Αναζητηση Ολοκληρωμενου Ενισχυτη Ιι

Reaction score
1
Κατ΄αρχήν ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας και τις χρήσιμες συμβουλές σας. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω ακούσει τον συγκεκριμένο ενισχυτή με τα ηχεία μου. Δυστυχώς ο αντιπρόσωπος απέφυγε ευγενικά να δεκτεί κάποια δοκιμή του στον χώρο μου προτείνοντας μου να μεταφέρω τα ηχεία στο studio της αντ/πείας, πράγμα λίγο δύσκολο. Όσον αφορά τον C.Johnson πήρα την απόφαση να τον πουλήσω χωρίς να έχω κάποιο πρόβλημα ή ιδιαίτερο λόγο. Απλά ήθελα να κάνω την ζωή μου λίγο πιο "απλη" & να μην μπλέκω στην διαδικασία ψαξίματος καλού ταιριάσματος με τελικό και με interconnect. Ένας άλλος λόγος ήταν ότι μόλις είδα στην δοκιμή του "ΗΧΟΥ" τον YBA κόλλησα. Επίσης επικοινώνησα με την αντ/πεια της SPECTRUM για να τους ζητήσω την άποψη τους και μου είπαν ότι δεν θα έχω πρόβλημα διότι ο YBA είναι εξαιρετικό μηχ/μα. ¨Ακόμα όμως παλεύω γιατί συμμερίζομαι και εγώ την άποψη σας ότι τα ΑΙΟΛΟΣ θέλουν ρεύματα, και επειδή τα χρήματα είναι πολλά, δεν έχω περιθώρια λανθασμένης επιλογής. Ευχαριστώ για την υπομονή σας και περιμένω πως & πως τις απαντήσεις σας.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.566
Δημήτρη καλημέρα,
κατ' αρχάς δεν ήταν ανάγκη να ανοίξεις νέο post, μπορείς να απαντάς στο ήδη υπάρχον, όπως κι εμείς. Αλλά δεν πειράζει, απλά να το ξέρεις.

- Είναι τραγικό λάθος να αγοράσεις ενισχυτικό τόσων χρημάτων και να μην το ακούσεις.
Βρες τρόπο ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να ακούσεις το μηχάνημα που θα "παντρευτείς".

Τώρα θα σου επαναλάβω ότι ο προενισχυτής σου είναι πάρα πολύ καλό μηχάνημα και αυτό που λες το να μην μπεις στη διαδικασία ταιριάσματος νομίζω ότι δεν είναι σωστό μιας και τα χρήματα είναι πολλά. Σίγουρα η καλύτερη λύση είναι η επιλογή ενός καλού τελικού, γιατί σε αυτά τα χρήματα και λιγότερα θα βρεις πολύ καλό μηχάνημα.

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
304
Σίγουρα έχεις πάρα πολλές επιλογές αλλά πρώτα πρώτα πρέπει να διευκρινήσεις κάποια πράγματα

α)ποιό είναι το μεγαλύτερο ποσό που μπορείς να διαθέσεις???

β) τι διαστάσεις έχει ο χώρος ακρόασης

γ)ποια είναι τα υπόλοιπα συνοδά (πηγές κλπ κλπ)

Πάντως επιμένω να κρατήσεις τον CJ...

Reaction score
650
Όσον αφορά τον C.Johnson πήρα την απόφαση να τον πουλήσω χωρίς να έχω κάποιο πρόβλημα ή ιδιαίτερο λόγο. Απλά ήθελα να κάνω την ζωή μου λίγο πιο "απλη" & να μην μπλέκω στην διαδικασία ψαξίματος καλού ταιριάσματος με τελικό και με interconnect. Ένας άλλος λόγος ήταν ότι μόλις είδα στην δοκιμή του "ΗΧΟΥ" τον YBA κόλλησα.

θα συμφωνήσω με τα παλικάρια. Αν σε ικανοποιεί ο C.Johnson να μην τον πουλήσεις.
Κοίτα να βρεις κάποιον τελικό της ίδιας εταιρείας για πιο εύκολο ματσάρισμα, ένα ουδέτερο interconnect και θά 'χεις πολύ καλή ποιότητα ήχου και επαρκέστατη ισχύ.

Αλίμονο αν κάθε φορά που διαβάζαμε διθυραμβικές κριτικές για κάποιο μηχάνημα το αγοράζαμε κιόλας. Μην παρασύρεσαι! Ο κάθε reviewer έχει τη δική του άποψη.
Άκου καλά με τα ίδια σου τα αυτιά και μετά διαμορφώνεις άποψη.  :wink:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.566
Γιααα να προτείνουμε και κανέναν τελικό στον Δημήτρη...
Στην κατηγορία τιμής βέβαια είναι πολλές οι επιλογές, krell, parasound, classe...

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
304
Αν θες λαμπάτο δες πρώτα ομόσταυλο CJ και μετά ρίξε μια ματιά στον Τσακιρίδη. (the best value for money)

Για τρανζίστορ τώρα υπάρχουν περισσότερες επιλογές... (δες ΥΒΑ, Krell κλ[ κλπ). Επικοινώνησε με 2-3 αντιπρόσωπους και δες αν μπορείς να δανειστείς κάποιο μηχάνημα για ακροάσεις και αποφασίζεις....

Για interconnet τώρα δες πρώτα τα VDH...

Reaction score
650
Αν θες λαμπάτο δες πρώτα ομόσταυλο CJ  και μετά ρίξε μια ματιά στον Τσακιρίδη. (the best value for money)

Για τρανζίστορ τώρα υπάρχουν περισσότερες επιλογές... (δες ΥΒΑ, Krell κλ[ κλπ). Επικοινώνησε με 2-3 αντιπρόσωπους και δες αν μπορείς να δανειστείς κάποιο μηχάνημα για ακροάσεις και αποφασίζεις....

Για interconnet τώρα δες πρώτα τα VDH...
Τρανζίστορ οι:
KRELL KAV 2250, YBA Passion 600, Gamut D200MKIII (οι δύο πρώτοι είναι 1000Ε πιο ακριβοί)

Σε λάμπα συμφωνώ για Τσακιρίδη. Οι Tsakiridis Electra. (2200Ε , 150W μονομπλόκ με λάμπες EL34).
Ο CJ Premier 140 είναι αρκετά ακριβός.

Για interconnet δες to Kimber Hero.

Reaction score
1
Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους μπήκαν στον κόπο να με συμβουλέψουν σχετίκα το ματσάρισμα των ΑΙΟΛΟΣ με κάποιο ενισχυτή. ¨Εχω λάβει σοβαρά υπ' όψιν μου όλα όσα μου είπατε και σίγουρα θα μου φανούν πολύ χρήσιμα. Θά σας ενημερώνω για τις εξελίξεις αλλά και για την τελική μου απόφαση. Να είστε καλά & ελπίζω να φανώ και εγώ κάποια στιγμή χρήσιμος για εσάς.

Reaction score
1
Re: Αναζητηση Ολοκληρωμενου Ενισχυτη III

Όπως σας είχα πει, θα σας ενημερώνω για τις εξελίξεις σχετικά με την αναζήτηση ενισχυτή για τα ΑΙΛΟΣ. Έτσι λοιπόν και πρίν αποφασίσω να προσανατολιστώ τελειωτικά σε σετ προ-τελικού θέλω να ζητήσω την άποψη σας για τρείς άλλους ολοκληρωμένους που έχω στο μυαλό μου( έχω ήδη ξεχάσει τον ΥΒΑ). Ο πρώτος είναι ο GRYPHON CALLISTO 2100 στα 2χ100W. Ο δεύτερος ο KARAN ACOUSTICS στα 2χ180W και ο τρίτος ο MUSICAL FIDELITY στα 2χ275W παντα στα 8Ω. Έχω σαν πρώτη επιλογή τον GRYPHON.

