Αναπαραγωγή CD από DVD ή ξεχωριστά CD και DVD players (για συγκεκριμένη κατηγορία τιμής)

Reaction score
50
Λοιπόν η ερώτηση που θέλω να κάνω αντικατοπτρίζεται αρκετά συνοπτικά στο θέμα. Πιο αναλυτικά η κατάσταση έχει ως εξής:

Ενδιαφέρομαι ν' αγοράσω ένα DVD player το οποίο θα παίξει σε 32άρα τηλεόραση. Συνεπώς για την ώρα δε μ' ενδιαφέρουν έξοδοι DVI κτλ κτλ. Το bugdget είναι μέχρι 500 ευρώ. Αν το ήθελα για αναπαραγωγή DVD μόνο δε θα έδινα ούτε καν 500, θα πήγαινα πχ στο 575 της Pioneer και θα έβρισκα την υγειά μου. Από εικόνα σίγουρα θα με κάλυπτε για μια 32άρα έ, φαντάζομαι και από ήχο όσον αφορά την αναπαραγωγή ταινιών δε θα έχω ιδιαίτερο πρόβλημα (εδώ μήπως κάνω λάθος, θα δω μεγάλη διαφορά σε ήχο - το τονίζω - ταινιών σε σχέση με player της τάξεως των 500 ευρώ;). Το θέμα είναι ότι το θέλω και για αναπαραγωγή CD/MP3. Εκεί φαντάζομαι το 575 ή κάποιο της κατηγορίας του δε θα είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικό (ίσως για MP3 να μην έχω πρόβλημα). Άρα η ερώτησή μου είναι: ποιος πιστεύετε ότι είναι ο καλύτερος συνδυασμός δεδομένης της κατάστασης; Ένα καλύτερο DVD player (ας πούμε στα 500 ευρώ και ποιό;) ή να δώσω καμιά 200αριά για το DVD και τα υπόλοιπα για CD player (επίσης ποιό γύρω στα 250 ευρώ); Γενικά νομίζω ότι πιο λογική φαίνεται η δεύτερη πρόταση, το μόνο όμως που με ανησυχεί είναι για την αναπαραγωγή ήχου ταινιών από το DVD, δηλ. μήπως με φτηνό player δεν έχω ικανοποιητικό αποτέλεσμα. Σε κάθε περίπτωση τί DVD/CD player θα μου προτείνατε; Επίσης (ψιλοάσχετο) το CD player πως ενδύκνειται να το συνδέσω με (πολυκάναλο) ενισχυτή; Μέσω αναλογικής ή ψηφιακής σύνδεσης; Σημειωτέον το υπόλοιπο σύστημα δεν θα είναι απλά σετάκι δορυφόρων, ακόμα δεν έχω προβεί στην αγορά, πάντως σκέφτομαι κάτι επιπέδου 3805 ενισχυτή και Mission Volare/KEF Q series κτλ ηχεία...

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
304
Αν σε ενδιαφέρουν τα Mission Volare/KEF Q τότε πρέπει να πάρεις ένα αρκετά καλύτερο dvd, ή μάλλον ένα καλό cd player.

Λίγο πολύ από την τηλεόραση δεν θα δεις τεράστιες διαφορές στα dvd players (εξαιρούνται μόνο όσες τηλεοράσεις έχουν είσοδο dvi/hdmi και μπορούν να παίξουν σε μαγάλες αναλύσεις). Άρα με ένα μέτριο μηχάνημα μπορείς να κάνεις την δουλεία σου. Η διαφορά είναι στον ήχο.

Πρώτα αποφάσισε αν θα σου χρειαστεί ένα Universal player (αν σκοπεύεις να χρησιμοποιήσεις DVD-A ή SACD). Αν ναι δες κάποιο Pioneer (όχι το 575 που είναι entry level) ή Denon (προσωπικά τα προτιμώ). Μην φύγεις όμως πάνω από τα 700€-800€ γιατί δεν υπάρχει λόγος.

Αν δεν σου χρειάζεται το Universal player προχώρησε στην αγορά ενός απλού dvd (Denon 1910 - Pioneer 575 - JVC XV NA77 - Philips 720), και ενός καλού Cd player της μέσης κατηγορίας (Cambridge 640 - Audio analogue primo - Sony 790) . Εδώ υπάρχουν πάρα πολλές επιλογές οπότε μπορείς να ακούσεις μερικά και να αποφασίσεις ποιο ταιριάζει στα γούστα σου.

Reaction score
50
Σπύρο ευχαριστώ καταρχήν για την απάντηση. Λοιπόν δε μ' ενδιαφέρει να είναι universal το player, συνεπώς φαντάζομαι προτείνεις τη δεύτερη λύση (ξεχωριστώ CD και DVD). Επίσης η τηλεόραση μου δεν έχει dvi/hdmi εισόδους άρα δε μ' ενδιαφέρει να εκμεταλλευτώ ούτε αυτή τη δυνατότητα ενος DVD player.

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
304
Οπότε ψάχνεις για ένα απλό dvd player και ένα μεσαίο cd player. Μπορείς να απευθυνθεις σε 2-3 καταστήματα και να ζητήσεις να ακούσεις μερικούς συνδιασμούς.

Κάτι για το dvd player. Κάποια δίνουν RGB έξοδο από την scart. Προτίμησέ τα.

