Ανακοίνωση του Rapidshare....

Reaction score
41
Rapidshare Terminates Accounts of Illegal Downloaders

For many years Rapidshare was considered to be a safe way for people to download copyrighted content without having to face repercussions. Recently, however, the company has been actively going after users that upload or download copyrighted files through the service by terminating accounts and logging IP-addresses for legal purposes.

In common with BitTorrent and other file-sharing services, Rapidshare has steadily increased its user base in recent years. The site has hundreds of millions of visitors each month and is listed among the 50 most-used sites on the Internet.
Like most file-hosting services, Rapidshare is hosting a wide range of music, movies and music files that are distributed without the consent of the rightsholders. This has dragged the company’s bosses into several lawsuits with copyright holders already, most recently they were ordered to proactively filter 148 book titles to avoid jail time and huge fines.
Although it is no secret that many people use Rapidshare to distribute copyrighted content, the site’s users have remained largely untouched until recently. Over the last few weeks, however, reports are coming in from users who’ve had their accounts terminated for downloading or uploading copyrighted files.
From the emails being sent out, it is clear that Rapidshare is taking a more aggressive stance towards ‘infringing’ users. Additional information from inside Rapidshare confirms that distributers of copyrighted material are indeed targeted more that before.
There is little doubt that this active termination policy is the result of ever-increasing pressure from copyright holders. At the same time, these actions might very well be the end of Rapidshare’s limitless expansion, as users will quickly move over to competing file-hosting services upon hearing this news

Πηγή

Reaction score
4.906
Απάντηση: Ανακοίνωση του Rapidshare....

Φιλο μου πάντως τον έκοψαν προχτες (και έχασε 2 μηνες απο τους 6 που ειχε προπληρώσει) όχι γιατι ανέβαζε (δεν το ειχε κανει ποτέ) αλλά γιατι κατεβαζαν λεει πολλοί απο τον λογαρισμό του! (Ηταν αυτός απο 2 υπολογιστές και τα 2 παιδιά του)
Φυσικά η πιο πανω ανακοίνωση απευθύνεται κυρίως ...σ αυτους που κυνηγάνε δικαστικά το rapidshare!

Reaction score
118

Φιλο μου πάντως τον έκοψαν προχτες (και έχασε 2 μηνες απο τους 6 που ειχε προπληρώσει) όχι γιατι ανέβαζε (δεν το ειχε κανει ποτέ) αλλά γιατι κατεβαζαν λεει πολλοί απο τον λογαρισμό του! (Ηταν αυτός απο 2 υπολογιστές και τα 2 παιδιά του)
Φυσικά η πιο πανω ανακοίνωση απευθύνεται κυρίως ...σ αυτους που κυνηγάνε δικαστικά το rapidshare!
To συγκεκριμενο περιστατικο μαλλον δεν εχει σχεση με το περιεχομενο της ανακοινωσης. Αποτελει παγια πολιτικη το κοψιμο λογαριασμων που μοιραζονται. Συνηθως ομως σου στελνουν προειδοποιητικο mail πρωτα και μετα σε κοβουν...:108:

Σε εμενα καποια στιγμη, απο προφανη βλακεια μου, διερρευσε ο λογαριασμος μου και μου ηρθε mail οτι κατεβαζαν καμμια δεκαρια ip απο Πακισταν(!) με το λογαριασμο μου και αυτοματα μου αλλαξαν τα στοιχεια χωρις φυσικα να μου προσαψουν δολο..:137:

Στην περιπτωση που (... αραγε πως θα το εξακριβωνουν;) κανουν πραξη την απειλη τους για μπαναρισμα λογαριασμων που κατεβαζουν copyrighted υλικο, υπαρχουν κι αλλου πορτοκαλιες και χωρις οριο downloading.

Reaction score
6

...
Στην περιπτωση που (... αραγε πως θα το εξακριβωνουν;) κανουν πραξη την απειλη τους για μπαναρισμα λογαριασμων που κατεβαζουν copyrighted υλικο, υπαρχουν κι αλλου πορτοκαλιες και χωρις οριο downloading.
Ακριβώς . Και το ξέρουν αυτό. Γι' αυτό πιστεύω ότι δεν θα προβούν σε αλλαγές ουσίας .

Reaction score
1
Re: Απάντηση: Ανακοίνωση του Rapidshare....

