Ασυμπίεστος Πεντακάναλος ήχος από PS3

Reaction score
0
Πάλι εδώ!

Έχει καταφέρει κανένας να ακούσει από Blue Ray Disc, PCM 5.1 ??? Τι εννοώ με αυτό. Για να ακούσουμε 5.1 Ασυμπίεστο Ήχο σημαίνει αν τα ξέρω καλά ότι ΔΕΝ πρέπει να έχουμε Dolby Digital η DTS ή άλλη μορφή συμπίεσης ήχου. Η έξοδος οπτικής ίνας του PS3 συνεπώς από ότι έχω καταλάβει ΔΕΝ υποστηρίζει ασυμπίεστο σήμα. Το HDMI όμως το κάνει! Τί κάνουμε λοιπόν σε περίπτωση που βλέπουμε σε projector μέσω HDMI απευθείας ή μέσω switcer και ο ενισχυτής μας ΔΕΝ έχει έισοδο έξοδο HDMI αλλά μόνο MultiChannel 5.1???

Υπάρχει κάποιο Gadget που να μπαίνει πίσω από μια θύρα HDMI και να δίνει αναλογικές εξόδους ήχου 5.1??????

Για να δούμε τι κάνουμε....??????

SOL

Reaction score
0
Πάλι εδώ!

Έχει καταφέρει κανένας να ακούσει από Blue Ray Disc, PCM 5.1 ??? Τι εννοώ με αυτό. Για να ακούσουμε 5.1 Ασυμπίεστο Ήχο σημαίνει αν τα ξέρω καλά ότι ΔΕΝ πρέπει να έχουμε Dolby Digital η DTS ή άλλη μορφή συμπίεσης ήχου. Η έξοδος οπτικής ίνας του PS3 συνεπώς από ότι έχω καταλάβει ΔΕΝ υποστηρίζει ασυμπίεστο σήμα. Το HDMI όμως το κάνει! Τί κάνουμε λοιπόν σε περίπτωση που βλέπουμε σε projector μέσω HDMI απευθείας ή μέσω switcer και ο ενισχυτής μας ΔΕΝ έχει έισοδο έξοδο HDMI αλλά μόνο MultiChannel 5.1???

Υπάρχει κάποιο Gadget που να μπαίνει πίσω από μια θύρα HDMI και να δίνει αναλογικές εξόδους ήχου 5.1??????

Για να δούμε τι κάνουμε....??????

Για να ακούσεις PCM 5.1 πρέπει ο ενισχυτής σου να εχει HDMI και να υποστηρίζει PCM 5.1,εκτός απο Dolby Digital,DTS.Το PCM 5.1 περνάει ΜΟΝΟ απο HDMI,οπότε χωρίς είσοδο HDMI στον ενισχυτή δεν γίνεται.Δεν υπάρχουν adaptors/gadgets για αυτό το πραγμα.

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
29.828
Απάντηση: Ασυμπίεστος Πεντακάναλος ήχος από PS3

Φίλε SOL καλώς μας ήρθες στην παρέα.
Δηλαδή ο ενισχυτής αν έχει HDMI είσοδο δεν σημαίνει ότι αυτομάτως θα δέχεται και PCM 5.1 ?
Θα πρέπει να το έχει σαν έξτρα χαρακτηριστικό και να το αναφέρει;

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Ασυμπίεστος Πεντακάναλος ήχος από PS3

Δηλαδή ο ενισχυτής αν έχει HDMI είσοδο δεν σημαίνει ότι αυτομάτως θα δέχεται και PCM 5.1 ?
Έχω την εντύπωση ότι δεν χρειάζεται. Όντας ασυμπίεστο δηλαδή το PCM έχει απόλυτη συμβατότητα, αρκεί να μπορείς να το μεταφέρεις στον ενισχυτή βέβαια. Αλλά δε βάζω και το χέρι μου στη φωτιά...

SOL

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Ασυμπίεστος Πεντακάναλος ήχος από PS3

Ακριβώς,μπορεί κάποιος ενισχυτής να έχει HDMI και να μην υποστηρίζει PCM 5.1,πρέπει να το έχει σαν εξτρα χαρακτηριστικό.Για παράδειγμα ο ενισχυτής SONY STR-DA1200ES έχει HDMI αλλά δεν κάνει γραμμική αποκωδικοποίηση PCM ως 8 καναλιών μέσω HDMI.Ενώ ο SONY STR-DA3200ES έχει HDMI και κάνει γραμμική αποκωδικοποίηση PCM ως 8 καναλιών μέσω HDMI!

