Ασφαλης Καταργηση usb η' σκληρου εξωτερικου δισκου σε Samsung QE QN85B

Reaction score
52
Καλησπερα σε ολους. Προσφατα ηρθε στην κατοχη μου η τηλεοραση του τιτλου. Ξερει κανεις πως γινεται ασφαλης καταργηση usb καθως το μονο που βρηκα ειναι η επιλογη 'εξοδος' οπως στην φωτογραφια. Το θεμα μου ειναι ομως πως ενω επιλεγω εξοδο οταν βγαζω τον σκληρο ακομα δουλευει.
Ακομα αν ξερει καποιος να μου πει αν εχει καποια επιλογη να βλεπουμε ποια app (αν το λεω σωστα) πχ netfix , youtube ειναι ανοιχτα στο παρασκηνιο και πως κλεινουν.
Ευχαριστω.
IMG20230612172821.jpg

ika

News
Reaction score
15.137

αυτό?

Reaction score
52
Σε ευχαριστω για τη αμεση απαντηση..αυτοι καλα τα λενε..ελα που ομως ο σκληρος οταν τον αποσυνδεω και τον παιρνω στα χερια μου εχει ακομα ρευμα για κανα 5αρι δευτερα..και οχι τιποτα αλλο , ειναι τρεις 5tera o καθενας..κοπος να τους ξαναγεμισεις αν τα χασεις ολα

wnet

Nearfieldένιος
Reaction score
16.556
Σε ευχαριστω για τη αμεση απαντηση..αυτοι καλα τα λενε..ελα που ομως ο σκληρος οταν τον αποσυνδεω και τον παιρνω στα χερια μου εχει ακομα ρευμα για κανα 5αρι δευτερα..
Αφου θέλει 5 sec να τελειώσει το disconnect.... περίμενε 10 εσυ κάθε φορά που το κάνεις και όλα οκ
Γιατί τόση βιασύνη; :p

jag

Reaction score
30.016
Σε ευχαριστω για τη αμεση απαντηση..αυτοι καλα τα λενε..ελα που ομως ο σκληρος οταν τον αποσυνδεω και τον παιρνω στα χερια μου εχει ακομα ρευμα για κανα 5αρι δευτερα..και οχι τιποτα αλλο , ειναι τρεις 5tera o καθενας..κοπος να τους ξαναγεμισεις αν τα χασεις ολα
Γι' αυτό μόνο μικρής χωρητικότητας δίσκοι στην τιβί ;)
είμαι παθών :oops:

Reaction score
52
TGD , αν σβησω την τηλεοραση πρωτα εννοειται πως γινεται αλλα δεν θεωρω οτι ειναι αυτη η λυση για συνεχης ασφαλη καταργηση εξωτερικης μοναδας. Ειναι σαν να λεμε να σβηνουμε καθε φορα πχ το pc μας πριν βγαλουμε το usb η' τον σκληρο μας δισκο.

wnet , 😂😂 ,δεν το εθεσα σωστα , παταω 'εξοδος' και μετα ακομα και απο ενα δυο λεπτα να παω να αποσυνδεσω τον σκληρο ,αυτος (αποσυνδεμενος απο την τηλεοραση) εχει για 5 δευτερα ακομα αναμμενο το ledακι του καθως και τον νιωθεις οτι εργαζεται(δονειται).
Καπου θα υπαρχει ως επιλογη αλλα δεν αναφερει τιποτα το manual.
Η αληθεια ειναι οτι αλλαξοπιστησα μετα απο πολλα χρονια σε lg (πανευκολο μενου ειλικρινα) και οντως μου φαινεται το μενου της samsung λες και μαθαινω απο την αρχη γραμματα;)

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
21.911
ελα που ομως ο σκληρος οταν τον αποσυνδεω και τον παιρνω στα χερια μου εχει ακομα ρευμα για κανα 5αρι δευτερα
Οι σύγχρονης τεχνολογίας σκληροί δίσκοι έχουν σημαντικές anti-shock ιδιότητες, αλλά δεν παύουν να κινδυνεύουν από βλάβη λόγω μεγάλης επιτάχυνσης, οπότε εξακολουθούν να χρειάζονται κάποια προσοχή. Πάντως, αν αυτοί οι δίσκοι περιέχουν αποκλειστικά entertainment περιεχόμενο, (και τους συνδέεις κάπου αλλού μόνον περιστασιακά, για "γέμισμα"), είναι καλή ιδέα να τους έχεις μονίμως συνδεδεμένους στην τιβή μέσω ενός καλής ποιότητας ενεργού usb hub, να ξυπνούν και να κοιμούνται μαζί της.

