Ακρόαση συστήματος - τροφή για σκέψη

Reaction score
131
καλημέρα,

Άκουσα χθες σε μαγαζί τον παρακάτω συνδυασμό και πραγματικά έμεινα άφωνος από το αποτέλεσμα, το βάθος, την λεπτομέρεια και το χρωμα

Αποτελείτο από τα εξής κομμάτια:
Musical Fidelity X-AS100 + X-P100 ( τελικός και προενυσχιτης - ο τελευταίος ήταν κλάσης Α) μεταχειρισμένα σε άριστη κατάσταση

Ηχεια:
  • CHARIO CONSTELLATION CYGNUS High Gloss Black
Cd: Marantz cd6000 ose ( μεταχειρισμένο σε άριστη κατάσταση)

Δεν έχω ακούσει κάτι καλύτερο όχι ότι έχω φτάσει βέβαια σε αυτά τα λεφτά, το υπάρχον σύστημα που έχω ούτε κάν το πλησιάζει.

Τα παιδιά στο κατάστημα μου το περιέγραψαν σαν πολύ καλή ευκαιρία στην τιμή ( μια και οι ενισχυτές και το cd είναι μεταχειρισμένα και τα ηχεία εκθεσιακό κομμάτι). Οι ενισχυτές είναι από την καλή εποχή της musical fidelity βραβευμένοι.

ηθελα να το μοιραστώ μαζί σας. Τώρα μένει η δύσκολη απόφαση αν πρέπει να προχωρήσω.

Reaction score
15.467
Χωρις να μπω στο ηχητικο κομματι του ζητηματος (καθως δεν εχω ακουσει καμμια απο αυτες τις συσκευες) ,
θα ηθελα να πω πως μου φαινονται κομματι ακριβες για μεταχειρισμενο - εκθεσιακο.
Τα Chario Constellation Cygnus ξεκινανε απο 1300 (καινουργια υποθετω),
ο Musical Fidelity X-P100 ειχε το '99 1000 euro (καινουργιο απ' οτι καταλαβαινω)
και τον Musical Fidelity X-AS100 τον βλεπω μεταχειρισμενο στα 500 .
Δεν θα εδινα 3 χιλιαρικα - απο την αλλη οσον αφορα τον ηχο σαφως και σου αφησε θετικες εντυπωσεις σε σχεση με το υπαρχον συστημα σου.
Αν μου επιτρεπεις μια συμβουλη - ψαξτο περισσοτερο χωρις να κανεις καποια βιαστικη κινηση.

Reaction score
131
θα ηθελα να πω πως μου φαινονται κομματι ακριβες για μεταχειρισμενο - εκθεσιακο.
Τα Chario Constellation Cygnus ξεκινανε απο 1300 (καινουργια υποθετω),
ο Musical Fidelity X-P100 ειχε το '99 1000 euro (καινουργιο απ' οτι καταλαβαινω)
και τον Musical Fidelity X-AS100 τον βλεπω μεταχειρισμενο 500
Σε ευχαριστω για την συμβουλή. Νομιζω οτι έχεις δίκιο ως προς τον τελικο& προενιςχυτη γιατι και εγω σε παλιές αγγελίες το σετ το βλεπω στα 1000 ενώ μου τα αφήνει 1500. Για τα Ηχεια η τιμη ειναι η φθηνότερη της αγοράς αλλα ειναι και εκθεσιακό.

Reaction score
689
To cygnus είναι ένα μαλακό , έξυπνα κουρδισμένο ηχείο που "χαιφιντελίζει" αβίαστα , και μπορεί να "ψαρώσει" εύκολα κάποιον. Αρνητικό του για μένα, το περιορισμένο και κάπως λεπτό σε αίσθηση soundstage

Reaction score
15.467
Σε ευχαριστω για την συμβουλή.
να 'σαι καλα ,αλλα πατα κι ενα like ... δεν ξερεις πως ερχονται τα πραματα στο μελλον ...
οριστε , βλεπω αγγελια συμφορουμιτη και δεν ξερω
ειναι οι φωτος του αναποδα ? η' ηταν εξαιρετικη η φετινη ρακη :D
(και δεν μπορω να σχολιασω...) ?
παντα με καλη διαθεση - χρονια πολλα σε ολους !

