Αγορα νεας τηλεορασης 55 ιντσες

Reaction score
2
Καλησπερα σας ,

οπως καταλαβατε και απο τον τιτλο ειμαι στη φαση ερευνας για αγορα νεας τηλεορασης.
Ξεκιναμε καταρχας η αποσταση θεασης ειναι 2 μετρα και κατι.
Aλλά ξεκαθαριζω κατι λογω μικρου χωρου γκαρσονιερας τα 55 ειναι το max που μπορει να χωρεσει οποτε μην αρχισετε οτι ειναι μικρη δν γινεται αλλιως στο σπιτι παιζω τετρις με τζενγκα για να χωρεσει καθετι καινουριο και εχω μετρησει ολες τις γωνιες και συνδυασμους για να χωρεσω 55αρα.

Δευτερον το budget ξεκινησε απο τα 450 και πηγε με το ζορι στα 500 πιο πανω οσο και αν θα ηθελα δεν παει.

Η τηλεοραση θα χρησιμοποιηθει για πολλες ωρες ταινιων και σειρων απο διαφορες πλατφορμες on demand γνωστες και μη και kodi αλλα και σε σερφαρισμα.
Τελος θα συνδεεται και με υπολογιστη για gaming.

Με όλα αυτα ως γνώμονα και μετα απο αμετρητα reviews κατεληξα στη TCL 55C635, εκτος αν εχετε σε αυτα τα λεφτα να με προτεινετε κατι άλλο καλυτερο.
Απεριψα Hisense U7H λογω vidaa os που σε κλειδωνει και δν σε επιτρεπει αλλες εφαρμογες περα απο δικες του να εγκαταστησεις.
Ελπίζω σε απαντησεις εναλλακτικες με επιχειρηματα.

Ευχαριστώ για την όποια βοηθεια προκαταβολικα...

Reaction score
643
Θα κοιτούσα και την Philips 55PUS8007/12.

Ambilight, HDR, Android, 2022, 540 ευρώ...

60Hz και οι δύο βέβαια, δε θα επέλεγα καμία TV 60Hz για gaming, αλλά με αυτό το budget δε βρίσκω κάτι άλλο ενδιαφέρον να προτείνω...

Reaction score
643

Reaction score
1.056
Καλησπερα σας ,

οπως καταλαβατε και απο τον τιτλο ειμαι στη φαση ερευνας για αγορα νεας τηλεορασης.
Ξεκιναμε καταρχας η αποσταση θεασης ειναι 2 μετρα και κατι.
Aλλά ξεκαθαριζω κατι λογω μικρου χωρου γκαρσονιερας τα 55 ειναι το max που μπορει να χωρεσει οποτε μην αρχισετε οτι ειναι μικρη δν γινεται αλλιως στο σπιτι παιζω τετρις με τζενγκα για να χωρεσει καθετι καινουριο και εχω μετρησει ολες τις γωνιες και συνδυασμους για να χωρεσω 55αρα.

Δευτερον το budget ξεκινησε απο τα 450 και πηγε με το ζορι στα 500 πιο πανω οσο και αν θα ηθελα δεν παει.

Η τηλεοραση θα χρησιμοποιηθει για πολλες ωρες ταινιων και σειρων απο διαφορες πλατφορμες on demand γνωστες και μη και kodi αλλα και σε σερφαρισμα.
Τελος θα συνδεεται και με υπολογιστη για gaming.

Με όλα αυτα ως γνώμονα και μετα απο αμετρητα reviews κατεληξα στη TCL 55C635, εκτος αν εχετε σε αυτα τα λεφτα να με προτεινετε κατι άλλο καλυτερο.
Απεριψα Hisense U7H λογω vidaa os που σε κλειδωνει και δν σε επιτρεπει αλλες εφαρμογες περα απο δικες του να εγκαταστησεις.
Ελπίζω σε απαντησεις εναλλακτικες με επιχειρηματα.

