Αλλαγή βελόνας ή νέα κεφαλή;

Reaction score
2.198
Βρέθηκα με ένα Rotel RP 855, χορηγία ενός φίλου που δεν το χρησιμοποιεί εδώ και χρόνια.

Φοράει κεφαλή audio technica AT110E
http://www.lpgear.com/product/ATC110E.html

Επειδή το πικάπ είναι της δεκαετίας του 90 και είναι με την κεφαλή της μάνας του, λογικό (και πιο οικονομικό) είναι να θέλει αντικατάσταση η βελόνα.
http://www.ebay.com/itm/GENUINE-Tur...rd_Player_Turntable_Parts&hash=item3f31b103c1

Τι λέτε αξίζει η αναβάθμιση με άλλη καλύτερη κεφαλή; Σε τι λεφτά θα πρέπει να πάω για να έχω αισθητή βελτίωση; Με 150 ευρώ budget κάνω τίποτε;

Θα παίξει με phono project box S, προενισχυτή και τελικό primare pre30 και A33.2 αντίστοιχα. H δισκοθήκη μου δεν είναι μεγάλη (καμιά 60αρια δίσκοι) και λόγω κρίσης δεν προβλέπεται να μεγαλώσει πολύ.

Κάθε συμβουλή και γνώμη ευπροσδεκτή από του πιο έμπειρους του αναλογικού ήχου.

Reaction score
999
Για τη δισκοθηκη που εχεις και το γεγονος οτι δεν προβλέπεται να μεγαλωσει αρκετά, τα 150 ηδη μου φανταζουν πολλα.
Παρε μια φτηνη ορτοφον, να στο ρυθμισουν κιολας και να ξενοιασεις

Reaction score
54
Δεν είναι κακή κεφαλή η ΑΤ110 http://www.positive-feedback.com/Issue15/at110.htm
Μπορείς όμως να πας σε μια Shure mx97 και να έχεις και ρέστα για δίσκους. (και δυνατότητα μελλοντικής αναβάθμισης της βελόνας σε Jico Saas).

Σχετικά με τις ανησυχίες σου , για το αν θα παίξει με τον εξοπλισμό σου, οποιαδήποτε κεφαλή θα παίξει, αφού το project δέχεται και MM και MC.

Last edited:

Reaction score
2.198
Για τη δισκοθηκη που εχεις και το γεγονος οτι δεν προβλέπεται να μεγαλωσει αρκετά, τα 150 ηδη μου φανταζουν πολλα.
Παρε μια φτηνη ορτοφον, να στο ρυθμισουν κιολας και να ξενοιασεις
Η αλήθεια είναι το σκέφτομαι και εγώ ότι η περιορισμένη δισκοθήκη είναι ανασταλτικός παράγοντας στο να ξοδέψω πολλά. Νομίζω πάντως ότι μια φθηνή ortofon πχ η red δεν θα μου προσφέρει κάτι παραπάνω σε σχέση με αυτήν που έχει τώρα με μια καινούργια βελόνα. Είχα στο σύστημα μου ένα project Xpression III με κεφαλή ortofon red και η διαφορές με το rotel ήταν μεν ακουστές αλλά όχι φοβερές. Το πρώτο όμως με σχεδόν καινούργια κεφαλή.

Reaction score
2.198
Δεν είναι κακή κεφαλή η ΑΤ110 http://www.positive-feedback.com/Issue15/at110.htm
Μπορείς όμως να πας σε μια Shure mx97 και να έχεις και ρέστα για δίσκους. (και δυνατότητα μελλοντικής αναβάθμισης της βελόνας σε Jico Saas).

Σχετικά με τις ανησυχίες σου , για το αν θα παίξει με τον εξοπλισμό σου, οποιαδήποτε κεφαλή θα παίξει, αφού το project δέχεται και MM και MC.
Βασικά ο προβληματισμός μου είναι αν θα ταιριάξει με τον βραχίονα και αν ο βραχίονας δικαιολογεί μια πιο ακριβή κεφαλή.
Για άλλη κεφαλή που να αναβαθμίζεται με βελόνα Jico Sas είναι στα υπόψην μιας και έχω διαβάσει πολύ καλά λόγια για την λύση αυτή από τα παιδιά του forum.

Παραθέτω και τα specs του Rotel

https://www.dropbox.com/s/ciw06pm5mqz16fp/Pages from ROTEL rp855.jpg

Reaction score
1.187
Βρέθηκα με ένα Rotel RP 855, χορηγία ενός φίλου που δεν το χρησιμοποιεί εδώ και χρόνια.

