Απορια για τηλεοραση ανω 60" 65"

Reaction score
56
Εφτιαξα ενα htpc για τον προβολεα epson tw9100 και οταν το σεταριζα εβλεπα ταυτοχρονα στον προβολεα και την τηλεοραση samsung 40" f6500.
Η διαφορα αυτου που εβλεπα ηταν πολυ υπερ της τηλεορασης με αποτελεσμα την αμεση αποφαση μου να αποχωριστω τον προβολεα και να παρω τν ανω των 60". Τελικα προτιμω την ψευτικη φανταχτερη εικονα.
Ψαχνω λοιπον για τηλεοραση ανω των 60" και αναλαγα το οικονομικο οσο γινεται παραπανω.
Η ουσια τωρα. να βρεις τηλεορασεις σε demo σε αυτες τις ιντσες πολυ δυσκολο, οποτε διαβασμα σε review και αποψεις ανθρωπων που τις εχουν.
αυτα που διαβαζω και οι αποψεις των κατοχων (που συβηθως ειναι μεχρι 50") ισχυουν και στις πολλες ιντσες πχ. 65" ή λογω μεγεθους αλλοιωνεται η εικονα?

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
10.942
Κατά κανόνα ναι.

Πάντως δε χρειάζονται ψεύτικες φανταχτερές ρυθμίσεις, για να έχει μια τηλεόραση πολύ καλύτερη εικόνα από ένα προβολέα. Το μόνο στο οποίο υπερέχει ο προβολέας, είναι στο λόγο διάσταση εικόνας/κόστος κτήσης.

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.582
Κατά κανόνα ναι.

Πάντως δε χρειάζονται ψεύτικες φανταχτερές ρυθμίσεις, για να έχει μια τηλεόραση πολύ καλύτερη εικόνα από ένα προβολέα. Το μόνο στο οποίο υπερέχει ο προβολέας, είναι στο λόγο διάσταση εικόνας/κόστος κτήσης.

Εξαρτάται απ' το τι ζητάμε, εικόνα cinematic ή γυαλιστερή τηλεορασίτσα; :wink:

Reaction score
56
Η εμπειρια μου σε σχεση με πολλους εδω μεσα ειναι πολυ μικρη. Εχω ριξει βεβαια πολυ διαβασμα σε reviews και αποψεις χρηστων και το σημαντικοτερο εχω πεταξει πολλα χρηματα (για τη δικη μου οικονομικη κατασταση), οποτε θα πω και εγω την αποψη μου. Οι ανθρωποι που εις γνωση τους ξερουν τι ειναι cinematic εικονα και την προτιμουν ειναι λιγοι. οι περισσοτεροι κοινοι θνητοι παρασυροντε απο τα καλα λογια τριτων (οπως εγω) και κανουν λαθος αγορες. πχ αγορασα οταν βγηκε μια panasonic 50 vt30 την οποια θερουνε κορυφαια τηλεοραση και το επικροτω και εγω, αλλα οταν ειδα το transformer σε μια samsung d8000 ηταν πολυ πιο θεαματικη. Ολα αυτα βεβαια γουστα και πιστευω οτι δεν υπαρχουν καλουπια για το τι ειναι καλυτερο. Καλυτερο ειναι αυτο που αρεσει στον καθενα.. Ολο αυτο το εγραψα γιατι εγω εκανα το λαθος και ψαρωνα στο cinematic εικονα και θα ηθελα το παθημα μου να γινει γνωστο ωστε να μην την πατησουν και αλλοι..

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.582
Πολύ σωστά τα λες ως προς την προτίμηση στα γυαλιστερά και την υποκειμενικότητα του "καλύτερου".

Το σωστό όμως δεν είναι υποκειμενικό.

Προσωπικά δεν μπορώ να παρακολουθήσω ταινία σε LCD TV.
Τα μέσα απεικόνισης όμως, τα έχω αποκλειστικά για ταινίες. Ούτε ποδόσφαιρα βλέπω, ούτε TV. Ποτέ.

Last edited:

Reaction score
63
Εφτιαξα ενα htpc για τον προβολεα epson tw9100 και οταν το σεταριζα εβλεπα ταυτοχρονα στον προβολεα και την τηλεοραση samsung 40" f6500.
Η διαφορα αυτου που εβλεπα ηταν πολυ υπερ της τηλεορασης με αποτελεσμα την αμεση αποφαση μου να αποχωριστω τον προβολεα και να παρω τν ανω των 60". Τελικα προτιμω την ψευτικη φανταχτερη εικονα.
Ψαχνω λοιπον για τηλεοραση ανω των 60" και αναλαγα το οικονομικο οσο γινεται παραπανω.
Η ουσια τωρα. να βρεις τηλεορασεις σε demo σε αυτες τις ιντσες πολυ δυσκολο, οποτε διαβασμα σε review και αποψεις ανθρωπων που τις εχουν.
αυτα που διαβαζω και οι αποψεις των κατοχων (που συβηθως ειναι μεχρι 50") ισχυουν και στις πολλες ιντσες πχ. 65" ή λογω μεγεθους αλλοιωνεται η εικονα?
Εγώ πάντως στην 65άρα Sοny HX 920, δεν παρατηρώ καμοία αλλοίωση, η εικόνα ειναι εκπληκτική !

Νίκος

Reaction score
56
Αυτο ακριβως θελω να πω. Ο καθενας να παιρνει αυτο που του αρεσει και οχι αυτο συμφωνα με το οποιο τα εμπειρα ματια καποιων προτινουν, γιατι συνηθως οι εμπειροι ειναι υπερ της cinamtic.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.007
Members
38.275
Νεότερο μέλος
sakell