Αγορά LG 55 930V

Reaction score
0
Ενδιαφέρομαι άμεσα για αγορά νέας tv.Η απόσταση θέασης ειναι γυρω στα 3 με 3.5 μέτρα.Η χρηση της θα είναι για θέαση mkv ταινιων gaming και μπάλα.Το ποσό που διαθέτω είναι γυρω στα 2000 με 2400e.Η τωρινη μου tv μου ειναι η pioneer plasma 43".Εχω βρει την 930v στα 2000e.Μου προτείνετε καμία άλλη και ποιά?Ευχαριστώ

Reaction score
0
Την εχω βρει στα 2000.Οι αλλες που μου προτεινεις εχουν τόση μεγάλη διαφορά αποτην 930v?Και απο επίσημο αντιπρόσωπο.

Reaction score
255
Οι αλλες ειναι 50 Ηz, η ΕΑ975 ειναι 100 Hz, τωρα για παραλληλη εισαγωγη υπαρχει το θεμα της εγγυησης απο την εδω επισημη αντιπροσωπεια, δικη σου η αποφαση.
Αυτη που κοιτας εσυ, εξω ειναι στα 1800 ευρω.

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.132
Αν έπαιρνα αυτή τη στιγμή τηλεόραση θα αγόραζα κι εγώ σίγουρα oled, όπως κι εσύ. Οι ενστάσεις μου είναι ότι τα συγκεκριμένα μοντέλα είναι curved, full hd κι όχι uhd (δε φαντάζομαι να αγόρασες τηλεόραση στις 2000+ για ένα-δύο χρόνια) και το βασικότερο έχουν έντονα θέματα με σκοτεινές γωνίες που φαίνονται εύκολα με μια καρτέλα γκρίζου στα 5 ire, αλλά δεν είναι τόσο αντιληπτό στη θέαση υλικού.
Μια τηλεόραση κοντά στο ιδανικό είναι η πρώτη flat 4k uhd hdr ready oled της lg, η 55ef9500, η οποία κυκλοφορεί και στην Ευρώπη σε αρκετά μεγαλύτερη τιμή και η οποία πιστεύω μέσα στους επόμενους 6-8 μήνες θα προσγειωθεί στην κατηγορία τιμής που ψάχνεις.

Reaction score
0
Αν έπαιρνα αυτή τη στιγμή τηλεόραση θα αγόραζα κι εγώ σίγουρα oled, όπως κι εσύ. Οι ενστάσεις μου είναι ότι τα συγκεκριμένα μοντέλα είναι curved, full hd κι όχι uhd (δε φαντάζομαι να αγόρασες τηλεόραση στις 2000+ για ένα-δύο χρόνια) και το βασικότερο έχουν έντονα θέματα με σκοτεινές γωνίες που φαίνονται εύκολα με μια καρτέλα γκρίζου στα 5 ire, αλλά δεν είναι τόσο αντιληπτό στη θέαση υλικού.
Μια τηλεόραση κοντά στο ιδανικό είναι η πρώτη flat 4k uhd hdr ready oled της lg, η 55ef9500, η οποία κυκλοφορεί και στην Ευρώπη σε αρκετά μεγαλύτερη τιμή και η οποία πιστεύω μέσα στους επόμενους 6-8 μήνες θα προσγειωθεί στην κατηγορία τιμής που ψάχνεις.
Μου προτεινετε να περιμενω λιγο ακομα?

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.508
Και μετά λίγο ακόμα και ακόμη πιό μετά λίγο ακόμα. Δε γίνεται δουλειά έτσι όμως, πάντα θα υπάρχει κάτι καλύτερο στο μέλλον.
Προσωπικά αγοράζω το καλύτερο για τα χρήματά μου την εποχή που το θέλω.

Στο προκείμενο, ώριμη LCD ή φρέσκια OLED δεν έχω απάντηση γιατί οι μεν LCD έχουν εγγενή ελαττώματα που με ενοχλούν, οι δε OLED είναι ανώριμες.

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.132
Και μετά λίγο ακόμα και ακόμη πιό μετά λίγο ακόμα. Δε γίνεται δουλειά έτσι όμως, πάντα θα υπάρχει κάτι καλύτερο στο μέλλον.
Προσωπικά αγοράζω το καλύτερο για τα χρήματά μου την εποχή που το θέλω.

