Από ενισχυτή σε ενισχυτή

gid

Reaction score
10.359
Θέλω την έξοδο subwoofer του yamaha rx-v640 να τη στείλω σε μια είσοδο ενός άλλου ενισχυτή που μου έχει ξεμείνει μετά από αναβάθμιση (π.χ. είσοδο aux), ώστε να οδηγήσω δύο παθητικά subwoofer.

Για τη σύνδεση θα χρησιμοποιήσω διακλαδωτή RCA (ένα σε δύο), αφού θέλω ένα μονοφωνικό σήμα να το στείλω σε δύο κανάλια.

Βλέπετε κάποιο πρόβλημα;

Ευχαριστώ

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881
Απάντηση: Από ενισχυτή σε ενισχυτή

αν εξαιρεσεις οτι δεν ξερουμε τον αλλο ενισχυτη , και αν εξαιρεσουμε οτι παλι δεν ξερουμε τις απαιτησεις των σαμπ .Μια χαρα ακουγεται

gid

Reaction score
10.359

έχει σημασία ποιός είναι ο άλλος ενισχυτής ; ένας Technics ραδιοενισχυτής είναι

τα παθητικά sub δεν είναι παρά τα παλιά μου ηχεία, που διαθέτουν 12άρι γούφερ, και συνεπώς είναι κατάλληλα για sub (κατεβαίνουν ως τους 28 κύκλους), τα έχω βάλει αγγελιά αλλα δεν τα θέλει κανείς οπότε θέλω να τα αξιοποιήσω με τον παραπάνω τρόπο αφού τα νέα μου κύρια ηχεία δεν με καλύπτουν στις χαμηλές

το θέμα είναι αν θα πειράξει που το σήμα θα περάσει από δύο προενισχύσεις, μια από τον Yamaha και μια από τον Technics

ωστόσο το σήμα που βγάζει μια κάρτα ήχου από PC είναι, αν δεν κάνω λάθος, κι αυτό προενισχυμένο, και "προορίζεται" για την είσοδο ενός τελικού ενισχυτή, όμως λειτουργεί μια χαρά όταν οδηγηθεί στην ίδια είσοδο του ίδιου ραδιοενισχυτή, οπότε νομίζω πως δεν υπάρχει πρόβλημα, πρακτικά

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.437

το θέμα είναι αν θα πειράξει που το σήμα θα περάσει από δύο προενισχύσεις, μια από τον Yamaha και μια από τον Technics
Καλό θα ήταν να ξέραμε κάποια τεχνικά στοιχεία της εισόδου του Τεκνικς(ευαισθησία,αντίσταση εισόδου) ούτως ώστε να δούμε αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

gid

Reaction score
10.359

πράγματι!

πρόκειται για μηχάνημα ηλικίας 20 ετών ακριβώς και το εγχειρίδιο έχει "χαθεί" εδώ και πολλά χρόνια, αλλά χάρη στο διαδίκτυο βρήκα τα στοιχεία αυτά αμέσως:

αντίσταση εισόδου 22kΩ
ευαισθησία εισόδου 27mV (200mV, IHF '66) <--- αυτό ακριβώς γράφει το εγχειρίδιο, υποθέτω δύο διαφορετικοί τρόποι μέτρησης της ευαισθησίας

τα παραπάνω για ολες τις εισόδους πλην phono που βέβαια δεν μας ενδιαφέρει εδώ

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.437

Τυπικές τιμές.
Λογικά πρόβλημα δεν θα υπάρξει(εφόσον δεν το παρακάνεις με τις εντάσεις) αλλά το αποτέλεσμα δεν θα είναι σε καμία περίπτωση ανάλογο ένος ανεξάρτητου sub.
Προσόχή όμως χρειάζεται λόγω της γήρανσης των υλικών του ενισχυτή..

gid

Reaction score
10.359

ναι ξέρω πως οι ηλεκτρολυτικοί πυκνωτές τροφοδοσίας μπορεί να χρειάζονται αλλαγή

αλλά γιατί λες πως το αποτέλεσμα δεν θα είναι ανάλογο ενός ανεξάρτητου sub;

θα στέλνω την έξοδο sub (κομμένη στους 90 κύκλους από τον ενισχυτή) σε ενισχυτή και δύο 12άρια (τα υπόλοιπα μεγάφωνα των ηχείων δεν θα πάρουν καθόλου σήμα αφού μιλάμε για μέγιστο 90 κύκλους από την είσοδο), γιατί θα υπάρχει πρόβλημα; θα ρυθμίσω την ένταση του technics ώστε να υπάρχει ισορροπία με τα υπόλοιπα ηχεία του 5.1...

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.437

Η ισχύς του ενισχυτή είναι χαμηλή για 2 12''.

gid

Reaction score
10.359

γνωρίζεις την ισχύ του ενισχυτή; πώς; αφού δεν έχω πει μοντέλο...

