Αλλαγη κώνων σε ηχεια

Reaction score
0
Καλη μας μερα και καλο χειμωνα για το ξεκινημα!!
Επεσαν στα χερια μου 2 ηχεια:
http://img193.imageshack.us/i/1000626e.jpg/
http://img827.imageshack.us/i/1000627.jpg/

τα οποια εχουν σκισμενους κωνους,ακουγονται αλλα αν δυναμωσεις την ενταση ως φυσικο επακολουθο "μπουμπουνιζουν"!!αυτο που θα ηθελα να ρωτησω ειναι που μπορω να βρω μονο κωνους και πως διαλεγω τους καταλληλους.Η μαρκα τους ειναι Dansk Hi-Fi.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.045
Απάντηση: Αλλαγη κώνων σε ηχεια

Δεν ξέρω κατά πόσον αξίζει αυτή η επισκευή, που μάλλον αξίζει. Στείλε ένα pm στον Νίκο.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.161
Στα μεγάφωνα σου δεν είναι σκισμένοι οι κώνοι αλλά η ανάρτηση η οποία με τα χρόνια πολυμερίζεται.
Το κόστος αντικατάστασης δεν είναι υψηλό.
Αν συνεχίσεις όμως να ακούς έτσι θα καταστρέψεις και τα πηνία φωνής.

Reaction score
0
κλασικη περιπτωση

τα φτιαχνουν μαγαζια με μεγαφωνα και μπορεις να βρεις κιτ για το μεγεθος

Reaction score
0
νομιζω οτι για τοσο μικρα δεν αξιζει η επισκευη αλλα η αντικατασταση στην διαμετρο και ιδια ισχυ +μια καλη μωνοση εσωτερικα..
οποτε ξεβιδωνεις ενα το παιρνεις στο χερι και ψαχνεις...αυτα.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.161
Κανένα άλλο μεγάφωνο δεν θα ταίριαζε για τη συγκεκριμένη εφαρμογή.
Το κάθε μεγάφωνο θέλει τη δική του καμπίνα και το δικό του κύκλωμα διαχωρισμού για να αποδώσει.

Αυτό που βλέπω όμως από τις φωτογραφίες είναι πως οι αναρτήσεις και των μεγαφώνων των μεσο-υψηλών είναι <<καμένες>>.
Πιστεύω πως μόνο σε βοηθητικό ρόλο θα έχει νόημα μια επισκευή ή σε ένα τρίτο σύστημα.

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.745
Απάντηση: Re: Αλλαγη κώνων σε ηχεια

Κανένα άλλο μεγάφωνο δεν θα ταίριαζε για τη συγκεκριμένη εφαρμογή.
Το κάθε μεγάφωνο θέλει τη δική του καμπίνα και το δικό του κύκλωμα διαχωρισμού για να αποδώσει.
Mπράβο Πέτρο που το επισημαίνεις για άλλη μια φορά!

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.109
Re: Απάντηση: Re: Αλλαγη κώνων σε ηχεια

Mπράβο Πέτρο που το επισημαίνεις για άλλη μια φορά!
να μου επιτρεψετε να διαφωνησω καθετα ...προφανως θα υπαρχουν δεκαδες μεγαφωνα τα οποια μπορουν να μπουν στην θεση αυτη ...σε αυτη την καμπινα και με αυτο το κροσσοβερ

το προβλημα ειναι κατα το ποσο εχουμε την ικανοτητα να επιλεξουμε μεσα απο τα δεκαδες ποιο ειναι το καταληλοτερο

Σιγουρο ειναι οτι οπως και να εχει το πραγμα το πιθανοτερο ειναι οτι και να βαλουμε θα αλλαξει η ταυτοτητα του ηχειου ακομα και προς το καλυτερο

Γενικοτερα τα μεγαφωνα που εχουν μαλακη αναρτηση και χαρτινο κωνο εχουν επιδοσεις στα μεσαια ( υφασματινη ταπα + χαρτι + μεταλλικο τουμπο) γλυκες χαμηλες λογω της αναρτησης αλλα και πλαδαρο μπασσο

Ενα μεγαφωνο vifa σε αυτη την καμπινα θα αλλαξει τα παντα ...τα μεσαια θα "μαζευτουν" και θα γινουν πιο πραγματικα ενω το μπασσο θα σφιξει και μαλλον θα ειναι πιο δυνατο

Τελικα τελειωνοντας θα εχεις στα χερια σου ενα τελειως διαφορετικο ηχειο .... η επιλογη ειναι δυσκολη αλλα οχι ανεφικτη ...αρκει να ξερεις πιος ειναι ο στοχος σου

Φιλικα
sakis

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.161
Όντως υπάρχουν πολλά μεγάφωνα που να ταιριάζουν σε μια συγκεκριμένη τρύπα.
Αν θες να έχεις ένα κουτί που να βγάζει ήχους δεν έχεις κανένα πρόβλημα.
Αν θέλεις ΗΧΕΙΟ θα βάλεις ένα και μοναδικό μεγάφωνο.

