Απογοητευμένος χρήστης ψάχνει.......

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Αναγκαστικά θα αλλάξω πάροχο, το πρόβλημα που αντιμετωπίζω εδώ και 40 ημέρες με τη HOL είναι ανεπίλυτο όπως με ενημέρωσαν.
Φυσικά το ερώτημα είναι τι να διαλέξω
Η σύνδεση είναι στην Μεγάλου Αλεξάνδρου, στο κέντρο της Αθήνας και απέχω 731μ (μήκος καλωδίου από το modem έως το dslam) από τα dslams των παρόχων που βρίσκονται στο κτήριο του ΟΤΕ στην Καρόλου και Μάρνης.
Όποιος είναι συνδεμένος στο ίδιο κέντρο ας γράψει μερικές πληροφορίες για την σύνδεσή του ώστε να με βοηθήσει να διαλέξω.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.307
Απάντηση: Απογοητευμένος χρήστης ψάχνει.......

Γιώργο οποιοδήποτε άλλο πάροχο και να επιλέξεις δεν πρόκειτε να σου δώσει κάτι καλύτερο απ τον ΟΤΕ ή την ΗΟL.Αυτό γιατί είναι οι μόνες εταιρίες που έχουν δικό τους δίκτυο(η HOL έχει οπτικές ίνες μέχρι τα εκάσωτε αστικά κέντρα της κάθε περιοχής,ο ΟΤΕ όχι σε όλες τις περιοχές ακόμα).
Επίσης όλες οι άλλες εταιρίες πατάνε πάνω στο δίκτυο του ΟΤΕ οπότε τις ώρες που είναι φορτωμένες οι γραμμές η ταχύτητα του θα πέφτει σημαντικά(το βιώνω με την Forthnet και την αποχαιρετώ συντόμως).Οπότε αν έχεις καναν γνωστό στον ΟΤΕ ζήτα του να σου κάνουν μια μετρησούλα να δείς πιο είναι το μέγιστο θεωρητικό ανώτερο που μπορείς να έχεις.
Και απο εσωτερική πληροφόρηση έμαθα ότι τελικά η HOL δεν κάνει traffic shaping,οπότε δεν μπορώ να καταλάβω τι στο διάτανο συμβαίνει στην περιοχή σου..

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.307

Α,υπάρχει και η άλλη λύση.

Μετακομίζεις στο Κεφαλάρι,κοντά στον πρώην πρόεδρο.
(χο-χο-χο)

Reaction score
0
Μετά από αρκετή ενασχόληση με το θέμα των παρόχων, θα σου πρότεινα ΟΤΕ με κριτήρια σταθερότητα/αξιοπιστία.
Αν δεν θέλεις ΟΤΕ λόγω κόστους ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο, θα σου πρότεινα να ρίξεις μία ματιά και στη Netone.

Reaction score
0

η HOL έχει οπτικές ίνες μέχρι τα εκάσωτε αστικά κέντρα της κάθε περιοχής, ο ΟΤΕ όχι σε όλες τις περιοχές ακόμα.
Αυτο δεν ισχυει. Οπου υπαρχουν εναλλακτικοι υπαρχει παντα απο πισω ο ΟΤΕ. Οπου υπαρχει ΟΤΕ, δεν ειναι σιγουρο οτι υπαρχουν παντα εναλλακτικοι. Οπτικες υπαρχουν στα κεντρα. Το KV με το σπιτι συνδεονται με χαλκο. Στο VDSL που θα δωσει ο ΟΤΕ θα υπαρχει οπτικη απο το DSLAM στο KV, το γνωστο FTTC (fiber to the cabinet). Οπτικες ινες εχουν οι παροχοι για διασυνδεση κεντρων οχι για κατι αλλο. Ο οτε σε αυτο ειναι πολυ μπροστα, δε μπορει να γινει συγκριση. Στη διασυνδεση με το εξωτερικο ο ΟΤΕ εχει δικο του backbone, τη γνωστη OTEGLOBE, η οποια μπορει να του προσφερει 100Gbps προσβαση στο κορμο. Ολοι οι εναλλακτικοι μαζι δεν πλησιαζουν αυτο το νουμερο. Τα links εξωτερικου της OTEGLOBE εχουν ποσοστο απωλειας 0,01%, της 4net και της HOL ειναι πανω απο 90% (ο λογος που υπαρχουν τα προβληματα των εναλλακτικων). Μονοδρομος για μηδεν προβληματα (πλην καλωδιωσης χαλκου) ειναι ο ΟΤΕ. Ακολουθει η WIND διοτι νοικιαζει links της OTEGLOBE + καποια δικα της.

