Αντικατάσταση Av ραδιοενισχυτή ?

Reaction score
1
Ειμαι κάτοχος ενός DENON AVR-1802. η ισχύς του στα χαρτιά είναι 5χ80 wrms στα 8ohm. Ομως σε review που έχω διαβάσει μετρήθηκε ότι σε πεντακάναλο πρόγραμμα απέδωσε 5χ35 (!) στα 8 ohm ενώ σε stereo 2χ100.

Πέρα από τις μετρήσεις βέβαια από την καθημερινή χρήση διαπιστώνω ότι θα ήταν χρήσιμα αρκετά watt περισσότερα έτσι ώστε να μην χρειάζεται να παίζει στο "όριο" για να αποδίδει αρκετά δυνατά αλλά όχι καθαρά.

Επίσης ως ηχεία έχω το σύστημα δορυφόρων + υπογούφερ Piccolo της Chario. Οι δορυφόροι είναι 80watt αλλά ο αντιπρόσωπος στην ελλάδα μου έχει πει οτί μπορούν να οδηγηθούν και με 100 watt.

Το ερώτημα είναι το εξής. Να πάρω άλλον AV ενισχυτή με ισχύς περίπου 5 ή 6 χ 120 watt
ή να αγοράσω ένα 5 κάναλο τελικό 5χ120 και πάνω και να χρησιμοποιήσω τον Denon ως προενισχυτή;;;;

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
304
η δεύτεη λύση που προτείνεις είναι σαφώς η καλύτερη αλλά δεν θυμάμαι αν ο 1802 έχει εξόδους προενίσχυσης...

αν δεν έχει η πρώτη λύση είναι μονόδρομος...

Reaction score
0
Eχω και εγω τα Chario Piccolo με ενισχυτη τον Denon 3802. Για να καταλαβεις παιζω τον Denon στο +5 εως +10 χωρις προβλημα στα ηχεια. Με τον 1802 σιγουρα δεν εχεις ακουσει τα ηχεια σου.

Reaction score
41
η δεύτεη λύση που προτείνεις είναι σαφώς η καλύτερη αλλά δεν θυμάμαι αν ο 1802 έχει εξόδους προενίσχυσης...

αν δεν έχει η πρώτη λύση είναι μονόδρομος...

Έχουμε και λέμε..............

AVR-1802

Dolby Digital, Dolby Pro Logic II and DTS A/V Receiver • Dolby Pro Logic II, with Cinema and Music Modes • Dolby Digital and DTS decoding • 24 bit DSP processor • 5 equal power amplifier channels • 80 watts per channel into 8 ohms, <.08%THD, 20Hz - 20 kHz • Discrete power amplifier stage • 5 Channel Stereo • Personal Memory Plus • Virtual Surround (for use with 2 speakers) • 24 bit, 96 kHz DACs • 24 bit, 96 kHz digital interface receiver • 24 bit, 96 kHz stereo PCM digital playback • Speaker A/B (front) selector • Front Panel A/V inputs and Optical Digital Input with cover • 6 Channel External Input (for DVD-Audio) with wideband (100 kHz) frequency response • Addressable digital inputs, 2 optical, 1 coaxial • One Optical digital output for recording • "S" & composite video switching • Banana plug compatible speaker terminals all channels • Pre-amp outputs (L, R, C, Sub) • Preprogrammed remote control features TV, VCR, DVD codes from other manufacturers • Dimensions: 17.1"w x 6.7"h x 16.4"d

Προχώρα στην δεύτερη λύση λοιπόν!!!! :wink: [/img]

Reaction score
1
Εγω δεν ξέρω ποσα διαθέτεις πάντως θα σου προτείνω τον marantz sr-7500(τον οποιο και εχω,και μπορεις οποτε θες να ερθεις να ακουσεις).παιζει με τα B & W και κυριολεκτικά "σκοτώνει" σε ποιότητα,όγκο,και ισχύ.Θα έλεγα πως ειναι ενα απο τα καλύτερα παντρέματα πιοτητας και ισχύος στα 900 ευρώ.Και απο "καλούδια" ψηφιακά άλλο τίποτα.Ριξε μια ματιά!!

Reaction score
0
Λοιπον για να δουμε ....

