Αξιοπρεπές...κάτω από 1000 ευρώ

melina

Cargo 200
Reaction score
44.314
Γεια σας,

το κουμπάρακι μου ενδιαφέρεται για άμεση αγορά συστήματος, καθώς το υπάρχον τα έφτυσε.

Δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις ήχου, και γενικά είναι καβουρομάνα!!
Από την άλλη δεν μου πάει να τον αφήσω να πάει κωτσόβο.. και πάρει ότι βρει μπροστά του.

Αν αποκλείσουμε την αγορά των μεταχειρισμένων, την οποία την ψάχνω εγώ (εκτός αν κάποιος/α έχει κάτι στο μυαλό του συγκεκριμένο, οπότε pm please), σε καινούργια τι θα προτείνατε?

Μιλάμε, για 1 ολοκληρωμένο, 1 CDp, και 2 ηχεία.
Χώρος περί τα 20τ.μ., στάθμες όχι για πάρτυ, ακούσματα κυρίως jazz, είναι αυτό που λέμε γυρίζω από τη δουλειά και βάζω ένα δίσκο να παίζει...δεν μιλάμε για critical listening sessions here.

Αργότερα ίσως παίξει και κάποιο πικάπ καθώς βρίσκονται στην άκρη και κάποια βινύλια.

Τι λέτε? Είδα σε ένα μαγαζί, που έχει και site, χαμηλές τιμές σε denon, marantz, nad, Atoll...KEF, B&W, Yamaha, τα μικρά εμπορικά μοντέλα..

Ελπίζω να μην είναι πολύ low fi :114: το θέμα μου και να μου δώσετε καμιά καλή συμβουλή.

Να΄στε καλά.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.382
Απάντηση: Αξιοπρεπές...κάτω από 1000 ευρώ

Λοιπόν,απο ενισχυτή ας κοιταξεται κάτι σε advance acoustic(τιμες εμποριου περίπου 350-400e).Καλη ισχύς και ρευματα,αλλά κάπως επιθετικός στα πρίμα.Προσωπικα μ αρέσουν και οι Nad αλλα δεν ξέρω τιμές.
Για cd μαλλον κάποιο εισαγωγικο της marantz(με 200e πιστευω πως θα βρείτε άνετα).
Για ηχεία ίσως κάτι σε tanoy,wharfedale(οικονομικα δαπέδου με ξεκούραστο ήχο) ή crystal audio.

Reaction score
0
Μέχρι πριν λιγο καιρό έψαχνα κι εγω για hi-fi σε αυτά τα επίπεδα τιμής (τωρα ανεβηκε λίγο το budget:105:), οπότε έχω κάποιες σημειώσεις στα τεφτέρια μου:

Ηχεία

- Σε βάσης τα μόνα που έχω ακούσει(τυχαια, γιατι δεν ψαχνω βάσης) είναι τα Focal Chorus 807V τα οποία με εντυπωσίαν.Ακόμα και το μπάσο τους(για ηχειο βασης) ήταν ακρως ικανοποιητικο.
Αν ενδιαφέρεσαι, πάρε κι ένα review
Αν πάντως σου πεφτουν ακριβα, υπάρχουν και τα 806V. Θα τα βρεις και τα δυο εδω. Πάντως απο εμφάνιση σκιζουν!
- Σε δαπέδου άκουσα και μου άρεσαν πάρα πολύ τα mission M33i, μου φάνηκε οτι έχουν τον πιο ισορροπημενο ηχο σε αυτα τα λεφτά. Επίσης θεωρώ πολύ αξιόλογα τα Crystal Audio TX-T2, με εξαιρετικά πρίμα αλλά κάπως αδύναμο μπασο.
- Επίσης στην λίστα μου υπήρχαν (αλλά δεν προλαβα να ακουσω) τα Energy C-300, Tannoy Mercury F4, Dali Concept 6

Όλα τα παραπάνω κοστίζουν γυρω στα 500 ευρώ/ζευγος

Σε ενισχυτες εχω τσεκαρει περα απο advance acoustic (που ειπε και ο φιλος gstriftos), τους Denon PMA-700 ~ 350-400 ευρω (made in Japan, αν αυτο σου λέει κατι...εμένα όχι:119:) και την value-for-money λυση των Yamaha.

Για cd palyer δεν ξερω, πικ-απ ψάχνω!

