Ανανεωμένο Site Για Το Περιοδικό Ήχος - Εικόνα

Reaction score
650
NAI. Μακάρι να βελτιωθεί κι άλλο και ειδικά τα γραφόμενα κάποιων reviewers που δεν είναι κατανοητά μερικές φορές. :wink:
Κια να γίνει κάτι μ' αυτά τα αστεράκια στη βαθμολόγηση τών συσκευών! Μάλλον περιπλέκουν τα πράγματα, παρά τα ξεκαθαρίζουν!

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
304
Οι βαθμολογίες σε συσκευές ήχου μόνο ενδεικτικές μπορούν να είναι. Παλαιότερα υπήρχε η τάση να βαθμολογούνται συσκευές με ακρίβεια δεύτερου δεκαδικού ψηφίου. Ξεχνούν όμως οι reviewers ότι κάθε κρίση είναι ΚΑΘΑΡΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΗ, και αντιπροσωπεύει ότι βίωσαν αυτοί και όχι κατ' ανάγκην ο αγοραστής...

Γι' αυτό και τα σοβαρά περιοδικά του χώρου χωρίζουν τα προϊόντα σε προτεινόμενα και βέλτιστη αγορά (recommended και best buy) και δεν πέφτουν στην παγίδα των βαθμολογιών.

Φυσικά είμαι σίγουρος ότι πολλοί θα αντικρούσουν την άποψη μου αλλά τους προτείνω να πάρουν 2 συσκευές που σε κάποιο περιοδικό έχουν την ίδια βαθμολογία και ας τις ακούσουν σε τυφλό τεστ Α/Β και θα δούμε αν ακούγονται το ίδιο...

Reaction score
650
Σωστά Σπύρο. Δεν εξυπηρετούν τα αστεράκια και τα δεκαδικά ψηφία, απλά μπαίνουν για χάρη εντυπωσιασμού και πρώτης οπτικής εντύπωσης.
Το περιοδικό χρήζει βελτίωσης κι όχι το site του κατά τη γνώμη μου.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.527
Το ότι εγώ βαθμολογώ μια συσκευή με 8,3 και κάποιος άλλος μια άλλη με 8,3 ΦΥΣΙΚΑ και δεν σημαίνει ότι παίζουν το ίδιο. Αν εγώ όμως δώσω σε μια συσκευή 8,3 και σε μια άλλη 8,4 πρέπει να πω το γιατί, πάντα κατά την άποψή μου.

Προσωπικά δεν κρίνω τα περιοδικά από τις βαθμολογίες που βάζουν αλλά από τα κείμενα των reviewers. Και για να λέμε τα σύκα - σύκα και τη σκάφη - σκάφη, στα περισσότερα έντυπα του ειδικού τύπου υπάρχουν αξιόλογοι κύριοι που γράφουν πάρα - μα πάρα πολύ ωραία (την άποψή τους) και κάνουν πραγματικά reviews.

Η βαθμολογία είναι νομίζω αναγκαίο κακό και ο καθένας τη βλέπει όπως θέλει. Σίγουρα όμως το θεωρώ πιο σωστό από αυτό που λες Σπύρο, το γενικό, best buy κλπ. Ή λέει κάποιος την άποψή του ή όχι και τελικά σε όποιον αρέσει.
Αυτό που διαπιστώνω ότι λείπει κάπου κάπου, είναι τα αναλυτικά χαρακτηριστικά των συσκευών έτσι ώστε ο υποψήφιος αγοραστής να μπορεί να κρίνει και μόνος του. Αυτό νομίζω ότι είναι απαραίτητο (βέβαια στις περισσότερες περιπτώσεις υπάρχει).

Τώρα για να μην ξεφεύγουμε και από το θέμα του Τάσου, νομίζω ότι όντως το εν λόγω site βελτιώθηκε κατά πολύ.

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
304
Η ανανέωση έγινε τις ημέρες του HiFi Show και μπορώ να πώ ότι ήταν απαραίτητη μιας και το παλιό site μόνο αποτρεπτικό θα μπορούσε να χαρακτιριστεί. Στα τελευταία τεύχη του ήχου πάντως έχω παρατηρήσει κάποια σημάδια "ανανέωσης". Για να δούμε που θα οδηγήσει...

Κάτι ακόμα. Τελευταίως έχουν κόψει μαχαίρι τα τεχνικά θέματα, κι έχουν περιορίσει στο ελάχιστο την εργαστηριακή ανάλυση. Μάλλον θέλουν να οδεύσουν προς ένα "εκλαικευμένο" χαϊφιντελισμό μου φαίνετε. Κρίμα γιατί τουλάχιστον εργαστηριακά ο ΗΧΟΣ ήταν ο καλύτερος τα τελευταία χρόνια...

Reaction score
650
Παρουσιάζουν και πολλά μη audio και εικόνας προϊόντα όπως κινητά και άλλα μαραφέτια για να είναι ανταγωνιστικοί, αν και δε νομίζω ότι κάποιος περιμένει τον "ηχο" για να διαβάσει για κινητά. Αλλά και πάλι που να χωρέσουν όλα?

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
304
Η προσθήκη της εικόνας και των gadgets ήταν δυστυχώς αναγκαστική μιας και

a) Το hifi σιγά-σιγά αλλά σταθερά δίνει την θέση του σε ολοκληρωμένα συστήματα home entertainment. Δείτε απλά τις πωλήσεις home cinema και τις αντίστοιχες hifi.

b) Οι εταιρίες έχουν στρέψει την παραγωγή τους σε τέτοια προϊόντα

c) Η αγορά των gadget ανανεώνετε συνεχώς και έτσι δεν υπάρχει κορεσμός...

"The times they are a changin'" δυστυχώς...

Εδώ έχουμε φτάσει σε σημείο ότι όποιος έχει ένα μέτριο μηχάνημα να θεωρεί ότι έχει στο σαλόνι του το απόλυτο hi end. Έχω δει αγγελίες που χαρακτήριζαν ηχεία των 500€ ως hi end. Μην τρελλαθούμε κι'όλας

Reaction score
650
Δυστυχώς τα έχουμε ισοπεδώσει όλα. Γι αυτό υπάρχουν και οι διαμάχες. Ο όρος HI END έχει εκφυλιστεί και παπαγαλίζεται συνεχώς.
Επειδή κάτι μας αρέσει υπερβολικά και το έχουμε δικό μας είναι HI-END αν το ίδιο ακριβώς το 'χει ο γείτονας κι εμείς όχι, είναι μπακατέλα. ΕΛΕΟΣ! :(
Θα επανέλθω.

Reaction score
1.215
Το περιοδικό χρήζει βελτίωσης κι όχι το site του κατά τη γνώμη μου.
Τεραστια βελτιωση χρειαζεται, και πανω απ’όλα, ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ.

Μηπως εχουν προσεξει οι υπευθυνοι του περιοδικου ότι κανεις δεν αποκαλει ή γραφει το περιοδικο με το σημερινο του ονομα; Ολοι ΗΧΟΣ το αποκαλουν ακομα.
Μ’αρεσει που όταν εκαναν την αλλαγη ονοματος, εγραψαν ότι τα αρχικα σημαινουν και High End…

Να το δειτε ότι σε λιγο καιρο θα εχουμε το πρωτο συγκριτικο test κινητων τηλεφωνων!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.829
Members
38.243
Νεότερο μέλος
desmios2025