Αναβάθμιση Mission 753

Reaction score
9
Καλησπέρα αγαπητό forum.
Ήρθε η στιγμή να αναβαθμίσω τα ηχεία του σαλονιού μου και θα ήθελα τη γνώμη σας. Αυτή τη στιγμή χρησιμοποιώ ένα ζευγάρι Mission 753, τα οποία παίζουν μέσω Rotel RA-1520, ένα Rega P1 για βινύλια και streaming από Apple Music μέσω Airport Express (AirPlay 2). Γενικά είμαι πολύ ευχαριστημένος, αλλά μετά από αρκετή ώρα ακρόασης τα Mission κάποιες φορές κουράζουν στις ψηλές και θα ήθελα επίσης ένα κλικ πιο γεμάτο μπάσο. Ο χώρος μου είναι λίγο «δύσκολος»: τα ηχεία βρίσκονται πάνω σε ένα σκαλί δεξιά–αριστερά από το τζάκι, ύψους 20 εκ., και απέχουν 15 εκ. από τον πίσω τοίχο και 18 εκ. από το τζάκι. Ο χώρος ακρόασης είναι περίπου ο μισός από τα 35–40 τ.μ. του σαλονιού. Λόγω περιορισμών χώρου αρχικά σκεφτόμουν τα KEF Q550. Σήμερα όμως πέρασα από το κατάστημα Ωδές και ο πωλητής δεν μου τα πρότεινε, λέγοντας ότι ίσως μου φανούν flat μετά τα Mission. Αντί αυτών, μου πρότεινε τα Polk Audio ES50, αλλά τα απέκλεισα γιατί στην χώρα μας δεν έρχονται σε καρυδιά. Σε δεύτερη φάση μου πρότεινε τα DALI Oberon 7, τα οποία θεωρεί ότι θα ταιριάξουν καλύτερα στον χώρο και θα είναι πιο ζωντανά. Τα Wharfedale Evo 4.3 που ρώτησα μου είπε ότι επίσης δεν θα με ικανοποιήσουν ιδιαίτερα. Έχω κλείσει ακρόαση των DALI Oberon 7 και των Kef Q7 meta (τα μόνα Kef που έχουν διαθέσιμα για ακρόαση κάπως παρόμοια με τα 550 που ήθελα) την Πέμπτη, με τον δικό μου ενισχυτή, για να έχω πιο καθαρή εικόνα. Το μόνο που με προβληματίζει είναι ότι ο κατασκευαστής δίνει ελάχιστη απόσταση από πίσω τοίχο 20 εκ., ενώ εγώ έχω περίπου 15 εκ., και το ότι το bass reflex κοιτάει προς τα πίσω. Θα ήθελα πολύ να ακούσω τις δικές σας απόψεις, είτε για τα Oberon 7, είτε για άλλες επιλογές που μπορεί να δουλέψουν καλύτερα σε αυτόν τον χώρο.

στην κάτοψη που βλέπεται όπου
τ = τραπέζι
κ = καναπές
τζ = τζάκι
Η = ηχείο
* το πράσινο πλαίσιο είναι το σκαλάκι στο οποίο πατάνε τα ηχεία

Attachments

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.468
Το τζάκι είναι μονίμως εκτός λειτουργίας; Καθ' όλη τη διάρκεια του χειμώνα;