Αγορα Sony cdx-gt700

Reaction score
108
Καλησπερα σε ολους, σκεφτομαι να αγορασω το ραδιοcd sony gt700 και θα ηθελα να μου πειτε τη γνωμη σας. Ειδικα αν το εχει καποιος απο εσας θα ηθελα να μαθω αν οι λειτουργιες του dsp που εχει ειναι χρησιμες και βελτιωνουν τη στερεοφωνικη εικονα και αν λειτουργουν οπως σε εναν a/v ενισχυτη προσομοιωνοντας την ηχητικη μιας αιθουσας κλπ.
Επισης συγκρινοντας το με το pioneer deh-p5800 που ειναι φθηνοτερο κατα 70 ευρω περιπου και δεν εχει dsp ποιο θα προτιμουσατε?

Ευχαριστω

Reaction score
41
Καλησπέρα και καλώς ήρθες!! :D

Ξεκαθαρίζω κάτι από την αρχή για να μην παρεξηγηθώ: Δεν έχω το GT700 και δυστυχώς δεν το έχω ακούσει (ακόμα). Έχω μια συμπάθεια για Pioneer-Alpine και συγκριτικά θεωρώ ότι τα SONY γενικά βγάζουν πιο σκληρό/ στεγνό ήχο απαιτώντας γλυκά ηχεία μπροστά. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι συμβαίνει απαραίτητα το ίδιο και στο 700. Όπως (απ' την άλλη) δεν σημαίνει ότι ένας επεξεργαστής ήχου σε ένα μηχάνημα μπορεί από μόνος του να φτιάξει ήχο ή έστω να βελτιώσει προβλήματα.

Θα φροντίσω να το ακούσω το συγκεκριμένο γιατί έχω διαβάσει τις προδιαγραφές του (τεχνικά χαρακτηριστικά) που μου ακούστηκαν ενδιαφέρουσες. Ίσως να το παρουσιάσουμε και στο CARTECH αν προλάβουμε (χρονικά κ.ο.κ)

Δες παρακάτω (σε 4 φωτό) την σύγκριση με άλλα 2 μοντέλα της SONY (σε τεχνικό επίπεδο...)

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Παντως το δικό μου Sony (ΟΕΜ Ford) έχει dsp. Έχει επιλογές Optimize all, Optimize left, Optimize Right, Pop, Rock, Classic κλπ κλπ. Πολύ χρήσιμο. Το optimize left είναι πλέον default...

Reaction score
41
Σπύρος Μπλάτσιος said:
Παντως το δικό μου Sony (ΟΕΜ Ford) έχει dsp. Έχει επιλογές Optimize all, Optimize left, Optimize Right, Pop, Rock, Classic κλπ κλπ. Πολύ χρήσιμο. Το optimize left είναι πλέον default...
Αντίστοιχα υπάρχουν (αλλά μάλλον περισσότερα) στο GT-700 Σπύρο......
Διάβασέ τα και πες μας αν υπάρχουν και στο δικό σου..... :D
Ακολουθεί αναλυτικά η λίστα για τις δυνατότητες του X-DSP που υπάρχει στο GT-700

Reaction score
41
X-DSP: Sony's sound engine creates an ideal in-car soundfield with digital signal processing. X-DSP contains the following features:

HDEQ: Seven EQ curves are preset into memory, allowing you to recall the best preset EQ curve for different types of music: Xplod (emphasizes overall dynamics of the sound), Refined Vocal (enriches and enhances vocals up front), Over Drive (creates a bright and lively sound), Virtual Sub (creates deep and solid bass), Natural Cruise (enhances sounds obscured by road noise), Rear Drive (enhances rear speaker sound), and Flat (no effect). The HDEQ also allows you to store three custom curves: Custom 1, Custom 2, and Custom 3. Each custom curve has four zones that can be adjusted independently: Front Left, Front Right, Rear Left, and Rear Right. In each zone, you can adjust the following frequencies: 63 Hz, 100Hz, 160Hz, 250Hz, 400Hz, 630Hz, 1kHz, 1.6kHz, 2.5kHz, 4kHz, 6.3kHz, 10kHz, and 16kHz. The level of each frequency can be adjusted from +6dB to -6dB in 1dB increments.

DSO 3D: DSO 3D is a virtual 3D sound technology that creates a virtual soundstage using the existing speakers. You can choose one of the following presets: Standard (front door speaker sound is heard at ear level), Wide (offers a wider soundstage than Standard), and Deep (sound appears to come from in front of the Standard soundstage). DSO 3D also allows you to store three custom settings: Custom 1, Custom 2, and Custom 3. For each custom setting, you can adjust the Elevation (1 to 8 ), Width (1 to 8 ), and Depth (1 to 8 ).

Intelligent Time Alignment (I-TA): I-TA allows you to adjust the delay of the speakers so you feel like you are in the center of the soundstage, anywhere in the vehicle. I-TA has two modes:
Smart Mode: This mode allows you to choose one of the following presets: Front Left, Front Right, Front, or All. Each preset can be adjusted from -3 to +3.
Pro Mode: This mode allows you to store your own custom setting: Custom 1, Custom 2, and Custom 3. For each setting, you can adjust the distance for the following speakers: Front Left, Front Right, Rear Left, Rear Right, and Subwoofer. Each speaker distance can be adjusted from 20 to 400cm.

BBE MP: When playing back MP3 files, the BBE MP circuit recovers and recreates harmonics, restoring the detail, warmth and nuances that existed in the original recording.

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Το δικό μου έχει τα εξής

DIGITAL SIGNAL PROCESSING
(DSP)
DSP provides a choice of preset
acoustic environments. The
available settings are OPTIMISED
ALL, OPT.(OPTIMISED) LEFT,
OPT.(OPTIMISED) RIGHT, VOICE,
POP, CLASSICAL and ROCK.
‘OPTIMISED ALL’ gives a
conventional stereo environment.
‘OPTIMISED RIGHT’ optimises the
sound image for people sitting in
the right hand side of the vehicle.
‘OPTIMISED LEFT’ does the
opposite.
To activate the feature:
• Press the DSP button.
• Use the selection buttons to
select one of the preset acoustic
environments. The display
confirms the setting selected.

Reaction score
41
Oι προδιαγραφές του DSP είναι καλές.
Το μόνο που θα έλεγα ότι απουσιάζει είναι ένα HiPassFilter για μπροστά (αν υπάρχει ή σκέφτεσαι να βάλεις εξωτερικό ενισχυτή, στον οποίο όμως κατά 90% θα βρεις εκεί φίλτρο)

Τεχνικά είναι πολύ καλό λοιπόν και σίγουρα θα βοηθήσει στο στήσιμο της μουσικής σκηνής.
Ιδιαίτερα το T.A. (Time Alignment) θα βοηθήσει πολύ και αν έχεις λίγη υπομονή και κάνεις ρυθμίσεις στο pro-mode τα αποτελέσματα θα είναι ιδιαίτερα καλά.

Στο EQ θα ήθελα περισσότερες από τις 4 περιοχές που μπορείς να επέμβεις, αλλά με βάση το κόστος της πηγής τα πάει και εκεί καλά......

Αλήθεια, σε τι τιμή το βρίσκεις???
Και σε τι αυτοκίνητο θα παίξει? Τι άλλα "υλικά" έχεις στο σύστημά σου? (ηχεία, ενισχυτή-ες κ.ο.κ)

Θες να πας οπωσδήποτε στο SONY ή θες να δούμε και κάτι άλλο??
(το 5800 έχει σίγουρα λιγότερες δυνατότητες ρύθμισης σε σχέση με το GT-700)

Reaction score
41
Σπύρο, ουσιαστικά έχει το Smart Mode του Time Alignment και κατά πάσα πιθανότητα σε πιο απλή μορφή........

Βέβαια, να θυμήσω ότι με την χρήση Τ.Α ακούει καλά ο οδηγός (αν επιλέξουμε το FL) αλλά ο συνοδηγός χάλια.....Γι αυτό άλλωστε υπάρχει και η ρύθμιση Front (σκέτο, σε σχεση με το Front L & Front R) αν υπάρχουν δύο άτομα μπροστά........

Reaction score
108
Χμμ..! Μετα απο μια βολτα στα μαγαζια οπου το ειδα και απο κοντα, με προβληματισαν οι πωλητες οπου οι περισσοτεροι μου ειπαν οτι καλο θα ηταν να αποφυγω τα sony(χαλια ηχος και παρουσιαζουν προβληματα). Μου προτειναν και αυτοι pioneer η αν μιλαμε για πιο "σοβαρες" συσκευες τοτε να παω σε καποιο alpine, ειδικα στο κοστος του gt700. Η τιμη του ειναι 300-320 ευρω, αλλα απο pixmania εχει 258 (+13 μεταφορικα).
Προκειται να το τοποθετησω σε ενα seat leon το προηγουμενο που εβγαζε, με εργοστασιακα ηχεια(τα οποια κατα τη γνωμη μου παιζουν καλα για εργοστασιακα, σε συγκριση με οσα αλλα εχει τυχει να ακουσω) και χωρις προθεση μελλοντικα να βαλω καποιον ενισχυτη. Δεν επιμενω σε sony ειδικα για αυτο το μοντελο το οποιο δεν ταιριαζει κ αισθητικα με το μπλε φωτισμο στο αυτοκινητο που ειναι παντου κοκκινος (λεπτομερειες θα μου πειτε... :)). Απλα μου τραβηξε το ενδιαφερον το dsp που διαθετει σε σχεση με την τιμη του. Αντιστοιχη (???) υλοποιηση απο την pioneer το p88rs η απο την blaupunkt το bremen mp76, εχουν πανω απο 500ευρω. :roll: (αν αξιζει το p88rs που πηρε και το eisa και προφανως ειναι κατι αξιολογο θα μπορουσα να το βρω καπου φτηνοτερα?)
Σκοπος μου ειναι να αναβαθμισω το εργοστασιακο ραδιοcd και να μπορεσω να εχω αισθητα καλυτερο ηχο, στερεοφωνικη εικονα (μια και δεν εχει center speaker, μονο 4 ζευγη tweeter/woofer ενα ζευγος σε καθε πορτα) και αν ειναι δυνατο ισως και καποια ψευδαισθηση της αντιχησης αιθουσας οπως στα dsp προγραμματα των a/v ενισχυτων :D. Η μηπως θα ηταν καλυτερο να τα ξεχασω ολα αυτα περι dsp και να κοιταξω κατι πιο απλο φτηνοτερο και ισως με πιο "ανοθευτο"(απο πολυπλοκα chip) ηχο?
Ελπιζω να μη σας ζαλισα με ολα αυτα! :D

Reaction score
41
Χμμ....
Το P88RS το έχω εδώ και 4 μήνες στο αυτοκίνητό μου.
Είναι εκπληκτικό μηχάνημα, με πάρα πολλές δυνατότητες διασύνδεσης και χειρισμού συσκευών, πολλαπλές ικανότητες στον τομέα ρύθμισης, αφάνταστο μενού και απίστευτα εύκολο χειρισμό, πολύ κομψή εμφάνιση (πολύ χαμηλών τόνων που εγώ λατρεύω αλλά σε πολλούς δεν αρέσει η απέριττη εμφάνιση).

Θα δείξει τα (κοφτερά) δόντια του στις περισσότερες συσκευές του εμπορίου και τις δυνατότητές του όταν συνδεθεί με ενισχυτή (και ακόμα καλύτερα ενισχυτές) και σοβαρά ηχεία.
Είναι απ' τις κορυφαίες συσκευές (και μάλλον η κορυφαία μέχρι τα 1000€) που θα στηρίξουν ένα σύστημα αξιώσεων.

Αν μπορείς να ανέβεις χτύπα το! Δεν θα το μετανιώσεις........
Και αν αργότερα βάλεις κάποιο σοβαρό σετ ηχείων μπροστά, θα καταλάβεις ότι τόσο καιρό πραγματικά δεν άκουγες........Θυμήσου την κουβέντα μου.......Θα το πεις και μόνος σου.......

Reaction score
41
Να το στο αυτοκίνητό μου.....

Αν ψάξεις στα περίπτερα θα διαβάσεις παρουσίασή του στο περιοδικό CARTECH (αν το βρεις........)

Staff online

• spylab
    Shalom
  • Zizik
    Safety Last
  • xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.154