Αλλαγή woofer και mid σε BOSE 301 Version 1 !!

Reaction score
1
Έχω τα θρυλικά BOSE 301, την πρώτη έκδοσή τους, που μετράει αισίως 35+ χρόνια ζωής..Όταν ήταν στα νιάτα τους (κι αυτά, κι εγώ) μου κάναν πολύ καλή παρέα, και ήμουν υπερ-ευχαριστημένος από τον ήχο τους, τόσο στα χαμηλά όσο και υψηλά..

Με την πάροδο των δεκαετιών όμως, χάλασαν-σκίστηκαν τα 8ιντσα woofer τους (είχε παρατηρηθεί το φαινόμενο μετά από πολλά χρόνια χρήσης γενικά) και τα έβαλα στην άκρη.

Μου ήρθε όμως η όρεξη να τα αναστήσω, και θέλω να αντικαταστήσω τόσο τα 8ιντσα woofer τους, όσο και τα 3ιντσα midrange. Έχετε να προτείνετε κάτι; Είναι κάτι που πρέπει να προσέξω ιδιαίτερα; Σχετικά με το crossover τους, οτι και να πάρω θα ταιριάξει; Μήπως να το αντικαταστήσω και αυτό;

Τα ηχεία θα είναι συνδεδεμένα σε υπολογιστή μέσω ανάλογου ενισχυτή, Sony DB 780, και ο χώρος ακρόασης είναι 10τμ. Δεν έχω πολλές απαιτήσεις κατα συνέπεια, αλλά θα με ενδιέφερε να κατεβαινουν χαμηλά σε μικρές εντάσεις..

Κάθε πρόταση ευπρόσδεκτη!

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.427
Το θέμα είναι αν αντέχεις την αλήθεια για το εν λόγο ηχείο...

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.661
Απάντηση: Αλλαγή woofer και mid σε BOSE 301 Version 1 !!

Τα ξέρω πολύ καλά αυτά τα ηχεία και νομίζω δεν αξίζει τον κόπο και το κόστος να τα κάνεις οτιδήποτε.
Ο ήχος τους είναι πολύ χάλια για τα σημερινά δεδομένα.
Με τα λεφτά που τυχόν θα δώσεις μπορείς να βρεις πολύ αξιόλογα ηχεία σήμερα.
Ειδικά αν πάρεις μεταχειρισμένα.
Όσο γι΄αυτά που έχεις μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα χαλασμένα μεγάφωνα.
Αν βγάλεις τους μαγνήτες θα μπορείς να έχεις επάνω όλες τις καρφίτσες και τις παραμάνες για να μην χάνονται.

Reaction score
1
Το θέμα είναι αν αντέχεις την αλήθεια για το εν λόγο ηχείο...
Όχι μόνο την αντέχω, αλλα περιμένω να ακούσω ευχαρίστως και με μεγάλη αγωνία τη γνώμη σας για το εν λόγω ηχειο, έστω όταν δούλευε κανονικά και ήταν στην παραγωγή :)

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.427
Θα συμφωνήσω απόλυτα με το Μιχάλη. Ακόμα και στα νιάτα του, να το πω ευγενικά, δεν ήταν κάτι ιδιαίτερο. Πόσο μάλλον σήμερα.
Αν θέλεις απλά να ακούγεται μπορείς να βάλεις δύο φτηνά woofer 8 ιντσών και αυτό είναι όλο.
Για να γίνει ηχείο θέλει πολύ δουλειά και δεν αξίζει το κόστος.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.871
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef