Ακουστικές εμπειρίες από JBL L300 SUMMIT

nikforever

"Επαγγελματίας"
Reaction score
564
Καλημέρα σε όλους και καλή χρονιά με υγεία,

Μου αρέσουν πολύ τα ηχεία της JBL, ειδικά οι παλαιότερες σειρές. Πάντα με γοήτευαν τα L300 αλλά δεν μου έχει δοθεί η ευκαιρία να τα ακούσω.

Έχω βρει ένα ζευγάρι σε πολύ καλή κατάσταση και το σκέφτομαι πολύ σοβαρά.

Θα ήθελα παρακαλώ τις ακουστικές εμπειρίες, όσων είχαν την τύχη να τα έχουν ή να τα ακούσουν καλά.

Ευχαριστώ.

2679782063.jpg

nikforever

"Επαγγελματίας"
Reaction score
564
Το πρώτο άκουσμα στον εντελώς ακατάλληλο χώρο που βρίσκονται τώρα και με ένα ραδιοενισχυτή σε κακή κατάσταση, μου άφησε καλές εντυπώσεις. Τη Δευτέρα θα ακολουθήσει νέα ακρόαση με κάποιο δικό μου ενισχυτή και πηγή, αλλά και πάλι ο χώρος κι η τοποθέτηση τους εκεί που βρίσκονται, είναι μεγάλο πρόβλημα. Δυστυχώς λόγω όγκου και βάρους είναι αδύνατον να τα ακούσω στο χώρο μου.

nikforever

"Επαγγελματίας"
Reaction score
564
Επειδή τα ηχεία είχαν μείνει σε αχρησία σε ένα υπόγειο για πάνω από 15 χρόνια, τα original woofers L136Α είχαν καταστραφεί εντελώς. Έχουν αντικατασταθεί με ένα 2230Α κι ένα 2231Α.

Ζητώ βοήθεια κι απόψεις από τους γκουρού των JBL.

nikforever

"Επαγγελματίας"
Reaction score
564
Επειδή μάλλον δεν έχει ακούσει κανείς τα εν λόγω ηχεία ή απλά δεν επιθυμεί να ασχοληθεί, παρακαλώ να κλειδωθεί το παρόν.
Ευχαριστώ για τη φιλοξενία του.

Reaction score
1.547
Έχω ακούσει 2-3 φορές τα L300. Πολύ καλά ηχεία όταν όλα είναι άριστα σε αυτά , διαφραγματα , γουφερ και κροσοβερ. Σε καμία περίπτωση δεν θα έπαιρνα ένα κλασικό ηχείο που είναι ήδη υπερτιμημένο , με διαφορετικά γουφερ όσο κοντά σε σπεκ και αν είναι ακόμα και αν φοράνε ίδια ρικον. Γενικά είναι γλυκό ηχα και σίγουρα θα θέλουν δουλειά σε κροσοβερ, καθάρισμα στα voice coil gap των ντραιβερ της κορνας κλπ. Επίσης αν και ευαίσθητα θέλουν σοβαρά ενισχυτικά με ρεύματα γιατί μιλάμε για βαρύ κώνο με 4 ίντσες διάφραγμα. Αυτα

nikforever

"Επαγγελματίας"
Reaction score
564
Σε ευχαριστώ πολύ, κάπως έτσι σκέφτηκα κι εγώ και δεν προχώρησα κάτι για τα συγκεκριμένα.

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.746
Members
38.489