Κανένα μεγάφωνο δεν έχει ίδια απόκριση και ίδιες παραμορφώσεις με κάποιο άλλο.
Επίσης τα Qts, Vas και Fs είναι μοναδικά.

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.109
συγγνωμη που θα το πω αλλα πιστευω οτι η αποψη σου ειναι περα για περα σωστη αλλα εφαρμοσιμη σε ηχεια τα οποια εχουν σχεδιαστει κατω απο αυτες τις παραμετρους η εικονα που ανεβασε ο φιλος μας δειχνει ενα ηχειο του 1980 ( μαρκας DISCO η κατι τετοιο ) με πλαστικη προσοψη οπου κατα 99% το πολυ που θα εχει μεσα ειναι κανα δυο πυκνωτες αντι για κροσσοβερ ...

σε κατι τετοιο δεν νομιζω οτι εχουν γινει υπολογισμοι για τετοια πραγματα που αναφερεις αν εχει γινει καποιος υπολογισμος αυτος θα ειναι το κοστος και μονο αυτο ...

στην ουσια "οποιοδηποτε" μεγαφωνο εχει πιθανοτητες να παει μια χαρα σε αυτη την εφαρμογη ....σε ενα σοβαροτερο ηχειο νομιζω οτι πρεπει να ακολουθησει καποιος την αποψη σου ...κατα γραμμα .

( Εκεινο που θα επρεπε να τον ανησυχει οτι μεσα σε αυτον τον ενισχυτη που εχει δεν θα υπαρχει ουτε ενας ηλεκτρολυτικος που να δουλευει σωστα :142::142: )

sakis

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.161
Μάλλον έχεις δίκιο σε αυτό που λες.
Κατάφερα να δω τη φωτογραφία μετά από ένα τέταρτο γιατί είμαι στη δουλειά και το ασύρματο ίντερνετ σέρνεται.
Στη θέση αυτών των μεγαφώνων βάζεις ότι φτηνότερο βρεις και θα πάει καλύτερα σχεδόν σίγουρα.

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Αλλαγη κώνων σε ηχεια

Παιδια συγγνωμη για την καθυστέρηση,βλεπω δημιουργησα μια συζητηση αρκετά καλη μπορώ να πω!
Το ένα ηχείο βγήκε εκτος (κρεμάστηκε ο κώνος) το αλλο κρατιέται απο ένα μικρό κομμάτι και δεν μπορείς να ακούσεις τίποτε.Εξ αρχής ημουν διατεθιμένος να αλλάξω τους κώνους και τώρα που έχω κάποια χρήματα θέλω να δω τι παίζει αλλά δεν μπορώ διότι σπουδάζω λαμία και δεν υπάρχουν πολλές επιλογές ... έχω προαναφέρει οτι ειμαι αρχάριος σε αυτο τον τομέα και τώρα κάνω τα πρώτα μου δειλά βήματα.
Όποιος έχει διάθεση και κουράγιο για "στράτα-στρατούλα" θα του ήμουν ευγνώμων.

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.745

Οκ, είσαι στην Λαμία.
Τα ηχεία τα έχεις μαζί σου?
Εχω άνθρωπο να σε στείλω.

Reaction score
0

Τέλεια!!Ναι τα πήρα για το φοιτητικό μου σπίτι.
Ποίος είναι??

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.745

Είναι ο Νάσος ο Γιδόγιαννος στην οδό Χατζοπούλου 5 .
Να του πείς οτι πηγαίνεις εκ μέρους μου.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.161
Τελικά <<Ρωτώντας πας...(όχι στη Πόλη αλλά) στη Χατζοπούλου 5>> :107::107:

Reaction score
0
Ειχα το ιδιο προβλημα με κατι wharefedale ,3 που η ηλίθια καθαρίστρια επέμενε να τα ξεσκονισει και απο τη πίεση αποκοληθηκε η μεμβράνη το κόστος αντικατάστασης με τα περαστικά 150 αλλα επίσημη αντιπρόσωπος κατι που προτείνω μη πέσεις σε κανα σκίτζη

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.109
Δεν παει ο νου σου ποσες απο τις """ επισημες αντιπροσωπειες """ πανε τα πραγματα τους για φτιαξιμο εκει που τα πηγαινει και η υπολοιπη λιανικη .

Συχνα πυκνα εχουμε δει φοβερς δουλειες αλλα και διαφορες χαζομαρες .κατα την προσωπικη μου αποψη παντα η καλυτερη λυση ειναι εργοστασιακο ανταλλακτικο αν υπαρχει ...

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

Τελευταια Μηνυματα

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.222
Members
38.309
Νεότερο μέλος
ChristosDi