Αν εισαι σε εναλλακτικο παροχο, δεν μπορει το συστημα να σου δωσει πιθανη ταχυτητα προσβασης σε περιπτωση που γυρισεις στον ΟΤΕ. Μονο στατιστικα νουμερα, τα οποια γνωριζεις απο το router.

Reaction score
4

OTE και ξερό ψωμί.... άντε και κανένα παξιμάδι...800 μέτρα από το dislam με σήμα στο full χωρίς κοψίματα και βλακείες κλειδωμένο στα 18 / mbit .

Καλά τα λέει ο geofak.Να προσθέσω και κάτι ακόμα οι εναλλακτικοί χρωστάνε πολλά χρήματα σε εταιρίες για τα link τους με εξωτερικό ένας ακόμα λόγος που σέρνονται. Άσε που οι μισές τους IP's είναι banaριζμενες!!!

Reaction score
1
Re: Απάντηση: Απογοητευμένος χρήστης ψάχνει.......

NETONE και από μένα. Πολύ ευχαριστημένος overall.

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

Ξέρω από πρώτο χέρι ότι η HOL έχει συνδέσει σχεδόν όλα τα κέντρα της στην Αθήνα με οπτικές και έπειτα από την εξαγορά των Αττικών Τηλεπικοινωνιών έχει σε συγκεκριμένα σημεία δυνατότητα να σου δώσει οπτική ίνα μέχρι τον τερματικό εξοπλισμό.
Αυτό που με ενδιαφέρει είναι γνώμες χρηστών που είναι στο ίδιο κέντρο με εμένα για να μπορέσω να βγάλω συμπεράσματα.
Ο ΟΤΕ όντως είναι ίσως η καλύτερη επιλογή αλλά έχει μεγάλο κόστος, αν πάρω τις ίδιες υπηρεσίες που έχω στη HOL θα πρέπει να πληρώνω 45-50 ευρώ το μήνα από τα 25 ευρώ που πληρώνω τώρα, η διαφορά είναι τεράστια και οι εποχές δύσκολες.:122:

Reaction score
0

Ξέρω από πρώτο χέρι ότι η HOL έχει συνδέσει σχεδόν όλα τα κέντρα της στην Αθήνα με οπτικές
Ολα τα κεντρα ειναι με οπτικες, ανεξαρτητως παροχου
και έπειτα από την εξαγορά των Αττικών Τηλεπικοινωνιών έχει σε συγκεκριμένα σημεία δυνατότητα να σου δώσει οπτική ίνα μέχρι τον τερματικό εξοπλισμό.
Αυτο ειναι το μισθωμενο. Δε νομιζω οτι χρειαζεσαι κατι τετοιο. Εκτος κι αν διαθετεις 500+ € το μηνα :139:

Reaction score
172

Εγω στη θεση σου θα ρωτουσα ατομα που ειναι γυρω απο μενα να δω αν εχουν προβληματα και με ποιον παροχο.

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

Οι άλλοι θα κάνουν απογραφή κτηρίων και πληθυσμού και εγώ θα κάνω απογραφή ADSL :116:

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.167

Δεν νομίζω οτι είναι τόσο ακριβότερος ο ΟΤΕ, εμένα με ISDN γραμμή, και CONNEX-TALK και ADSL 24άρα, μου έρχεται 105 ευρώ το δίμηνο, εάν βγάλης τα 30 περίπου που κοστίζει το ISDN, δεν νομίζω οτι είναι τόσο ακριβά! άσε που είμαι πολύ ευχαριστημένος, οτιδήποτε γίνει έρχονται την άλλη μέρα και το φτιάχνουν, έκανα μαμακία 2 φορές και ήρθαν χωρίς κουβέντα και μου άλλαξαν τον εξοπλισμό! δεν αλλάζω πάροχο ούτε με σφαίρες!!!!!!!

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
99.691
Re: Απάντηση: Απογοητευμένος χρήστης ψάχνει.......