Ευχαριστώ για την όποια βοηθεια προκαταβολικα...
Hdr ταινιες πσρακολουθεις ? Αυτες οι πλατφορμες θα παιζουν hdr ταινιες ? Αν ναι τοτε πες μας αν εχεις παρακολουθησει απο αλλες τηλεορασεις καποια hdr ταινια ποια ή ποιές ηταν οι tv και αν ησουν ικανοποιημενος
Θα ειναι σε φωτεινο δωματιο ?

Last edited:

Reaction score
2
Καταρχάς σας ευχαριστώ όλους για τις άμεσες απαντήσεις. Τώρα πρώτον και η Philips και η samsung που προτείνετε είναι edge led ενώ η tcl είναι dorect led οπότε πολύ καλύτερη απόδοση χρωμάτων και μαύρου. H philips είδα ότι έχει από γωνίες πολύ άσχημη θέαση και αυτό το ambilight δεν ξέρω αλλά το βλέπω σαν ένα άχρηστο εφέ και δεν με δικαιολογεί την τιμή της. Επίσης για τα 60hz η tcl είδα γράφει ότι υποστηρίζει και 120hz μέχρι 2k. Τέλος το δωμάτιο είναι το σαλόνι από θέμα φυσικού φωτισμού θα έλεγα από μέτριο και κάτω δεν πολυχτυπαει ο ήλιος άμεσα. Σειρές και ταινίες θα βλέπω από netflix,disney+,vodafone tv και μέσω kodi και stremio. Μέχρι τώρα όσα βλέπω τα έβλεπα με μια full hd LG 37'' non smart χωρίς wifi και λοιπά που είναι συνδεμένη με το pc.Επίσης θα παίζω παιχνίδια μέσω pc.

Reaction score
643
Αν ισχύει αυτό με τα 120Hz μέχρι 2K, ακούγεται ενδιαφέρον.

Από κάνα displayspecifications ή κάνα panelook ίσως να βρεις περισσότερες πληροφορίες για τα πάνελ και για γωνίες θέασης για όλες.

Απο θέμα αξιοπιστίας δε ξέρω ποσο καλά τα πάνε οι TCL, γνωρίζω ότι σε σχέση με vestel είναι ένα κλικ πιο πάνω, με μερικές σειρές εξαιρετικά καλές έναντι του ακριβότερου ανταγωνισμού.

Θα μου πεις ένα 500αρι δίνεις, οι άλλοι (συμπεριλαμβανομένου κι εμού πριν 3 χρόνια) δίνανε 1000αρικο για Samsung κι αμέσως στο πρώτο δίμηνο μετά τη διετια καπουτ...

Από επεξεργαστή και μητρική πλακέτα ξέρουμε αν είναι εντάξει?

Δηλαδή κατι f&u / vestel φτηνές είναι τραγικές απλά και κολλάνε όταν τις χρησιμοποιείς ως smart, αλλά TCL δεν έχει τύχει να έχω εμπειρία χρήσης.

Την τελευταία 5ετια, εχω μόνο σε Sony Bravia, Samsung, Philips νέες σειρες και F&U και θα ήθελα να έχω εμπειρία χρήσης σε Hisense και TCL. :)

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
29.677
Θεωρώ πλέον σίγουρο ότι από αξιοπιστία όλες αυτές οι καταναλωτικές συσκευές, είναι θέμα τύχης αν βγουν καλές ή όχι.
Κάποια μοντέλα βέβαια έχουν προβλήματα από την παραγωγή και παρουσιάζονται σε πολλά κομμάτια.
Και αυτό φαίνεται πολλές φορές στις κριτικές από τον σκρουτζ.
Οπότε πρέπει να κοιτάμε και την αντιπροσωπεία.
Πόσο καλή υποστήριξη παρέχει.

