Αλλαγη 55αρας ή επισκευη ;

Reaction score
0
Εχω την sony kds 55A2000 55" 1080p οπισθιας προβολης SXRD περιπου 7 χρονια τωρα. Τον τελευταιο καιρο γενικα το πανελ εχει μια κιτρινοπρασινη αποχρωση. Εψαξα λιγο στο ιντερνετ γενικα το θεμα και διαπιστωσα οτι ειναι γνωστο γενικως προβλημα και χρειαζεται αλλαγη μια (ελπιζω μονο μια) απο τις 3 λαμπες για το μπλε χρωμα (δεν ειναι ακριβως λαμπες αλλα δεν ξερω πως να το περιγραψω ακριβως- σαν ταινιες ειναι) που ρυθμιζουν τα 3 βασικα χρωματα. Η τηλεοραση λυνεται ολη στην κυριολεξια. Το κοστος του ανταλλακτικου στο ebay περιπου στα 110 ευρω (αν χρειαζεται αλλαγη μονο το ενα ανταλλακτικο) + τα εργατικα καποιου που θα αναλαβει την επισκευη. Οποτε το κοστος μαζι με μια επικειμενη αλλαγη λαμπας σε κανα 1-2 χρονια ας πουμε οτι θα φτασει τα 300 ευρω πανω κατω..
Το ερωτημα ειναι το εξης. Αλλαγη ή επισκευη;
Για να το κανω πιο συγκεκριμενο, επειδη ειχα δωσει περιπου 2400 οταν την πηρα, αυτη την εποχη δε θελω να δωσω για τηλεοραση πανω απο 600 ευρω. Εννοειται πως αν την αλλαξω μ´ αυτα τα χρηματα 55" ξανα δεν παιρνω. Θα παρω καποια 50αρα plasma ή led που βλεπω (skroutz) κατι υπαρχει εως 600 ευρω. Το ποσο καλες ειναι δεν ξερω αλλα με τα 600 ευρω δεν μπορω να εχω τρελες απαιτησεις.
Τι προτεινετε;
Αν προτεινετε αλλαγη, ποια θα επιλεγατε εως 600 ευρω; Αποσταση θεασης περιπου 2,8-3 μετρα. Ποδοσφαιρο, ταινιες και παιδικα για τα πιτσιρικια!!

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.582
Δεν έχω πρόταση, αλλά τηλεόραση 7 χρόνων όλο και κάτι άλλο θα παρουσιάσει σε λίγο.
Ψηφίζω αλλαγή με τη μεγαλύτερη TV που μπορείτε να βρείτε.

Reaction score
25.752
ΣΥΝΗΘΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΛΑΣΕΙ ΜΙΑ ΛΑΜΠΑ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΘΕΙ ΟΙ ΩΡΕΣ ΤΗΣ ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΔΥΟ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑΝΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ.
ΠΑΤΕ ΓΙΑ ΣΕΤ ΔΗΛΑΔΗ.
ΑΛΛΩΣΤΕ ΑΝ ΑΝΟΙΧΤΕΙ ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑΝΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ.
ΡΩΤΗΣΤΕ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΣΕΡΒΙΣ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΡΙΞΕΙ ΠΟΛΥ ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΚΡΑΣΙ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ.

Reaction score
0
Σετ σημαινει περιπου 300 τα ανταλλακτικα + εργασια, εφοσον δεχτουν να τους δωσω εγω τα ανταλλακτικα και οχι να τα παρουν αυτοι. Ειχα μιλησει μαζι τους πριν γραψω εδω και πριν ψαξω στο ιντερνετ και οντως αυτο που υποψιαστηκαν αυτο βρηκα και στο ιντερνετ. Αλλαγη μιας τουλαχιστον λαμπας που ρυθμιζει το μπλε αλλα στην ερωτηση για το κοστος ο τεχνικος μαλλον δε γνωριζε και μου ειπε απλα οτι "δεν ειναι και φθηνη παντως".
Δεν ειχα σκεφτει οτι αργοτερα πιθανον θα χρειαστει και αλλη αλλαγη. Αρα μαλλον προς αλλαγη τηλεορασης παω.
Ειχα μιλησει και μ´ εναν αλλο τεχνικο απο το www.serviceonline.gr και του ειπα οτι εχω βρει στο ιντερνετ τι φταιει και οτι υπαρχει βιντεο στο youtube με καποιον τεχνικο που τη λυνει, αλλαζει και δενει!! Εχει πολυ δουλεια το ξερω. Μου ειπε θα κοιταξει για το ανταλλακτικο και θα μου πει. Περασε μια εβδομαδα αλλα χαθηκε... Μαλλον ξενερωσε με το ποσο δουλεια εχει. 25 ευρω ηταν ο ελεγχος και αφαιρειται το ποσο αν την επισκευασεις τελικα. Ο τεχνικος που μου εδωσαν απο sony μου ειπε για ελεγχο στα 29 και οντως το αφαιρουν και αυτοι αν επισκευαστει.
Εχετε καποια προταση για 50αρα εως 600 ευρω;

Ετσι για πληροφοριακους λογους οποιος θελει να δει την αλλαγη μπορει να δει στο παρακατω link.