Reaction score
0
Μάλιστα… Τώρα μου κάνατε την καρδιά περιβόλι…. Δηλαδή ένα switcher 3 to 1 HDMI Gefen 270 € Δεν πρόκειται να μου προσφέρει τίποτα από ήχο!!!! Οπότε ο μόνος τρόπος να ακούσω τον ήχο των BD είναι να πάρω έναν AV Controller Amplifier που να υποστηρίζει τουλάχιστον 5.1 PCM μέσω HDMI και να λύσω έτσι αυτόματα και το πρόβλημα του Switching…. Μπήκα σε περιπέτειες λοιπόν με αυτή την ερώτηση!!!! Τώρα έχω έναν Onkyo σχεδόν 10 ετών! Μήπως είναι η ώρα???? Έχετε καμιά πρόταση?????? Μαζί με κανένα Link Ίσως???? :crazy_1: :pc: :mad_2:

Reaction score
5.549
Σε πρόσφατο τεύχος του HiTECH άκουσαν PCM με τον καινούριο Yamaha AVR-2700 που είναι φορτωμένος με όλα τα σύγχρονα καλούδια και κοστίζει γύρω στο χιλιάρικο. Προτείνεται ανεπιφύλακτα. Εκτός αν θέλεις να περιμένεις τη νέα σοδιά των Denon που θα ανακοινωθούν το καλοκαίρι.

Reaction score
5.549
Sorry, RXV-2700 εννοούσα, AVR είναι τα receiver της denon :crazy_1:

SOL

Reaction score
0
Μάλιστα… Τώρα μου κάνατε την καρδιά περιβόλι…. Δηλαδή ένα switcher3 to 1 HDMIGefen 270 € Δεν πρόκειται να μου προσφέρει τίποτα από ήχο!!!! Οπότε ο μόνος τρόπος να ακούσω τον ήχο των BDείναι να πάρω έναν AVControllerAmplifierπου να υποστηρίζει τουλάχιστον 5.1 PCMμέσω HDMIκαι να λύσω έτσι αυτόματα και το πρόβλημα του Switching…. Μπήκα σε περιπέτειες λοιπόν με αυτή την ερώτηση!!!! Τώρα έχω έναν Onkyoσχεδόν 10 ετών! Μήπως είναι η ώρα???? Έχετε καμιά πρόταση?????? Μαζί με κανένα Link Ίσως???? :crazy_1: :pc: :mad_2:

Εγω προτεινω να κάνεις 6-7 μηνες υπομονη ακομα γιατί ΚΑΝΕΝΑΣ ενισχυτής AV ακομα δεν υποστηρίζει τα καινουργια HD format ήχου της DTS και DOLBY DIGITAL.Βέβαια δεν υπάρχει και δισκακι ακομα(ουτε blue-ray ουτε HD-DVD) που να περιεχει ηχο των 2 καινουργιων format,αλλα οπου να΄ναι θα βγαινουν σιγα σιγα και μαζι και οι πρωτοι ενισχυτες που θα τα υποστηριζουν(αυτο θα γιβει σε διαστημα 6-10 μηνων περιπου).Ακομα τωρα βγηκε ο πρωτος ενισχυτης που εχει την τελευταια εκδοση HDMI 1.3( και το PS3 εχει HDMI 1.3)
Οποτε αμα παρεις εσυ τωρα καποιο ενισχυτη το μονο που θα υποστηριζει θα ειναι PCM ως 7.1 και οχι τα δυο νεα format και μολις βγουν ενισχυτες με αυτα σε 6 μηνες θα τραβας τα μαλλια σου.Γι΄αυτο ΥΠΟΜΟΝΗ

Reaction score
0
:respect:
Εγω προτεινω να κάνεις 6-7 μηνες υπομονη ακομα γιατί ΚΑΝΕΝΑΣ ενισχυτής AV ακομα δεν υποστηρίζει τα καινουργια HD format ήχου της DTS και DOLBY DIGITAL.Βέβαια δεν υπάρχει και δισκακι ακομα(ουτε blue-ray ουτε HD-DVD) που να περιεχει ηχο των 2 καινουργιων format,αλλα οπου να΄ναι θα βγαινουν σιγα σιγα και μαζι και οι πρωτοι ενισχυτες που θα τα υποστηριζουν(αυτο θα γιβει σε διαστημα 6-10 μηνων περιπου).Ακομα τωρα βγηκε ο πρωτος ενισχυτης που εχει την τελευταια εκδοση HDMI 1.3( και το PS3 εχει HDMI 1.3)
Οποτε αμα παρεις εσυ τωρα καποιο ενισχυτη το μονο που θα υποστηριζει θα ειναι PCM ως 7.1 και οχι τα δυο νεα format και μολις βγουν ενισχυτες με αυτα σε 6 μηνες θα τραβας τα μαλλια σου.Γι΄αυτο ΥΠΟΜΟΝΗ

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.309
Members
38.296
Νεότερο μέλος
Monarchix