Αλλαγή ''περίεργων'' ηχείων;

Reaction score
13
Καλό φθινόπωρο εύχομαι σε όλους σας !
Και για να μην καθυστερούμε: Σε ένα αυτοκίνητο mazda 6 του 2006, δεν με ικανοποιεί γενικά ο ήχος του, ο οποίος μπορεί να είναι κάπως ''μπασάτος'' και να έχει ικανοποιητική ένταση, αλλά μου φαίνεται γενικά ''ξερός'', δηλαδή δεν δίνει, πιστεύω, ευχαριστες χροιές.
Όπως καταλαβαίνετε, η πρώτη μου κίνηση ήταν να απευθυνθώ σε σχετικό εγκαταστάτη, ο οποίος μου πρότεινε την τοποθέτηση τουίτερ(στο τριγωνάκι του καθρέφτη), επειδή τα ηχεία είναι χαμηλα στις πόρτες. Παρά τα τουιτεράκια της magnat όμως, η βελτίωση δεν είναι κατα τη γνώμη μου αρκετή, διότι μου φαίνεται ότι αυτά ''τσιρίζουν'' στ' αυτιά μου.
Άλλος εγκαταστάτης, ο οποίος μου απέκλεισε την αλλαγή της ενσωματωμένης πηγής (λόγω ειδικής-πλήν πανάκριβης υποδοχής στο ταμπλό), μου είπε ότι μόνο τα ηχεία θα μπορούσαν να αλλάξουν, με αμφίβολα όμως αποτελέσματα. Συγκεκριμένα, μου ανέφερε ότι το value fm θα είναι πολύ μικρό και πιθανον να μην αξίζει τον κόπο.
Σημειωτέον ότι τα ηχεία έχουν μια ''περίεργη´ διάσταση, δηλ. είναι 5χ7 σχήματος οβάλ. Στο διαδίκτυο πάντως, διάβασα ότι κάποιοι στο εξωτερικό που άλλαξαν τα συγκεκριμένα ηχεία με επώνυμα είδαν ουσιαστική βελτίωση.
Λέτε να το επιχειρήσω ή θα είναι χάσιμο χρόνου και χρημάτων;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για οποιαδήποτε συμβουλή!

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.745
Με αλλαγή μόνο των ηχείων με καλύτερα και ακριβότερα, μπορεί ν απογοητευτείς.
Τα καλύτερα ηχεία , θέλουν και καλύτερο ενισχυτή, όπως και φροντισμένο χώρο για ν αποδώσουν.
Μην ξεχνάς πως τα ηχεία της μαμάς Mazda , έχουν τοποθετηθεί με βάση τα λίτρα όγκου της πόρτας και γενικά με τον χώρο που έχουν πίσω τους.

Reaction score
24.770
πολλα μπορεις να κανεις αλλα η μαμα πηγη ειναι ενας λογος να σου κοστισει παραπανω.

φυσικα και αλλαζει η πηγη
και με aftermarket συνηθισμενη (εχει προσοψεις για αυτη τη δουλεια) και με κινεζια ΟΕΜ

το info/clock θα δουλεψει με ανταπτορα στα χειρηστηρια τιμονιου

αρα αυτος που σου το ειπε η δεν γνωριζε ειτε δεν ηθελε να μπλεξει.

τωρα για ηχεια στο 5χ7 χωραει ανετα και ευκολα 6,5 εως και 7 αρι στρογγυλο αρα κανενα προβλημα.

η ιστορια μπλεκει λιγο αν εχεις το εργοσατσιακο bose - βγαινει λιγο ακριβοτερη η δουλεια αλλα γινεται

Reaction score
13
Ευχαριστώ πολύ ,παιδιά, για τις απαντήσεις! Πάντως οι προσόψεις απ'οτι είδα στοιχίζουν από 150-200 ευρώ...

Reaction score
24.770
ειναι ακριβες γενικα αλλα σου λυνουν προβληματα οπως αυτα που εχεις.

σκεψου οτι μια τυπου ΟΕΜ λυση κινεζικη με πλοηγηση κλπ εχει περι τα 600 η και παραπανω

Reaction score
24.770
να ασχοληθεις αλλ πως θα οδηγηθουνε εινια ενα θεμα.

αλλιως θα παιξουν με το μαμα sanyo , οτι μπορει να κανει και αυτο το καημενο

Reaction score
13
Ίσως θα ήταν καλύτερα να κοιτάξω για ένα ζευγάρι διαιρούμενα ηχεία 16,5 με ειδικούς αντάπτορες.Πάντως, ευχαριστώ πολύ για όλες τις απαντήσεις/συστάσεις!

Reaction score
24.770
Σίγουρα έχεις περισσότερες επιλογές έτσι.
Καλό είναι να ρωτήσεις και σε κάνα κατάστημα τι παίρνει το 6αρι εκεί γιατί δεν έχουν όλα τα 6.5 άρια ούτε το ίδιο βάθος ούτε το ίδιο σασί . Κάποια μπορεί να βρίσκουν στο παράθυρο αλλά μπορεί να βρίσκουν ταπετσαρία.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.100
Members
38.408
Νεότερο μέλος
nikPIT