Αυτοκίνητα υψηλής πιστότητας

Reaction score
238
Εχθές είχα την τιμή να ακούσω δυο καλοστημένα αυτοκίνητα από άποψη ήχου σε τιμή 5~8Κ. Χίλια μπράβο στα παιδιά αλλά και στον άνθρωπο που κάνει το fine tunning. Εννοείται ότι συστήματα αντίστοιχης αξίας σε σπίτια και μέχρι και τα 15κ δεν παίζουν έτσι.... Μπράβο Νίκο είσαι ωραίος!!!! My respect :hi:

Reaction score
21
Απάντηση: Αυτοκίνητα υψηλής πιστότητας

Θα συμφωνήσω κι εγώ για την υψηλή ποιότητα της αναπαραγωγής των δύο συστημάτων τα οποία, το καθένα με το δικό του τρόπο έδειξε για άλλη μια φορά ότι πρώτον ο υψηλής ποιότητας ήχος στο αυτοκίνητο δεν είναι ουτοπία και πεταμένα λεφτά, δεύτερον ότι για να τον πετύχεις πρέπει να αναθέσεις τη δουλειά σε πραγματικό ειδικό (όπως πάντα ο Νίκος ξεπέρασε τις προσδοκίες μου) και τρίτον να έχεις το θάρρος (άλλοι το λένε τρέλλα) να τολμήσεις να πας τα πράγματα λίγο παρακάτω με φαντασία και το (δυστυχώς) ανάλογο κόστος. Κι εδώ πρέπει να δώσω τα εύσημα στους δύο νέους φίλους (χάρηκα πολύ που σας γνώρισα παιδιά) για την προσπάθειά τους που σημειωτέον συνεχίζεται δίχως σταματημό καθώς η τελειότητα δεν κατακτάται σε μια μέρα (ούτε και σε δύο, ούτε και σε τρεις, κι αυτό το ξέρω κι εγώ πολύ καλά...).

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
36.719
Mπραβο ρε παιδια, τελεια! μακαρι να μπορουσα να τ ακουσω κι εγω...

κατι προσπαθω να κανω στ αμαξι, σιγα σιγα, αλλα πρεπει να το κατεβασω Αθηνα να το ριξει ο Νικ μια ματια να το σινιαρει λιγο.

Καμια φωτο εχουμε? εντυπωσεις? τα ηχοσυστηματα τι ηταν?

Reaction score
98
Απάντηση: Re: Αυτοκίνητα υψηλής πιστότητας

Mπραβο ρε παιδια, τελεια! μακαρι να μπορουσα να τ ακουσω κι εγω...

κατι προσπαθω να κανω στ αμαξι, σιγα σιγα, αλλα πρεπει να το κατεβασω Αθηνα να το ριξει ο Νικ μια ματια να το σινιαρει λιγο.

Καμια φωτο εχουμε? εντυπωσεις? τα ηχοσυστηματα τι ηταν?
Όντως μπράβο .αλλά για τι ακριβώς συζητάμε εδώ ?Θέλω να πω ,ναι ΟΚ 2 αυτοκίνητα που "παίζουν" καταπληκτικά (αυτό είναι κατανοητό),αλλά τι αυτοκίνητα και για τί στήσιμο μιλάμε?

Reaction score
238

Όντως μπράβο .αλλά για τι ακριβώς συζητάμε εδώ ?Θέλω να πω ,ναι ΟΚ 2 αυτοκίνητα που "παίζουν" καταπληκτικά (αυτό είναι κατανοητό),αλλά τι αυτοκίνητα και για τί στήσιμο μιλάμε?
Μόνο ο Νίκος θυμάται αυτές τις λεπτομέρειες. Πάντως τα αυτοκίνητα ήταν ένα alfa Romeo 147 και ένα Peugeot 306

Reaction score
5

Κια γώ να ευχαριστήσω με τη σηρά μου τον κ. Μωραϊτη για την φιλοξενία του, καθώς και τον φίλο Elysion για την παρέα του αλλά και την ανταλλαγή απόψεων περί ήχου και διάφορες άλλες αμπελοφιλοσοφίες της ώρας :) Στο θέμα τον αυτοκινήτων μπορώ να απαντήσω καθώτι κάτωχος του ενός εκ των δύο λοιπόν έχουμε και λέμε :

Το ένα αυτοκίνητο είναι μια Άλφα Ρομέο 147 το οποίο έχει πάνω: πηγή Pioneer P99RS, tweeter ScanSpeak D3004, Mid DLS Scandinavia 3, MidBass DLS Scandinavia 6, Subwoofer DLS Iridium 15" και ενισχυτές 4 DLS A3 (Δικάναλους) και ένας DLS A6 για το Subwoofer.

Το δεύτερο αυτοκίνητο του οποίου και είμαι κάτωχος είναι ένα Peugeot 207GT το οποίο έχει πάνω: πηγή McIntosh MX4000, tweeter ScanSpeak R3004, Mid ETON A160 Adventure, Subwoofer δύο ETON HEX12-620 και ενισχυτές ένας McIntosh 446 που παίζει τα tweeter mid και ένας MOSCONI AS 300.2 για τα Subwoofer, επίσης έχει πάνω και το DSP της MOSCONI 6to8.

Και τα δύο αυτοκίνητα έχει επιμεληθεί ο κ.Κωνσταντινίδης Νίκος ΑΛΦΑ Sound και πιστεύω οτι όποιος έρθει σε διαγωνισμό της ΕΜΜΑ θα μας βρεί εκεί να τα δεί αλλά και να τα ακούσει! Δεχόμαστε και προτάσεις για καφέ και φαγητό :) με καλή παρέα όλα γίνονται!

