Ακούω και διαλέγω...!

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Αλήθεια με ποια κριτήρια διαλέγουμε τις συσκευές του ηχοσυστήματός μας;

Έχουμε σχηματίσει σαφή εικόνα για τις ηχητικές επιδόσεις μίας συσκευής πριν την αγοράσουμε ή βαδίζουμε στα τυφλά με βάρκα την ελπίδα;

Ποια είναι η σωστή μέθοδος ακρόασης μίας συσκευής προκειμένου να βγάλουμε σωστά συμπεράσματα;

Αυτά και άλλα πολλά απαντά στο προ 15ετίας άρθρο του ο κος Σταματάκος, που με την ευγενική του συγκατάθεση αναδημοσιεύουμε στην τεχνική μας βιβλιοθήκη.

Μπορείτε να κατεβάσετε το άρθρο από εδώ.

Για διαβάστε το και να αρχίσουμε να βλέπουμε απορίες...

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Απάντηση: Ακούω και διαλέγω...!

Μία παρατήρηση από τον ίδιο τον Κο Σταματάκο, μιας που μιλάμε για ένα άρθρο 15ετίας...

Στο post σου γράψε, αν θέλεις, ότι υπάρχει πλέον συγκεκριμένη προδιαγραφή IEC για τις δοκιμές A/B/X η οποία προβλέπει μεθοδολογία ελαφρώς διαφορετική από αυτή των Gabrielsson και λοιπών και κάνε σαφές ότι πρόκειται για αναδημοσίευση ενός παλαιού κειμένου (ώστε οι αναγνώστες να έχουν την σωστή ιστορική προοπτική).

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.817
Χρονια πολλα Σπυρακο και καλη χρονια παλλικαρι μου!
Τωρα εδω σχετικα με το θεμα της σωστης επιλογης μιας μηχανης μπορουν να ειπωθουν πολλες αποψεις που σαφως αφορουν προσωπικα τον καθεναν μας στον τροπο εκτιμησης και αξιολογησης.
Για μενα τωρα πια μετα απο 25 και βαλλε χρονια ενασχολησης με το αθλημα και εχοντας σαφως κανει και εγω απο την μερια μου καποιες λανθασμενες επιλογες αγορας τα πραγματα....πιστευω οτι τα εχω κανει ποιο απλα και προχωρω σε μια αγορα(αν φυσικα το επιτρεπει και η τσεπα)με εναν και μοναδικο γνωμονα.......ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΟΥ με αρχικο αποδεκτη τα 43αχρονα αυτακια μου!!!!!!
Αν αυτο που ακουω με γεμιζει ,ειλικρινα αρχιζει το σφαιρικο ψαξιμο .
Αν εισπραξω συναισθημα αναλογο με αυτο που νοιωθω μεσα μου τοτε αυτη η μηχανη εχει τον δικο της τροπο να μου κουρδισει την προσωπικη μου μουσικη αναζητηση και σαφως αρχιζω να την φανταζομαι σαν ενα γκομενακι που το λαχταραμε και ας μην μπορουμε να το αποκτησουμε!!!!!!!!
Ας μην εχει στα σωθiκα της Jensen paper in oil η εσωτερικη καλωδιωση transparent.!!(θα τα βαλλω μονος μου--χεχεχε).Ας μην εχει βυσματα επιροδιομενα η 1,5 χιλιοστα παχους βουρτσισμενου αλουμινιου.
Ξερεις τι θελω ΑΠΛΑ να εχει....το γαματο εκεινο σχεδιο που δεν βαζει φραγμους στην μουσικοτητα,την ικανοτητα να μπορει αυτη η μηχανη να αφησει καθε νοτα να με αγκαλλιασει
αλλα και το τσαγανο να μου αποδωσει τα δυναμικα μιας καλοκουρδισμενης ΤΑΜΑ .
Θεωρω την μουσικη γκομενα....και μαλιστα μια απο τις ποιο ομορφες !!!!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.173
Members
38.421
Νεότερο μέλος
kokdim