Reaction score
131
To cygnus είναι ένα μαλακό , έξυπνα κουρδισμένο ηχείο που "χαιφιντελίζει" αβίαστα , και μπορεί να "ψαρώσει" εύκολα κάποιον. Αρνητικό του για μένα, το περιορισμένο και κάπως λεπτό σε αίσθηση soundstage
Εμενα μου φανηκε ηχειο με βαθος και λεπτομερεια. δεν εχω καποιο αναλογο μετρο συγκρισης σε αυτη την τιμη αλλα μου φανηκε οτι τελικος/προ ενισχυτης και ηχεια συνεργαζονταν αψογα. Ειχα ακουσει πριν απο λιγο καιρο τον musical fidelity a3.5 και τα audio physic spark III και δεν ειχε καμια σχεση με τον παραπανω συνδιασμο. Ηταν βεβαια και πιο φτηνα μηχανηματα. Το cygnus με ξεσηκωσε με την χροια του. Ηταν και πολυ καλη κατασκευη επισης

SIMPLYMUSIC

"Επαγγελματίας"
Reaction score
67
Η τιμή συνολικά μου φαίνεται πολύ ακριβή.
Υπήρξα παλαιότερα κάτοχος των musical fidelity τους οποίους εκτιμώ ηχητικά, ωστόσο στα χρήματα που σου ζητάνε θα κοίταγα αλλού.

Reaction score
689
miltos αν το συγκεκριμένο ματσάρισμα στα αυτία σου ακούστηκε τόσο καλό , δεν έχεις κανένα λόγο να το απορρίψεις επειδή απλα στην ίδια τιμή βρίσκεις "καλύτερα" . Πρώτον δεν ξέρεις αν ποτε θα βρείς τα ίδια σε χαμηλότερη τιμή , και δεύτερον μπορεί στην ίδια τιμή να πάρεις πράγματα ανώτερης αρχικής αξίας , αλλά να σου ακουστούνε χειρίοτερα. Η αγορα μτχ δεν είναι μόνο βρίσκω , ψάχνω ebay και συγκρίνω , αλλά μετράει και η προστιθέμενη προσωπική αξία για τον καθένα. Βεβαιώσου μόνο μην το μετανιώσεις και ψάχνεσαι. Βεβαια 3 χιλιαρικα έιναι πολλά γι αυτά μτχ...

Last edited:

Reaction score
131
Σε ποιο καταστημα τα ακουσες αυτα?
Τα ακουσα στο ultimate audio στην Νεα Σμυρνη. Τα παιδια ηταν πολυ εξυπηρετικα και ακουσαμε και ωραιες μουσικες που ειχαν. Γνωμη τους ηταν οτι ειναι πολυ καλος συνδιασμος αλλα και εγω εμπιστευομαι τα αυτια μου και το αποτελεσμα με ικανοποιησε πληρως.

Τωρα σχετικα με την τιμη να σας πω οτι μονο τα καλωδια και interconnect που ειναι μεσα στο ποσο που σας ειπα κανουν 455 ευρω. Επρεπε να σας το ειχα πει αυτο για να εχετε καλυτερη εικονα. Αλλα νομιζω και εγω οτι το σετ τελικου/προενισχυτη της musical fidelity ειναι τσιμπημενο τουλαχιστον κατα 200 ευρω. Μεταχειρισμενο στο site εδω το ειχαν βαλει 1000 αλλα δεν ξερω σε τι κατασταση θα ηταν, ενω απο το μαγαζι μου δινουν εγγυηση.

