Αγορά Eνισχυτή από Γερμανία....Pls Help Me!!

Reaction score
0
Καλησπέρα σας....Και γω αρχάριος είμαι και είναι η πρώτη φορά που θα αγοράσω ενισχυτή και ως νέος (τι νέος κωλόψαρο) άρχισα να ρουφάω όλες τις πληροφορίες του forum...περιττό να σας πω ότι μου έχουνε βγει τα μάτια μια βδομάδα και ακόμα δεν έχω αποφασίσει...Ωστόσο καιρός είναι να πάρω μια απόφαση γιατί θα μου ανέβει πολύ η μιωπία..Πήρα λοιπόν την απόφαση να πάρω από Γερμανία τον Onkyo 706 ή τον 806 μιας και όπως είδα σε κάποια γερμανικά sites ότι πωλούνται στο 1/3 της τιμής από την Ελλάδα!
Πάμε τώρα για να μην μακρηγορώ στις ερωτήσεις μου :

1.Eίναι καλές επιλογές οι παραπάνω ενισχυτές?(Έχω χώρο 3*5 αλλά αργότερα ίσως μπει σε σαλόνι 5*6 περίπου).Με τα φίλτρα που διαθέτουν θα μπορώ να απολαμβάνω ποιοτικό ήχο και εικόνα για αρκετά χρόνια?(Yπόψιν το θέλω 70% για home cinema και 30% για μουσική)...
2.Ίσως είναι χαζή η ερώτηση μου αλλά δεν το γνωρίζω..Αν πάρω από Γερμανία ενισχυτή τα μενού πάνω στην οθόνη του ενισχυτή είναι στα αγγλικά?Στα αγγλικά είναι και τα γράμματα πάνω στον ενισχυτή καθώς και το control?
3.Ti γίνεται με τις εγγυήσεις από Γερμανία?Άκουσα ότι πρέπει να τα στείλεις εκεί πίσω για επισκευή....
4.Μπορείτε να μου προτείνετε 2 3 αξιόπιστα και φτηνά γερμανικά sites για να παραγγέιλω?

Σας ευχαριστώ πολύ για την υπομονή σας παιδιά αλλά σας εμπιστεύομαι ώς πιο ειδικούς...Μην κάνω καμιά πατάτα και μετά τρέχω...Pls help me

Reaction score
2
Ένα κατάστημα που έχω ακούσει πως είναι καλό είναι αυτό:

www.hifisound.de

Απλά όπως είπες επειδή δεν είναι και ότι πιο απλό να στελνεις ενα κουτί 15 κιλών στη Γερμανία σκέψου το πριν αγοράσεις κάτι.

Reaction score
0
Απάντηση: Αγορά Eνισχυτή από Γερμανία....Pls Help Me!!

Καλησπέρα σας....Και γω αρχάριος είμαι και είναι η πρώτη φορά που θα αγοράσω ενισχυτή και ως νέος (τι νέος κωλόψαρο) άρχισα να ρουφάω όλες τις πληροφορίες του forum...περιττό να σας πω ότι μου έχουνε βγει τα μάτια μια βδομάδα και ακόμα δεν έχω αποφασίσει...Ωστόσο καιρός είναι να πάρω μια απόφαση γιατί θα μου ανέβει πολύ η μιωπία..Πήρα λοιπόν την απόφαση να πάρω από Γερμανία τον Onkyo 706 ή τον 806 μιας και όπως είδα σε κάποια γερμανικά sites ότι πωλούνται στο 1/3 της τιμής από την Ελλάδα!
Πάμε τώρα για να μην μακρηγορώ στις ερωτήσεις μου :