ο ενισχυτής βγάζει 110WRMS στα 8Ω ανά κανάλι, και τον έχω δουλέψει για χρόνια με τα συγκεκριμένα ηχεία ως κύρια ηχεία πλήρους φάσματος, σε υψηλες εντάσεις και με την ένταση στο 40% μάξιμουμ (τα ηχεία έχουν ευαισθησία 96dΒ/W/m)

συνεπώς θα εκπλαγώ σε υπερθετικό βαθμό αν επαληθευτεί αυτό που λες

για την ακριβεια είναι το τελευταίο πράγμα που με ανησυχεί, πολύ περισσότερο με ανησυχούν οι πυκνωτές και ποιός μπορεί να μου τους ελέγξει και αλλάξει υπεύθυνα, με κόστος που να μη καθιστά συμφερότερο να αγοράσω άλλο ενισχυτή, είτε μτχ. από το φόρουμ ηλικίας λίγων ετών ή μικρό επαγγελματικό τελικό τύπου ΡΑ

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.437

Τεκνικς με 110 watt;
Πραγματική ισχύ,μετρημένη;
Κοίτα,οι υποκειμενικές εντυπώσεις δεν έχουν καμία σχέση.
Σκέψου ότι σχεδόν όλα τα sub της αγοράς χρησιμοποιούν ενισχυτές μεγαλύτερης ισχύος και όχι τυχαία.
Θέλει πολύ ισχύ για να βγούν πειστικά οι χαμηλές συχνότητες και φυσικά ενισχυτές με μεγάλο damping factor για να μην είναι παλδαρές.

Για ποιά ηχεία μιλάμε;

gid

Reaction score
10.359

η ισχύς που έγραψα είναι από τα επίσημα specs στο εγχειρίδιο που βρήκα στο διαδίκτυο, και μάλιστα αφορά πλήρες φάσμα, το μοντέλο ενισχυτή είναι SA-GX505

τα ηχεία είναι τα Cerwin-Vega AT-12

δεν καταλαβαίνω πώς οι υποκειμενικές εντυπώσεις δεν έχουν καμία σχέση, για μένα προορίζεται το όλο σύστημα... και δεν πρόκειται να κάνω πάρτι χάι-εντάδων στο σπίτι μου... :137:

ένα σωρό υπογούφερ έχουν ισχύ κάτω από 100 βατ, εγώ θα έχω δύο τεμάχια των 110 βατ, σε χώρο, μάλιστα, 16τ.μ....

για το συντελεστή απόσβεσης έχεις απόλυτο δίκιο

θα δείξει στην πράξη, το εγχείρημα δεν έχει κόστος αφού πρόκειται για κομμάτια που ήδη έχω και κάθονται, αν δεν μου αρέσει το αποτέλεσμα θα πάω σε κάτι καλύτερο

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.437

η ισχύς που έγραψα είναι από τα επίσημα specs στο εγχειρίδιο που βρήκα στο διαδίκτυο, και μάλιστα αφορά πλήρες φάσμα, το μοντέλο ενισχυτή είναι SA-GX505
Aν δεν δώ μέτρηση από κάποιον ανεξάρτητο,δεν πιστεύω τίποτα.
τα ηχεία είναι τα Cerwin-Vega AT-12
Θηριάκια.Ναι μεν ευαίσθητα αλλά δεν ξέρω τι ευαισθησία έχουν στις χαμηλές συχνότητες.Και πάλι πρέπει να δώ διάγραμμα απόκρισης συχνοτήτων και ευαισθησίας για να σου πώ.

δεν καταλαβαίνω πώς οι υποκειμενικές εντυπώσεις δεν έχουν καμία σχέση, για μένα προορίζεται το όλο σύστημα... και δεν πρόκειται να κάνω πάρτι χάι-εντάδων στο σπίτι μου... :137:
Πάρτι χαϊεντάδων με Cerwin Vega;Σπυρία θα βγάλουν:116:

ένα σωρό υπογούφερ έχουν ισχύ κάτω από 100 βατ, εγώ θα έχω δύο τεμάχια των 110 βατ, σε χώρο, μάλιστα, 16τ.μ....
Ποιά;Όσα έχουν να κουνήσουν απλά ένα 8';

θα δείξει στην πράξη, το εγχείρημα δεν έχει κόστος αφού πρόκειται για κομμάτια που ήδη έχω και κάθονται, αν δεν μου αρέσει το αποτέλεσμα θα πάω σε κάτι καλύτερο
Και πάλι προσοχή με τις εντάσεις.Σε πρώτη ανάγνωση δεν βλέπω να υπάρχει κάποιο θέμα,αλλά 2 προενισχύσεις δεν είναι καλό να υπάρχουν στην πορεία του σήματος.

gid

Reaction score
10.359

συμφωνώ σε όλα

πάντως ακόμη και το ASW1000 της πολυθρύλητης B&W έχει ενισχυτή 120 βατ... με 12άρι γούφερ...

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.437

Mιλάμε για ένα sub 12ετίας πλέον.
Τότε οι class d ενισχυτές ήταν όνειρα θερινής νυκτός για τις εταιρίες και η άφθονη ισχύς πανάκριβη.
Κοίτα τα σημερινά δεδομένα.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.666
Members
38.588
Νεότερο μέλος
dark2030@