Reaction score
2.323
Τα ακουσα στο ultimate audio στην Νεα Σμυρνη. Τα παιδια ηταν πολυ εξυπηρετικα και ακουσαμε και ωραιες μουσικες που ειχαν. Γνωμη τους ηταν οτι ειναι πολυ καλος συνδιασμος αλλα και εγω εμπιστευομαι τα αυτια μου και το αποτελεσμα με ικανοποιησε πληρως.

Τωρα σχετικα με την τιμη να σας πω οτι μονο τα καλωδια και interconnect που ειναι μεσα στο ποσο που σας ειπα κανουν 455 ευρω. Επρεπε να σας το ειχα πει αυτο για να εχετε καλυτερη εικονα. Αλλα νομιζω και εγω οτι το σετ τελικου/προενισχυτη της musical fidelity ειναι τσιμπημενο τουλαχιστον κατα 200 ευρω. Μεταχειρισμενο στο site εδω το ειχαν βαλει 1000 αλλα δεν ξερω σε τι κατασταση θα ηταν, ενω απο το μαγαζι μου δινουν εγγυηση.
Ευχαριστω, αν βρεθω κοντα θα ηθελα και εγω να τα ακουσω, περισοτερο τα chario. Μου αρεσει πολυ αυτη η εταιρια και θα ηθελα να εχω αποψη και για τα cygnus. Μονο τα ηχεια ποσο τα εδιναν? Αποψη μου μην βιαστεις. Κανε λιγο υπομονη και ψαχνε κομματι, κομματι απο μεταχειρισμενα η απο μαγαζια. Ετσι θα γλυτωσεις αρκετα χρηματα.

Reaction score
131
Ευχαριστω, αν βρεθω κοντα θα ηθελα και εγω να τα ακουσω, περισοτερο τα chario. Μου αρεσει πολυ αυτη η εταιρια και θα ηθελα να εχω αποψη και για τα cygnus. Μονο τα ηχεια ποσο τα εδιναν? Αποψη μου μην βιαστεις. Κανε λιγο υπομονη και ψαχνε κομματι, κομματι απο μεταχειρισμενα η απο μαγαζια. Ετσι θα γλυτωσεις αρκετα χρηματα.
Αν θυμαμαι καλα γυρω στα 1400 καινουργιο.

Reaction score
2.323
Τα εχω βρει αν σε ενδιαφερει αλλου στα 1000 ευρω. Με το απλο φινιρισμα ομως, στο χρωμα του ξυλου. Mπορεις να ξεκινησεις απο αυτο για παραδειγμα, την αγορα των ηχειων και μετα τα υπολοιπα!

Reaction score
131
Τα εχω βρει αν σε ενδιαφερει αλλου στα 1000 ευρω. Με το απλο φινιρισμα ομως, στο χρωμα του ξυλου. Mπορεις να ξεκινησεις απο αυτο για παραδειγμα, την αγορα των ηχειων και μετα τα υπολοιπα!
μπορεις να μου στειλεις με μυνημα, την κατασταση (καινουργιο ή εκθεσιακο) και ενα τηλεφωνο επικοινωνιας. Σε ευχαριστω πολυ.

Reaction score
620

Επειδή είχα πέσει παλιά και εγώ πολλές φορές στο ατόπημα να συγκρινω τιμές μεταχειρισμενων στο avsite με καταστήματα, να σου επισημανω ότι ένα κατάστημα αποδίδει και ΦΠΑ και πρέπει να συνυπολογίζονται και άλλα έξοδα.
Βέβαια είναι αναφαιρετο δικαίωμα σου να θέλεις να γλιτωσεις όλα αυτά τα "περιττά" έξοδα αλλά οφείλουμε να το αναγνωρίζουμε.
Πάντως σε αυτά τα λεφτά σε μεταχειρισμένο( ολοκληρωμένο )νομίζω ότι αν περιμένεις λίγο ισως βρεις κάτι πολύ καλύτερο.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.832
Members
38.243
Νεότερο μέλος
desmios2025