Με βαση τα specs που φαινονται στο mail του Γιαννη , ο 1802 εχει εξοδους προενυσχυσης μονο για μπροστινα ηχεια , κεντρικο και sub.
Αυτο σημαινει οτι τα surround ηχεια θα πρεπει να τα οδηγεις με τον 1802 και θα εχεις ενα συστημα 3 χ 120 + 2 χ 35 . Καθε φορα που θα διαλεγεις μια σταθμη στον τελικο θα πρεπει να κανεις setup για να βρεις την αντιστοιχη σταθμη στον 1802 ωστε τα πισω ηχεια να ειναι στο ιδιο level με τα μπροστα . Τρεχα γυρευε ( στο λεω εξ ιδιας πειρας ειχα παρομοιο συστημα μεχρι προσφατα ) . Θα εχεις ενα τελικο με 5 η 6 καναλια και θα χρησιμοποιεις μονο τα 3 ( δηλαδη τα μισα λεφτα του τελικου θα πανε τσαμπα ) και στο τελος θα αναγκαστεις να αγορασεις και pro .
Τωρα αυτο ειναι τελειως δικο σου θεμα , αλλα μηπως η αναβαθμιση απο τον 1802 σε προ-τελικο ειναι απλως too much για το συστημα σου ??
Τα ηχεια σου ειναι πολυ καλα , αλλα χρειαζονται πραγματι τετοιας ποιοτητας ενισχυτικα ?? Ο χωρος σου εχει τον ογκο αλλα και την διαμορφωση για να αναδειξει μια τετοια αναβαθμιση ??
Η γνωμη μου ειναι οτι αν θελεις να αγορασεις τελικο σωνει και καλα παρε τον , αλλα εχε υποψη σου οτι ανοιγεις ενα δρομο για αρκετες και δαπανηρες μελλοντικες αναβαθμισεις .
Ενας καλος ολοκληρωμενος ( Marantz 7500 , Denon 3805 , Yamaha 2500 και αλλοι πολλοι ) ειναι οτι πρεπει για το συστημα που εχεις τωρα ( θα σου αναβαθμισει μαλιστα σημαντικα ποιοτητα και σταθμες ηχου ) , κοστιζει φθηνοτερα , και θα σου δωσει ευκολη και απροβληματιστη all in one λειτουργια.

Reaction score
1
Φιλε μου ο 3802 παιζει σε 5 καναλο πρόγραμμα όταν ακούς μουσική ή έχεις άλλα ηχεία για μουσική ; Πόσα WRMS υποτίθεται ότι είναι και πόσα watt Power consumption έχει γιατί από εκεί θα καταλάβεις άν δικαιολογεί τα watt που επικαλείται.

πχ ένας Harman Kardon 5χ65 έχει κατανάλωση 800 watt! ενώ ο 1802 που λεέι 5χ80 έχει κατανάλωση 230w !!!!!

Reaction score
1
Θα πρέπει να πουλήσω πρώτα τον 1802 και να συμπληρώσω κάποια 500-600 ευρώ ακόμα. Τον έχω βάλει ήδη δημοπρασία στο fleamarket στα 350 ευρώ.

Reaction score
1
Δυστυχώς από ότι βλέπω έχει 3 προενισχύσης L-R-C. Θα προτιμούσα να δώσω ισοδύναμα watt σε όλα τα κανάλια.

Reaction score
1
Αν και υπάρχουν 3κάναλοι τελικοί, συμφωνώ με την χρήση all-in one αλλά παρατήρησε στα site των Denon, Marantz ειδικά που κοίταγα χτες ότι στο back panel δεν αναφέρει καμμία εταιρεία για κανένα μοντέλο τη κατανάλωση του ενισχυτή.

Ενώ αν δεις το power consumption ενός Harman Kardon , Rotel κλπ είναι στα 890w για έναν ενισχυτή της τάξεως των 5 ή 6 χ 55 watt στα χαρτιά με μία δυνατότητα στιγμιαίας παροχής ρεύματος +- 45 ampere. ΑΥτό μάλλον δηλώνει ισχυρά τροφοδοτικά και αποθέματα ρεύματος. Βεβαια δεν εχω ακούσει κάποιον από αυτούς για να σχηματίσω γνώμη ως προς το άκουσμα τους.

Reaction score
1
--------------------------------------------------------------------------------

Eχω και εγω τα Chario Piccolo με ενισχυτη τον Denon 3802. Για να καταλαβεις παιζω τον Denon στο +5 εως +10 χωρις προβλημα στα ηχεια. Με τον 1802 σιγουρα δεν εχεις ακουσει τα ηχεια σου
Εγώ στο κρεββάτι που έκανα για το γάμο μου, επαιξα για κάμποση ώρα τον 1802 στο +10, σε stereo πρόγραμμα, με κρητικά και μου έκαψε τα tweeter από 2 piccolo. επίσης οι μπόρνες στο πίσω μέρος των ηχείων είχαν ζεσταθεί πολύ. Αρα καταλαβαίνεις παραμόρφωση και συνεχές ρεύμα που έπεσε....

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.095
Members
38.287
Νεότερο μέλος
tenten300