Αναβάθμιση έως 1000€

Reaction score
4
Με φαγουρίζει κανένα 1000άρικο ώστε να αναβαθμίσω κατά κάποιο τρόπο το ταπεινό μου σύστημα το οποίο αποτελείται από τον δικάναλο Yamaha Α-S501 και ηχεία τα δαπέδου Mission m74 και σκέφτομαι που είνaι προτιμότερο να το διαθέσω. Δηλαδή σε αλλαγή του ενισχυτή ή σε ηχεία. Όσο αναφορά τον ενισχυτή σκέφτομαι τους εξής: ARCAM SA20, AUDIOLAB 600A, ATOLL IN 100 KAI CAMBRIDGE CXA 81. Δεν έχω ακούσει κανέναν από αυτούς απλά ότι έχω διαβάσει. Για ηχεία τώρα δεν έχω δει ακόμα κάτι συγκεκριμένο. Παρακαλώγια τις απόψεις σας. Μένω σε πολυκατοικία και με ενδιαφέρει κυρίως η καλή ποιότητα σε όχι πολύ υψηλές εντάσεις.

gid

Reaction score
10.579
Μάλλον σαμπ χρειάζεσαι... Εκεί πάσχει το σύστημά σου, πρώτα και κύρια.

kazdem

"Επαγγελματίας"
Reaction score
399
Οι πηγές μουσικής ποιες είναι; Για να έχουμε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα του συστήματος.

Reaction score
7.281
Μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι που χαζογελούν και πραγματικά δεν έχουν ιδέα από hifi.
Τέλος πάντων δεν λέω τίποτε άλλο γιατί είναι και μοντ και θα με μαλλώσει.😀😀

Φίλε μου, πρόσφατα αγόρασα αυτόν τον λαμπάτο αρκετά κάτω από τα 1.000 ευρώ που διαθέτεις από ένα εξαιρετικό παιδί εδώ από το φόρουμ που είχε αγγελία και οδηγεί αβίαστα και επιτέλους σωστά τα yamaha c112v (ακούσαμε το μπάσο τους μετά από τόσα χρόνια χαχα) τα οποία με προηγούμενο τραντζιστοράτο 400 βατ στο κανάλι απλά τσιρίζανε.

Attachments

Reaction score
2.859
Τον ενισχυτή σου τον έχει καλός φίλος με κάτι ηχεία q-acoustics
Μετά από καιρό κούμπωσε πάνω ένα ταπεινό SVS SB-1000 (Pro) και όλα άλλαξαν προς το καλύτερο

Reaction score
4
Ακούω μουσική από youtube, spotify και cd. Δεν έχω ψαγμένα μηχανήματα. Subwoofer διαθέτω από το 5.1 που είχα, το yamaha YST-SW315 αλλά εδω και καιρό δεν το χρησιμοποιώ.

kazdem

"Επαγγελματίας"
Reaction score
399
Ακούω μουσική από youtube, spotify και cd. Δεν έχω ψαγμένα μηχανήματα. Subwoofer διαθέτω από το 5.1 που είχα, το yamaha YST-SW315 αλλά εδω και καιρό δεν το χρησιμοποιώ.
Στο σαλόνι βρίσκεται το σύστημα; Θέλω να πω δεν είναι στο γραφείο τέλος πάντων, σωστά; Για την απόσταση του συστήματος από θέση ακρόασης ρωτάω.

kazdem

"Επαγγελματίας"
Reaction score
399
Στο σαλόνι, σωστά. Περίπου στα 45 τετραγωνικά ενιαίος χώρος.
Τι είδος μουσικής ακούς συνήθως; Τι αισθάνεσαι να λείπει από το σύστημα σου; Ανάλυση; Μπάσο, Ταχύτητα; Δύναμη; Συγγνώμη για τις τόσες ερωτήσεις αλλά μη προτείνουμε ο,τι να ' ναι.

Reaction score
7.341
Ολοι οι ενισχυτές που ανέφερες είναι καλύτεροι από τον Yamaha 501 που έχεις (αν και ο Audiolab 6000 είναι μικρός σε ισχύ και θα ζοριστεί με τα 45 τετραγωνικά....). Θα αναβάθμιζα αρχικά τον ενισχυτή αλλά μόνο με την προοπτική να αναβαθμίσω και τα ηχεία μελλοντικά (όταν θα βρεις αλλά 1000-1200 ευρώ για αναβάθμιση). Οι συσκευές που έχεις (και με δεδομένο ότι είναι σε άριστη κατάσταση) δύσκολα θα πιάσουν πάνω από 500-550 ευρώ σαν μεταχειρισμένα, οπότε το συνολικό σου budget θα είναι 1500 ευρω. Για καινούργιες συσκευές ίσως να μην φτάνουν για κάτι καλύτερο από αυτό που ήδη έχεις (που δεν είναι καθόλου κακό),άρα πάς σε μεταχειρισμένα ενισχυτή-ηχεία για να πάρεις κάτι ουσιαστικά καλύτερο. Αν δεν θέλεις να μπεις σε αυτή την διαδικασία μείνε όπως είσαι. Λάμπες κλπ σε αυτα τα χρήματα και τετραγωνικά τα ξεχνάς.

