Αλλαγή ιδιοσυχνότητας

Reaction score
0
γεια σας! δεν ξέρω αν είμαι on-topic ωστόσο το πρόβλημα μου έχει να κάνει με ακουστική χώρου (νομιζω). πρόσφατα αγόρασα καινούρια ηχεία με τα όλα τους. κ έχω φτίαξει έναν χώρο όπου βλέπω ταινίες ακούω μουσικούλα κλπ... ωστόσο παρατήρησα πως πολλές φορές τρίζουν τα τζάμια και από τα δύο παράθυρα που βρίσκονται στον χώρο. αυτό γίνεται και όταν έχω μουσική (προφανώς γιατί είναι πολύ δυνατά η ένταση) αλλά και όταν δεν έχω ανοιχτή μουσική και απλώς περνάνε από κάτω πολύ γρήγορα αμάξια (αυτά με τους περίεργους κινητήρες). ο ήχος από ότι κατάλαβα προέρχεται μόνο από το τζάμι και όχι από όλο το παράθυρο. έτσι νομίζω δηλαδή. υπάρχει κάποιο κόλπο ώστε να "παίξω" με την ιδιοσυχνότητα? καμιά ιδέα?

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.453
Απάντηση: Αλλαγή ιδιοσυχνότητας

Για να μεταβάλλεις την ιδιοσυχνότητα, πρέπει να αλλάξεις τζάμια, αλλά αυτό είναι το δύσκολο και αμφιβόλου αποτελεσματικότητας. Το τρίξιμο μπορεί να το διορθώσει ένας τζαμάς. Πρόκειται για ξύλινα παράθυρα με 3ρια τζάμια (ημικρύσταλλα) και πηχάκια, έτσι;

Reaction score
0

Για να μεταβάλλεις την ιδιοσυχνότητα, πρέπει να αλλάξεις τζάμια, αλλά αυτό είναι το δύσκολο και αμφιβόλου αποτελεσματικότητας. Το τρίξιμο μπορεί να το διορθώσει ένας τζαμάς. Πρόκειται για ξύλινα παράθυρα με 3ρια τζάμια (ημικρύσταλλα) και πηχάκια, έτσι;
το μόνο που μπορω να σου απαντήσω είναι ότι είναι alumil :/
δεν ξέρω αν σε βοηθάω

Reaction score
0

Θεωρητικά είναι εύκολο να το κάνεις.
Το που γίνεται ο συντονισμός εξαρτάται από την σκληρότητα ταλάντωσης του τζαμιού και τη μάζα του.

Οπότε ή αλλάζεις όλο το σύστημα ή κόλα καμιά ταινία στα τζάμια, βάλε και καμιά τσίχλα πάνω και μπορεί να αλλάξει σε συχνότητα που δεν σε ενοχλεί (ή που δεν διεγείρετε από τα αυτοκίνητα)

Πάντως πριν κάνεις κάτι πρέπει να σιγουρευτείς που ακριβώς είναι η πηγή του θορύβου. Μπορεί να είναι κάποια/ες συγκεκριμένες επαφές στα παράθυρα.

Αν δεν μπορείς με τίποτα να το βρεις πάρε κάτι τέτοιο και το βρίσκεις αμέσως!

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.293
Αρχικά κοιτάς πόσο καλά είναι στερεωμένο το τζάμι στο πλαίσιο και αν δεν είναι βάζεις σιλικόνη.
Για αυτό που ζητάς υπάρχουν σχετικές μεμβράνες.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
141.958

τα τζάμια σε κουφώματα αλουμινίου έχουν πλαστικές τσιμούχες οι οποίες έχουν την τάση να φεύγουν από τη θέση τους. λίγο ζμπρώξιμο, ποτέ δε βλάπτει.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.098
Members
38.407
Νεότερο μέλος
kalelakos