Αντικατάσταση τηλεόρασης LG LM640S, επιλογή καινούριας

Reaction score
1.653
Η LG47LM640s που αγοράστηκε το Νοέμβρη, παρουσίασε μια δυσλειτουργία, όπου μια στο τόσο έσβηνε μόνη της. Η LG προς τιμήν της έστειλε τεχνικούς να την εξετάσουν, την πήραν, και μας ενημέρωσαν ότι λόγω βλάβης μπορούμε να πάρουμε καινούρια όποια τηλεόραση θέλουμε (όχι απαραίτητα LG) από το Πλαίσιο, στα χρήματα ακριβώς που είχαμε δώσει (920 ευρώ).

Καταρχήν να δώσω συγχαρητήρια στην αντιπροσωπεία, ούτε που φανταζόμουν ότι θα προέκυπτε άμεση αντικατάσταση τόσους μήνες μετά.

Και στο ψητό, κάποια πρόταση; Θα έπαιρνα ευχαρίστως την ίδια, αλλά ψιλοφοβάμαι μην βγάλει ξανά το ίδιο πρόβλημα. Από την τηλεόραση δηλώνω απόλυτα ικανοποιημένος, ακόμη και τα θεματάκια με το clouding που είχα βρει ενοχλητικά στην αρχή τελικά δεν είναι τόσο ενοχλητικά. Επίσης δηλώνω απόλυτα ικανοποιημένος από την LG, οπότε πρώτη σκέψη είναι να μην αλλάξω εταιρία. Επιπλέον η τηλεόραση πρέπει να έχει παθητικό 3d, οπότε κλείνουμε ακόμη περισσότερο στην LG. Σε ότι αφορά τα χρήματα, αν πρόκειται για κάτι καταφανώς καλύτερο, μπορούν να δοθούν λίγα παραπάνω (αλλά λίγα).

Αυτό που βλέπω είναι ότι υπάρχει μια σειρά τηλεοράσεων της LG στις ίδιες ίντσες σε ανάλογη κατηγορία τιμής, π.χ.

http://www.plaisio.gr/tv/tv/tileoraseis/LG-3D-LED-47-47LA6130.htm

http://www.plaisio.gr/tv/tv/tileoraseis/LG-3D-LED-47-47LA620S.htm

http://www.plaisio.gr/tv/tv/tileoraseis/LG-3D-LED-47-47LA640S.htm

αλλά με πάνελ 200 MΗz και όχι 400 όπως η LM640 που αντικαταστάθηκε καθώς και οι

http://www.plaisio.gr/tv/tv/tileoraseis/LG-3D-LED-47-47LA660S.htm

http://www.plaisio.gr/tv/tv/tileoraseis/LG-3D-LED-47-47LA690S.htm

στα 400 ΜΗz

καθώς και η Panasonic TX-L47ET60

http://www.plaisio.gr/tv/tv/tileoraseis/Panasonic-TX-L47ET60-LED-3D-TV-47-TX-L47ET60.htm

όλες μέχρι ~100 ευρώ παραπάνω από το πιστωτικό και ~ 200 ευρώ παραπάνω από ότι πωλείται η τηλεόραση που αντικαταστάθηκε αυτή τη στιγμή. Παρατηρώ ότι οι καινούριες LG έχουν κάποια καινούρια κολπάκια (π.χ. να στριμάρουν τηλεοπτικό περιεχόμενο σε laptop, tablet, smartphone) τα οποία όμως δεν νομίζω ότι είναι σημαντικά ώστε να κάνουν τη διαφορά. Δεν ξέρω βέβαια αν υπάρχουν κάποιες νέες τεχνολογίες οι οποίες να βελτιώνουν σημαντικά την εικόνα (από την οποία πάντως ήμουν πολύ ικανοποιημένος).

Νομίζω λοιπόν ότι οι επιλογές είναι οι εξής:

α) Να πάρω την ίδια και να τσεπώσω τη διαφορά στο πιστωτικό (ή να πάρω κάτι άλλο με τη διαφορά τέλος πάντων)

β) Να βάλω άλλα 100 ευρώ και να πάρω την

http://www.plaisio.gr/tv/tv/tileoraseis/LG-3D-LED-47-47LA660S.htm

που δείχνει να είναι ότι κοντινότερο στην προηγούμενη μου επιλογή

γ) Να δοκιμάσω να πάρω την Πανασόνικ στα ίδια περίπου χρήματα

http://www.plaisio.gr/tv/tv/tileoraseis/Panasonic-TX-L47ET60-LED-3D-TV-47-TX-L47ET60.htm

και

δ) Να βάλω κάτι έξτρα και να ανέβω σε ίντσες

http://www.plaisio.gr/tv/tv/tileoraseis/LG-55LM640S-3D-LED-TV-55-55LM640S.htm

πηγαίνοντας στις 55, μένοντας βέβαια στην ίδια ακριβώς σειρά με το μοντέλο που αντικαταστάθηκε. Οι γονείς μου (οι οποίοι χρησιμοποιούν την τηλεόραση) προς έκπληξή μου μου είπαν ότι συνήθισαν το μέγεθος και δεν τους φαίνεται μεγάλο πλέον.

Τι λέτε;

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.301
Απάντηση: Αντικατάσταση τηλεόρασης LG LM640S, επιλογή καινούριας

Την 55άρα!

Reaction score
1.653
Επίσης παρατήρησα ότι στην περιγραφή σε κάποιες από τις καινούριες LG έγραφε το εξής

WiDi & Wi-Fi Direct και 2nd TV για δύο κανάλια ταυτόχρονα
Πιο κάτω βέβαια τη λειτουργία την περιγράφει ως εξής

2nd TV
Παρακολουθήστε στο κινητό, το tablet ή το laptop το κανάλι της επιλογής σας και μην χάσετε ούτε λεπτό από τα αγαπημένα σας τηλεοπτικά προγράμματα & κανάλια! Ακόμη και αν δεν έχετε οπτική επαφή με την τηλεόραση, με την λειτουργία 2nd TV θα μπορείτε να παρακολουθείτε το πρόγραμμα της τηλεόρασης κανονικά!
Αν αυτό είναι κάτι σαν τα PiP και PaP που είχαν οι παλιές καλές CRT όπου χωρίζεται στα δυο η εικόνα και προβάλλονται ταυτόχρονα δυο διαφορετικά κανάλια, αποτελεί λειτουργία που είναι σημαντική, αφού οι γονείς μου μετά από 12 χρόνια με την Sony CRT τους που είχε αυτήν τη λειτουργία έχουν καλομάθει και στη νέα TV τους έλειπε. Αν είναι απλά μια εφαρμογή που στέλνει ασύρματα το τηλεοπτικό σήμα σε φορητή συσκευή τότε είναι μάλλον ασήμαντη.

Ξέρει κανείς;

Reaction score
1.653
Re: Απάντηση: Αντικατάσταση τηλεόρασης LG LM640S, επιλογή καινούριας

Την 55άρα!
Και εγώ προς τα εκεί κλίνω, με μόνη έγνοια το αν θα παρουσιαστεί ανάλογο πρόβλημα και στην καινούρια (μιας και είναι της ίδιας σειράς, αν και η αλήθεια είναι ότι κανείς δε μου είπε ότι είναι σύνηθες το πρόβλημα στη συγκεκριμένη σειρά, οπότε ίσως είναι χαζή η αμφιβολία μου).

Αν και πιστεύω ότι ο πατέρας μου θα δελεαστεί πολύ αν πράγματι υπάρχει λειτουργία PiP και δε γράφουν βλακείες στο Πλαίσιο.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.301

Το στέλνει ασύρματα(δλδ μέσω δικτύου) σε 2η συσκευή.
Για να έχει μια τηλεόραση PaP πρέπει να έχει διπλό τηλεοπτικό δέκτη.

Reaction score
118

Εγώ λοιπόν θα περιμένω.... η τηλεόρασή μου να έχει ανάλογη τύχη με την δική σου ώστε να πάρω κάτι ακόμη πιο καλό και μεγαλύτερη σε ίντσες. Έχω την ίδια με σένα μόνο που την έχω απο τέλος Ιανουαρίου.
Συμφωνώ λοιπόν για 55άρα και 1 τέλειο μοντέλο είναι η νέα 660 η 690. Πιο γρήγορες απο την δική μας, περισσότερες δυνατότητες.