Reaction score
52
Οι σύγχρονης τεχνολογίας σκληροί δίσκοι έχουν σημαντικές anti-shock ιδιότητες, αλλά δεν παύουν να κινδυνεύουν από βλάβη λόγω μεγάλης επιτάχυνσης, οπότε εξακολουθούν να χρειάζονται κάποια προσοχή. Πάντως, αν αυτοί οι δίσκοι περιέχουν αποκλειστικά entertainment περιεχόμενο, (και τους συνδέεις κάπου αλλού μόνον περιστασιακά, για "γέμισμα"), είναι καλή ιδέα να τους έχεις μονίμως συνδεδεμένους στην τιβή μέσω ενός καλής ποιότητας ενεργού usb hub, να ξυπνούν και να κοιμούνται μαζί της.
Ολοι οι δισκοι ειναι WD 2.5 ELEMENTS PORTABLE 5TB aλλα αν θυμαμαι καλα , καπου ειχα διαβασει οτι καλο ειναι οι εξωτερικοι δισκοι που δεν εχουν δικια τους παροχη ρευματος να μην μενουν συνεχεια σε αυτο.
Θεωρω ,χωρις να ειμαι σιγουρος οτι με το usb hub θα ξυπνανε οι δισκοι για πολλες ωρες την ημερα χωρις να υπαρχει λογος πχ παρακολουθηση tv.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
21.911
Οκ, κάνε ασφαλή κατάργηση όπως επιτρέπει η τιβή. Μια άλλη καλούτσικη ιδέα είναι η μεταφορά του αρχείου στην τιβή με κάποιο usb stick, αφήνοντας τους δίσκους στην ησυχία τους. Βέβαια, ένα stick σε τέτοιο ρόλο σχεδόν επιβάλλεται να είναι αρκετά γρήγορο στην εγγραφή - και τέτοια στικάκια είναι κάπως αλμυρά.

ika

News
Reaction score
15.137
Αυτό που λέει στη σελίδα 185, δλδ να συνδέεται ο σκληρός στην θύρα HDD 5V 1A και όχι στην 0.5Α, το έχεις δει?

Αν συνδέσεις τον HDD στο router αντί στην TV, τον βλέπει η TV?

Last edited:

Reaction score
52
Οκ, κάνε ασφαλή κατάργηση όπως επιτρέπει η τιβή. Μια άλλη καλούτσικη ιδέα είναι η μεταφορά του αρχείου στην τιβή με κάποιο usb stick, αφήνοντας τους δίσκους στην ησυχία τους. Βέβαια, ένα stick σε τέτοιο ρόλο σχεδόν επιβάλλεται να είναι αρκετά γρήγορο στην εγγραφή - και τέτοια στικάκια είναι κάπως αλμυρά.
Το θεμα ειναι πως η tv δινει ως επιλογη μια εντολη 'εξοδος' απο τον σκληρο ,αλλα δεν δινεται να ειναι αυτη η ασφαλης καταργηση καθως ο-οι σκληροι συνεχιζουν να εργαζονται(χτες μετα απο την επιλογη εξοδος τον αφησα πανω 15-20 λεπτα και αυτος ακομα 'ειχε ρευμα'-αναμμενο led). Οσο για τα usb δεν παιζει καθως ολα μου τα αρχεια ειναι η' remux 1080p (25-30gb) η' ultrahd remux (45-65gb)
Αυτό που λέει στη σελίδα 185, δλδ να συνδέεται ο σκληρός στην θύρα HDD 5V 1A και όχι στην 0.5Α, το έχεις δει?

Αν συνδέσεις τον HDD στο router αντί στην TV, τον βλέπει η TV?
Ναι το εχω δει , εκει τον συνδεω. Αν δεις ομως γραφει που και πως να τον συνδεσεις αλλα πουθενα πως να τον αποσυνδεσεις.
Σημερα δυστυχως γυρισα αργα, αυριο θα μιλησω με εξυπηρετηση πελατων να δω τι γινεται.
Αν παντως την ασφαλη καταργηση για μη απωλεια δεδομενων την εχει αφησει στην υποτιθεμενη εσωτερικη ασφαλεια των σκληρων δισκων η samsung σε τηλεοραση κοντα στο εναμιση χιλιαρικο ειναι μεγαλο φαουλ!

