Ασυμφωνία Ohm?

Reaction score
0
Γεια σε όλους! Θα ήθελα να ρωτήσω τους πιο έμπειρους εδώ σχετικά με ένα πρόβλημα που μου προέκυψε. Αγόρασα ένα ζεύγος ηχείων 40W / 8Ω το οποίο έχω συνδέσει σε ενισχυτή του οποίου τα "μανίσια" ηχεία ήταν 50W / 6Ω. Παρατήρησα ότι η ένταση του ήχου που βγάζουν είναι ΠΟΛΥ πιο χαμηλή από το αναμενόμενο... Βασικά τσιτάρω τον ενισχυτή στο τέρμα και τα ηχεία ακούγονται όσο θα ακούγονταν τα παλιά στο 20% της έντασης. ΥΠΕΘΕΣΑ ότι φταίνε τα Ohm, χωρίς να το λέω φυσικά από γνώση. Όμως τώρα είναι πλέον πολύ αργά διότι τα ηχεία τα αγόρασα και τα έστησα και θα ήθελα να ξέρω 2 πραγματάκια:
Πρώτον, και πολύ σημαντικό, υπάρχει τρόπος να κάνω τα ηχεία πιο αποδοτικά? (να τα μετατρέψω σε 6Ω ίσως? :107:)
Δεύτερον, υπάρχει κάποιος κίνδυνος για τον ενισχυτή έτσι που τον λειτουργώ;

Ευχαριστώ!!

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
99.543
Απάντηση: Ασυμφωνία Ohm?

Προφανώς, εκτός από τα ωμ, πρέπει να έχουν διαφορετική ευαισθησία. Τα παλιά σου ηχεία είχαν μεγαλύτερη ευαισθησία από τα καινούρια.

Δεν νομίζω λοιπόν ότι μπορείς να κάνεις τίποτα για να μετατρέψεις κάποιο από τα χαρακτηριστικά τους, χωρίς να τα "χεριάσεις".
Και μάλλον θα χρειαστείς ισχυρότερο ενισχυτή για να τα οδηγήσεις επαρκώς.

Reaction score
0

Ευχαριστώ για την πληροφορία!

Τα εν λόγω ηχεία είναι 40-60W, 3.5 inc, ευαισθησίας 88dB.

Έχω βρει έναν ενισχυτή με τα εξής χαρακτηριστικά:
50W(Max), 20W(RMS), 8 Ohm, 80 dB, 60-15000 Hz

Τον βρίσκεις κατάλληλο;

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.745

Πές μας μάρκα και μοντέλο ενισχυτών και ηχείων.

Reaction score
0

Τα ηχεία δεν ξέρω τι μάρκα είναι... είναι ήδη κρεμασμένα σε δέντρα στα 6 μέτρα και μετά βίας διακρίνω ένα λογότυπο. Πάντως είναι 40W, 8Ohm, 88dB σχετικά μικρά δηλ. 15 εκ. ύψος.

Ο ενισχυτής που βρήκα είναι αυτός: http://www.emimikos.gr/shop/product.php?productid=22425

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.745

Απο τέτοιας κατηγορίας ενισχυτές μην περιμένεις να οδηγήσουν αξιοπρεπώς 4 ηχεία.
Καλύτερα να κρατήσεις και τους 2 , ώστε να οδηγούν ένα ζευγάρι ο καθένας.

Reaction score
0

Δεν θέλω να οδηγήσω 4 ηχεία. Μόνο τα δύο αυτά που ανέφερα.. Τα παλιά είναι out of business :p

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.745

Τα 6Ω των παλιών ηχείων κάνουν τον ενισχυτή να παίζει δυνατότερα.
Μήπως ήταν σετάκι mini hi fi?

Reaction score
0

Ναι ακριβώς! Είναι ένα παλιό σύστημα Panasonic με cd+radio αλλά εδώ και χρόνια χρησιμοποιώ το μηχάνημα μόνο σαν ενισχυτή βάζοντας την πηγή μου στο AUX-IN. Με τα δικά του ηχεία βγάζει πραγματικά πολύ δυνατό ήχο - αλλά και με άλλα ηχεία που είχε τύχει στο παρελθόν πάλι ήταν πολύ τσίτα. Μονάχα τώρα που πήρα αυτά τα καινούρια παρουσιάστηκε θέμα... Γι' αυτό είπα, ή θα υπάρχει τρόπος να τα κάνω να παίξουν δυνατά ή θα πάρω έναν καινούριο φθηνό ενισχυτή που να είναι περισσότερο συμβατός με αυτά.

Reaction score
210

η ευαισθησια τους ειναι χαμηλη 88db , και τα watt που μπορουν να δεχτουν λιγα , οποτε μην περιμενεις να ακουσεις σταθμες υψηλες σε καμια περιπτωση
Απλα ΤΩΡΑ με τον ενισχυτη που εχεις επειδη τον βαζεις τσιτα , οποτε στελνει παραμορφωση στα ηχεια , θα τα καψεις χωρις να το καταλαβεις και επισης φθειρεις αδικα τον ενισχυτη σου επειδη ειναι στο οριο του
Κανονικα χρειαζεσαι εναν ενισχυτη 2x60 watt rms στα 8 ohm για να μπορεσεις να αξιοποιησεις σωστα τα ηχεια σου
Θα βρεις σιγουρα καποιον μεταχειρισμενο εδω μεσα με αυτα χαρακτηριστικα

Reaction score
0

Χμ... Δηλαδή παίζουν τόσο μεγάλο ρόλο τα 10 παραπάνω watt; Διότι αυτός που έβαλα είναι 2Χ50 στα 8Ω και πάλι δεν ακούγεται τίποτα :108: Πόρνη τεχνολογία!

Reaction score
0

Αφού έχω αρχίσει να σκέφτομαι σοβαρά την ιδέα να δώσω καλύτερα 40 ευρώ σε ένα σιδερά να μου φτιάξει δύο κουτιά από λαμαρίνα και να βάλω μέσα τα παλιά ηχεία... Αυτά τα καινούρια μόνο και μόνο επειδή είναι αδιάβροχα τα πήρα και μου βγήκε ξινό. Και τα παλιά μέσα σε κουτί με σίτα από μπροστά, πόση βροχή μπορεί να φάνε;

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.222
Members
38.309
Νεότερο μέλος
ChristosDi