Αναβαθμιση Av Ενισχυτη

Reaction score
0
Ενδιαφέρομαι για την αναβάθμιση του av ενισχυτή μου και συγκεκριμένα την αύξηση της στάθμης ήχου και της μουσικότητας . Τα ηχεία που διαθέτω στα πλαίσια του συστήματος μου ( με προβολικό , οθόνη κ.τ.λ ) είναι η οικογένεια TANNOY MX-M.
( MX-M2 , MX-MC, MX-M1 , + SW ) και πιστεύω ότι έχουν ηχητικά περιθώρια και αξίζουν έναν καλύτερο av ενισχυτή, από τον σημερινό μου που είναι ο SONY STR-DE 875 .Στο μυαλό μου έρχονται πρώτοι οι yamaha 650 και 1400 . Εσείς τι γνώμη έχετε ?
( Χώρος ακρόασης 25 τ.μ.) :?: :?: :idea: [align=justify][/align]

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
304
Δες τους νέους Denon (1905-2105) και Marantz 4500 (ειδικά αν σε ενδιαφέρει η ακρόαση μουσικής). Δεν βλέπω ιδιαίτερο λόγο να ανεβείς στον 1400...

Reaction score
0
Ευχαριστώ πολύ για την συμβουλή σου. Τελικά μια και είμαι τόσο λατρης της μουσικής όσο και του κινηματογράφου λέω να καταλήξω στον maranz 4500 ή 5500 . Αν και για να πώ την αλήθεια μου αρέσει πολύ και ώς μέση λύση ο Yamaha 750 γιατί τους maranz το περιοδικό HXOΣ δεν τους δίνει καλή βαθμολογία στο πολυκάναλω όπως τους Yamaha.Πάντως τίνω να ακολουθήσω τη δική σου συμβουλή.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.527
Ψηφίζω DENON.
Βεβαίως αν σε ενδιαφέρει να φιάξεις λίγο παραπάνω τον ήχο σε δικάναλες ακροάσεις και δεν προβληματίζεσαι με νέα format που ενδεχομένως το μηχάνημά σου δεν έχει, μια καλή λύση είναι να βάλεις από πίσω έναν τελικό.
Αυτό θα σου δώσει πολύ καλύτερο ήχο σε δικάναλες ακροάσεις αλλά και σε home theater. Μην ξεχνάμε ότι ακόμα και στο HT περισσότερη σημασία έχει το main ch.

Reaction score
0
Νίκο σε ευχαριστώ. Απλά νιώθω και φυσικά ακούω ότι ο Sony str-de 875 υποοδηγεί τα ηχεία μου τα οποία σηκώνουν μέχρι 100 Watts γι αυτό σκέφτομαι την αγορά ενός ενισχυτή που θα τα αναδείξει. Κάθε φορά που ανεβάζω τη στάθμη του ενισχυτή στα 3/4 ακούω μόνο θολούρα και δεν πιστεύω ότι φταίνε τα ηχεία. Αυτός είναι ο λόγος που αναζητώ έναν μεγάλο ενισχυτή. Απο denon όμως ποιόν? γιατί δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με αυτούς. :?: :(

Reaction score
50
Ανάλογα με τα οικονομικά σου κοίταξε αυτούς που πρότεινε ο Σπύρος (1905-2105). Είναι καλές προτάσεις και οι δύο...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.527
Πάντως τα ηχεία σου δεν είναι και τόσο ευαίσθητα (MX-M2 --> 88db, MX-M1 --> 87db). Συνεπώς χρειάζονται τα ρευματάκια τους, κάτι που δεν ξέρω αν υπάρχει περίπτωση να πάρεις εύκολα από έναν av ενισχυτή.
Τώρα αν ο κατασκευαστής λέει 100W μην το πέρνεις και σαν νόμο. Δεν θα πάθει τίποτα το ηχείο σου αν το οδηγήσεις σωστά και με 200W, αρκεί να μην υπερβάλεις ε?...
Ο υπάρχον ενισχυτής σου πάντως δεν είναι και λίγα watt. Το θέμα όμως είναι να βρεις καλά τροφοδοτικά για να οδηγήσεις τα ηχεία σου. Γι αυτό και αντιπρότεινα έναν μικρό ξεχωριστό δικάναλο τελικό.

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
304
vag2010
το ίδιο δίλλημα με σένα είχα πριν από 8-9 μήνες...

Άκουσα τον έναν, άκουσα τον άλλον και για 2-3 μήνες μόνο άκουγα...
Απ'όλα όσα άκουσα οι μοναδικοί που είχαν αποδεκτό ήχο για μουσική ήταν οι Denon και οι Marantz...
Τους Yamaha τους απέρριψα από τους πρώτους...

Τελικά μετά κόπων και βασάνων και ενώ είχα να επιλέξω μεταξύ marantz 4400 και Denon 1804, διάλεξα τον δεύτερο...

Επαρκής ισχύς, φοβερή λειτουργικότητα, και πάνω απ'όλα καλό για τα λεφτά του ήχο στο δικάναλο...

Μειονέκτηματα: Θα ήθελα ποιο ευαίσθητο δέκτη και λίγο καλύτερες μπόρνες εξόδου...(φυσικά με 680€ δεν μπορείς να τα έχεις όλα!!!)

Τον Marantz τον απέρριψα κυρίως λόγω ισχύος....

Φυσικά μετά τις αλλαγές μοντέλων θα προσανατολιζόμουν πάλι σε μία από τις 2 εταιρίες...

Απλά ο 1804 έχει αντικατασταθεί από τον 2805 και ο 4400 από τον 4500. Άκου και τους δύο και αποφασίζεις...Ο Denon 1905 και ο 2105 έχουν περίπου την ίδια απόδοση με τον 2805 αλλά με λιγότερα watt...

Reaction score
0
Eyxaristo poli paidia me katatopisate! malon tha strafo se kapoion marantz i ton yamaha 1500 opote to thema exei lixi. eyxaristo gia oli ti voithia! sas eimai eygnomon!!! :D :D :D

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.893
Members
38.255
Νεότερο μέλος
konfan