ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟΝ ΗΧΟ

Reaction score
0
Χαιρετώ ολα τα μέλη του avsite
Ειμαι κάτοχος ενός opel corsa στο οποίο όταν το αγόρασα είχα βάλει ένα ενισχυτή sony 4x50,μια πηγη της pioneer και απο ηχεία pionneer πίσω TS-A6921(380w) ενώ μπροστά 2 magnat αν θυμαμαι καλά 180w.
To σύστημα έπαιζε άψογα εδώ και 3 χρόνια μέχρι που πριν απο ένα μήνα ενώ στα 10-15 λεπτά ακουγόταν σωστά μέτα άρχισε να χάνεται ο ήχος απο πίσω (σαν να αλλάζει κατεύθυνση) και μέτα γινόταν πού μπάσος.
Πήγα σε ένα εξειδικευμένο μαγαζί και χωρίς καν να το δούνε μου είπαν πως έφταιγε ο ενισχυτής οπότε και βάλαμε ένα καινούργιο MAGNAT,το προβλήμα δυστηχως ακόμα δεν έχει λυθεί ο ηχός συνεχίζει να έχει τα χαρακτηριστικά που προανέφερα.
Σας παρακαλω πάρα πολυ βοηθείστε με!!!!

Reaction score
0
Απάντηση: ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟ ΗΧΟ

Και με την Pionner πηγη DEH-7700 αλλα και με την καινουργια μια Sony το ίδιο πρόβλημα και εγώ το σκέφτηκα και την άλλαξα.Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα απο το να μην ξέρεις τι φταίει.Μέχρι στιγμής έχω αλλάξει και ενισχυτή και πηγή και ακόμα τίποτα.
Το μόνο που μένει είναι οι καλωδιώσεις και τα πίσω ηχεία και φυσικά μου έμειναν αμανάτι η παλια πηγή και ο ενισχυτής που λογικά δεν είχαν πρόβλημα.

Car_Audio_Test

Επαγγελματίας
Editor
Reaction score
870

Ειμαι κάτοχος ενός opel corsa στο οποίο όταν το αγόρασα είχα βάλει ένα ενισχυτή sony 4x50,μια πηγη της pioneer και απο ηχεία pionneer πίσω TS-A6921(380w) ενώ μπροστά 2 magnat αν θυμαμαι καλά 180w.
To σύστημα έπαιζε άψογα εδώ και 3 χρόνια μέχρι που πριν απο ένα μήνα ενώ στα 10-15 λεπτά ακουγόταν σωστά μέτα άρχισε να χάνεται ο ήχος απο πίσω (σαν να αλλάζει κατεύθυνση) και μέτα γινόταν πού μπάσος.
Πήγα σε ένα εξειδικευμένο μαγαζί και χωρίς καν να το δούνε μου είπαν πως έφταιγε ο ενισχυτής οπότε και βάλαμε ένα καινούργιο MAGNAT,το προβλήμα δυστηχως ακόμα δεν έχει λυθεί ο ηχός συνεχίζει να έχει τα χαρακτηριστικά που προανέφερα.
Το κατάστημα που σου πρότεινε αλλαγή ενισχυτή ώστε να σου λύσει το πρόβλημά σου είναι και το πλέον αρμόδιο. Όπως έκανε διάγνωση έτσι οφείλει να ξανακάνει.
Μην φτάσεις να διπλοπληρώσεις όλο το ηχοσύστημά σου.

Reaction score
0

Αν πάω εκεί το λιγότερο θα πιαστώ στα χέρια μαζί τους,ουτε ζωγραφιστούς δεν θέλω να τους ξαναδώ άσε που απο εμένα ούτε cent δεν θα δούν

Reaction score
4

Εμένα μου μυρίζει τουίτερ ή/και crosover.
Είναι δίδρομα τα συγκεκριμένα?

Μια ιδέα είπα ντε!

Reaction score
0

τα πισω είναι 3 δρόμων...παιδιά οποιαδήποτε συμβούλη είναι χρυσός γιατί δεν αντέχω να με δουλεύουν αυτοί που θέλουν να λέγονται εξειδικευμένοι με σκόπο απλά να πουλήσουν σε άτομα που δεν έχουν γνώσεις

Reaction score
0
Απάντηση: ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟΝ ΗΧΟ

Δεν έπρεπε καν να τους πληρώσεις,ας έβαζαν κάποια πράγματα δοκιμαστικά και μετά ας τα αλλάζανε,δεν μπορεί να μην έχουν..τέλος πάντων,καλωδιώσεις και γειώσεις είναι μια πιθανή αιτία,επίσης η τροφοδοσία του αυτοκινήτου άλλη μια.

Reaction score
0

Να σας δώσω κάποια στοιχεία που ίσως βοηθήσουν.3 Χρονια επαίζε άψογα...τώρα ξεκινάει καλά και μετά απο 10-15 λέπτα χαλάει...αρα κάτι υπερθερμενεται ισως??

Reaction score
1.187

Μήπως κάπου έχουν φθαρεί οι καλωδιώσεις και ψιλοβραχυκυκλώνουν;

Reaction score
0

αν πάω σε άλλο μαγάζι θα κάτσουν να τσεκάρουν τις καλωδιώσεις?? το θέμα είναι να είναι σωστός αυτος που θα το δει και ας τον πλήρωσω οσα θελέι (ειναι μαρτυριο να μην ακους την μουσικη οπως πρεπει).

