ΒΛΑΒΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΟΘΟΝΗΣ

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Και ξαφνικα (ως...συνηθως) η ηλεκτρικη οθονη δεν "μαζευει"! Κατεβαζει το πανι ομορφα και ωραια, μα στο ...σηκωμα, ενας φοβερος θορυβος ακουγεται μονο ( γκργκργκρ) και παπαλα! Κυριολεκτικα σκοτεινιασε ο τοπος γιατι ειναι τοποθετημενη υπερθεν παραθυρου και τωρα...εξαφανισθηκε αφου εμεινε απλωμενη και χαιρομαστε την απεραντη λευκοτητά της (ευτυχως μπαινει η κουρτινα εμπρος:)). Γρουσουζικος αποδειχθηκε ο νεος Mad Max (εκτος απο χαζοταινια:)).
Μπας και ξερει κανεις κατι τις περι αυτου μπας και γλυτωσω το δυσκολοοο κατεβασμα το...φθινοπωρο!;

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
101.915
ακουγεται μονο ( γκργκργκρ)
Κάποιο γρανάζι έχει φαγωθεί πιστεύω.

Πρέπει να ανοιχτεί από κάποιον που πιάνουν τα χέρια του θείο.

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Τοσο ευκολα φαγωνονται, λες και ανεβοκατεβηκε χιλιαδες φορες; Αλλα γιατι δεν το κανει στο κατεβασμα, λογω πιο ευκολου φορτιου; ετσι κι αλλιως ενα πρεπει να ειναι

Reaction score
288
Αντε...καλο καλοκαιρι!
τι έγινε τελικά το έφτιαξες ; γιατί και εγώ παρόμοιο πρόβλημα έχω, είναι κ μεσα σε γυψοσανιδα την τυχη μου Αυγουστιάτικα, μου έχει κατέβει το πανι μπροστά στην τηλεόραση .

εχω προσβαση αλλά δεν ξερω αν είναι μοτέρ ή ο ir receiver που τον είδα διαλυμένο,αρχικά πατώντας τα κουμπια ανέβαινε για πολύ λίγο αλλά ζοριζόταν και μετά ξανακατέβαινε , αλλάζει εύκολα ?
επίσης στο πλάι είχε μια ασφάλεια που την άλλαξα αλλά τίποτα.

υπάρχει τρόπος να ανεβάσω χειροκίνητα τουλάχιστον το πανί ?

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
29.672
Συνήθως η βλάβη που παρουσιάζεται σε αυτού του είδους τα μοτέρ (σωληνωτά) είναι το γρανάζι του μειωτήρα που είναι με το λεγόμενο πλανητικό σύστημα.
planetary.gif

Πρέπει να βγει το μοτέρ και να αλλαχτεί το μεσαίο γρανάζι, συνήθως αυτό χαλάει.

Reaction score
288
το μοτερ βγαινει ευκολα ? να ξεβιδωσω μονο απο την πλευρα του καλωδίου?

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
29.672
Αν πιάνουν λίγο τα χέρια σου, βγαίνει εύκολα.
Αν βγει το μοτέρ, λύνεις και τον μειωτήρα.
Αν έχει πρόβλημα το γρανάζι φαίνεται αμέσως.

Reaction score
288
Μιχάλη ευχαριστώ, θα δοκιμάσω, υπάρχει τρόπος να μαζέψω χειροκίνητα το πανί ?

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Το πανι ανοιχτηκε, και σχεδον φτιαχτηκε. Το προβλημα ηταν (και ειναι, μαλλον) μια καμβυλια στην αλλη πλευρα απο αυτην του κινητηρα που ειχε μεγαλη ανοχη και δεν "παρασερνε" το πανι στην ανοδο. Ο λογος της ανοχης ειναι ...κινεζικος, δηλ κακη ποιοτητα πλαστικης βασης που φαγωθηκε. Το "σηκωσαμε" , απο κακη (μας) ρυθμιση δεν μαζευει εντελως μα φαινεται το πανι καμια εικοσαρια ποντους - κανουμε και το "κομματι" μας πως εχουμε οθονη, αλλιως πισω απο τη κουρτινα δεν φαινεται

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
29.672
Μιχάλη ευχαριστώ, θα δοκιμάσω, υπάρχει τρόπος να μαζέψω χειροκίνητα το πανί ?
Πρέπει να ανοιχτεί ο μηχανισμός, να απομονωθεί το μοτέρ με το κόμπλερ που έχει για να γυρίσεις με το χέρι τον κύλινδρο και να το τυλίξεις.
Αν δεν είναι με κόμπλερ , απλά πρέπει να βγει το μοτέρ.
Έτσι κι αλλιώς θα πρέπει να το βγάλεις.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.931
Members
38.263
Νεότερο μέλος
dnikol