Αν σας περισσεύουν: 2007 Mercedes-Benz SLR 722 Edition

Reaction score
51

This car is conspicuously stunning. All of the new styling makes it look luxuriously aggressive. Just recently unveiled by Mercedes Benz, the SLR "722" is a limited edition version of the McLaren SLR. This super car puts out 650hp and goes from 0 to 60 in only 3.6 seconds; 124 mph is reached in just 10.2 seconds and has a top speed of 209mph. The car has a tailor-made suspension configuration, and a decidedly sporty interior. 722 Edition" is a homage by Mercedes-Benz to the unforgettable victory won by the British racing legend Stirling Moss and his co-driver Denis Jenkinson in a Mercedes-Benz 300 SLR with the starting number 722 (indicating a start time of 7.22 a.m.) at the Mille Miglia in 1955.

Reaction score
51

Βασικά, για να λέω την αλήθεια, η SLR ποτέ δεν μου άρεσε στ' αλήθεια.....
Όχι ότι θα μου κακόπεφτε αλλά δεν μου φαίνεται τόσο ισορροπημένο σχέδιο....
Μπροστά είναι όμορφη, αλλά είναι τόσο όμορφη όσο και μια SL (την οποία θεωρώ πως βρίσκεται στην 1η θέση στην κατηγορία των διθέσιων/τετραθέσιων cabrio εξαιρώντας τα υπεραυτοκίνητα...)
Επομένως, μπορεί να είναι όμορφη αλλά μοιάζει βρε αδελφέ με την CLK πχ του χασάπη της γειτονιάς.......

Από πίσω η αισθητική της είναι χάλι μαύρο (καλά, μην βαράτε)
Πολύ υπερυψωμένη, τα φώτα ομίχλης/ όπισθεν θα μπορούσαν άνετα να βρίσκονται σε ένα Ford Puma, και σε καμία περίπτωση δεν θυμίζουν υπεραυτοκίνητο.........
Συγκρίνετε πχ με τα υπέροχα οπίσθια μιας F430 και το συζητάμε......

Από το πλάι μόνο οι "αεραγωγοί" κάτι πάνε να πουν αλλά πάλι φαίνεται άσχημο το πίσω υπερυψωμένο μέρος.

Σαφέστατα είναι εντυπωσιακό, σαφέστατα θα ήθελα να το πάω βόλτα (ή ακόμα και να το έχω) αλλά πιστεύω ότι οι γερμανοί έκαναν σχεδιαστικά λάθη από την μέση και πίσω......
Και βεβαιώς ζητούν πάρα πολλά χρήματα, στα οποία θα προτιμούσα σαφέστατα μια ΕΝΖΟ ή μια CARRERA GT (αλλά ποσοστιαία 80-20% για τα τελευταία δύο)

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
99.776
Γιάννης Δημητρόπουλος said:
θα προτιμούσα σαφέστατα μια ΕΝΖΟ ή μια CARRERA GT (αλλά ποσοστιαία 80-20% για τα τελευταία δύο)
Εμμμ αφού είσαι της Ιταλικής σχολής πως θα έλεγες καλά λόγια για τη Γερμανίδα; :D

Reaction score
51
xfader said:
θα προτιμούσα σαφέστατα μια ΕΝΖΟ ή μια CARRERA GT (αλλά ποσοστιαία 80-20% για τα τελευταία δύο)
Εμμμ αφού είσαι της Ιταλικής σχολής πως θα έλεγες καλά λόγια για τη Γερμανίδα; :D
Δεν είναι αυτό.....
Πχ θεωρώ μια Porsche 996 πιο όμορφη από την SLR
Ομοίως μια Aston Martin DB9
Αν και (αντικειμενικά?) οι Ιταλοί είναι μετρ στην σχεδίαση γενικώς....... :D

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
99.776
Δεν είναι αυτό.....
Πχ θεωρώ μια Porsche 996 πιο όμορφη από την SLR
Ομοίως μια Aston Martin DB9
Αν και (αντικειμενικά?) οι Ιταλοί είναι μετρ στην σχεδίαση γενικώς....... :D
H Porsche 996 είναι η εξέλιξη ενός αυτοκινήτου "θρύλου", του αγαπημένου μου από μικρό παιδί, οπότε δε μπορώ να το συγκρίνω γιατί δε θα είμαι αντικειμενικός.
Η DB9 είναι "κουκλί", αλλά η Aston Martin είναι σε δική της κατηγορία ως μάρκα.
Οι Ιταλοί πράγματι δίνουν ρέστα στη σχεδίαση.
Προσωπικά, αν και δεν είμαι ιταλόφιλος, προτιμώ τη Lamborghini Murcielago (ή και την Gallardo) από οποιαδήποτε Ferrari, πάντα σχεδιαστικά.

Reaction score
51
Από όλες τις Lamborghini που έχουν βγει μέχρι σήμερα θεωρώ την μακράν ομορφότερη την Diablo (στις τελευταίες εκδόσεις της που λόγω Αμερικάνικων προδιαγραφών απέκτησαν σταθερά μπροστινά φώτα)
Περισσότερο και από την υπέροχη (αλλά άλλων εποχών) Miura ή & την πανέμορφη Countach!
Όλες ήταν υπέροχες και για την εποχή τους εκπληκτικές.....
Αν όμως έπρεπε (χωρίς την λογική κόστους) καθαρά συναισθηματικά να επιλέξω μία, αυτή θα ήταν η Diablo

Kαι μιλάω για αυτήν, στο υπέροχο αυτό πορτοκαλί!!!