Reaction score
41

Λουκά (?) καλώς ήρθες στο AVsite!
Καλή συνέχεια :107:

Να σου κάνω μια ερώτηση για το σύστημα σου....
Ποια είναι η συνδεσμολογία σου?
Ο 4κάναλος οδηγεί και μπροστινά και τα πίσω ηχεία?
Ένα κανάλι στην εμπρός αριστερή πόρτα, ένα κανάλι στην εμπρός δεξιά και τα άλλα δύο κανάλια στην εταζιέρα?

Αν είναι έτσι, το πιο πιθανό είναι τα τα έπαιξαν τα πίσω ηχεία και μετά από λίγη ώρα αλλάζει η Ωμική αντίστασή τους και ο ενισχυτής βάζει σε protect mode τα πίσω κανάλια......
Πως μπορείς να το διαπιστώσεις?
Βάλε δύο άλλα ηχεία αυτοκινήτου και άσε το σύστημα να παίξει.
Αν στα 15-20 λεπτά δεν έχει αλλάξει κάτι, θα ήταν τελικά αυτό.....

Car_Audio_Test

Επαγγελματίας
Editor
Reaction score
870

Λουκά (?) καλώς ήρθες στο AVsite!
Καλή συνέχεια :107:

Να σου κάνω μια ερώτηση για το σύστημα σου....
Ποια είναι η συνδεσμολογία σου?
Ο 4κάναλος οδηγεί και μπροστινά και τα πίσω ηχεία?
Ένα κανάλι στην εμπρός αριστερή πόρτα, ένα κανάλι στην εμπρός δεξιά και τα άλλα δύο κανάλια στην εταζιέρα?

Αν είναι έτσι, το πιο πιθανό είναι τα τα έπαιξαν τα πίσω ηχεία και μετά από λίγη ώρα αλλάζει η Ωμική αντίστασή τους και ο ενισχυτής βάζει σε protect mode τα πίσω κανάλια......
Πως μπορείς να το διαπιστώσεις?
Βάλε δύο άλλα ηχεία αυτοκινήτου και άσε το σύστημα να παίξει.
Αν στα 15-20 λεπτά δεν έχει αλλάξει κάτι, θα ήταν τελικά αυτό.....
Δεν θυμάμαι καλά, μήπως υπάρχει πυκνωτάκι "φακί" στο - στα τουίτερ και κάνει protect στα πρίμα;

Reaction score
41

Δεν θυμάμαι καλά, μήπως υπάρχει πυκνωτάκι "φακί" στο - στα τουίτερ και κάνει protect στα πρίμα;

Αυτό δεν θυμόμουν κι εγώ....
Γιατί αυτή η απώλεια σκηνής πίσω («χάνεται ο ήχος σαν να αλλάζει κατεύθυνση») και ενίσχυση μπάσου, αυτό μου φέρνει στο μυαλό.
Με ένα άλλο σετ ηχείων (από φίλο, ξεχασμένα σε κανένα ντουλάπι) θα βγάζαμε άκρη.... :126:

Car_Audio_Test

Επαγγελματίας
Editor
Reaction score
870

Αυτό δεν θυμόμουν κι εγώ....
Γιατί αυτή η απώλεια σκηνής πίσω («χάνεται ο ήχος σαν να αλλάζει κατεύθυνση») και ενίσχυση μπάσου, αυτό μου φέρνει στο μυαλό.
Με ένα άλλο σετ ηχείων (από φίλο, ξεχασμένα σε κανένα ντουλάπι) θα βγάζαμε άκρη.... :126:
Μαζί σου

Αν δεν είναι κι αυτό τότε κάποιος πρέπει να το δεί. Ας μας πει που μένει και να του προτείνουμε κάποιον αξιόλογο κοντά του.

Reaction score
0

Καλησπέρα και πάλι σε όλους

Τελικά το πρόβλημα ήταν στα πίσω ηχεία,τα άλλαξα και έβαλα FOCAL....ο ήχος είναι απίστευτος το θέμα είναι πως ξοδεψα για όλη αυτήν την ιστορία συνολικά 400 και βάλε ευρώ ενώ αν το είχαν ανακαλύψει από την αρχή θα τελειωνα την όλη ταλαιπωρία με 200...τεσπα τελος καλο ολα καλα!
Σας ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές σας και για τις προτάσεις σας!!!

Reaction score
41

Τελικά δεν πέσαμε έξω!! :107:
Και είναι κρίμα που εγκαταστάτης δεν μπόρεσε να εντοπίσει το πρόβλημα από την αρχή (παρ' όλο που είχε το αυτοκίνητο μπροστά του, σε αντίθεση με την online κουβέντα μας....)......Και πλήρωνες παραπάνω.....

Καλές ακροάσεις :107:

Reaction score
245

Και γιατι δεν μας λεει ο ταλαιπωρος, σε ποιο καταστημα ηχε παει και τραβηξε ολη την ταλαιπορεια,ωστε να μην τη πατησει και κανενας αλλος??

Reaction score
41

Και γιατι δεν μας λεει ο ταλαιπωρος, σε ποιο καταστημα ηχε παει και τραβηξε ολη την ταλαιπορεια,ωστε να μην τη πατησει και κανενας αλλος??
Και βέβαια μπορεί να το κάνει.
Αρκεί να μου στείλει με πμ το ονομ/μο του και τον αριθμό του κινητού του (αυτή είναι η διαδικασία για επώνυμες καταγγελίες).
Δεν δημοσιεύονται, ούτε θα τα χρησιμοποιήσω.
Θα τα έχω για λόγους ασφαλείας, αν 1 στις 1000 το κατάστημα μου ζητήσει να μάθει τα στοιχεία του μέλους που κάνει την καταγγελία.

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.122
Members
38.413
Νεότερο μέλος
FotisLam