Ακοόγραμμα

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.035
Γιατί μετράνε μόνο μέχρι τα 8khz?
Διότι αυτή η συχνότητα είναι η μέγιστη της ανθρώπινης ομιλίας. Τους ΩΡΛ τους ενδιαφέρει εάν ακούς τον συνάνθρωπό σου σε μια συζήτηση, τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.

Reaction score
3.750
Διότι αυτή η συχνότητα είναι η μέγιστη της ανθρώπινης ομιλίας. Τους ΩΡΛ τους ενδιαφέρει εάν ακούς τον συνάνθρωπό σου σε μια συζήτηση, τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.
Στην εποχή μου το ακοογραμμα ήταν εκτεταμενο.

Reaction score
21.122
Γίνεται νομίζω με ακριβό εξοπλισμό μέχρι και 16 KHz. Αλλά είναι κλινικά χρονοβόρο για να ήταν το στάνταρντ.

Επιπρόσθετα ως λόγος είναι εάν οι γιατροί χρησιμοποιούσαν τέτοιες συχνότητες στους πελάτες τους, η πιθανότητα να τους εμφανιστεί tinnitus ... και να πάει τζάμπα και το τέστ και το ραντεβού είναι μεγαλύτερη.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
88.118
Σε αυτή την ηλικία και με τέτοιο ακοόγραμμα, δεν πήγες και σε 2-3 άλλα μηχανήματα για διασταύρωση??? ;)
Γιατί να το κάνω; Ακούω κανονικά, δεν ενδιαφέρομαι να καλιμπράρω κάποιο μηχάνημα.
Ενημερωτικα, πάνω από τα 13000Hz δεν μετράω καλά καθόλου…

Reaction score
248
Γιατί να το κάνω; Ακούω κανονικά, δεν ενδιαφέρομαι να καλιμπράρω κάποιο μηχάνημα.
Οποιοσδήποτε γνωστός μου είχε τέτοιο εξαιρετικό ακοόγραμμα, είτε πανηγύριζε είτε όχι, θα του πρότεινα να ξαναμετρηθεί και σε άλλα μηχανήματα για επιβεβαίωση, μη τυχόν το πρώτο μηχάνημα ήταν "άντε γειά".
Το ίδιο θα έκανα κι εγώ, αν άντεχα το οικονομικό κόστος της επιβεβαίωσης.
Και ποιός μετράει καλά πάνω από τα 13KHz??? 😀 Όλοι έχουμε θέμα από εκεί και πάνω. :D

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
88.118
Οποιοσδήποτε γνωστός μου είχε τέτοιο εξαιρετικό ακοόγραμμα, είτε πανηγύριζε είτε όχι, θα του πρότεινα να ξαναμετρηθεί και σε άλλα μηχανήματα για επιβεβαίωση, μη τυχόν το πρώτο μηχάνημα ήταν "άντε γειά"
Δεν πανηγυρίζω. Ακούω κανονικά, και λόγω της ενασχόλησης με τον ήχο μπορώ να είμαι αρκετά συγκεντρωμένος ώστε να έχω καλύτερο αποτέλεσμα από τον μέσο άνθρωπο.
Το τεστ το έκανα για πλάκα, δεν είχα ούτε αμφιβολίες για το αν είμαι φυσιολογικός ούτε ψαχνόμουν σχετικά με το χόμπι. Οπότε δεν με πολυνοιάζει κιόλας. Καλά είμαι.
Ο συνάδελφος που εξέταζε είχε λίγο φρικάρει. :roflmao:
Το καλό αποτέλεσμα είναι κυρίως θέμα συγκέντρωσης. Και δεν έχω ακουστικό τραύμα όπως ο άλλος φίλος που ανέβασε.
Αν το ακουόγραμμα έδειχνε μέχρι τα 20.000Hz, θα βλέπαμε ξεκάθαρα την σταδιακή πτώση πάνω από τα 13000, που αντιστοιχεί στην ηλικία.

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
82.095
α μη το λες....ανάλογα με τα καλώδια των ακουστικών του γιατρού πάνε αυτά

petros32

"Επαγγελματίας"
Reaction score
116
Πάρτε το ακοόγραμμα ενός πραγματικά βαρήκοου. Sorry δεν μπορούσα να κρατηθώ, ενώ το έχω και στο PC. :gamer:

ακοογραμμα.png

ΥΓ: Είμαι 35 τώρα, δεν αλλάζει ανά τα χρόνια. Όπως καταλαβαίνετε, ψηλές καμπάνα, κανένα sub να μου χαρίσετε του καημένου. 12 ιντσο θέλω :dance2:

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
43.147
... εμενα με επιασα να δυσκολευομαι να ακουσω διαλογο στο τηλεφωνο γειτωνισσας στα 30-40 μετρα - ... ενα μερος αυτου ηταν οτι δεν καταλαβαινα επ'ακριβως τι ακριβως συζητιωταν. 🐒

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.870
Members
38.381
Νεότερο μέλος
panosmou