Απορία νο 1 απο ένα "άσχετο". Τι είναι το Hd Ready?

Reaction score
0
Τι ειναι το HD READY? Δηλαδή όταν βλέπουμε πως μια τηλεόραση (plasma η LCD) είναι Hd Ready τι εννοούμε?? (η τι εννοούν αυτοί??!!!). Φαντάζομαι πως μια tv true hd θα αναπαράγει το Hd υλικό "όπως το το παίρνει" χωρίς μετατροπές έτσι. Ενώ οι Hd Ready θα το επεξεργάζονται κάπως για να το αναπαράγουν. . Το ερώτημα έχει βασικά να κάνει με τις ΟΡΑΤΕΣ διαφορές σε ένα "μέσο" μάτι ... Και εξηγούμαι.
Τις τελευταίες μέρες ειχα πάρει δυο dvd παραμάσχαλα πήγα σε διάφορα μαγαζιά και τους έβαζα να τα παίζουν. Ψιλομουρμούριζαν αλλά τελικά έκαναν διάφορες συνδέσεις και είχα μια άποψη. Θα καθήσω να γράψω τις εντυπώσεις μου αλλού. Εδώ ομως το θέμα είναι το Hd ready.
Σε ένα μαγαζί λοιπόν ειχε συνδεδεμένες με υπολογιστή δύο SONY, την KDL-40X2000 και μια απλή bravia (ήταν το πιο φθηνό μοντέλο) η οποία έγραφε απλώς "HD Ready" . Το υλικό βέβαια ήταν ένα Hd demo ,το ιδιο και για τις δύο και η εικόνα πολύ ωραία (εμένα μου φάνηκε καταπληκτική) ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΟ τηλεοράσεις. Εγώ με το άπειρο μάτι μου δεν μπορούσα να δώ διαφορές !!!! Μιλάμε για δύο τηλεοράσεις εκ των οποίων η μία έχει διπλάσια τιμή απο την άλλη!!!
To ρωτάω γιατί για μένα είναι πολύ σημαντικό. Aν είναι ΠΡΑΚΤΙΚΑ να πάρω την ίδια εικόνα γιατί να δώσω τόσα λεφτά?? Προφανώς διαφορές θα υπάρχουν αλλά θα τις παρατηρήσει κάποιος "απλός" χρήστης σαν και μένα ?? Γιατί αν είναι έτσι παίρνω και μια Plasma 1024Χ768 , hd ready που είναι και πολύ πιο καλές απο τις Lcd στο απλό επίγειο τηλ σήμα και την "ταίζω" με υλικό Hd. Δινω τα λεφτά της διαφοράς για ένα πολύ καλό dvd player (που θα χρειαστεί ούτως η άλλως και για την true hd!!! ) για δορυφορικά κτλ.
Aκολουθεί απορία νο 2!

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
ΗD READY τηλεοράσεις είναι ΟΛΕΣ όσες έχουν hdmi είσοδο...

To HD READY δεν σημαίνει τίποτε περισσότερο... συνήθως όμως HD είναι όσες τηλεοράσεις έχουν ανάλυση από 1280Χ720 και πάνω... αυτή η ανάλυση είναι High-Definition έτσι και αλλιώς βέβαια...

Reaction score
0
Re: Απορία νο 1 απο ένα "άσχετο". Τι είναι το Hd Ready?

Χρήστος Ακρατόπουλος said:
ΗD READY τηλεοράσεις είναι ΟΛΕΣ όσες έχουν hdmi είσοδο...

To HD READY δεν σημαίνει τίποτε περισσότερο... συνήθως όμως HD είναι όσες τηλεοράσεις έχουν ανάλυση από 1280Χ720 και πάνω... αυτή η ανάλυση είναι High-Definition έτσι και αλλιώς βέβαια...
Αμα εχουν DVI μονο δεν ειναι :?

Reaction score
0
Όχι δεν είναι...
Σας εχω ζαλησει με της ερωτησεις, αλλα ειναι να μην το πω, Γιατη :mrgreen:

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Για να μπορεί να χρησιμοποιεί μία τηλεόραση το λογότυπο HD READY πρέπει να έχει hdmi...

Από εδώ και πέρα αυτή είναι η στάνταρντ σύνδεση για το High-Definition. Όπως στις παλιότερες τηλεοράσεις ήταν το scart...

Reaction score
14
Για να μπορεί να χρησιμοποιεί μία τηλεόραση το λογότυπο HD READY πρέπει να έχει hdmi...

Από εδώ και πέρα αυτή είναι η στάνταρντ σύνδεση για το High-Definition. Όπως στις παλιότερες τηλεοράσεις ήταν το scart...
χρήστο η LG, που εχω δεν έχει όυτε Hdmi Ουτε DVI, μόνο component και VGA15-din, και είναι και γράφει HD-Ready, και την έχεις δεί και απο κοντά οπότε δεν μπορείς να πείς ότι δεν είναι HD.

Νομίζω ότι HD-Ready είναι όποια τηλεόραση εχει την ανάλυση απο 1280χ720 και πάνω ώστε να μπορεί να υποστηρίξει 720p. Επίσης πολλές εχουν scaler που σημάινει ότι δέχονται και 1080i

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
dream_GR said:

χρήστο η LG, που εχω δεν έχει όυτε Hdmi Ουτε DVI, μόνο component και VGA15-din, και είναι και γράφει HD-Ready, και την έχεις δεί και απο κοντά οπότε δεν μπορείς να πείς ότι δεν είναι HD.

Νομίζω ότι HD-Ready είναι όποια τηλεόραση εχει την ανάλυση απο 1280χ720 και πάνω ώστε να μπορεί να υποστηρίξει 720p. Επίσης πολλές εχουν scaler που σημάινει ότι δέχονται και 1080i
Παλαιότερα έτσι ήταν... όσες συσκευές μπορούσαν να δεκτούν hd σήματα (720p και 1080i) ανεξαρτήτου ανάλυσης λεγόντουσαν HD READY. Ο παλιός προβολέας μου (panasonic 200) αν και δεν είχε hdmi (ούτε καν dvi :()και ήταν ανάλυσης μόλις 854Χ480 έλεγε ότι ήταν hd ready.

Εδώ και 1 χρόνο τουλάχιστον το λογότυπο αυτό μπορούν να το χρησιμοποιήσουν μόνο όσες συσκευές έχουν hdmi... άλλωστε όσες έχουν hdmi μπορούν να δεκτούν και σήματα hd...

Reaction score
0
Tο βασικό μου ερώτημα πάντως παραμένει : είμαι τόσο άσχετος εγώ που είδα το ίδιο Hd υλικό να αναπαράγεται απο τις δύο τηλεοράσεις με την ΙΔΙΑ ποιότητα ?? Επαναλαμβάνω μιλάμε για μια hd ready tv και μια true hd (η full hd - έχω μπερδευτεί) Και εντάξει εγώ. Ενας πιο "πεπειραμένος" χρήστης θα εβλεπε διαφορές και αυτές θα ήταν μεγάλες?
Θα μου πεις "αφού ρε φίλε εσύ δεν ειδες διαφορες, τι σε κόφτει τι θα δεί ο άλλος ?? Πάρε αυτή που έχει τα μισά λεφτά και άσε τους άλλους να βλέπουν τις διαφορές"!!! Το ρωτάω γιατί ήταν συγκεκριμένο το υλικό που είδα. ΙΣΩΣ αν έπαιζαν "κανονικό" υλικό (dvd, ψηφιακή τηλ εικόνα κτλ) να έβλεπαν και τα δικά μου τα μάτια διαφορές. Αμφιβάλω ομως να ήταν τόσο μεγάλες που να δικαιολογεί την διαφορά τιμής.

Reaction score
3
Re: Απορία νο 1 απο ένα "άσχετο". Τι είναι το Hd Ready?

