Αναβάθμιση ή όχι;

Reaction score
13
Παιδιά, γειά χαρά! Μια συμβουλή για μια ενδεχόμενη αναβάθμιση ηχείων που θα ήθελα να δείτε αν έχει πιθανότητες επιτυχίας.
Συγκεκριμένα, ακούω από τα heco victa-20, τα οποία οδηγούνται από τον Sony STR-DH800 (Καλά, μη βαράτε επειδή είναι πολυκάναλος!) και βρίσκονται πάνω στις γνωστές βάσεις της ''τελε''. Το σύστημα χρησιμοποιείται και για ταινίες.
Με τον συγκεκριμένο ενισχυτή δεν βλέπω τίποτα περίεργο, μιας και ούτε η ''ένταση'' μου λείπει, αλλά και το δικό του ντακ νομίζω ότι ''κάνει δουλειά''.
Αυτό που παρατηρώ είναι ότι τα χέκο, ενώ αποδίδουν αρκετά ικανοποιητικά, μου ακούγονται κάπως ''μικρά.''
Ο χώρος μου βέβαια είναι κάπως μεγάλος (35τμ), αλλά δεν έχω σκοπό να τον εκμεταλλευτώ ολόκληρο για ακρόαση μουσικής, εφόσον ακούω μόνο σε ένα μικρό τμήμα αυτού του χώρου και σε απόσταση περίπου 2μ.
Προτού λοιπόν επιρρίψουμε όλες τις ''ευθύνες'' στον χώρο (ανακλάσεις, επίπλωση, ατμόσφαιρα κλπ), λέω μήπως με κάποιο άλλο ηχείο μπορώ να βελτιώσω τα πράγματα.
Το ζήτημα όμωςείναι τί ακριβώς θα πρέπει να είναι αυτό το ''αλλο''.
1.Μεγαλύτερο ηχείο (δαπέδου αποκλείονται)..
2.Ηχείο με μεγαλύτερο μεγάφωνο (ίσως 6,5);
3.Πρόσθεση ενός ''μουσικού'' σαμπ; (έχω δοκιμάσει το παλιότερο super bass 10 της κρυσταλ, δεν μου άρεσε όμως το αποτέλεσμα παρά τις άπειρες δοκιμές και ρυθμίσεις).
Πάντως, έχω εντοπίσει κάποια ηχεία που πιστεύω ότι είναι μέσα στον προυπολογισμό μου(κάτω από 300): heco victa-301, qacoustics-2020, polk tsi-200 (με δύο 5ιντσα γούφερ!!), krk-r6, καθώς και το πολύ γνωστό magnat monitor-200.
Δεδομένου λοιπόν ότι και τα δικά μου ηχεία είναι ως προιόντα λίγο φτηνά, ποιο από τα παραπάνω (ή κάποιο άλλο) πιστεύετε ότι θα μπορούσε να παίξει καλύτερα και κυρίως με έμφαση στις χαμηλές;
Αν μπορούσε κάποιος να δώσει μια γνώμη;

Reaction score
5.672
εχεις σκεφτει να παρεις εναν καθαρα 2καναλο ενισχυτη εφοσον λες οτι το θες για αναβαθμιση του ηχου σου σε 2καναλο προγραμμα ???

Reaction score
13
Απάντηση: Αναβάθμιση ή όχι;

Οχι μόνο το έχω σκεφτεί, αλλά έχω και παλιότερο δικάναλο, με τον οποίο όμως δεν ακούω και καμιά ιδιαίτερη διαφορά σε σχέση με τον πολυκάναλο (τουλάχιστον όχι αυτήν που ισχυρίζονται κάποιοι φίλοι-προσωπική μου άποψη, βέβαια).
Εκτός αυτού όμως, για να πάω σε δικάναλο ενισχυτή, σίγουρα θα χρειαστώ και αναβάθμιση πηγών ή τουλάχιστον κάποιο ντακ, κάτι που μειώνει κατά πολύ την ευελιξία του συστήματος (το οποίο, όπως είπα, χρησιμοποιείται και για ήχο ταινιών-τηλεόρασης, εφόσον εχουν συνδεθεί στον ενισχυτή το dvd, το media player και η τηλεόραση)..

Reaction score
13

Είναι τα 200. Συγγνώμη για το λάθος που μπορεί να μπέρδεψε κάποιους.

D

Deleted member 23222

Guest

Δεν θα σε βοηθήσω και πολύ...αλλά θα έλεγα να κάνεις απλά υπομονή.
Ασχολήσου με τον δικάναλο ήχο και ξεκίνα από την αρχή σιγά σιγά...
Όταν πουλήσεις και τον ενισχυτή σου θα έχεις και την πρώτη "μαγιά" για την συνέχεια...
Θα εκπλαγείς με πόσα "λίγα" χρήματα,θα φτιάξεις κάτι αξιοπρεπές...
Καλή δύναμη!!

Reaction score
313

Ερώτηση: έχεις πολυκάναλο σετ ηχείων ή ακούς στερεοφΟνικά τις ταινίες;

Εάν έχεις πολυκάναλο σετ, μάλλον αξίζει να ξεκινήσεις τη δημιουργία ενός νέου, δικάναλου συστήματος, ξεχωριστού από το πολυκάναλο.

Εάν δεν έχεις πολυκάναλο σετ και δε σκοπεύεις να αποκτήσεις, τότε, ίσως αξίζει να αντικαταστήσεις τον πολυκάναλο ενισχυτή με έναν αξιοπρεπή δικάναλο.
Αν τα ηχεία πάλι δε σε ικανοποιούν, τότε προχωράς στην αντικατάσταση και αυτών.

Επίσης, στη δεύτερη περίΦτωση, μπορείς να αντικαταστήσεις τον πολυκάναλο και τα ηχεία, με ένα ζεύγος ενεργών ηχείων (ίσως και 2.1 - δηλαδή με υπογούφερ), παρέα με έναν προενισχυτή, που θα δεχθεί τις πηγές.

Reaction score
13

Eχω και ηχεία 5.1, αλλά δεν τα χρησιμοποιώ, γιατί δεν με κάλυπταν τόσο σε μουσική. Τώρα ακούω μόνο στερεοφωνικά.

Reaction score
313

Τότε, ίσως είναι πιο συνετό να..."ξεφορτωθείς" όλα τα πολυκάναλα (ενισχυτή και ηχεία) και να επικεντρώσεις στα δικάναλα.

Επιλέγεις έναν αξιοπρεπή δικάναλο ενισχυτή (κοίταζε και τις αγγελίες) και είτε κρατάς τα (δύο) ηχεία σου ή επιλέγεις δύο άλλα, πιο "μεγάλα".

Αντί για τα TSi200, μπορείς να "δεις" τα RTiA1

Επίσης, "κοίτα" και τα JBL ES30

Αν ανέβει ο προϋπολογισμός, μπορείς να "δεις" και αυτά.
Φυσικά, υπάρχουν και τα μεγαλύτερα.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.886
Members
38.514
Νεότερο μέλος
bmavroeidis