Reaction score
51
Βέβαια αυτή που έβαλα ήταν η έκδοση δρόμου της GTR.....
Θα μπορούσα χαλαρά να συζητάω και για την αντίστοιχη "απλή" έκδοση (ΜΥ 99).....

Reaction score
51
Με αυτό το υπέροχο εσωτερικό.......

(και δεν θα τσαντιστώ ιδιαίτερα που έστω και στις τελευταίες εκδόσεις έχει βάλει το χεράκι της η VW...)

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
99.776
Θυμάμαι όταν πρωτοβγήκε η Countach (που ήμουν μικρό παιδί), το πόσο απίστευτη ήταν σχεδιαστικά. Δε μπορούσε να φαταστεί κανείς ότι επρόκειτο για αυτοκίνητο παραγωγής!
Και μετά από πολλά χρόνια έρχεται, όπως σωστά ανέφερες, η πανέμορφη Diablo και δίνει το τελειωτικό χτύπημα στη σχεδίαση.
Προσωπικά όμως έχω ένα(?) μειονέκτημα(?). Προτιμώ πάντα σε όλα τα υλικά αγαθά το τελευταίο μοντέλο, άσχετα αν κάποιο προηγούμενο μου αρέσει περισσότερο. Υπερισχύει πάντα το καινούργιο. Βλέπεις η λόξα των ηλεκτρονικών έχει περάσει σε όλους τους τομείς... :)

Reaction score
51
Χμμμμ......
Στο χώρο του αυτοκινήτου και των μοτ/τών δυστυχώς το φετινό δεν είναι απαραίτητα καλύτερο από το περσινό........
Μου δίνεις αφορμή για ένα νέο θέμα......
Άμεσα.......
Πάμε?

Reaction score
164
Βρίσκω την SLR χωρίς έμπνευση, "αμερικανιά", copy-paste στοιχείων από άλλα μοντέλα. Ένα τέτοιο αυτοκίνητο είναι ανεπίτρεπτο να μοιάζει με άλλα της φίρμας. Δεν είναι δυνατόν να ψάχνεις λεπτομέρειες για να δεις αν είναι SL ή SLR...
Ας πάρουν οι γερμαναράδες μερικά μαθήματα...

Είχα δει μία στην έκθεση Ferrari στο The Mall και η καρδιά μου σταμάτησε... Ήθελα μια και ας μην δούλευε...

Reaction score
0
alexkhr said:
Ε όχι και με την clk του χασάπη!! Ημαρτον!!!

Το ήμαρτον που ακριβώς κολλάει??
Στην CLK ή στον χασάπη??? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Στην clk. Προσωπικά είμαι λάτρης της φίρμας και ποτέ μα ποτέ δεν μπέρδεψα την μια mercedes με κάποια άλλη. Ειδικά την clk με την slr. Μέρα με νύχτα. Δεν μπορείς να τις μπερδέψεις!!

GTX

Reaction score
39
Η SLR και μένα δε μου αρέσει καθόλου. Δε θα με χάλαγε φυσικά αλλά θεωρώ ντροπή να είναι αυτό το αυτοκίνητο που έβγαλε η Mclaren μετά την F1!!! Μα είναι δυνατόν??? Η F1 ήταν έπος, αυτοκίνητο ονείρων!!! Η SLR είναι μια (ντάξει κάπως υπερβολικό) πιο μεγάλη και πιο γρήγορη SL.

Να και μια φώτο απ'το μύθο!!!

Reaction score
51
alexkhr said:
Στην clk. Προσωπικά είμαι λάτρης της φίρμας και ποτέ μα ποτέ δεν μπέρδεψα την μια mercedes με κάποια άλλη. Ειδικά την clk με την slr. Μέρα με νύχτα. Δεν μπορείς να τις μπερδέψεις!!

ΔΕΝ είμαι λάτρης των Mercedes.
Όχι γιατί δεν είναι καλά αυτοκίνητα, ή αναξιόπιστα (αν και μας τα έχουν χαλάσει τελευταία) ή άσχημα (το σχόλιο μου για την SL καλύπτει άλλωστε τα λεγόμενά μου) αλλά γιατί απλά δεν μου πάνε.
Στα χρήματά τους θα έκανα σαφέστατα άλλες επιλογές.......

Σίγουρα είναι η μέρα με την νύχτα η CLK με την SLR
Αλήθεια πιστεύεις ένας λάτρης της αυτοκίνησης να καταφέρει να μπερδέψει αυτά τα δύο αν τα δει στο δρόμο?
Απλά θεωρώ ότι ένα αυτοκίνητο εξωτικό, όπως η SLR, θα πρέπει να δίνει κύρος στην εταιρία και όχι να αντιγράφει στοιχεία από μικρότερα μοντέλα.
Χώρια που, όπως προείπα, από την μέση και πίσω στα αλήθεια είναι χάλια.

Και για να σας προλάβω, ΌΧΙ...Δεν φταίει που έχει μπροστά τον κινητήρα και "χαλάει" η ισορροπία.
Υπάρχουν και άλλα αυτοκίνητα με τεράστιους επίσης κινητήρες, αλλά είναι υπέροχα σχεδιαστικά.
Δες δύο παραδείγματα.......

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.859
Members
38.623
Νεότερο μέλος
parkrou