Απορία αδαούς...

melina

Cargo 200
Reaction score
43.201
Γεια σας συνφορουμίστες.

Σκέφτομαι σοβαρά την αγορά ενεργών ηχείων (ATC μάλλον, θα δω και τα ML purity όταν έρθουν).

Η απορία μου είναι η εξής.

Προφανώς, αυτά θέλουν ένα προενισχυτή ή κάποια πηγή με ρυθμιστικό στάθμης, σωστά?

Με τα ενεργά κλειδώνεσαι στο κομμάτι του τελικού, το οποίο εν προκειμένω θα είναι προφανώς τρανζίστορ.

Τι θα γίνει αν ο προενισχυτής είναι λαμπάτος, εννοώ, έχει περιθώρια κανείς να κάνιε τέτοιου είδους παιχνίδια αν θέλει κανείς να διαμορφώσει τον ήχο προς κάποια κατεύθυνση ή πλέον λόγω των ενισχυτικών των ενεργών μένει με αυτό που έχει.

Ποια στοιχεία αυτού που λέγεται hi end ακροάση (σκηνή, ακρίβεια, διαύγεια, εύρος και όλα αυτά τα καταπληκτικά που δεν είμαι σίγουρος ότι καταλαβαίνουμε όλοι το ίδιο πράγμα) οφείλεται στον προ και ποια στον τελικό ή αλλού? Η μήπως το εχω πιάσει τελείως λάθος το θέμα.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθεια.

Βασίλης Μαντάς

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.617
Αγαπητέ φίλε Βασίλη,
Με ένα ενεργό ηχείο, έχεις λυμένο το σοβαρότερο θέμα ενός συστήματος αξιώσεων, αυτό της οδήγησης, ενώ κερδίζεις και σε πολλά άλλα σημεία. Αυτό και μόνο δίνει στο ηχητικό αποτέλεσμα όλες αυτές τις χαϊεντάδικες φιοριτούρες που ακούς καμιά φορά. Θα έχεις όμως κάθε ευκαιρία να αλλάξεις τον ήχο σου και να μπεις σε αυτό το παιχνίδι της τελικής επιλογής και του fine tunning, τόσο κατά την διάρκεια επιλογής προενισχυτή και πηγής, όσο και με την επιλογή των λοιπών στοιχείων του συστήματος.

Είσαι σε πολύ καλό δρόμο. :cool_4:

...

melina

Cargo 200
Reaction score
43.201
Thank you.

Εχει κανείς άποψη για τα ATC 20-A2?

Νωρίς για σύγκριση βέβαια, αλλά σε σχέση με ML purity, τι να παίζει?
Εχω την αίσθηση ότι το τελευταίο θα είναι πιο δύσκολο σητν τοποθέτηση?

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.617
Παρεμπιπτόντως, στην περίπτωση του ηλεκτροστατικού, μόνο τρανζίστορ που δεν είναι οι τελικοί.

...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.617
Όπου να 'ναι, θα απολαύσεις πλήρες review στην ειδική για τις ακροάσεις - δοκιμές κατηγορία μας!

...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.088
Members
38.286
Νεότερο μέλος
MichaelK