Στο προκείμενο, ώριμη LCD ή φρέσκια OLED δεν έχω απάντηση γιατί οι μεν LCD έχουν εγγενή ελαττώματα που με ενοχλούν, οι δε OLED είναι ανώριμες.
Οι ανώριμες oled όμως είναι 10 φορές ανώτερες απ' την καλύτερη πλάσμα που κυκλοφορεί, είτε αυτή λέγεται kuro, είτε panny vt/zt60.
Και γνωρίζεις ότι δεν είναι και λιγότερα τα θέματα που βγάζουν οι κορυφαίες plasma ακόμα και στην τελευταία γενιά τους.
Το βλέπω και στην vt60 μου.
Οπότε oled και τα μυαλά στα κάγκελα! LCD δεν θα έπαιρνα με τίποτα σε σοβαρό κόστος και για σοβαρή θέαση.
Εννοείται ότι κάθε χρόνο θα βγαίνουν καλύτερα μοντέλα, απλά φέτος είναι μια περίεργη χρονιά καθώς βρισκόμαστε στη μετάβαση της τεχνολογίας.
Πριν 6-7 χρόνια έπαιρνες μια plasma κι ήξερες ότι αγοράζεις μια future proof (bluray) τηλεόραση με καλή απόδοση.
Το ίδιο θεωρώ ότι συμβαίνει τώρα με τις oled. Αγοράζεις μια uhd με hdr κι έχεις τηλεόραση για τα επόμενα 5-6 χρόνια.
Εννοείται πως κάθε χρόνο θα βγαίνουν καλύτερες, άλλη πχ θα πετυχαίνει μεγαλύτερο gamut, άλλη μεγαλύτερη φωτεινότητα και πάει λέγοντας.
Το θέμα είναι να προσγειωθούν λίγο οι τιμές.

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.132
Πού έγραψα για plasma καλέ; :p
Την αναφορά την κάνω γιατί είναι (ήταν) οι κορυφαίες τηλεοράσεις, οι οποίες έφτασαν εκεί μετά από 10 με 15 γενιές και παρόλα αυτά τις κάνουν σκόνη .οι ανώριμες (αυτό το είπες :roflmao:) oled .
Οπότε θέμα ωριμότητας δεν τίθεται. Θα είναι με το καλημέρα καλύτερες από οτιδήποτε έχουμε ή κυκλοφορεί πλέον.

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.508
Αυτή που είδα πάντως πέρσι είχε πολύ καλό μαύρο αλλά ήταν τόσο κορεσμένα τα χρώματα που δεν την έβαζα ούτε στον κήπο. :D

Reaction score
638
Την αναφορά την κάνω γιατί είναι (ήταν) οι κορυφαίες τηλεοράσεις, οι οποίες έφτασαν εκεί μετά από 10 με 15 γενιές και παρόλα αυτά τις κάνουν σκόνη .οι ανώριμες (αυτό το είπες :roflmao:) oled .
Οπότε θέμα ωριμότητας δεν τίθεται. Θα είναι με το καλημέρα καλύτερες από οτιδήποτε έχουμε ή κυκλοφορεί πλέον.

Γιωργο δεν εχω ασχλοληθει και πολυ με τις oled αλλα νομιζω οτι εχουν και αυτες τα θεματακια τους ετσι δεν ειναι ?
Καπου ειδα για μικρη διαρκεια ζωης και δυσκολιες στο καλιμπραρισμα ....

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.132
Γιωργο δεν εχω ασχλοληθει και πολυ με τις oled αλλα νομιζω οτι εχουν και αυτες τα θεματακια τους ετσι δεν ειναι ?
Καπου ειδα για μικρη διαρκεια ζωης και δυσκολιες στο καλιμπραρισμα ....
Τα περσινά μοντέλα είχαν τρομερή δυσκολία στο καλιμπράρισμα. Στα φετινά έχει φτιάξει η κατάσταση. Σε βαθμό που η Panasonic κυκλοφορεί την πρώτη THX certified Oled (σε τιμή εξωφρενική βέβαια). Τα panel είναι παντού τα ίδια κι είναι της LG.
Για την διάρκεια ζωής το είχα ακούσει κι εγώ, αλλά δεν βρήκα κάποια αναφορά που να το τεκμηριώνει. Λογικά κάτι θ' ακούσουμε στο μέλλον!:D
Το μεγάλο πρόβλημα, το οποίο λέγεται ότι συμμάζεψε η panasonic με την οδήγηση panel που κάνει αλλά όχι η LG, είναι το φαινόμενο vignetting, το οποίο βγάζει μάτια στις lg όταν τρέξεις καρτέλα στα 5 ire (σκοτεινές γωνίες).
Επίσης έχει αναφερθεί banding λίγο πάνω απ' την πληροφορία μαύρου.
Αλλά μεταξύ μας, αν έχεις μάθει να αγαπάς τις plasma, αυτά είναι πταίσματα.
Για την ιστορία να πω ότι δεν έχω δει ακόμα Panasonic plasma τελευταίας 3ετίας που να μην έχει αναπτύξει κάποιας μορφής dirty panel effect.

ryk

Reaction score
925
Και γω αυτό περιμένω....δε το βλέπεις νωρίτερα ε;

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.132
Και γω αυτό περιμένω....δε το βλέπεις νωρίτερα ε;
Στο Αμέρικα έριξαν την τιμή κατά 2 χιλιάρικα στη Cedia. Η 55άρα έχει ήδη πάει κάτω απ' τα 3 χιλιάρικα. Δυστυχώς όμως εδώ είναι Ευρώπη...

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.902
Members
38.258
Νεότερο μέλος
ds-mk