To συγκεκριμενο περιστατικο μαλλον δεν εχει σχεση με το περιεχομενο της ανακοινωσης. Αποτελει παγια πολιτικη το κοψιμο λογαριασμων που μοιραζονται. Συνηθως ομως σου στελνουν προειδοποιητικο mail πρωτα και μετα σε κοβουν...:108:

Σε εμενα καποια στιγμη, απο προφανη βλακεια μου, διερρευσε ο λογαριασμος μου και μου ηρθε mail οτι κατεβαζαν καμμια δεκαρια ip απο Πακισταν(!) με το λογαριασμο μου και αυτοματα μου αλλαξαν τα στοιχεια χωρις φυσικα να μου προσαψουν δολο..:137:

Αλήθεια τι βλακεία έκανες και διεύρευσε ο λογαριασμός σου?
Έτσι για να μάθαινουμε και εμείς να προσέχουμε, να γίνει το πάθημά σου, μάθημα... :102:

Reaction score
0

Συνέβη και σε μένα ακριβώς έτσι.
Σε ότι με αφορά, μάλλον έκανα login σε phising site, χωρίς να το προσέξω, παρόλο που γενικά είμαι πολύ προσεκτικός.
Για να καταλάβετε τι εννοώ, πηγαίνετε εδώ και διαβάστε την μεγάλη κόκκινη προειδοποίηση πατώντας και το λινκ που παραθέτει.

Reaction score
118
Απάντηση: Re: Απάντηση: Ανακοίνωση του Rapidshare....

Αλήθεια τι βλακεία έκανες και διεύρευσε ο λογαριασμός σου?
Έτσι για να μάθαινουμε και εμείς να προσέχουμε, να γίνει το πάθημά σου, μάθημα... :102:
Xρησιμοποιω download manager οποτε καθε λινκ που κανω copy κατεβαινει αυτοματα.
Ενα link αντι να κανει αυτο με εβγαλε σε σελιδα του rapidshare που ζητουσε παλι login.
Απο κεκτημενη ταχυτητα και νομιζοντας οτι ειχαν σβηστει τα cookies του rapidshare την πατησα και τα εβαλα.

Reaction score
378

Στα Logs φαίνεται ποιοι συνδέονται και τι κατεβάζουν.
Αν δείτε τίποτα περίεργο αλλάζετε κωδικό, τον οποίο καλό είναι να αλλάζετε αραιά και που.

Reaction score
1.213

Το RapidShare ανακοίνωσε ότι δικαιώθηκε πανηγυρικά στην έφεση που υπέβαλε και αφορούσε προηγούμενο αίτημα κατόχων πνευματικών δικαιωμάτων, οι οποίοι απαιτούσαν η υπηρεσία να λάβει περισσότερα μέτρα ώστε να ελέγξει τυχόν παραβιάσεις αυτών των δικαιωμάτων. Επειδή το RapidShare δεν δημοσιοποιεί αυτόματα τα αρχεία που ανεβαίνουν στους διακομιστές του, το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι το RapidShare δεν μπορεί να θεωρηθεί υπόλογο για τη διανομή τους.

Πρόκειται για μια εξέλιξη με τεράστια σημασία για τον ιστότοπο, ο οποίος είχε δεχτεί σοβαρό πλήγμα κατά την εκδίκαση της υπόθεσης στο πρωτοδικείο του Ντίσελντορφ το 2008. Τότε, το δικαστήριο είχε αποφανθεί υπέρ των κατόχων πνευματικών δικαιωμάτων, καλώντας το RapidShare να λάβει κάθε πρόσφορο μέσο ώστε να προλάβει τυχόν παραβίαση των πνευματικών δικαιωμάτων.

Το RapidShare προσέφυγε στο εφετείο του Ντίσελντορφ, το οποίο ανέτρεψε την απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου. Σύμφωνα με τη νέα απόφαση, το RapidShare δε φέρει ευθύνη, καθώς υποχρεώνει τους χρήστες να επιλέξουν το πώς θα διανέμεται το περιεχόμενο που ανεβάζουν, αντί να το καθιστά αυτομάτως διαθέσιμο στο κοινό.

Εκτός αυτού, το εφετείο άσκησε κριτική σε διάφορες μεθόδους φιλτραρίσματος. Ο αποκλεισμός όλων των αρχείων μιας συγκεκριμένης κατηγορίας κρίθηκε άστοχος, καθώς ο τύπος του αρχείου δεν έχει καμία σχέση με τη νομιμότητά του. Ο έλεγχος βάσει διευθύνσεων IP επίσης απορρίφθηκε, καθώς την ίδια διεύθυνση μπορεί να τη χρησιμοποιούν περισσότερα του ενός άτομα. Ακόμη και η σάρωση του περιεχομένου κρίθηκε προβληματική, καθώς κάτι τέτοιο απλά θα οδηγούσε στη μεταφόρτωση κωδικοποιημένων αρχείων.

Ο Christian Schmid, ο οποίος ίδρυσε το RapidShare, δήλωσε πως «Είμαστε πολύ ευτυχείς για την απόφαση. […] Η ετυμηγορία του εφετείου φανερώνει ότι οι προσπάθειες αποκλεισμού του επιχειρηματικού μας μοντέλου με το σκεπτικό ότι είναι παράνομο μακροπρόθεσμα δεν θα μπορέσουν να σταθούν. Μέσω του απλού περιβάλλοντός του, το RapidShare ανταποκρίνεται στα νόμιμα ενδιαφέροντα των χρηστών του και θα συνεχίσει να το πράττει στο μέλλον».

ΠΗΓΗ :http://www.insomnia.gr

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.294
Members
38.294
Νεότερο μέλος
Desmios1924