Funkstar,
Δεν ξέρω τι συνδέσεις και τι συσκευές είχαν εκεί που είδες τις 2 τηλεοράσεις, αλλά υποψιάζομαι ότι για να μην δεις διαφορές στην εικόνα, μάλλον το demo HD θα έπαιζε στην full HD Sony (η οποία θα ήταν ρυθμισμένη να δείχνει σε 576) με ανάλυση 576 (δηλαδή αυτή του DVD), οπότε λογικό είναι να μην δεις διαφορά. Ή το Demo υλικό θα
πέρναγε από κάποιον switcher που δεν θα υποστήριζε HD ανάλυση.
Πάντως ένα είναι σίγουρο, σίγουρα θα δεις διαφορά στην εικόνα και μάλιστα τεράστια αν σου προβάλλουν ταυτόχρονα το ίδιο βίντεο από μια full HD και μια HD ready.
Κι αν μάλιστα δεις ταυτόχρονα την ίδια σκηνή από την ίδια ταινία, έχοντας από τη μια
ένα DVD σε μια HD Ready TV και από την άλλη ένα μέσο αναπαραγωγής HD υλικού (PC, Media Box, Kiss, Snazio κ.ο.κ.) στην Full HD Sony που λες, τότε ετοιμάσου να μείνεις με το στόμα ανοιχτό για κάμποση ώρα  :shock:
Κι αν θες την προσωπική μου εμπειρία (αλλά και του ανηψιού μου), όταν βάλαμε να δούμε στον προβολέα Toshiba 700 (ανάλυση 1280χ720) μια σκηνή από την ταινία U-571 σε HD (μέσω PC) και μετά βάλαμε την ίδια σκηνή (τορπιλισμός γερμανικού  πλοίου) από απλό DVD, είπαμε και οι 2 με μια φωνή: "Βγάλτο"
Δεν αντέχαμε να τη δούμε σε ανάλυση 576.
Γι αυτό και από τότε, δεν έχω δει ποτέ ταινία σε HD πάνω από ένα τέταρτο.
Γιατί απλά δεν θα μπορώ να δω μετά καμία ταινία σε DVD.
Ελπίζω να σου έλυσα την απορία.

Reaction score
0
Πολυ κατατοπιστικός !!! Ευχαριστώ πολύ.
Και μιας και σε πέτυχα συνεχίζω τις απορίες.
Θα δώ διαφορές αν παίξω στις δύο τηλεοράσεις "συμβατικό" υλικό δηλαδή ενα video dvd απο ένα συμβατικό dvd player (σε hdmi που έχω)??.
Στο επίγειο τηλεοπτικό σημα θα υπάρξει διαφορά?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Reaction score
3
Για το τηλεοπτικό σήμα δεν νομίζω να δεις διαφορά.
Όσο για το HDMI, δεν νομίζω να δεις διαφορά στις δύο TV που αναφέρεις.
Η διαφορά έγκειται στο αν μπορεί να κάνει το player upscale τα 576 σε 1080.
Εδώ όμως δεν θα πω περισσότερα, γιατί απλά δεν είμαι απόλυτα βέβαιος και θα παρακαλούσα όποιον έχει περισσότερη εμπειρία σε upscale και TV να σου πει περισσότερα.
Μπορώ όμως να σου πω από προσωπική εμπειρία ότι, όταν έπαιξα από το PC στον προβολέα μια ταινία (576) μέσω HDMI 8μ (Supra HF100), δεν κατάφερα να δώσω ανάλυση 576 στην Nvidia, (όσο κι αν προσπάθησα, πάντα έδινε 720).
Με τα 720 λοιπόν έξοδο από το PC, δεν μπορώ να πω ότι είδα πολύ καλύτερη εικόνα, σε σχέση με αυτή που είδα από την ίδια ταινία όταν την έβαλα σε ένα DVD player και με σύνδεση component σε ανάλυση 576i.
Πιο απλά, δεν πιστεύω ότι μια ταινία με 576 ανάλυση, θα δείξει τεράστια διαφορά αν γίνει upscale από DVD player σε 720 ή 1080, βλέποντας σε μέσο προβολής αντίστοιχης (720 ή 1080) ανάλυσης.
Και πάλι όμως θα τονίσω ότι αυτό είναι προσωπική άποψη και καλό θα ήταν να μας πουν τη γνώμη τους κι άλλα μέλη που γνωρίζουν καλύτερα τα θέματα upscale & TV's.

Reaction score
0
Σε μένα πάντως ήσουν κατατοπιστικός πάλι. Ευχαριστώ. Αρχίζω σιγά-σιγά και εγώ να ξεκαθαρίζω τα πράγματα.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.198
Members
38.302
Νεότερο μέλος
ggianno88