Εχω την sony kds 55A2000 55" 1080p οπισθιας προβολης SXRD περιπου 7 χρονια τωρα. Τον τελευταιο καιρο γενικα το πανελ εχει μια κιτρινοπρασινη αποχρωση. Εψαξα λιγο στο ιντερνετ γενικα το θεμα και διαπιστωσα οτι ειναι γνωστο γενικως προβλημα και χρειαζεται αλλαγη μια (ελπιζω μονο μια) απο τις 3 λαμπες για το μπλε χρωμα (δεν ειναι ακριβως λαμπες αλλα δεν ξερω πως να το περιγραψω ακριβως- σαν ταινιες ειναι) που ρυθμιζουν τα 3 βασικα χρωματα. Η τηλεοραση λυνεται ολη στην κυριολεξια. Το κοστος του ανταλλακτικου στο ebay περιπου στα 110 ευρω (αν χρειαζεται αλλαγη μονο το ενα ανταλλακτικο) + τα εργατικα καποιου που θα αναλαβει την επισκευη. Οποτε το κοστος μαζι με μια επικειμενη αλλαγη λαμπας σε κανα 1-2 χρονια ας πουμε οτι θα φτασει τα 300 ευρω πανω κατω..
Το ερωτημα ειναι το εξης. Αλλαγη ή επισκευη;
Για να το κανω πιο συγκεκριμενο, επειδη ειχα δωσει περιπου 2400 οταν την πηρα, αυτη την εποχη δε θελω να δωσω για τηλεοραση πανω απο 600 ευρω. Εννοειται πως αν την αλλαξω μ´ αυτα τα χρηματα 55" ξανα δεν παιρνω. Θα παρω καποια 50αρα plasma ή led που βλεπω (skroutz) κατι υπαρχει εως 600 ευρω. Το ποσο καλες ειναι δεν ξερω αλλα με τα 600 ευρω δεν μπορω να εχω τρελες απαιτησεις.
Τι προτεινετε;
Αν προτεινετε αλλαγη, ποια θα επιλεγατε εως 600 ευρω; Αποσταση θεασης περιπου 2,8-3 μετρα. Ποδοσφαιρο, ταινιες και παιδικα για τα πιτσιρικια!!
Το ερωτημα ειναι το εξης. Αλλαγη ή επισκευη;
Για να το κανω πιο συγκεκριμενο, επειδη ειχα δωσει περιπου 2400 οταν την πηρα, αυτη την εποχη δε θελω να δωσω για τηλεοραση πανω απο 600 ευρω. Εννοειται πως αν την αλλαξω μ´ αυτα τα χρηματα 55" ξανα δεν παιρνω. Θα παρω καποια 50αρα plasma ή led που βλεπω (skroutz) κατι υπαρχει εως 600 ευρω. Το ποσο καλες ειναι δεν ξερω αλλα με τα 600 ευρω δεν μπορω να εχω τρελες απαιτησεις.
Τι προτεινετε;
Αν προτεινετε αλλαγη, ποια θα επιλεγατε εως 600 ευρω; Αποσταση θεασης περιπου 2,8-3 μετρα. Ποδοσφαιρο, ταινιες και παιδικα για τα πιτσιρικια!!