Φοράει κεφαλή audio technica AT110E
http://www.lpgear.com/product/ATC110E.html

Επειδή το πικάπ είναι της δεκαετίας του 90 και είναι με την κεφαλή της μάνας του, λογικό (και πιο οικονομικό) είναι να θέλει αντικατάσταση η βελόνα.
http://www.ebay.com/itm/GENUINE-Tur...rd_Player_Turntable_Parts&hash=item3f31b103c1

Τι λέτε αξίζει η αναβάθμιση με άλλη καλύτερη κεφαλή; Σε τι λεφτά θα πρέπει να πάω για να έχω αισθητή βελτίωση; Με 150 ευρώ budget κάνω τίποτε;

Θα παίξει με phono project box S, προενισχυτή και τελικό primare pre30 και A33.2 αντίστοιχα. H δισκοθήκη μου δεν είναι μεγάλη (καμιά 60αρια δίσκοι) και λόγω κρίσης δεν προβλέπεται να μεγαλώσει πολύ.

Κάθε συμβουλή και γνώμη ευπροσδεκτή από του πιο έμπειρους του αναλογικού ήχου.
Δεν είναι κακή η ΑΤ που έχει επάνω. Τουναντίον θα έλεγα πως είναι αξιοπρεπέστατη.
Η γνώμη μου είναι να πάρεις μία καινούργια βελόνα για την συγκεκριμένη κεφαλή και να το χρησιμοποιήσεις έτσι. Να ακούσεις πολλά βινύλια και αν στο μέλλον δεις ότι κάτι δεν σου πάει καλά, τότε το ψάχνεις για αλλαγή κεφαλής.

Υ.Γ. Πάρα πολύ όμορφο πικάπ!

Reaction score
2.198
Δεν είναι κακή η ΑΤ που έχει επάνω. Τουναντίον θα έλεγα πως είναι αξιοπρεπέστατη.
Η γνώμη μου είναι να πάρεις μία καινούργια βελόνα για την συγκεκριμένη κεφαλή και να το χρησιμοποιήσεις έτσι. Να ακούσεις πολλά βινύλια και αν στο μέλλον δεις ότι κάτι δεν σου πάει καλά, τότε το ψάχνεις για αλλαγή κεφαλής.
Η λογική αυτό λέει για να μην μπω και σε πολλά έξοδα, έλα όμως που με τρώει η περιέργεια αν δω πως παίζει και με άλλη κεφαλή!
Όντως για τα χρόνια του είναι όμορφο και σε πολύ κατάσταση. Η φώτο βέβαια είναι από internet αλλά και το δικό μου είναι σε παρόμοια κατάσταση.

Reaction score
999
Απλα στη φαση που εισαι ειναι προτιμότερο να εμπλουτισεις τη συλλογη σου με δισκους... Και αν γλυτωσεις καμια 80αρια ευρω ειναι περιπου 10-15 δισκοι απο παζαρι, καθόλου ασχημα

Reaction score
54
Αν καταφέρεις να υπερνικήσεις εκείνο τον διαβολάκο, που έχουμε όλοι στα κεφάλια μας και μας "τρώει" να αγοράσουμε, κράτα την ΑΤ110. Αν κολλήσεις για τα καλά με το βινύλιο, ψάχνεσαι αργότερα σε υψηλότερες κατηγορίες (και ανοίγεις τους γνωστούς ασκούς του Αιόλου...νέο phono stage, κεφαλή κινητού πηνίου κ.ο.κ). Επίσης, στο ερώτημα αν η shure ταιριάζει με τα χαρακτηριστικά του βραχίονα, η απάντηση είναι ναι.
Θα έλεγα να διαβάσεις τα νήματα του φόρουμ σχετικά με ρυθμίσεις πικάπ, κεφαλές. Θα βρεις πολύ χρήσιμες πληροφορίες.

Reaction score
2.198
Λαμβάνωντας υπόψη τις προτάσεις των φίλων κατέληξα στις εξής δύο επιλογές:

καινούργια βελόνα για την υπάρχουσα κεφαλή από εδώ
καινούργια κεφαλή Shure mx97e από εδώ με πιθανή αναβάθμιση στο μέλλον με βελόνα jico sas.
Η διαφορά είναι 25 ευρώ περίπου.

Βέβαια την καινούργια κεφαλή θα πρέπει να την τοποθετήσω και να την ρυθμίσω πράγμα που δεν το έχω ξανακάνει, αλλά ελπίζω να τα καταφέρω ή αν τα βρω σκούρα να με βοηθήσει κανένας φίλος που μένει βόρεια (κοντά στους Θρακομακεδόνες)

Τι λέτε;

Reaction score
1.173
Λαμβάνωντας υπόψη τις προτάσεις των φίλων κατέληξα στις εξής δύο επιλογές:
καινούργια βελόνα για την υπάρχουσα κεφαλή από εδώ
AUDIO-TECHNICA ATN-110E ATN110E NEEDLE STYLUS
Τι λέτε;

Όσο αφορά την βελόνα εγώ θα την ψώνιζα από εδώ.