Reaction score
650
Να σε ρωτήσω τους άκουσες αυτούς τους ολοκληρωμένους;
Εγώ σε συμβουλεύω να πας σε προ - τελικό. Δεν έχω ακούσει τους συγκεκριμένους ολοκληρωμένους που αναφέρεις. Από τα όσα έχω διαβάσει όμως, μάλλον τον Karan Θα προτιμούσα . Δε θέλω να σε επηρεάσω αρνητικά για τους υπόλοιπους. Άκουσε και τους τρεις πολύ καλά γιατί το ποσό είναι μεγάλο. Αν δεν έχεις τη δυνατότητα να τους ακούσεις με τα ηχεία σου μην αγοράσεις κανέναν!
Κουβάλα τα ηχεία σου στο κάθε μαγαζί ει δυνατόν . Θα κουραστείς λίγο παραπάνω αλλά θα έχεις πιο ξεκαθαρισμένη άποψη.
Καλό κουράγιο φίλε μου! :)

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
304
όπως κατάλαβες Δημήτρη το Hi Fi είναι hobby για μπρατσωμένους!!!

Άκου όσο μπορείς περισσότερους ενισχυτές αλλά με τα δικά σου ηχεία. Μόνο έτσι θα καταλάβεις...

Επί του πρακτέου κι εγώ πάω προς τον Gryphon ή τον M.Fidelity...

Reaction score
1.132
Αφου αποφασισες να δωσεις τοσα χρηματα το λιγοτερο που πρεπει να κανεις ειναι να ακουσεις τον ενισχυτη με τα δικα σου ηχεια.Τωρα εαν τον ακουσεις και σπιτι σου θα ηταν ΤΕΛΕΙΟ :!: Ποιος θα ειναι,ειναι δικη σου αποφαση που θα πρεπει να βγαλουν τα ΔΙΚΑ σου αυτια και οχι καποιου reviewer.

Reaction score
23.865
και εγω συμφωνω για τελικο , αλλα παρολαυτα ριξε μια ματια και στον ολοκληρωμενο MC6900 της mcintosh , αν δεν κανω λαθος προκειται για 2χ200 με αρκετο ρευμα...

Reaction score
1
Κατ΄αρχήν χρόνια πολλά σε όλους και ότι επιθυμείτε. Τελικά η αγορά ενισχυτικών για την οδήγηση των ΑΙΟΛΟΣ έγινε. Όπως με είχατε συμβουλέψει στράφηκα σε σετ προ-τελικού και όχι σε ολοκληρωμένο. Το σετ λοιπόν είναι: προενισχυτής ο PLINIUS 16 και τελικός ο PARASOUND 3500. H επιλογή έγινε μετά από αρκετές δοκιμές με διάφορα άλλα μηχ/τα των οποίων υπερτερούσε σαφώς το παραπάνω σετ. Περιμένω σχόλια. Καλή χρονιά

Reaction score
650
Χρόνια πολλά Δημήτρη!
Καλορίζικα και καλές ακροάσεις ! Εύχομαι να τα χαρείς για πολλά χρόνια!
Πάντως από ισχύ, δυναμικά και οδήγηση δεν θα 'χεις παράπονο.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.566
Χρόνια πολλά Δημήτρη, ότι επιθυμείς κι εσύ.

- Με γειά τα μηχανάκια, πολύ καλές επιλογές και τα δύο.

Εντυπώσεις περιμένουμε... εμείς από εσένα.
Πες μας αν μπορείς τους λόγους της επιλογής σου μιας και άκουσες κι άλλα σετ δηλαδή κάποιες διαφορές που σε έκαναν να προτιμήσεις το εν λόγω σετ ηχητικά.

Θα είναι αρκετά χρήσιμο για κάποιον που ψάχνει να οδηγήσει τα δικά σου ηχεία.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.020
Members
38.278
Νεότερο μέλος
lagoudas1957