Αγορά ενισχυτή και ηχείων στα 1000-1300(1600 βαριά) ευρώ

Reaction score
1
Καλημέρα σε όλους,
Έχω μια sony 46x3500 και ένα PS3 και επιτέλους ήρθε ο καιρός για Home Cinema.
Θα ήθελα, εάν μπορείτε, να μου προτείνετε ενισχυτή και ηχεία.
Είναι προτιμότερο το ολοκληρωμένο σύστημα ή τα ξεχωριστά κομμάτια?
Το PS3 θα με καλύψει ως πηγή?
Να προτιμήσω τα 5.1 ch ή τα 7.1ch ηχεία? (Δωμάτιο περίπου 4χ4μ)
Έχω 2 παλιά Roister 150w.θα μπορέσω να τα χρησιμοποιήσω?
Budget 1000-1300(1600 βαριά, βαριά) ευρώ.
Ευχαριστώ πολύ

Reaction score
0
Καλημέρα και σε εσένα. Γενικά πριν πούμε οτιδήποτε άλλο, ισχύει ο κανόνας άκουσε ότι μπορείς πριν αγοράσεις για να σχηματίσεις μια γενική άποψη. Τώρα ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά:

α) Ναι είναι προτιμότερο τα ξεχωριστά κομμάτια για πολλούς και διάφορους λόγους.
β) Ναι το Ps3 θα σε καλύψει σαν πηγή μιας και κάνει καλό Upscale σε DvD και παίζει και Blu-Ray. Αν αργότερα ανέβουν οι απαιτήσεις σου μπορείς να το αλλάξεις με ότι σου αρέσει.
γ) Καλό θα ήτανε να αφήσεις τα παλιά Roister στην απ`έξω και να κοιτάξεις για ένα ίδιο πλήρες 5.1 ή 7.1 σύστημα για να υπάρχει απόλυτη ομοιομορφία μεταξύ των ηχείων. Τα παλιά Roister μπορείς με ένα φτηνό NAD δικάναλο να τα στύσεις κάπου για μουσικές ακροάσεις.
δ) Εγώ θα ξεκινούσα με ένα 5.1 και αφού το άκουγα στον χώρο μου και έβλεπα πως συμπεριφέρεται μετά θα αποφάσιζα αν χρειάζομαι αναβάθμιση σε 7.1. Σίγουρα το 7.1 γεμίζει καλύτερα τον χώρο απλά αξίζει να ακούσεις ένα 5.1 πρώτα και αν σε ικανοποιεί για αρχή μένεις έτσι και μετά από λίγο καιρό που θα έχει και περισσότερα Blu-Ray με 7.1 πας και σε 7.1.

Τέλος στα χρήματα που διαθέτεις θα κοιτούσα έναν ωραιότατο επανασχεδιασμένο Onkyo TX-SR706 (εννοείτε από Γερμανία), ένα 5.1 (για αρχή) σετ Wharfedale Diamond 9 (2 x Diamond 9.6 + 2 x Diamond 9.2 + 1 x Diamond 9 CM) και ένα Sub Yamaha YST-SW515 ή Koda GW-212. :107:

Reaction score
1
Μόνο τα ηχεία που μου πρότεινες κάνουν γύρω στα 1100 1200 εύρω από ότι βλέπω
Τον ενισχυτή δεν τον βρίσκω.
Όταν λες από Γερμανία τι εννοείς?
Από ποιο site?
Με την αποστολή-παραλαβή (χρόνος, κατάσταση δέματος), πληρωμή και εγγύηση τι παίζει?
Για αυτά εδώ τι λέτε
1)http://www.net-electric.gr/catalog/crystalaudio-plasma-10thx-sub-system-51-p-1976.html
2)http://www.perfectshop.gr/pub/el/catalog/ProductDetail.aspx?3227
3)http://www.odes.gr/index.php?option...e=shop.flypage&product_id=392&category_id=172
4)http://www.perfectshop.gr/pub/el/catalog/ProductDetail.aspx?2058
5)http://www.odes.gr/index.php?option...e=shop.flypage&product_id=389&category_id=172

Reaction score
0
Ναι τα ηχεία κάνουν περίπου τόσο αλλά αξίζουν το κάθε cent (και εδώ που τα λέμε τα Wharfedale θεωρούνται από τα σχετικά φθηνά) και δένουν άριστα με τον προτεινόμενο ενισχυτή. Αν πάλι σου φαίνονται πολλά μπορείς πολύ απλά να αλλάξεις το ζευγάρι των 9.6 με 9.2 ή 9.3 και αυτόματα κερδίζεις αρκετά χρήματα. Αν πάλι σου φαίνονται πολλά να δούμε και κάτι άλλο μιας και εδώ ήμαστε για να βρίσκουμε λύσεις που προσαρμόζονται στην τσέπη και το γούστο του καθενός και όχι στα δικά μας. Όσο για τα Set ηχείων που αναφέρεις παραπάνω σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να τα συγκρίνω με την σειρά Diamond 9 αν πάρουμε σαν κριτήρια την απόδοση και την ποιότητα κατασκευής. Προσωπικά μου είναι κάπως "αδιάφορα" :116:

Τώρα όσον αφορά τα περί Γερμανίας που ανέφερα αν διαβάσεις τα διάφορα θέματα για τους Onkyo θα δεις πως η αγορά τους από καταστήματα της Γερμανίας σου εξασφαλίζει έως και 35-40% καλύτερη τιμή. Ενδεικτικά σου αναφέρω το http://www.schlauershoppen.de και το http://www.technikdirekt.de για να πάρεις μια ιδέα.
Τέλος για το θέμα της αποστολής και εγγύησης. Η αποστολή γίνετε ως συνήθως με UPS με κόστος που φτάνει τα 49,90€ για τα 30 kg (Λιγότερα αν ο ενισχυτής είναι ελαφρύτερος). Η εγγύηση είναι 2 χρόνια αλλά και ξαναλέω αλλά ισχύει εκεί το οποίο σημαίνει πως πρέπει να στείλεις τον ενισχυτή εκεί. Αν πάθει κάτι (μόνο ένας TX-SR875 έχω ακούσει πως έπαθε κάτι ως σήμερα) και τον πας στην Ελληνική αντιπροσωπία ναι μεν θα σου το φτιάξουν αλλά θα σου ζητήσουν χρήματα. Αν κάτσεις και το ψάξεις λίγο θα δεις πως τα λεφτά που θα γλυτώσεις από την αγορά είναι πολλά περισσότερα από το να τον στείλεις δυο φορές στην Γερμανία για Service. Ελπίζω να βοήθησα :605:

ΥΓ: Και για να δώσω και μια φιλική συμβουλή αν μου επιτρέπεις, καλό θα ήτανε να προσέξεις πολύ καλά τι ηχεία θα αγοράσεις γιατί τα ηχεία είναι το 70% του συστήματος και μετά πάει ο ενισχυτής.

Reaction score
1
Είδα τον ενισχυτή που μου πρότεινες από το Γερμανικό site
Ποίες είναι οι διαφορές των παρακάτω εκτός από τα watt
1)Onkyo TX-SR706(720 ευρω)
2)Onkyo TX-SR806 (900ευρω)
Και 3)Onkyo TX-SR876(1350ευρω)
Σκέφτομαι να πάρω ή τον 706 ή τον 806
Αξίζουν τα παραπάνω λεφτά ο 806 και ο 876
Ευχαριστώ πολύ

Reaction score
1
εχεί μεγάλη διαφορά ο HQV Reon-VX από τον Faroudja DCDi Cinema
το Upscaling του PS3 δεν με καλύπτει?

Reaction score
0
Αν θέλεις να συγκρίνεις τα μοντέλα που αναφέρεις πήγαινε εδώ και θα βρεις αυτό που ζητάς. Όσο για την διαφορά Reon και Faroudja είναι αρκετά μεγάλη μιας και το πρώτο είναι ίσως ένα από τα καλύτερα αν όχι το καλύτερο.
Τέλος όσο για το αν σε καλύπτει το PS3 είναι καθαρά θέμα εκπαίδευσης των ματιών σου. Ξεκίνα με το PS3 και αφού πάρεις ηχεία και ενισχυτή μετά βλέπεις και για οτιδήποτε άλλο.

Reaction score
1
Έχει σχέση το upscalling που κάνει ο ενισχυτής με αυτό του PS3?
Αξίζει να δώσω παραπάνω λεφτά για τον TX-SR806 σε σχέση με τον TX-SR706(180ευρω)
Και για τον TX-SR806 σε σχέση με τον TX-SR876(450ευρω)?
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Reaction score
0
Για να διαλέξεις σωστά ενισχυτή πρέπει να ξέρεις έστω και περίπου και ποια ηχεία θα τον συντροφεύσουν. Αν τα ηχεία δεν έχουμε μεγάλη ευαισθησία θα χρειαστείς κάποιο από τα μεγάλα μοντέλα (806, 875, 876) για να τα συγκινήσεις κατάλληλα ώστε να χαρείς από το αποτέλεσμα. Αν τα ηχεία όμως έχουν ευαισθησία 90db+ τότε μπορείς και με κάποιον μικρότερο να δεις το αποτέλεσμα που θέλεις. Επίσης για την σωστή επιλογή πρέπει να δεις το τι θα συνδέσεις επάνω ώστε να δεις αν σου φτάνουν οι HDMI κτλ κτλ. Από την άλλη αν έχεις και Tv και Projector (η σκέφτεσαι να αποκτήσεις) και θέλεις να τα συνδέσεις και τα δυο χωρίς να έχεις διπλά καλώδια τότε μιλάμε αποκλειστικά για τον 876 ή 906 οι οποίοι έχουν 2 HDMI Out.
Εγώ πέρυσι αγόρασα τον 705 και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα. Φέτος όμως σκέφτομαι να αποκτήσω τον 876 επειδή θα μεταφέρω τον 705 σε άλλο χώρο. Ο λόγος που δεν σκέφτομαι καθόλου τον 806 είναι τα 2 HDMI Out που λέγαμε. Πιστεύω πως αν αποκτήσω τον 876 το μόνο πράγμα που ίσως θελήσω κάποια στιγμή στο απώτερο μέλλον είναι ένας αρκετά μεγάλος τελικός (αν και τα Watt του 876 είναι αρκετά).

Reaction score
1
Μετά από σκέψη κατέληξα στους 875(1035 ευρω) ή 876(1350 ευρω)
Τώρα το θέμα είναι παλιός ή καινούργιος(+300ευρω) αν και γενικά συνήθως τείνω προς το καινούργιο
(το θέμα είναι που θα βρω λεφτά για ηχεία)
Ευχαριστώ για τον χρόνο σου

Reaction score
1
Τελικά παρήγγειλα τον Onkyo TX-SR876
Τώρα ψάχνω ηχεία για τον παραπάνω ενισχυτή.
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.250
Members
38.294
Νεότερο μέλος
Bill87