1.Eίναι καλές επιλογές οι παραπάνω ενισχυτές?(Έχω χώρο 3*5 αλλά αργότερα ίσως μπει σε σαλόνι 5*6 περίπου).Με τα φίλτρα που διαθέτουν θα μπορώ να απολαμβάνω ποιοτικό ήχο και εικόνα για αρκετά χρόνια?(Yπόψιν το θέλω 70% για home cinema και 30% για μουσική)...
2.Ίσως είναι χαζή η ερώτηση μου αλλά δεν το γνωρίζω..Αν πάρω από Γερμανία ενισχυτή τα μενού πάνω στην οθόνη του ενισχυτή είναι στα αγγλικά?Στα αγγλικά είναι και τα γράμματα πάνω στον ενισχυτή καθώς και το control?
3.Ti γίνεται με τις εγγυήσεις από Γερμανία?Άκουσα ότι πρέπει να τα στείλεις εκεί πίσω για επισκευή....
4.Μπορείτε να μου προτείνετε 2 3 αξιόπιστα και φτηνά γερμανικά sites για να παραγγέιλω?

Σας ευχαριστώ πολύ για την υπομονή σας παιδιά αλλά σας εμπιστεύομαι ώς πιο ειδικούς...Μην κάνω καμιά πατάτα και μετά τρέχω...Pls help me
Ρε παιδιά μου καλά λίγη βοήθεια στα παραπάνω ερωτήματα μου plsssss!!!!!!!Eίναι πολύ απλές ερωτήσεις για σας:137::137:

Reaction score
8

1.οι καλυτερες λυσεις σε ONKYO αυτη την στιγμη ειναι ο 876 και ακομα καλυτερα ο 906, περιπου στα 860 και 1200 ευρω στην Γερμανια. Για την δουλεια που τους θες, αυτοι οι δυο ειναι μια χαρα.
Τωρα τα πολλα χρονια στους AV δεν υπαρχει, μιας και η τεχνολογια ιδιαιτερα σε αυτους τους ενισχυτες τρεχει και ανα δυο - τρια περιπου χρονια αλλαζει.

2.ναι στα αγγλικα .

3, η αντιπροσωπια λεει οτι δεν καλυπτονται με εγγυηση στην Ελλαδα, οι Ευρωπαικοι και Ελληνικοι νομοι το αντιθετο. Ετσι η τους στελνεις στην Γερμανια, η αγοραζεις δυο με τα ιδια λεφτα που παιρνεις εδω εναν, η κανεις καταγγελια στο υπουργειο και τους πας και δικαστικα.

4.Technikdirekt και Schlauershoppen εχουν παρει απο αυτα τα μαγαζια πολλοι Ελληνες.

Reaction score
8

οχι, αλλα οι Ονκυο κατι ψιλοπροβληματακια εβγαζαν και βγαζουν.

exs

Reaction score
3
Δηλαδή, μιας που ενδιαφέρομαι κι εγώ για ενισχυτή(έχω ένα παλιό sony 940), και είμαι ανάμεσα σε pionner lx81 και onkyo 876 , μου λες να μην πάω σε onkyo(μιας που θα αγοραστεί απ`έξω, λόγω μεγάλης διαφοράς τιμής);
(σε αυτά κατέληξα απο το hitech)
Είδα και τον onkyo 906 και λέει κάτι για 12V Trigger (Zone2) , εννοεί για έλεγχο της ηλεκτρικής οθόνης;

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Αγορά Eνισχυτή από Γερμανία....Pls Help Me!!

Σας ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις σας:107:Όταν λές φίλε μου Θανάση για προβληματάκια που βγάζουνε οι Οnkyo τι εννοείς?Τι σόι προβλήματα βγάζουνε?Επίσης βρήκα την σελίδα idealo.de που είναι σαν το αντίστοιχο ελληνικό skroutz και βρήκα τον Οnkyo 706 599 € στο παρακάτω link :
http://beamershop24.net/av-receiver...=idealo&utm_medium=idealo&utm_campaign=idealo

Έχει ψωνίσει κανείς από το συγκεκριμένο μαγαζί να μου εκφέρει άποψη?