Reaction score
1.056
Καταρχάς σας ευχαριστώ όλους για τις άμεσες απαντήσεις. Τώρα πρώτον και η Philips και η samsung που προτείνετε είναι edge led ενώ η tcl είναι dorect led οπότε πολύ καλύτερη απόδοση χρωμάτων και μαύρου. H philips είδα ότι έχει από γωνίες πολύ άσχημη θέαση και αυτό το ambilight δεν ξέρω αλλά το βλέπω σαν ένα άχρηστο εφέ και δεν με δικαιολογεί την τιμή της. Επίσης για τα 60hz η tcl είδα γράφει ότι υποστηρίζει και 120hz μέχρι 2k. Τέλος το δωμάτιο είναι το σαλόνι από θέμα φυσικού φωτισμού θα έλεγα από μέτριο και κάτω δεν πολυχτυπαει ο ήλιος άμεσα. Σειρές και ταινίες θα βλέπω από netflix,disney+,vodafone tv και μέσω kodi και stremio. Μέχρι τώρα όσα βλέπω τα έβλεπα με μια full hd LG 37'' non smart χωρίς wifi και λοιπά που είναι συνδεμένη με το pc.Επίσης θα παίζω παιχνίδια μέσω pc.
Εχεις δικιο με τις Edge . Δυσκολα θα βρεις κατι αλλο σε αυτη τη τιμη

Emmanouil 1964

"Επαγγελματίας"
Reaction score
28.801
Σε καταλαβαίνω , όταν το χέρι μας φτάνει μέχρι τα 500 ....δυστυχώς !
Όμως αν το χέρι μας φτάνει στα 18 Χ 41,61 θα κοίταγα Αν μου κάνει αυτή εδώ ,
-

-
Ουπς, μόλις εξαντλήθηκε !
Γκαντεμιά !
Άκυρο , όμως το κατάστημα αυτό έχει και άλλες καλές προσφορές ,
Δεν σβήνω τίποτα . Τ αφήνω ως έχει .
-
* θα ξέχναγα τα 500 στην άκρη - αν τα είχα σε μετρητά - που είναι οι δόσεις για 12 μήνες και ταυτόχρονα απο τον πρώτο μήνα θα έβαζα 20e στην άκρη .
12 Χ 20 =240 συν τα 500 = 740 . ...αν με ενδιέφερε αυτή .

-

Last edited:

Reaction score
2
Παιδιά όχι θα μείνω στα 500 παραπάνω σε καμμία περιπτωση δεν μπαίνω σε λουκια με δόσεις και να καταλήξω να μου φύγουν 800 και βαλε. Σε αυτό το budget αν υπάρχει κάτι καλύτερο από αυτή που πρότεινα εξαρχής και εμένα με ανησυχεί η τεχνική υποστήριξη αλλά αυτές που σαν μάρκες ξέρουμε έχουν τεχνική υποστήριξη σε αυτά τα λεφτά δεν βρίσκω κάτι έστω ισάξιο αλλά περισσότερα μάτια μήπως κανείς δει κάτι.

Reaction score
643
Επειδή ούτε το support της Philips, ούτε και της TCL τα ξέρω, θα διάλεγα πρώτα με βάση το support και μετά με βάση την τεχνολογία.
Αυτό γιατί στα ~500 ευρώ δε θα περίμενα τεχνολογικά μεγάλες αλλαγές ή μεγάλες διαφορές στην εμπειρία χρήσης και δε θα ήθελα επουδενί περικοπές στην ποιότητα κατασκευής έναντι του να προωθηθεί κάτι "μαρκετιστικα καλύτερο τεχνολογικά".

Διαβάζοντας το παραπάνω, βλέπω ότι το service της TCL το έχει η Astra Service στην Ελλάδα...