Reaction score
1.653
Δυστυχώς οι καινούριες 55άρες ξεφεύγουν πολύ. 1500 και 1600 ευρώ είναι πολλά παραπάνω. Μάλλον όμως θα πάω προς την 55 άρα της δικής μας, ας είναι και πιο αργή με λιγότερες δυνατότητες.

loukyrantaplan

LG Hellas staff
Reaction score
13

πηγαινε minimum 55LA660-690 και δεν θα το μετανιωσεις
μιας και θα εχεις υπηρεσιες που δεν ειχες πριν οπως :
voice texting (καταλαβαινει και ελληνικα),
cloud streaming,
2nd tv,
share-control με nfc tag,
mirroring
και δεν μιλαμε για απλο mirroring οπως βλεπεις απο sony ή Samsung,
στην Lg το mirroring επεκτεινετε μιας και ο χειρισμος του κινητου ή της ταμπλετας γινετε και με το magic motion και οχι μονο με το χερι οπως οι υπολοιποι,
για να αντιληφθεις την διαφορα σκεψου πχ να παιζεις fruit ninza ζωρις να ακουμπας το κινητο, μιας και το magic motion θα ειναι αυτο που θα αναλαμβανει χρεη σπαθιου!!!
skype premium user,
(μπορεις να κανεις ομαδικη βιντεοκληση χωρις να εχεις premium λογαριασμο, αρκει που εισαι ιδιοκτητης LG smart-tv model 2013)
και βεβαια android games με χειριστηριο το νεο magic motion
χωρις να λειπει πχ το pvr ή το dual play
ενω παραλληλα δεν θα ξαναδεις τυχον κολληματα οπως μεχρι τωρα μετα απο πολυωρη παρακολουθηση στο youtube επειδη ''γεμιζε'' η cache που συνεβαινε σε ολες τις εταιρειες και εξακολουθει να ταλαιπωρει πολλες ακομη και φετος

Reaction score
1.653
Re: Απάντηση: Αντικατάσταση τηλεόρασης LG LM640S, επιλογή καινούριας

πηγαινε minimum 55LA660-690 και δεν θα το μετανιωσεις
μιας και θα εχεις υπηρεσιες που δεν ειχες πριν οπως :
voice texting (καταλαβαινει και ελληνικα),
cloud streaming,
2nd tv,
share-control με nfc tag,
mirroring
και δεν μιλαμε για απλο mirroring οπως βλεπεις απο sony ή Samsung,
στην Lg το mirroring επεκτεινετε μιας και ο χειρισμος του κινητου ή της ταμπλετας γινετε και με το magic motion και οχι μονο με το χερι οπως οι υπολοιποι,
για να αντιληφθεις την διαφορα σκεψου πχ να παιζεις fruit ninza ζωρις να ακουμπας το κινητο, μιας και το magic motion θα ειναι αυτο που θα αναλαμβανει χρεη σπαθιου!!!
skype premium user,
(μπορεις να κανεις ομαδικη βιντεοκληση χωρις να εχεις premium λογαριασμο, αρκει που εισαι ιδιοκτητης LG smart-tv model 2013)
και βεβαια android games με χειριστηριο το νεο magic motion
χωρις να λειπει πχ το pvr ή το dual play
ενω παραλληλα δεν θα ξαναδεις τυχον κολληματα οπως μεχρι τωρα μετα απο πολυωρη παρακολουθηση στο youtube επειδη ''γεμιζε'' η cache που συνεβαινε σε ολες τις εταιρειες και εξακολουθει να ταλαιπωρει πολλες ακομη και φετος
Φίλε μου σε ευχαριστώ πολύ για την ανάλυση των ατού της νέας γενιάς.

Το θέμα είναι ότι η τηλεόραση μου βγήκε τελικά ~ 500 ευρώ λιγότερο από ότι έβγαιναν οι νέας γενιάς (μόλις πήρα την LG55LM640S, δηλαδή την παλιά, ίδια σειρά με την αντικατασταθείσα 47άρα, αλλά στις 55"). Όπως καταλαβαίνεις το να πας από τα ~1000 στα 1500 είναι πολύ μεγάλο άλμα, και για να είμαι ειλικρινής δεν νομίζω ότι αξίζει για τα παραπάνω apps. Άλλωστε την τηλεόραση χρησιμοποιούν οι γονείς μου, οι οποίοι smartphone ή tablet δεν έχουν και επιπλέον το οποιοδήποτε χάζεμα στο ίντερνετ γίνεται 9/10 από λαπτοπ συνδεδεμένο με την τηλεόραση.

Πρώτες εντυπώσεις, προφανώς μόνο από το μέγεθος, αφού κατά τα άλλα η τηλεόραση είναι ίδια.

Δεν είναι τόσο μεγαλύτερη όσο φανταζόμουν, καταλαβαίνεις προφανώς διαφορά, και η διαφορά είναι ευχάριστη και ευπρόσδεκτη, αλλά δεν είναι εντυπωσιακή.

Το καλύτερο το άκουσα από τη μάνα μου, η οποία είπε "ε καλή είναι, την άλλη την είχα συνηθίσει και δεν μου φαινόταν καθόλου μεγάλη, και αυτή κανονική μου φαίνεται, σε λίγο μάλλον θα την έχω συνηθίσει και αυτήν".

