Αναβάθμιση ήχου Audi A3 8p 3door

Reaction score
1.258
Καλησπέρα στην παρέα του ήχου στο αυτοκίνητο !
Όσο και να φανεί παράξενο , ο ήχος που είχα φτιάξει με τα χεράκια μου στο παλιό όχημα ( Kadett D 1984) είναι ποιό γλυκός ποιό ποιοτικός από το μαμά ήχο του Audi A3 8p 3door ( concert 3) ! Είχα βάλει έναν τετρακάναλο, διαιρούμενα εμπρός Magnat excentric και πίσω τα ίδια 6Χ9 και όλα είχαν εξωτερικά crossover.Είχα βάλει μόνωση και μπόλικη αγάπη !
Τώρα στο A3 τα πράγματα δεν μου αρέσουν έως και τα θεωρώ πολύ χαμηλότερα ποιοτικά !
Σε πρώτη φάση ψάχνω άτομο-μαγαζί ΠΟΙΟΤΙΚΟ και να ξέρει τι κάνει, να με καθοδηγήσει να αλλάξω όλες τις μονάδες του ηχοσυστήματος εμπρός πίσω.
Δεν νομίζω να χρειάζεται ενισχυτής αλλά θα χρειαστώ σίγουρα και ένα σύστημα να παίζω mp3 και flac από USB .
Υπάρχει κάποιος ειδικός να αναλάβει την δουλειά ?

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
36.719
Car Audio test, πανε μια βολτιτσα η παρε ενα τηλ

και δικος μας ανθρωπος, και καλο παιδι , και εξαιρετικος επαγγελματιας.

Δεν κανω διαφημιση, εχει περασει τ αυτοκινητο μου απ τα χερακια του.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
100.926
CAR AUDIO TEST εγγυηση.
Car Audio test, πανε μια βολτιτσα η παρε ενα τηλ

και δικος μας ανθρωπος, και καλο παιδι , και εξαιρετικος επαγγελματιας.

Δεν κανω διαφημιση, εχει περασει τ αυτοκινητο μου απ τα χερακια του.
+1 :thumbsup:

Reaction score
1.258
Σας ευχαριστώ για τις συμβουλές !
Ένα τηλέφωνο ρε παιδιά ? Ένα Site βρήκα του περιοδικού μόνο ! Κάπου να πάω να μιλήσω με έναν άνθρωπο ?
Ευχαριστώ !

Reaction score
1.258
Είναι τέτοια η σχεδίαση των εμπρός μεγαφώνων που καλύτερα είναι να μην αλλαχτούν. Άποψή μου είναι να μην κάνω τίποτα γιατί και τα καλύτερα να βάλω δεν θα επιβιώσουν από το νερό που θα φάνε...

Reaction score
24.770
δεν ξερω ποιος σου ειπε οτι ειναι δυσκολο ή ανωφελο να αλλαχτουν , αλλα εγω εκφράζω τις θερμές μου διαφωνίες.

καλο θα ήταν να ρωτήσεις σε κατάστημα που ασχολείται με το θέμα

Reaction score
1.258
Άνοιξα την ταπετσαρία της πόρτας γιατί έβλεπα νερά στο μέσα μέρος της μοκέτας....
Η στεγανοποίηση λοιπόν στο μέσα μέρος της πόρτας είναι της πλάκας.... Υπάρχει κάτι σαν αφρώδες που χαλάει και περνάει νερό από την λαμαρίνα και πέφτει ανάμεσα στην επένδυση και την πόρτα και εν τέλη στην μοκέτα. Το μεγάφωνο είναι έτσι σχεδιασμένο που από πίσω έχει κάτι σαν περσίδες έτσι ώστε να εκτρέπει το νερό και να μην βρέχεται η μεμβράνη του. Αν αλλαχτούν τα μεγάφωνα ΠΡΕΠΕΙ να γίνει κάτι για να μην γεμίζουν νερό τα νέα και να μην περνάει από τα μεγάφωνα το νερό μέσα στο αμάξι ( να κρατηθούν οι περσίδες...) Επιπλέον, το ίδιο το μεγάφωνο εκεί που πατάει στην λαμαρίνα θέλει στεγανοποίηση.
Οπότε και να τα αλλάξω, σε λίγο καιρό και νερά θα έχω μέσα και θα τα πετάξω σε ένα χρόνο ...
Ρίξε μια ματιά και εδώ
http://forum.audisportsclub.gr/index.php/topic/19591-νερό-στο-πατάκι-συνοδηγού/

Να και πως είναι οι περσίδες απο πίσω ... Εκεί υπάρχει το θέμα
http://picclick.fr/Audi-A3-8P-Speaker-Offside-Right-Rear-Blaupunkt-262487773389.html

Reaction score
24.770
Πολλά μεγάφωνα κολυμπάνε στο νερό σε διάφορες πόρτες αλλά γενικά δεν παθαίνουν τίποτα.
Το να περάσει νερό πάλι προς τα μέσα είναι κακοτεχνια απλά .