Reaction score
50
Ναι, αυτό είχα κι εγώ στο μυαλό μου. Αν δεν κάνω λάθος το 575 είναι ένα από αυτά...

Reaction score
5
Πιστεύω όλα είναι θέμα προϋπολογισμού αν αυτό που σε ενδιαφέρει είναι να δώσεις έμφαση στην μουσική θα προτιμήσεις ένα CD player η ένα DVD player που να ξεφεύγει από την μέση κατηγόρια τιμής.
Γενικά υπάρχουν πολύ αισθητές διαφορές στα DVD players τόσο σε εικόνα όσο και σε ήχο ανεξάρτητα ψηφιακής η αναλογικής εξόδου.
Θυμούμαι το παλαιότερο 565 με ξένιζε ιδιαίτερα στο θέμα εικόνας με το πολύ έντονο μαύρο που είχε σε αντίθεση με τα υπόλοιπα DVD players που διαθέτω.

Ηχητικά, μιλώντας πάντα για ψηφιακή σύνδεση υπάρχουν και εδώ διαφορές που εμένα ιδικά με ξενίσουν ιδιαίτερα.

Αν σε ενδιαφέρει η ηχητική ποιότητα και στις ταινίες και στην μουσική ένα καλύτερο DVD player από το 575 νομίζω είναι προτιμότερο.

Αν τελικά αποφασίσεις να πάρεις cd και dvd player μπορείς να συνδέσεις και τα δύο ψηφιακά. Αν ο πολυκάναλος έχει καλά ψηφιακά προενισχιτικά και καλά ενισχυτικά στάδια πιστεύω το καλύτερο αποτέλεσμα για το cd player θα το πάρεις από την ψηφιακή έξοδο.

Reaction score
1
Αν τελικά αποφασίσεις να πάρεις cd και dvd player μπορείς να συνδέσεις και τα δύο ψηφιακά. Αν ο πολυκάναλος έχει καλά ψηφιακά προενισχιτικά και καλά ενισχυτικά στάδια πιστεύω το καλύτερο αποτέλεσμα για το cd player  θα το πάρεις από την ψηφιακή έξοδο.
Αν συνδέσει το CDp ψηφιακά με τον ενισχυτή τότε ουσιαστικά το χρησιμοποιεί μόνο ως transport.
Εκτιμώ ότι έτσι δεν θα δεί (ιδιαίτερη) διαφορά από το αν χρησιμοποιήσει το DVDp ώς transport ΚΑΙ για δίσκους CD.

Reaction score
5
Αν συνδεθούν και τα δύο ψηφιακά και η ποιότητα του Cd player και dvd player κινούνται στα ίδια επίπεδα τότε ναι οι διάφορες δεν θα είναι τεράστιες, αλλά θα υπάρχουν.
Σε γενικές γραμμές πιστεύω αν ο πολυκάναλος δεν έχει ικανοποιητικά ψηφιακά προενισχυτηκά στάδια, τότε ούτε τα αναλογικά θα αποδώσουν ικανοποιητικά με ένα ακριβό CD player. Οι διαφορές θα είναι πιο έντονες και εντυπωσιακές αλλά η ποιότητα δεν νομίζω να αλλάξει δραματικά.

Reaction score
1.249
Κάτι για το dvd player. Κάποια δίνουν RGB έξοδο από την scart. Προτίμησέ τα.
Λοιπον, επειδη απο εικονα ειμαι ασχετος, για να σας ρωτησω. Τι σημαινει RGB εξοδο απο scart; Το εχω διαβασει πολλες φορες και παντα ειχα την απορια. Και εγω θελω να αγορασω ενα DVD ή universal και θα το συνδεσω μεσω scart σε 21 ΤV.

Reaction score
5
Είναι η πληροφορία εικόνας στην μορφή τον τριών χρωμάτων κόκκινο πράσινο και μπλε. Ο συνδυασμός της αναλογίας για τα τρία αυτά χρώματα μπορεί να δημιουργήσει την κλίμακα όλον τον χρωμάτων.

Reaction score
1.249
Αντωνη sorry, αλλα δεν εχω καταλαβει κατι. Οταν τα scart δεν δινουν RGB εξοδο, τοτε τι δινουν;

Reaction score
5
Το scart χρησιμεύει στην απευθείας σύνδεση της πηγής εικόνας με το μέσο προβολής. Μπορούν να μεταφέρουν ηχητικό σήμα και εικόνα. Μπορούν να μεταφέρουν την απλή component s-video και RGB.Από τα μενού του player δίνετε η δυνατότητα να επιλέξουμε πια έξοδο εικόνας επιθυμούμε να έχουμε από την έξοδο scart.

Επειδή όμως μια πηγή εικόνας πολύ πιθανόν να συνδεθεί και με άλλες συσκευές όπως πχ ένα βίντεο συνήθως υπάρχουν δύο έξοδοι scart. Η έξοδος RGB συνήθως βρίσκετε μόνο στο ένα από τα δύο scart.

Όλες αυτές της εξόδους εικόνας και ήχου μπορεί να της συναντήσουμε και σε μορφή βύσματος RCA και στο ειδικό καλώδιο για s-video mini DIN.
Επίσης συναντάμε σε μορφή τριών RCA έξοδο σήματος συνιστωσών, και σε ορισμένα νέα μοντέλα ψηφιακή έξοδο εικόνας.

Τελευταια Μηνυματα

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.224
Members
38.309
Νεότερο μέλος
ChristosDi