Να σημειώσω ότι όταν ψάχναμε για να αγοράσουμε τελικά την 47άρα, τους είχα προτείνει 55 ίντσες αντί των 47 και δεν το σκέφτηκαν δευτερόλεπτο, αφού μετά την 32άρα που είχαν συνηθίσει επί 12 χρόνια οι 47 τους φαίνονταν πολλές και οι 55 εξωπραγματικές. 6 μήνες μετά και δεν τους εντυπωσιάζουν καν οι 55"!!!!

Τελικά όλα είναι μια συνήθεια.

Και κάτι που με άλλη εταιρία μπορεί να εξελισσόταν σε ατυχία, εδώ (μέχρι στιγμής τουλάχιστον) έχουμε κάτι που είναι τύχη. Με κάτι ψιλά παραπάνω από 100 ευρώ περισσότερα από όσα είχαμε πληρώσει την 47άρα πριν 7 μήνες πήραμε την 55άρα, η οποία τότε ήταν αρκετά ακριβότερη.

Χίλια μπράβο στην αντιπροσωπεία της LG για την άμεση εξυπηρέτηση - αντικατάσταση (Τρίτη πήραν από το σπίτι την τηλεόραση, σήμερα το πρωί μας ειδοποίησαν για αντικατάσταση, το βράδυ η νέα τηλεόραση είναι σπίτι, με συνοπτικές διαδικασίες) και ένα μεγάλο μπράβο και στο Πλαίσιο που καταφέρνει να συνδυάζει ανταγωνιστικές τιμές με εξαιρετικό επίπεδο εξυπηρέτησης.

loukyrantaplan

LG Hellas staff
Reaction score
13
Απάντηση: Re: Απάντηση: Αντικατάσταση τηλεόρασης LG LM640S, επιλογή καινούριας

Καλοθεατη λοιπον και να την ευχαριστηθειτε
δεν ειχα διαβασει οτι δεν προοριζονταν για εσενα οποτε δεν το συζηταμε οτι εκανες την τελεια επιλογη
αλλωστε ολα τα επιλεον ''αξιζουν'' αν τα χρησιμοποιεις
αν οχι....τοτε γιατι να τα πληρωσεις???

και ναι ενα μπραβο και στην LG και στο Πλαισιο που σεβονται τον πελατη, οπως μας αρμοζει!!!

Reaction score
1.815
Απάντηση: Re: Απάντηση: Αντικατάσταση τηλεόρασης LG LM640S, επιλογή καινούριας

....Το θέμα είναι ότι η τηλεόραση μου βγήκε τελικά ~ 500 ευρώ λιγότερο από ότι έβγαιναν οι νέας γενιάς (μόλις πήρα την LG55LM640S, δηλαδή την παλιά, ίδια σειρά με την αντικατασταθείσα 47άρα, αλλά στις 55").
Εσύ είσαι πιο γρήγορος από την LG και το Πλαίσιο!
Δε σε προλαβαίνουμε βρε συ!

Τελικά όμως, έκανες την καλύτερη επιλογή που πήρες 55άρα.
Σκέψου δηλαδή ότι τίποτε δεν είναι τυχαίο!
Γιατί ..."έχει διπλές τις χάρες" όπως λέει και το άσμα!:roflmao:

Εν τω μεταξύ δεν μπορώ να μην το σχολιάσω θετικά το παρακάτω, αφού είναι η καλύτερη ατάκα ever, που έχω ακούσει από ..."μητέρα φύση"::thumbsup:

Το καλύτερο το άκουσα από τη μάνα μου, η οποία είπε "ε καλή είναι, την άλλη την είχα συνηθίσει και δεν μου φαινόταν καθόλου μεγάλη, και αυτή κανονική μου φαίνεται, σε λίγο μάλλον θα την έχω συνηθίσει και αυτήν".
Για τα σεμεδάκια σου είπε??
Γιατί η δικιά μου έχει φάει κόλλημα!:laugh:

Last edited by a moderator:

Reaction score
118

Βλέπω έρχεται και η νέα γενιά των άμολεντ οι οποίες είναι εντυπωσιακές. Επομένως αυτή την στιγμή καλά έκανες και δεν έδωσες παραπάνω χρήματα. Και εγώ μάλλον λέω να μείνω με την δική μου και σε κανα 2 χρόνια πάμε για δυνατά "εργαλεία"! Καλορίζικη.

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.172
Members
38.300
Νεότερο μέλος
icaris