Last edited:

Reaction score
52
Το πρόβλημα με την αποσύνδεση είναι όταν γράφεις στον δίσκο, όχι όταν διαβάζεις.
Καμια αντιρρηση καθως δεν ειμαι και γνωστης ολων αυτων, αλλα..σε τρεις lg που εχω σπιτι (μαζι με αυτην που αντικατεστησε η samsung) και σε μια lg + μια jvc στο χωριο ,ολες εχουν επιλογη ασφαλης καταργησης , και πιστεψε με δεν εχω γραψει σε κανεναν σκληρο με αυτες παρα μονο διαβαζαν .Οταν επιλεγεις την 'ασφαλης καταργηση υλικου' μετα απο ελαχιστα δευτερα βγαζουν μνμ 'τωρα μπορειτε να αποσυνδεσετε με ασφαλεια' και οντως ο καθε σκληρος που ηταν πανω εκλεινε την λειτουργια του, δηλαδη εσβηνε το led της λειτουργιας του ,καθως και εκλεινε η παροχη ρευματος προς αυτον. Ακομα σε αναζητηση στο google κορυφαιες μαρκες που εψαξα (lg - sony ) εχουν επιλογη για ασφαλης καταργηση ,μεχρι και οι samsung απο το 2021 μοντελα και πριν (για το ποτε ακριβως (2021-22) δεν ειμαι σιγουρος. Εκει καπου στο 2022 γινεται θολο το θεμα.

Reaction score
5.613
Αυτο που μαλλον συμβαινει στην περιπτωση σου ειναι οτι κλεινει τα ανοικτα αρχεια, αλλα δεν σταματα την λειτουργια του σκληρου δισκου. Καλο ειναι απλα να αποσυνδεεις το usb απο την τηλεοραση και να περιμενεις λιγο να σταματησει να περιστρεφεται.

Reaction score
232
Ακομα σε αναζητηση στο google κορυφαιες μαρκες που εψαξα (lg - sony ) εχουν επιλογη για ασφαλης καταργηση
Προσωπικά, έχω 2 σκληρούς μόνιμα πάνω σε νέα Sony και η συμπεριφορά της είναι...του γιατρού. Λογικά, με το κλείσιμο της θα έπρεπε μετά από κανά 2 λεπτά οι σκληροί να παίρνουν υπνάκο. Όντως συμβαίνει, αλλά η "κυρία" μετά από λίγο τους ξαναξυπνά, για να ξαναπέσουν για ύπνο μετά από κανά 2 λεπτά, για να τους ξαναξυπνήσει και να τους ξαναρίξει απότομα στον ύπνο κόβοντας την παροχή, για να τους ξαναξυπνήσει και να τους αφήσει μετά από κανά 2 λεπτά να κλείσουν επιτέλους μάτι. Και δεν ξέρω τι μέλλει γενέσθαι...
Ήθελα να 'ξερα, τί έχουν μες το κεφάλι τους οι κατασκευαστές, φάβα Σαντορίνης;;;;:headbang:

Reaction score
2.749

Reaction score
6.497
Aποτι αντιλαμβανομαι θελει σιγουρες απαντησεις για το τι συμβαινει στη τηλεοραση και εαν μπορει να λυθει .
Στικακι η σκληρος απο τη στιγμη που συνεχιζει να παιρνει ταση ειναι θεμα.
Το εαν χαθουν, αλλοιωθουν ποιος μπορει να το πει με σιγουρια?
Εγω που εχω ξηλωσει(και το κανω εκπαραδρομης) χωρις ασφαλη σε υπολογιστη δεν μου τα βλεπει το media player (wd3)
Εαν τα βαλω ξανα και κανω ασφαλη διορθωνεται. Σε μενα και για την ωρα...

Reaction score
5.613
Η τηλεοραση ειναι νεα ,μηπως να στειλεις ενα email σχετικα με το προβλημα στην samsung και να δεις τι εχουν να σου απαντήσουν;

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.954
Members
38.268
Νεότερο μέλος
kostas vak