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Προς αποφυγη παρεξηγήσεων....ούτε ειδικός στον χώρο του ήχου είμαι, ουτε επιστημονας των hifi, ουτε καν μανιακος hobb-ιστας. Απλά γράφω τι άκουσαν τα αυτάκια και τι ειδαν τα ματάκια μου. Περισσότερο μια απλή αναφορά επιλογών κάνω, τιποτα παραπανω.
Ελπίζω να βοήθησα έστω και λιγο!:107:

Reaction score
0
Για ηχεια μπορει να δει της Q-acoustics το 1020 (βασης) 1030 (δαπεδου) αναλογα με το χωρο του και τα γουστα του και Wharfedale(τα εχω ακουσει παιζουν πολυ καλα για τα λεφτα τους και ειναι και πολυ ξεκουραστα). Επισης υπαρχει παντα η λυση του Digital (30 E) Μαρινοπουλος και η λυση του Oppo (200E) που ναι μεν ειναι dvdplayers αλλα παιζουν μουσικη. Ετσι με την λυση του 1020 και του Digital του μενουν 750 Ε για ενισχυτη και για πικαπ.. κι ετσι και καλα θα ακουει και πικαπ θα παρει και θα του μεινουν και τιποτα ρεστα για να παρει κανενα δισκακι ακομα

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.382

Κοίτα και για κανα klipsch με τον trends audio.Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να του αρέσει.
www.audio-soul.gr (ρίξε μια ματιά)

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Αξιοπρεπές...κάτω από 1000 ευρώ

Κοίτα και για κανα klipsch με τον trends audio.Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να του αρέσει.

Πανω που ηθελα να το συμπληρωσω... μονο να ξερει οτι εχει μονο μια εισοδο και θα χρειαστει phono stage για να βαλει πικαπ (υπαρχει η λυση του Project με 90 Ε) και βαλε βγαλε καλωδια...για να παιζει και με τα δυο.

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305

Για να δώσω μια πιο "αιρετική" λύση...

Ενεργά ηχεία και ένα CD player και είναι έτοιμος...

Συγκεκριμένα:

Ηχεία αυτά ή αυτά (στα δεύτερα η τιμή είναι ανα τεμάχιο)

CD Player αυτό ή αν γουστάρει κάτι σε SACD αυτ'ο.

Αν αργότερα θέλει να προσθέσει πικάπ θα χρειαστεί και έναν προενισχυτή...

melina

Cargo 200
Reaction score
44.314
Ευχαριστώ παίδες.

Το Trends με κάποιο αυαίσθητο Klipsch, το είχα και εγώ στο μυαλό μου. Οσο για τη μια είσοδο, η ιδέα έπεσε από το φίλο για μείκτη των 30 ευρώ αλά DJ.

Το έχει ακούσει κανείς από εδώ. Αξίζει τον κόπο να το ακούσει κανείς?
Εμπειρίες από το συγκεκριμένο μαγαζί. Κάποιος που να έχει ακούσει σε αντιπαράθεση και το KIngrex.

Νομίζω δεν έχουν και telecontrol αυτά, ε?

Τα ενεργά πάλι καλή ιδέα...φαντάζομαι θέλουν και από μια πρίζα το καθένα κάπου κοντά τους...θα τσεκαριστεί. Η ρύθμιση της έντασης σε αυτή την περίπτωση από που γίνεται?

Reaction score
0
Ευχαριστώ παίδες.

Το Trends με κάποιο αυαίσθητο Klipsch, το είχα και εγώ στο μυαλό μου. Οσο για τη μια είσοδο, η ιδέα έπεσε από το φίλο για μείκτη των 30 ευρώ αλά DJ.
Ο μεικτης ειναι κατι σαν προενισχυτης κι εχει δικο του ηχο και gain. Για μενα ποιο σωστο θα ηταν ενας παθητικος επιλογεας εισοδων - εξοδων, κατι το οποιο ειναι ευκολο να κατασκευαστει, ειτε μπορεις να βρεις κατι παρομοιο σε καταστηματα ηλεκτρονικων (ειχα αγορασει καποτε εναν επιλογεα εισοδων - εξοδων με scart το οποιο εχει και rca εισοδους εξοδους) και το οποιο θα εχει και την λιγοτερη δυνατη επιροη στο σημα και στον ηχο. Ετσι μπορεις αν θελεις να του δωσεις μεχρι τεσσερις εξοδους και να βαλεις ειτε δυο ενισχυτες για διενισχυση ειτε τεσσερις για τετραενισχυση αλλα μετα το budget θα ανεβει. Μπορεις ομως να το εχεις για μελλοντικη αναβαθμιση.
ΥΓ Παιζει και η τριενισχυση (ενας για καθε γουφερ κι ενας για τα δυο τουιτερ)

Reaction score
4
Απάντηση: Re: Αξιοπρεπές...κάτω από 1000 ευρώ

...
Τα ενεργά πάλι καλή ιδέα...φαντάζομαι θέλουν και από μια πρίζα το καθένα κάπου κοντά τους...θα τσεκαριστεί. Η ρύθμιση της έντασης σε αυτή την περίπτωση από που γίνεται?
Χρειάζεσαι και έναν προ-ενισχυτή.
θα μπορεί να συνδέσει πάνω από μια πηγές και για να μην φας ξύλο κοίτα να είναι με remote :137:

Reaction score
5.843

marantz sr 4021 ραδιοενiσχυτηs 399euro
marantz cd 5001 278euro
dali concept 6 399euro ζευγοs

αψογο ηχητικα το συστημα!!!!!