Ξέρω από πρώτο χέρι ότι η HOL έχει συνδέσει σχεδόν όλα τα κέντρα της στην Αθήνα με οπτικές και έπειτα από την εξαγορά των Αττικών Τηλεπικοινωνιών έχει σε συγκεκριμένα σημεία δυνατότητα να σου δώσει οπτική ίνα μέχρι τον τερματικό εξοπλισμό.
Αυτό που με ενδιαφέρει είναι γνώμες χρηστών που είναι στο ίδιο κέντρο με εμένα για να μπορέσω να βγάλω συμπεράσματα.
Ο ΟΤΕ όντως είναι ίσως η καλύτερη επιλογή αλλά έχει μεγάλο κόστος, αν πάρω τις ίδιες υπηρεσίες που έχω στη HOL θα πρέπει να πληρώνω 45-50 ευρώ το μήνα από τα 25 ευρώ που πληρώνω τώρα, η διαφορά είναι τεράστια και οι εποχές δύσκολες.:122:

Αγαπητέ gkontoletas, θα σου αναφέρω την εμπειρία μου από το, κοντινό στο δικό σου, dslam του ΟΤΕ στη Σόλωνος, από το οποίο απέχω 500 μέτρα. Δεν έχω κλειδώσει ποτέ χαμηλότερα από 19400, δεν είχα ΠΟΤΕ μέσα σε 3 χρόνια αποσυχρονισμούς, δεν είχα ποτέ μου πρόβλημα. Η διμηνιαία χρέωση σε ISDN γραμμή, την οποία χρειάζομαι λόγω δουλειάς, είναι 105€, από τα οποία όμως τα 31€ είναι για το ISDN, με απεριόριστα αστικά-υπεραστικά.

Μετά την εμπειρία της Forthnet, προτίμησα και στη δουλειά και στο σπίτι να έχω το κεφάλι μου ήσυχο, και δεν το μετάνοιωσα ποτέ. Τις 2 φορές που χρειάστηκε τεχνική βοήθεια στο σπίτι, το πρόβλημα λύθηκε μέσα σε 1 ημέρα.

Ελπίζω να βοήθησα.

Reaction score
172

Δεν νομίζω οτι είναι τόσο ακριβότερος ο ΟΤΕ, εμένα με ISDN γραμμή, και CONNEX-TALK και ADSL 24άρα, μου έρχεται 105 ευρώ το δίμηνο, εάν βγάλης τα 30 περίπου που κοστίζει το ISDN, δεν νομίζω οτι είναι τόσο ακριβά! άσε που είμαι πολύ ευχαριστημένος, οτιδήποτε γίνει έρχονται την άλλη μέρα και το φτιάχνουν, έκανα μαμακία 2 φορές και ήρθαν χωρίς κουβέντα και μου άλλαξαν τον εξοπλισμό! δεν αλλάζω πάροχο ούτε με σφαίρες!!!!!!!

Λιακο ποσο κλειδωνεις;

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.167

Είμαι λίγο μακρυά στα 8 με γραμμή 24άρα, αλλά ποτέ δεν είχα προβλήματα! είμαι πολύ ευχαριστημένος!

Reaction score
172

Είμαι λίγο μακρυά στα 8 με γραμμή 24άρα, αλλά ποτέ δεν είχα προβλήματα! είμαι πολύ ευχαριστημένος!

Ρωταω γιατι στην αλλη γωνια ενας φιλος με 8αρα δεν παει πανω απο 5. Εχετε ενα θεματακι εκει με την αποσταση.

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.167

Μόνιμα κλειδώνω 7300-7800 αυτό είναι δυό χρόνια τώρα! είμαι περίπου 2 χιλιόμετρα μακρυά από DSLAM όπως μου έχει πει ο OTE.

Reaction score
4

Να σου πω ένα κολπάκι για να έχεις το ποιο σουπερ ιντερνετ που παίζει . Κοστίζει λίγο αλλά να πάει στο παλιάμπελο.

Θα κάνεις αίτηση στον ΟΤΕ για ISDN και μετά θα βάλεις και ADSL ο λόγος απλός πόλοι λίγοι στην Ελλάδα έχουν ISDN και τα κέντρα είναι σχεδόν κενά. Ταχύτητες πάντα στο maximum.
\ο/

Reaction score
4

Μόνιμα κλειδώνω 7300-7800 αυτό είναι δυό χρόνια τώρα! είμαι περίπου 2 χιλιόμετρα μακρυά από DSLAM όπως μου έχει πει ο OTE.
Βρε γιατί δεν την κάνεις 8mb τότε ? αφού μέχρι 8 κλειδώνει και τους πληρώνεις τσάμπα τα 24mb ?

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
102.893

Βρε γιατί δεν την κάνεις 8mb τότε ? αφού μέχρι 8 κλειδώνει και τους πληρώνεις τσάμπα τα 24mb ?
Δεν έχει 8άρα ο ΟΤΕ!

2 και 24 έχει μόνο.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.303
Members
38.295
Νεότερο μέλος
Desmios1924