Reaction score
8

Λοιπον μια ανακεφαλαιωση.
Δεν επενδυουμε ενα ποσο που θα μας στριμωξει σε AV, γιατι η τεχνολογια τρεχει και οι διαφορες σε τρια χρονια θα ειναι μεγαλες με το σημερα και η αξια του ως μεταχειρισμενου θα ειναι το ενα τριτο αποτι τον αγορασαμε, πραγμα που δεν ισχυεει για αλλες συσκευες, οπως π.χ. τελικοι που ανετα τους κραταμε μια δεκαετια και παιρνουμε και τα μισα λεφτα μας πισω.

Ονκυο, στις τιμες που πουλιεται στην Γερμανια ειναι ευκαιρια, τα μοντελα που αναφερω παραπανω και που ξερω ειναι υπερπληρη σε εξοπλισμο, μπορουν να οδηγησουν σχεδον το οτιδηποτε και για χομ σινεμα και λιγη μουσικη ειναι μια χαρα. Χανουν μονο απο Ντενον και Μαραντζ σε κατι που για μενα ειναι βασικο στην μουσικοτητα, αλλα ειναι πιο καλοι σε επεξεργασια εικονας και ηχο στο χομ σινεμα. Τα προβληματακια που παρουσιαζουν δεν εχουν σχεση με το παρελθον - μεχρι πριν ενα χρονο - και αφορουν μικρα πλεον προβληματα οπως π.χ. τα ξεκουμπωματα των πλακετων των καναλιων κ.λπ.
Σε σχεση ονκυο με τον παιονιρ, θα ελεγα οτι ειναι πολυ κοντα με διαφορα την ελαφρα περισσοτερη αναλυση του παιονιρ ψηλα που ειναι πιο επιβλητικος σε ταινιες, αλλα οχι τονικα ουδετερος οπως ο Ονκυο και τα διαφορετικα συστηματα ισοσταθμισης χωρου, που ακομα κανεις δεν μπορει να πει απολυτα ποιο ειναι το καλυτερο.

Reaction score
8

εγω θα εμπιστευομουν καποιο απο τα παραπανω μαγαζια, μιας και απο εκει εχουν ψωνισει πολλοι. Μαλιστα καποιο απο τα δυο - δεν θυμμαμαι ποιο, στα στελνει και αντικαταβολη - τα πληρωνεις μολις τα παραλαβεις.

Reaction score
8

Δηλαδή, μιας που ενδιαφέρομαι κι εγώ για ενισχυτή(έχω ένα παλιό sony 940), και είμαι ανάμεσα σε pionner lx81 και onkyo 876 , μου λες να μην πάω σε onkyo(μιας που θα αγοραστεί απ`έξω, λόγω μεγάλης διαφοράς τιμής);
(σε αυτά κατέληξα απο το hitech)
χμ ουτε κι εγω ξερω τι θα εκανα - εγω πηρα DENON -μεταξυ των δυο λυσεων που αναφερεις, παιονιρ και ονκυο. Μαλλον θα επαιρνα τον ONKYO 906 απο Γερμανια, που τον βλεπω και αρκετα ποιοτικοτερο απο τον 876.

exs

Reaction score
3
Re: Απάντηση: Αγορά Eνισχυτή από Γερμανία....Pls Help Me!!

χμ ουτε κι εγω ξερω τι θα εκανα - εγω πηρα DENON -μεταξυ των δυο λυσεων που αναφερεις, παιονιρ και ονκυο. Μαλλον θα επαιρνα τον ONKYO 906 απο Γερμανια, που τον βλεπω και αρκετα ποιοτικοτερο απο τον 876.
Thanks(ποιος είναι πιο παλιός, ο 876 ή ο 906;), gια το θέμα του trigger μήπως γνωρίζεις;

Reaction score
8

περιπου ιδια ηλικια εχουν, απλα ο 906 φαινεται να εχει πολυ καλυτερη τροφοδοσια πραγμα πολυ σημαντικο και καλυτερη ποιοτητα κατασκευης.
Το τριγκερ εχει σχεση με την εναυση αλλων συσκευων ονκυο μεσω του ιδιου ενισχυτη.
Για ζωνες σε αλλα δωματια διαθετουν και οι δυο νομιζω ο 906 για τρεις χωρους στους δυο δινει ηχο και εικονα και στον τριτο μονο ηχο. Αν σε ενδιαφερει ιδιαιτερα αυτο πες μου να τους ριξω μια ματια.

