτασει.

Reaction score
0
Έχει το ρίσκο της η αγορά από Αμερική και θέλει και προσοχή στα ηλεκτρονικά με τις διαφορές στα specifications που έχουμε, αλλά αν δεν περάσει τελωνείο γλιτώνεις πολλά. Είναι ρίσκο πάντως και έχει το άγχος του μέχρι να δεις τι θα γίνει. Η αλήθεια πάντως είναι ότι πλέον έχουν ξυπνήσει και οι τελωνειακοί και πλέον δεν περνάνε τόσο εύκολα τα προϊόντα (σαν gift, κλπ) όπως πέρναγαν πριν από 1-2 χρόνια.

Συμφέρουσα αγορά έχει γίνει η Αγγλία. Με την ισοτιμία μεταξύ λίρας-ευρώ εκεί που βρίσκεται πλέον, πολλά προϊόντα είναι ικανοποιητικά φθηνότερα σε σχέση με εμάς. Πριν ένα χρόνο που ήμουν Λονδίνο, είχα βρει Pioneer & JVC multimedia (Tottenham Court Road) με τιμές 200-300€ πιο φθηνά από εδώ!! Το μετάνιωσα που δεν αγόρασα.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

απο τα μισα και πανω
οταν πληρωσεις μας λες
καλα δεν μπορουσαν δωρο ή δειγμα
μικροτερη αξια δεν εβαζαν?

Reaction score
0

Αν το έστειλε με UPS ή FEDEX, περνάει πάντα τελωνείο. Αν το έστειλε με USPS τότε μπορούσε να το δηλώσει σαν gift, ή sample και να το γλυτώσει.

Car_Audio_Test

Επαγγελματίας
Editor
Reaction score
870
Σε περιπτωση που εχει βρει καποιος ενα r/cd απο αμερικη(380 δολαρια εκει) και θελει να το φερει ΕΛΛΑΔΑ τι ποσο θα εχει τελικα δωσει εως να το παρει στα χερια του μαζι με φορους courier κτλ?

Τάκησκυτη τοο ράδιο που ανέφερες (USA) δεν έχει rds, έχει 14 λιγότερες αντιστάσεις 4 πυκνωτές 2 τρανζίστορ 2 πηνεία 1 ολοκληρωμένο και 1 κρύσταλο!το dvd δεν διαβάζει τα δικά μας (ευρωπαικά). Οπότε και μια μελλοντική μεταπώληση δεν θα είναι εφικτή. Θα το παντρευτείς.
Για αγορές των 50-100 ευρώ διαφορά δεν αξίζει ούτε το άγχος ούτε ο χρόνος. Οσον αφορά την εγγύηση οφείλει η εταιρεία να το καλύψει άσχετα αν λένε ότι δεν γίνεται. Παλαιότερα έλεγαν μην τοποθετήτε ήχοαξεσουάρ διότι χάνεται η εγγύηση του αυτοκινήτου. Έλεος δεν υφίσταται τέτοιο θέμα. Η επιλογή φυσικά είναι του αγοραστή.

Reaction score
245

Τάκησκυτη τοο ράδιο που ανέφερες (USA) δεν έχει rds, έχει 14 λιγότερες αντιστάσεις 4 πυκνωτές 2 τρανζίστορ 2 πηνεία 1 ολοκληρωμένο και 1 κρύσταλο!το dvd δεν διαβάζει τα δικά μας (ευρωπαικά). Οπότε και μια μελλοντική μεταπώληση δεν θα είναι εφικτή. Θα το παντρευτείς.
Για αγορές των 50-100 ευρώ διαφορά δεν αξίζει ούτε το άγχος ούτε ο χρόνος. Οσον αφορά την εγγύηση οφείλει η εταιρεία να το καλύψει άσχετα αν λένε ότι δεν γίνεται. Παλαιότερα έλεγαν μην τοποθετήτε ήχοαξεσουάρ διότι χάνεται η εγγύηση του αυτοκινήτου. Έλεος δεν υφίσταται τέτοιο θέμα. Η επιλογή φυσικά είναι του αγοραστή.
Καμια σχεση δηλ με το ελληνικο ε???

