Αγορά ενισχυτη για χρήση με υπάρχοντα ηχεία

Reaction score
9
Εδω και κάποια χρόνια, πολλά, έχω ένα παλιό $ony compact dolby surround σύστημα.
Αφότου μετακόμισα σε νεο διαμέρισμα δεν θέλω να το χρησιμοποιήσω (μιας και παραπαίει αλλά δεν περνάει και απο WAF) αλλά δεν έχω και το τρομερό budget να πάρω όλο το νέο (ραδιοενισχυτή + ηχεία) μαζί.
Κάνω μια σκέψη να χρησιμοποιήσω τα ηχεία (2x120W rms@8Ω , 3x25W για το surround) και να αγοράσω ενισχυτή άμεσα.
Η ερώτηση που έχω είναι αν θα μπορέσει ο ενισχυτής να λειτουργήσει με τα υπάρχοντα. Οκ ξέρω πως ορισμένοι δέχονται ρυθμίσεις σχετικά με τον τύπο ηχείων που έχουν αλλά δεν μπορώ να είμαι σίγουρος αν θα λειτουργήσει χωρίς να κάνω ζημιά στον ενισχυτή (για τα ηχεία δεν με νοιάζει, για λίγο καιρό θα τα έχω ).

Ένα το άλλο μου πρόβλημα είναι πως έχω χαθεί λίγο με τους ενισχυτές που κυκλοφορούν.Εχω ρίξει μια ματιά στο thread http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=61264 αλλά αν κάποιος έχει κάτι να προτείνει για την συγκεκριμένη περίπτωση θα του ήμουν υπόχρεος.Η χρήση που τον θέλω είναι κυρίως μουσική και λιγότερο ταινίες . Να σημειωθεί πως δεν με ενδιαφέρει η ένταση αλλά η ποιότητα (οκ μακροπρόθεσμα λόγω του συμβιβασμού που πρέπει να κάνω λόγω στενότητας) μιας και ακούω μουσική κυρίως. Το budget για ενισχυτή δεν μπορεί να είναι μεγάλο (μέχρι 600-700)

Να σημειωθεί εδώ πως σαν πηγη ήχου θα χρησιμοποιηθει κυρίως ενα media center pc με HDMI (χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω και τις άλλες εξόδους ήχου του media center pc).

Ευχαριστώ.

Reaction score
9
οκ. τελικά περασα μια βολτα απο τα mediamarkt και ειχε τον Marantz sr4002 στα 299 euro.
Tον αγόρασα χωρις δευτερη σκέψη.
Οντας παιζει καλυτερα με τα αρχαια ηχεία μου αλλά πρέπει να πάρω καινούργια τελικά (τουλάχιστον τα μπροστινά).Δεν ξέρω τι να παρω ομως......

Reaction score
6
Δώσε μας κατ' αρχήν ένα budget για τα ηχεία με τα νέα δεδομένα (καλορίζικος BTW ο ενισχυτής) και πες μας αν θέλεις ηχεία δαπέδου (κολώνες) ή βάσης (ραφιού).

Reaction score
9
Ευχαριστώ για την απαντηση.
To budget μου παραμένει χαμηλο,500-600, για τα 2 κεντρικά.Τα υπολοιπα 3 αργοτερα.
Μιλαμε για ηχεια δαπεδου, χωρις να αποκλειουμε τα υπολοιπα (σε βασεις πανω).
Το προβλημα μου ειναι πως δεν ξερω τιποτα απο ηχο.Θέλω να βλεπω ταινιες με την οικογενεια αλλα να ακουω τις ροκιες μου οταν λειπουν .Δεν είμαι τοσο της εντασης αλλά της ποιοτητας (οσο αντεχει το πορτοφολι μου).

Reaction score
0
Μην ανησυχείς φίλε, με 600 ευρώ υπάρχουν πολλές αξιόλογες προτάσεις για ένα ζεύγος δαπέδου που θα σε αφήσουν υπερ-ικανοποιημένο...

Το καλύτερο θα ήταν να πας και να κάνεις 2-3 ακροάσεις να δεις ποια σου αρέσουν.

Reaction score
8
εγώ θα σου συστήσω αυτά τα ποιοτικά αλλά φτηνά ηχεία
http://www.artsound.gr/catalog/product_info.php?manufacturers_id=308=Q-ACOUSTICS&products_id=8655

εγώ προσωπικά κατέληξα σε DALI και κάνω τη χρήση που θες και εσύ .Ποιότητα ,μουσική ροκ ,και ταινίες.Αρα θα σου συστήσω και αυτά
http://www.artsound.gr/catalog/product_info.php?manufacturers_id=305=DALI&products_id=8626

Reaction score
9
ευχαριστώ πολυ για τις απαντήσεις.
Διαβάζω σε φορα του εξωτερικου καλά λογια για τα Mission M33i και KEF IQ5SE (το οποιο είναι εκτός budget).

Reaction score
9
τελικα θα παω για τα roister emphasis 25.Για 311 euro απο ηλεκτρονική (οκ , εχει προσφορα) είναι καλα.Τα ακουσα χθες και μου φάνηκαν αρκετα καλά.Ισως καλύτερα από τα m33ι τα οποία έιναι πολύ καθαρα , αλλά ίσως να χάνουν λίγο σε μπάσα.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.252
Members
38.295
Νεότερο μέλος
Bill87