Reaction score
118
Έχω φίλο που δίνει την ίδια τηλεόραση με 4 κατοστάρικα. Και έχει και καινούργια λάμπα με 60 ευρώ εαν κάποια στιγμή χρειαστεί λάμπα. Νομίζω πως είναι καλή περίπτωση το να έχεις και 1 σωρό άλλα ανταλλακτικά μετά.

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
102.141
Γιατί να πάρει μπαούλο τηλεόραση και μάλιστα παλιά, όταν μπορεί να αγοράσει με τα ίδια λεφτά καινούρια λεπτή; :headbang:

Reaction score
0
Ευχαριστω για την προσφορα, αν το κοστος επισκευης ηταν μεγαλυτερο ισως να το σκεφτομουν, αλλα με 400 ευρω επισκευαζω και τη δικη μου. Επιπλεον, μπορει η δικια του σε λιγο καιρο να παθει τα ιδια και να βρεθω με δυο τηλεορασεις με το ιδιο προβλημα.
Αν ο φιλος σου την κρατησει ή οποιος αλλος θελει μπορω να του χαρισω οταν παρω νεα τηλεοραση, για επισκευη ή ανταλλακτικα

Reaction score
118
Έχει κι ο αδελφός μου μια με παρόμοιο πρόβλημα και την δίνει 70 ευρώ. Εαν η τηλεόρασή του έχει άλλου είδους πρόβλημα και όχι ακριβώς το ίδιο και επομένως να έχει ανταλλακτικά για την δική σου βλάβη, αξίζει η αγορά της τηλεόρασης του αδελφού μου.

TERMATOGAZI

Bass!
Reaction score
4.881
ειχα την ιδια τηλεοραση με το ιδιο προβλημα.
δεν ειναι προβλημα της λαμπας αλλα του επεξεργαστη χρωματων που κοστιζει περιπου 1000 ευρω.
αν βρω το link θα σου το στειλω , στην Αμερικη οσοι το παθανε μεσα στην εγγυηση τους δωσανε αλλη τηλεοραση , οι υπολοιποι ακομα γκρινιαζουν.

Reaction score
0
Αν το βρεις σε παρακαλω στειλτο για να ξερω αν αξιζει η επισκευη της. Αν αγορασω τη λαμπα που λεω εγω απο ebay περιπου 100 ευρω, θα χρειαστω μονο τα εργατικα για την αλλαγη της.
Αν ομως δεν ειναι αυτο το προβλημα και μιλαμε για κοστος επισκευης 1000 ευρω, τοτε την πεταω οπως ειναι!!'

Reaction score
0
Οταν λες οτι ειχες αλλαξει λαμπα, τι λαμπα εννοεις; Τη μια απο τις 3 λαμπες των τριων χρωματων που δειχνει πανω το βιντεο ή την αλλη λαμπα που χρειαζεται αλλαγη καθε καποιες χιλιαδες ωρες;

TERMATOGAZI

Bass!
Reaction score
4.881
Οταν λες οτι ειχες αλλαξει λαμπα, τι λαμπα εννοεις; Τη μια απο τις 3 λαμπες των τριων χρωματων που δειχνει πανω το βιντεο ή την αλλη λαμπα που χρειαζεται αλλαγη καθε καποιες χιλιαδες ωρες;
την λαμπα που χρειαζεται καθε καποις ωρες.
παρακατω σου προτεινω και κατι ακομα

Reaction score
0
ΧαχαχΧαχαχαχ... Θεος !!!!

Ενταξει το ξερω οτι δεν ειναι προβλημα της λαμπας που ετσι κι αλλιως χρειαζεται αλλαγη αλλα σε πολλες δημοσιευσεις σε διαφορα sites αναφερουν οτι το προβλημα λυνεται με το ανταλλακτικο sxrd211 οπως φαινεται και στο βιντεο που εχω ποσταρει πιο πανω.

TERMATOGAZI

Bass!
Reaction score
4.881
ΧαχαχΧαχαχαχ... Θεος !!!!

Ενταξει το ξερω οτι δεν ειναι προβλημα της λαμπας που ετσι κι αλλιως χρειαζεται αλλαγη αλλα σε πολλες δημοσιευσεις σε διαφορα sites αναφερουν οτι το προβλημα λυνεται με το ανταλλακτικο sxrd211 οπως φαινεται και στο βιντεο που εχω ποσταρει πιο πανω.
μακαρι να ειναι αυτο που λες αλλα ρισκαρεις.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.007
Members
38.275
Νεότερο μέλος
sakell