Και πάλι ευχαριστώ τον κ.Μωραϊτη και τον Elysion και εύχομαι να τα πούμε ξανά σύντομα!

Reaction score
118

Μου θυμίσατε τους όμορφους παλαιούς διαγωνισμούς που πηγαίναμε και χαζεύαμε φοβερά αυτοκίνητα με ηχοσυστήματα, χόμπι το οποίο εξασκώ κι εγώ απο πολύ παλιά, σε μια εποχή που μπάσο δεν άκουγες στα αυτοκίνητα. Μιλάω για το 1991-92 όταν σε 1 γκολφάκι 1ης γενιάς είχα βάλει πάρα πολλά απο έναν φίλο που μου τα είχε φέρει απο Αγγλία!
Θα ήθελα όποτε κάνετε κάτι να με ενημερώσετε κι εμένα να παραβρεθώ.
Τέλος, ανεβάστε κάποιες φώτος με τις 2 υλοποιήσεις που αναφέρατε!

Reaction score
5

Ο Κώστας με το Αλφα ρομέο έχει κάνει παρουσίαση του αυτοκινήτου του εδώ: http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?119818-%C5%ED%E1-%ED%DD%EF-SQ-%E1%F5%F4%EF%EA%DF%ED%E7%F4%EF-%E8%E1-%EA%DC%ED%E5%E9-%F3%FD%ED%F4%EF%EC%E1-%F4%E7%ED-%E5%EC%F6%DC%ED%E9%F3%DE-%F4%EF%F5

Όσο για το πεζό όταν μπορέσει και το παρουσιάσει ο Νίκος (Αλφα Sound) αν και με τόσες αλλεγές που γίνονται χλωμό το βλέπω!

Car_Audio_Test

Επαγγελματίας
Editor
Reaction score
870

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Θανάση Μωραίτη για το κάλεσμα ακρόασης :welcome: ηχείων δικής του υλοποίησης.
Για άλλη μια φορά φιλόξενος και πολύ κατατοπιστικός για τη νέα κατασκευή του.
Βρεθήκαμε τρεις βλαμμένοι caraudiάδες και μαζί με τον Φραγκούλη που χάρηκα πολύ που γνώρισα άλλο ένα αξιόλογο άτομο και με οικοδεσπότη τον Μωραίτη απολαύσαμε εκπληκτικό ήχο.
Τι Παβαρότι, τι ροκιές, τι γυναικείες φωνές, τι ντραμς, τι τα δικά μου δισκάκια, το σύστημα έκανε παπάδες. Ωσάν βλαμμένος είχα μια μικρή ένσταση γύρω στους 120 κύκλους (δουλειά δεν είχε ο διαο.. , κάποιο ψεγάδι έπρεπε να βρω) που ένοιωσα ότι φόρτιζε λίγο παραπάνω. Φυσικά το ήξερε το θεματάκι αυτό ο Θανάσης, δείχνοντας μου και την καμπύλη, ωστόσο έκατσα μισό μέτρο πιο πίσω και το χαμόγελο πλάτιασε. Ο φταίχτης ήταν για άλλη μια φορά ο χώρος!

Αφού ήπιαμε και τα Μαρτινάκια μας πήγαμε έξω στα δυο αυτοκίνητα να ακούσουν εκείνοι τώρα τι εστί caraudio. Πέντε άτομα μπαινόβγαιναν στα δυο αυτοκίνητα και η ώρα είχε πάει 1 παρά, Ευτυχώς δεν κυκλοφορούσε κόσμος εκείνη την ώρα. :smile:

Πιστεύω ότι αξίζει ακρόασης, όχι το caraudio αλλά το home audio του Θανάση, όχι μόνο επειδή παίζει εξαιρετικά, αλλά σέβομαι την προσπάθεια που κάνει άλλος ένας Έλληνας σχεδιάζοντας και υλοποιώντας ένα νέο ηχείο! Προσωπικά του δίνω συγχαρητήρια.

Πέραν αυτών, αυτό που μου αρέσει είναι ότι μαζευόμαστε από το πουθενά, λέμε τα δικά μας και περνάει η ώρα πολύ χαλαρά και ευχάριστα. Μέσα σε όλη αυτή την μουντίλα της καθημερινότητας είναι το καλύτερο φάρμακο.

Reaction score
21

Νίκο σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
Σύντομα (μόλις μου έρθουν τα κανονικά κουτιά καθώς αυτά που ακούσαμε είναι τα πρωτότυπα, και όπως εξήγησα είναι σαφώς χειρότερα από τα άλλα σε αποτέλεσμα αλλά και εμφάνιση) θα κάνω μια ολοκληρωμένη παρουσίαση για το ηχείο (στην κανονική, με παθητικό cross) μορφή του και θα παρουσιάσω και μετρήσεις. Κατά τα άλλα, για όποιον δεν μπορεί να περιμένει (ή δε δίνει δεκάρα για μετρήσεις κι άλλα τέτοια), υπάρχει ανοικτή πρόσκληση για ακρόαση μετά από ραντεβού (με τα δισκάκια του φυσικά) για να γνωριστούμε από κοντά και να ανταλλάξουμε απόψεις. (Έχω ολοκληρώσει και ενεργό cross με miniDSP με τη βοήθεια φίλου συμφορουμίτη που κάνει ακόμη πιο εντυπωσιακά πράγματα αλλά αυτό μια άλλη φορά σε ένα άλλο thread). Και πάλι ευχαριστώ για τα καλά λόγια αλλά περισσότερο απ' όλα για την παρέα καθώς διασκεδάσαμε κάργα! Να το επαναλάβουμε σύντομα...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.100
Members
38.408
Νεότερο μέλος
nikPIT