Reaction score
0

nad c352 300 ευρα υπαρχει στις αγγελιες,τον πουλαει ο zak.
cd marantz 5001 255 ευρω
και B&W 685 -500 ευρω για τζαζ οτι πρεπει.

melina

Cargo 200
Reaction score
44.314
Kingrex vs Icon, σημειώσατε 2.
Πιο φθηνός, πιο μουσικός, δείχνει πιο δυνατός, περισσότερες ευκολίες (εισόδοι- εξόδοι).
Στο πιο φθηνός συνυπολογίστε ότι ο kingrex χωρίς το εξτρα τροφοδοτικό του (150 euro) δεν σηκώνει καν τα μάτια να κοιτάξει το nuforce.

Γενικά όμως και οι 2 είναι περισσότερο για desktop εφαρμογές παρά για εισαγωγικά οικιακά συστήματα, που προσπαθούν κάποια από αυτά να πλασαριστούν. Εννοώ ότι πρέπει να είναι δίπλα σου καθώς δεν έχεις τηλεκοντρολ να αυξομειώσεις ένταση ή να αλλάξεις πηγή, και στην περίπτωση του Kingrex μιλάμε για μια πηγή και μια USB, ενώ στο Icon, έχει τουλάχιστον 2, μια RCA και μία 3,5mm stereo jack (και μια έξοδο ακουστικών και μια έξοδο subwoofer).

Περαιτέρω, μιας και δεν ξέρω που αλλού να το γράψω, θα το γράψω εδώ.
Αφού τελειώσαμε με την ακρόαση του Icon (και του music hall, budget integrated), ακούσαμε 2 κομμάτια στον παρακάτω συνδυασμό, Ηχεία Acoustic Zen Adagio (τα ηχεία μου), CD transoprt - DAC EMM LAbs, pre και τελικός Aesthetix.

Μου πέσανε τα σαγόνια, που λένε. Για μένα προσωπικά ήταν η πρώτη φορά που άκουγα κάτι τόσο τέλειο...σε σημείο που να δικαιολογώ την τιμή του (των ενισχυτικών γιατί για τα άλλα δεν μου είπε καν τιμή ο Γιώργος) γνωρίζοντας την αισχροκέρδεια που επικρατεί στο χώρο του hi end. Οσοι πιστοί λοιπόν...συστήνω να ακούσετε τον παραπάνω συνδυασμό. Για μένα, αρκούμαι στο ότι έχω τα ηχεία για την ώρα!! Τα οποία δεν είχα ακούσει ποτέ ως τώρα έτσι.

Αυτά για την ώρα.
Θα ενημερώσω για το που θα καταλήξουμε τελικά σε σύστημα, όταν...καταλήξουμε.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.382
Ποιόν ICON?Μήπως αυτόν?Stereo 20 The Magic of EL84's
15 Watts per channel
4xEL84, 2xECC82, 1xECC83
4 inputs · 250mv sensitivity
Attractive valve cover included
Alloy and stainless steel chassis
Supplied with Military Grade USA & Russian valves
Dimensions: 300w 265d 160h
Weight: 10kg
New Low Price of: £499.95
Download updated leaflet for Stereo 20 (441k)

Attachments

Reaction score
5
NAD-KLIPSCH δεν είναι και τόσο καλός συνδυασμός, το λέω γιατί εγώ έχω NAD και ο κολλητός ηχεία της KLIPSCH με σετάκι της MARANTZ. Φυσικά έχουμε κάνει τους συνδυασμούς και το δικό του είναι πραγματικά πολύ καλό (σύμφωνα με τα λεγόμενά του ήταν πολύ καλά και τα ROTEL με τα KLIPSCH) ενώ τα NAD ταιριάζουν πιο πολύ με "εγγλέζικης νοοτροπίας" ηχεία (MORDAUNT SHORT, KEF, AUDIO SPECTRUM).

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • loggeo
    Projectors

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.133
Members
38.412
Νεότερο μέλος
FotisLam