Παλι καλα που δεν την πατησαμε τοτε να το αγορασουμε και να το φαμε στην μαπα.Ας ειναι καλα οι δασμοι :142:που κανανε την τελικη τιμη να ειναι σχεδον ιδια με την τιμη που το παιρναμε εδω στην Ελλαδα.

Οσο για την εγγυηση στα αυτοκινητα,οταν ειχα το Ιβιζακι το ειχα τσιπαρισμενο απο τον 9ο μηνα παρολο που ειτανε ακομα στην εγγυηση.Δεν το πειρανε χαμπαρι στην αντιπροσωπεια γιατι δεν ειχα ανεβασει τον κοφτι.Να βλεπατε την φατσα του υπευθηνου συνεργειου οταν το εβγαζε δοκιμη μετα απο σερβις.Χα χα.
Πολυ γελιο επεφτε οταν μου ελλεγε ...''το ατιμο πως παει ετσι?
Δεν εχω ξαναοδηγησει πιο γρηγορο 1.400αρι ιβιζα''.Ακομη και 2λιτρα ατμοσφαιρικα κυνηγουσε οταν το εβγαζε δοκιμη.Φυσικα εγω του ελεγα....''Εχει σκουπα-εξατμιση και ειναι πολυ καλα στρωμενο''

Που να ξερε ο ερμος!!!!!!:143::143:

Τα καλητερα βεβαια ηρθανε ενα χρονο πιο μετα οπου,επεσε και αλλο χερι στο αμαξι σε βαθμο που απορουσανε οσοι ειχανε ιδιο αμαξι για το πως ειναι δυνατον να τρωνε τοσες κολωνες στην κοντρα.Περισσοτερα δεν λεω για να μην αρχισει ο Δημητροπουλος να με κραζει ξανα:410:

Reaction score
0

Pws mporw na mathw ta akrivei eksoda tu telwniou eleutheriou venizelou?? Exw dio tropus eisagogis (Fedex-DHL). Thelw ena kinito. H timi tu einai sta 200eurw max! Kserete ti prepei na plirosw? Please voithiste

Reaction score
24.770

εγω απο νορβηγια για τιμολογιο 105 ευρω πληρωσα 78 κερατιατικα
αναμεσα τους
δικαιωμα εκτελεσης εκτελωνισμου 2 ευρα
φπα (ο μονος φορςο που επερπεε να πληρωσω απο νορβηγια) 26,38 (το υπολογισανε σε μεγαλυτερη αξια) συν κατι εισφορες 31.86
DHL handling (οεο γιατι???? αλλα εστω) 12.50
πρακτοριακο διακαιωμα DHL 26,89
και φυσικα θα πληρωνα και τον εκτελωνιστη αλλα επειδη ειναι φιλος δε με χρεωσε
ε υπολογισε λοιπον απο αμερικη αλλη μια φορα την αξια που θα υπολογισουν...

Reaction score
0

Καλησπέρα σε όλους,
Τώρα με τις γιορτές καλή λύση είναι η αγορά δώρων από την Αμερική. Οι τιμές είναι φθηνότερες και με τη χρήση λογαριασμού PayPal τα πράγματα είναι πολύ εύκολα. Εγώ για της γιορτές αγόρασα και είναι φθηνά και γρήγορα.

Δεν χρειάζεται διεύθυνση στην Αμερική τα καθώς το website της VIAddress (http://www.viaddress.com) σου δίνει την ευκαιρία να κάνεις τις αγορές σου από την Ελλάδα μια και η εγγραφή γίνεται σε αυτούς χωρίς συνδρομή.

Καλές γιορτές

Reaction score
152

αυτο το VIAddress το εχεις δοκιμασει με επιτυχια;
σε μεγαλα αντικειμενα ή ποσά;
ειναι αξιοπιστο, ή μπορει να "χαθουμε στη μεταφραση";...
εχω διαβασει πολλα αντικρουομενα reviews για τετοιους μεσαζοντες σε σημειο που να μην ξερει κανεις ποιο να εμπιστευτει,αφου πολλα απο αυτα ηταν επι πληρωμη και κατευθυνομενα/δυσφημιστικα...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.099
Members
38.408
Νεότερο μέλος
nikPIT