Reaction score
8

αποτι βλεπω στο πισω μερος τους, το τριγκερ που αναφερεις ειναι για να αναβεις μεσω του ενισχυτη καποια συσκευη στην δευτερη ζωνη.

Επισης και οι δυο εχουν εξοδους προενισχυσης για δευτερη και τριτη ζωνη - που σημαινει οτι θες και καποιον τελικο για να δωσεις σε ηχεια, αλλα και οι δυο επισης μπορουν τα δυο απο τα ηχεια τους να τα μετατρεψουν ετσι, ωστε σε μια δευτερη ζωνη απλα να βαλεις τα ηχεια και αυτοι να τα τροφοδοτησουν με το περιεχομενο που θες ενισχυοντας τα κιολας ταυτοχρονα.

exs

Reaction score
3
oxi, με ενδιέφερε το τριγκερ να δίνει εντολή ταυτόχρονα να κατεβαίνει η οθόνη...
(5-12 VDC Projector Trigger )

Reaction score
8

μαλλον δεν κανει γι αυτην την δουλεια

12 Volt Trigger: This 3.5mm mini-jack output can be connected to the 12-volt trigger input on a power amplifier powering speakers in Zone 2; when Zone 2 is turned on, a 12-volt trigger signal is output.

εκτος εαν το δοκιμασεις και συνδεοντας το, καθε φορα που ενεργοποιεις την ζωνη 2 δινει ρευμα και ανοιγει η οθονη.

Reaction score
384

Αν το σκεφτεις καλα, οποτε θα τον ανοιγεις να ακουσεις μουσικη να κατεβαινει και η οθονη? :137:

Reaction score
8

Δημητρη οχι, θα πρεπει να ενεργοποιησει την ζωνη δυο, οποτε αν δεν χρειαζεται αυτη την δυνατοτητα, εχει την ζωνη δυο μονο για ενεργοποιηση/απενεργοποιηση της οθονης.

Reaction score
6
oxi, με ενδιέφερε το τριγκερ να δίνει εντολή ταυτόχρονα να κατεβαίνει η οθόνη...
(5-12 VDC Projector Trigger )
Γι' αυτό είναι πιο καλά να έχει trigger ο προβολέας. :126:

Είναι ένα επιπλέον καλώδιο όμως από τον προβολέα στην οθόνη.

Νομίζω ότι πολλοί A/V έχουν προγραμματιζόμενο trigger. Δηλαδή λέμε στον ενισχυτή να ενεργοποιείται όταν επιλέγουμε μία πηγή.

Για τον Onkyo δεν γνωρίζω, θέλει ψάξιμο στο manual.

exs

Reaction score
3
Σωστά, όταν ενεργοποιείται ο προβολέας παίρνει εντολή και η οθόνη να κατέβει...
Η οθόνη συνδέεται στον προβολέα με ένα καλώδιο εντολής.
Μάλλον εγώ τα μπέρδεψα στην αρχή και είπα για σύνδεση οθόνης-AV...
Μα δεν το έχει κάποιος συνδέσει έτσι, με μακροεντολή να ανοίγει ο προβολέας, να κατεβαίνει η οθόνη και αν έχει και προγραμματιζόμενα ρολά, να πέφτουν;
Τα ρωτάω αυτά γιατί είμαι στο στάδιο του ηλεκτρολόγου για το σπίτι και πρέπει τώρα να γίνουν...

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.872
Members
38.508