Έτσι και αλλιώς για να παίξει καλά το μεγάφωνο πρέπει να απομόνωσει τον πίσω χώρο άρα η στεγανοποιηση είναι δεδομένη αν πρόκειται να μπει σωστά.

Επιπλέον αν και το θεωρώ περιττό υπάρχει υλικό που μπορεί να εκτελέσει χρέη περσίδων και να μην αφήνει το νερό να βρέξει το μεγάφωνο χωρίς να το επιρρεαζει σημαντικά στο πως θα παιξει.

Για αυτό επιμένω ότι αν όντως θες να βελτιώσεις κάτι στον ήχο σου είναι εφικτό και πρακτικά απροβληματιστο αρκεί να απευθυνθείς σε επαγγελματία που ασχολείται σοβαρά με το θέμα.

Οι προβληματισμοι σου για μένα είναι μεν βάσιμοι αλλά και "παιδικοι". Αυτά τα θέματα είναι λίγο πολύ λυμένα εδώ και χρόνια .

Reaction score
1.258
Σε ευχαριστω για την πληροφοριση. Την λυση για να μην βρεχεται απο πισω το μεγαφωνο δεν ηξερα οτι υπαρχει. Δεν μπορω να φανταστω ακριβως πως γινεται αλλα για να γινει σωστα και ολοκληρωμενα δουλεια πρεπει να λυθει το θεμα με τα μεγαφωνα στις πορτες το θεμα με το μεσαιο ηχειο και το θεμα με το ενσωματωμενο κρος στην μαμα πηγη. Αν βγαλω την μαμα και βαλω κατι αλλο τοτε μενει μονο το θεμα με τα μεγαφωνα στις πορτες. Οπως καταλαβαινεις αν μπει μεσα και ο παραγοντας κοστος το να αλλαξω μονο τα μεγαφωνα (midbass και tweter) ειναι για μενα αποδεκτο εφοσον δεν εχω θεμα με τα νερα. Το να γινει ολοκληρωμενη δουλεια χρειαζονται πανω απο 1000€ . Η λυση που αναφερεις με ενδιαφερει... θα μπορουσα να εχω πληροφοριες?? Και παλι ευχαριστω.

Reaction score
24.770
ηταν ενα αφρωδες υλικο της focal υδροφοβο και ηχοπερατο - δεν μπορω να το βρω (προφανως γιατι ελαχιστοι το χρησιμοποιησαν τελικα)

στην περιπτωση σου , το μεγαφωνο θα βιδωθει πανω σε μια πλαστικη βαση αναγκαστικα για να ερθει κοντα στην γριλια (υπαρχουν ετοιμες) . ενα απλο χειλακι να φτιαχτει με καποιο πισοφυλλοειδες (dynamat, stp, κλπ) θα ειναι αδυνατον να περασει νερο προς το μεγαφωνο.

τωρα αν η πηγη σου εχει ενσωματωμενο crossover δηλαδη 4 καναλια εξοδου μονο για τα μπροστινα θαλω να πιστευω οτι ειναι ενεργα φιλτρα και οτι μαλλον υπαρχει ενισχυτης μαμα. πιθανοτατα ενα σετ mid/tweeter δε θα εχει θεμα να ψευτοταιριαξει (και να παιξει και καλυτερα) - φυσικα απο κει και περα οτι προσθετεις (πηγη ενισχυτες επεξεργαστες κλπ) προς ωφελος ειναι.

παντως η αληθεια ειναι οτι λυσεις σε τετοια θεματα μπορουν να σου δωσουν αυτοι που ειτε εχουν ιδιο αυτοκινητο ειτε εχουν εγκαταστησει στο ιδιο αυτοκινητο συστημα.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.101
Members
38.408
Νεότερο μέλος
nikPIT