The Audio-Technica ATN-110E ATN110E needle stylus for the Audio-Technica AT-110E LC-OFC, AT-110E and AT-105 phono cartridges features a highly polished elliptical diamond with a .0004 x .0007 inch scanning radii for precision tracing of record grooves. The stylus is made in Japan by a world-class manufacturer with a reputation for crafting musically excellent and high-quality replacement styli.
Shipping to: Athens 15562 GR
Shipping Method
Cost
US Postal Service / UPS Ground within US
$8.88
Canada via Airmail
$13.95
UK EU Australia NZ Japan via Airmail
$16.96
To All Other Countries via Registered Airmail
$26.24
US Express Shipping [1-2 business days]
$30.60

Reaction score
2.198
Όσο αφορά την βελόνα εγώ θα την ψώνιζα από εδώ.

The Audio-Technica ATN-110E ATN110E needle stylus for the Audio-Technica AT-110E LC-OFC, AT-110E and AT-105 phono cartridges features a highly polished elliptical diamond with a .0004 x .0007 inch scanning radii for precision tracing of record grooves. The stylus is made in Japan by a world-class manufacturer with a reputation for crafting musically excellent and high-quality replacement styli.
Shipping to: Athens 15562 GR
Shipping Method
Cost
US Postal Service / UPS Ground within US
$8.88
Canada via Airmail
$13.95
UK EU Australia NZ Japan via Airmail
$16.96
To All Other Countries via Registered Airmail
$26.24
US Express Shipping [1-2 business days]
$30.60
Ποιον τρόπο αποστολής επιλέγεις; Μάλλον αυτόν:
UK EU Australia NZ Japan via Airmail $16.96

Reaction score
54
Προσωπική άποψη: Η Shure mx97 αξίζει τη σχετικά μικρή διαφορά της τιμής, σε σχέση με την αγορά βελόνας και το αποτέλεσμα είναι ακουστό. (Προσωπικά μετάνιωσα που την έδωσα. Την ΑΤ110 την έχω και αυτήν. Είναι καλή, αλλά η Shure καλύτερη). Πρόσθεσε και τη δυνατότητα μιας Jico Sas στο μέλλον και δεν θα χρειαστεί να αλλάξεις κεφαλή. Για την ΑΤ 110 δυστυχώς δεν υπάρχει jico.

Reaction score
1.173
Προσωπική άποψη: Η Shure mx97 αξίζει τη σχετικά μικρή διαφορά της τιμής, σε σχέση με την αγορά βελόνας και το αποτέλεσμα είναι ακουστό. (Προσωπικά μετάνιωσα που την έδωσα. Την ΑΤ110 την έχω και αυτήν. Είναι καλή, αλλά η Shure καλύτερη). Πρόσθεσε και τη δυνατότητα μιας Jico Sas στο μέλλον και δεν θα χρειαστεί να αλλάξεις κεφαλή. Για την ΑΤ 110 δυστυχώς δεν υπάρχει jico.
+1000

Reaction score
2.198
Πάμε για Shure for sure!:neo:
Ευχαριστώ τους φίλους για την βοήθεια.

Reaction score
0
ας επαναφερω το θεμα μετα απο χρόνια όπως και την ενασχοληση μου ξανα με το βινυλιο. Εχουμε κ λεμε λοιπον εν ολιγοις:
Πικαπ TECHNICS SL BD-22D αγορασμενο καινουργιο το 1991 και προσεγμενο , υπολογιζω 2000 ωρες τουλαχιστον παιξιματος οπου σχεδον όλοι οι δισκοι σε καλη κατασταση (αγορασμενοι καινουργιοι/ καλοι μεταχειρισμενοι. )
Δεν εχω αλλαξει τίποτα , φοραει κεφαλη T4P (P-mount) και ο ηχος ειναι αρκετα ικανοποιητικός, οσο μπορω να καταλαβω. Προληπτικα θα ηθελα να αλλαξω την βελονα με πχ αυτη https://www.skroutz.gr/s/18007793/Audio-Technica-Velona-Pikap-ATN81CP-se-Mayro-CHroma.html (νομιζω ταιριαζει)
ή όλοκληρη την κεφαλη οπως αυτη https://www.artsound.gr/el/product/audio-technica-at81cp-κεφαλή-για-πικάπ-hifi-με-βελόνα/

Θελω να ξερω εαν με κεφαλη/βελονα low budget ,οπως οι προαναφερομενες, θα εχω εστω και ελαφρως καλυτερο ηχο απο την μαμα κεφαλη/βελονα . Υποψη δεν θελω να αλλαξω σωνει και καλά κεφαλη αν δεν κρινεται απαραιτητο..
Ευχαριστω!!! :)

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.779
Members
38.372
Νεότερο μέλος
Militsop