Reaction score
2.629
Προσωπικα δεν θα αγοραζα πρωτα ενισχυτη σε μια αναβαθμιση.
Πρωτα βρισκεις τα ηχεια που σου αρεσουν και σε καλυπτουν, και κατοπιν προχωρας στην ευρεση καταλληλου ενισχυτη.
Το 90%της ηχητικης υπογραφης ενος συστηματος ερχεται απο τα ηχεια.
Επισης δεν θα αγοραζα ενισχυτη που δεν εχει δυνατοτητα ενσωματωσης subwoofer με high pass για τα ηχεια και εξοδο sub.
Το σφιχτο μπασο που θες δεν θα σου το δωσει η αλλαγη ενισχυτη αν τα ηχεια σου δεν το εχουν ηδη. Και απο μια συντομη ερευνα, τα ηχεια σου δεν φημιζονται για το σφιχτο τους μπασο.
Σφιχτο μπασο επισης δεν θα σου δωσει ενα φτηνο sub οπως το yamaha που εχεις.
Τα 45τμ θελουν 2 12" sub. Μην τα παρεις απο τωρα αλλα βρες τουλαχιστον τα ηχεια που σου αρεσουν και σε καλυπτουν, φροντισε να παρεις ενισχυτη που να σου επιτρεπει την αναβαθμιση με sub, και κανε την αναβαθμιση οταν αισθανθεις ετοιμος γι αυτην.

Reaction score
7
Με 45τ.μ και με δεδομένο πώς ο χώρος θα έχει τα δικά του προβλήματα (room modes) και συνήθως απαγορευτικό Rt60, χωρίς room treatment και σωστό set up ηχείων και θέσης ακρόασης, δεν έχει ιδιαίτερο νόημα απλώς να αλλάξεις ηχεία ή ενισχυτή. Σίγουρα το matching και η ποιότητα ενισχυτών /ηχείων έχει σημασία, μόνο που τα ηχεία παίζουν σε ένα χώρο.
Το αφήνουμε πάντα τελευταίο και δεν καταλαβαίνω γιατί.
Ενας ήσυχος χώρος, χωρίς ακυρώσεις και comb filter προβλήματα, δημιουργεί ευδιαθεσία, δρα ψυχολογικά και ακουστικά.
Μας ηρεμεί και επιτρέπει να απολαύσουμε τη μουσική από οποιοδήποτε ηχείο.

Αυτά, και αν είμαι εκτός θέματος για κάποιους, δε θα μαλώσουμε!

Reaction score
497
Μπορούμε να πούμε ότι μαέστρος είναι ο ενισχυτής και ορχήστρα τα ηχεία, υπ' αυτήν την έννοια, ένας καλύτερος ενισχυτής θα αναβάθμιση όποιες αρετές έχει ο ήχος που ήδη ακούς, από την άλλη η αλλαγή ηχείων είναι πολύ πιο δραστική ηχητικά αλλαγή, και σε αυτή την δεύτερη περίπτωση και στον βαθμό που δεν σκοπεύεις να αλλάξεις σύντομα τον ενισχυτή, θα χρειαστεί να επιλέξεις κάποιο ηχείο που να ταιριάζει με τον υπάρχοντα ενισχυτή.

Εγώ θα προτιμούσα αρχικά να βρω ένα καλό ενισχυτή, ο οποίος μελλοντικά θα μου επιτρέπει να αναβαθμίσω και τα ηχεία, ενώ έτσι, στον ήχο που ήδη μου είναι γνωστός θα αντιληφθώ "άμεσα" την αναβάθμιση.

Φυσικά τίποτα δεν είναι υποχρεωτικό και μπορείς να κάνεις ότι θα ευχαριστήσει εσένα.

Reaction score
2.629
Μια σχετικα safe προσεγγιση με πολλες δυνατοτητες αναβαθμισης, ειναι η αγορα ενος Streamer/DAC προενισχυτη Wiim Ultra που διαθετει πληρης δυνατοτητες ενσωματωσης subwoofer και ενα σωρο ευκολιες σαν streamer, το οποιο μπορει να χρησιμοποιηθει στο υπαρχον συστημα αλλα και να υποστηριξει οποιαδηποτε μελλοντικη αναβαθμιση.
Κατοπιν μπορεις να προχωρησεις σε απειρους συνδυασμους αναβαθμισης, ειτε πρωτα με ηχεια, ειτε με sub, ειτε με τελικο ενισχυτη, αλλα ακομα και με επιλογη ενεργων ηχειων studio monitor που σε απαλασσουν και απο τον πονοκεφαλο του ταιριασματος ηχειων-ενισχυτη.
Αν τα 1000 ευρω ειναι το ποσο που θες να διαθεσεις τωρα αλλα εχεις στο μυαλο σου να κανεις και αλλες αναβαθμισεις συντομα, μπορεις να παρεις το Wiim Ultra και ενα ζευγαρι ενεργα studio monitors με 8" γουφερ (πχ Kali Audio IN8) ξεπερνωντας ελαφρα το budget, η να παρεις το Wiim Ultra και ενα καλο 12" sub με σκοπο να κοψεις τα πλαδαρα μπασα του Mission και να αφησεις το sub να κανει αυτο που κανει καλυτερα.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.515
Members
38.708
Νεότερο μέλος
dhio