Last edited:

Reaction score
1.056
Παιδιά όχι θα μείνω στα 500 παραπάνω σε καμμία περιπτωση δεν μπαίνω σε λουκια με δόσεις και να καταλήξω να μου φύγουν 800 και βαλε. Σε αυτό το budget αν υπάρχει κάτι καλύτερο από αυτή που πρότεινα εξαρχής και εμένα με ανησυχεί η τεχνική υποστήριξη αλλά αυτές που σαν μάρκες ξέρουμε έχουν τεχνική υποστήριξη σε αυτά τα λεφτά δεν βρίσκω κάτι έστω ισάξιο αλλά περισσότερα μάτια μήπως κανείς δει κάτι.
Τα ανταλακτικα ειναι ολα στο εξωτερικο και σε ολες τις εταιρειες θα υπαρχει καθυστερηση Το θεμα ειναι αλλο Η Sony X90j στα 950 € εχει 5 χρονια εγγυηση σε 36 ατοκες δηλαδη 13€ το μηνα παραπανω και μενεις ησυχος
Θα μ πεις περνω μια δευτερη τηλεοραση Δεν ειναι αυτο μονο περνεις 2 κλασεις ανωτερη TV που την ευχαριστιεσαι ακομη περισσοτερο Επισης τα πανελ της tcl ( οχι μονο της συγκεκριμενης εταιρειας) ειναι λοταρια με αποτελεσμα σε καποιους να εχει σημαντικη διαφορα απο καποιους αλλους Η εταιρεια που εχει αντιπροσωπεια εδω βοηθαει πολυ σε θεματα μικρων προβληματων .
Δηλαδη τα παραπανω χρηματα που δινεις δεν πετιωνται αχρηστα αλλα υπαρχει ουσιαστικος λογος
Τροφη για σκεψη .......!! :)

Reaction score
2
Καταλαβαίνω τι εννοείς και εγώ μαζί σου αλλά δεν είμαι μόνος να το εκανα τα πράγματα είναι πολύ σφιχτά για πολλούς οικογενειακούς λόγους max με το ζόρι είναι και τα 500 για μένα οπότε κοιτάω εκεί.Αν σε αυτά τα λεφτά έχει δει κανείς κάτι καλύτερο έχει καλώς.

Reaction score
1.056
Καταλαβαίνω τι εννοείς και εγώ μαζί σου αλλά δεν είμαι μόνος να το εκανα τα πράγματα είναι πολύ σφιχτά για πολλούς οικογενειακούς λόγους max με το ζόρι είναι και τα 500 για μένα οπότε κοιτάω εκεί.Αν σε αυτά τα λεφτά έχει δει κανείς κάτι καλύτερο έχει καλώς.
Σε καταλαβαίνω , εγω ειμαι ο μονος που βλεπει τηλεοραση απο τους 4 το βραδακι μετα τις 9 για κανα τριωρο αλλα είμαι απαιτητικος χωρις βεβαια ν αποκτησω αυτο που ηθελα Σε καποια βολτα με τη γυναικα στα καταστηματα τις εδειξα μια oled , εμεινε παγωτο κ συμφωνησε να ξεπουλησουμε ολα τα υπαρχοντα μας ωστε να την αγορασουμε σε 745 δοσεις
Τρια χρονια μετα ακομη το κυνηγαω κ δεν εχει κατσει Ειναι και θεμα timing ! Καλες αγορες !

n_olympios

Μαντιναδόρος!
Moderator
Reaction score
12.742
Μήπως κάτι σε μεταχειρισμένο; Είναι σίγουρα ρίσκο, αλλά αν πρόκειται για πρόσφατη τηλεόραση (ειδικά αν είναι ακόμη εντός εγγύησης) υπάρχουν αρκετές ευκαιρίες, ειδικά στη διάσταση των 55 ιντσών.

Reaction score
2
Όχι σε μεταχειρισμένο πέρα από αυτοκίνητο σε τπτ άλλο δεν παίρνω γιατί έχει καεί η γούνα πολύ κοσμακη από φίλους και γνωστούς.Ηλεκτρονικος σε εργαστήριο είμαι και έχουν δει πολλά τα μάτια μου από μεταχειρισμένα μακριά για μενα

Reaction score
2
Είδες καμία panasonic με αυτά τα χαρακτηριστικά σε αυτά τα λεφτά? Και κατά δεύτερον η Panasonic των 90s με τη σημερινή panasonic σε ποιότητα δεν έχουν καμία σχέση

Last edited:

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.954
Members
38.269
Νεότερο μέλος
giodebabal13