Βββζζζζζζιιιιιιιιιιιινννννν!!

Reaction score
41
Αν σας έκανε εντύπωση ο τίτλος θα σας εξηγήσω γιατί τον έγραψα!
Έχω τον INFOCUS 5700 και όπως οι περισσότεροι DLP κάνουν κάπως έτσι λόγω του χρωματικού τροχού!
Συνήθως ΔΕΝ με ενοχλεί (πέρα από την πλάκα που κάνω πριν αρχίσει η ταινία λέγοντας πως απογειώνεται το διαστημόπλοιο.....)
Το ακούω κυρίως σε χαμηλά περάσματα του ήχου........

Ο προβολέας είναι τοποθετημένος ανάποδα σε βάση στο ταβάνι (στα 2 μέτρα περίπου πάνω από το κεφάλι μου)
Υπάρχει κάτι που θα μπορούσα να κάνω για να μειωθεί ο θόρυβος της.......πριονοκορδέλας?

Σκεφτόμουν να έφτιαχνα μια όμορφη inox λαμαρίνα για να παρεμβάλλεται ανάμεσά μου και του μηχανήματος τοποθετημένη ακριβώς από κάτω του ώστε ο ήχος να μην έρχεται direct στα αυτιά μου αλλά μέσω αντανάκλασης (άρα μειωμένος...)

Έχω και ένα ωραίο ράφι (στο χρώμα των επίπλων του σαλονιού) που θα μπορούσε επίσης να κάνει την ίδια δουλειά.......

Τι λέτε? :roll:

Reaction score
14
Βάλε ένα κουτί με ρικοφον και με δυο τρύπες εκατέρωθεν του ανεμιστήρα. Μόνο όταν παίζει. Αλλιώς...ωτοασπίδες.

Reaction score
41
Βάλε ένα κουτί με ρικοφον και με δυο τρύπες εκατέρωθεν του ανεμιστήρα. Μόνο όταν παίζει. Αλλιώς...ωτοασπίδες.
Μιχάλη ΚΟΨΕ την πλάκα!!
Φαντάσου να βάλω.......ωτοασπίδες! Θα ξυπνήσει όλη η γειτονιά και εγώ ούτε που θα έχω πάρει χαμπάρι!! :roll: :mrgreen:

Reaction score
5
Γιαννη...
Ο ηχος δεν επηρεαζεται απο τη βαρυτητα, οποτε δεν παει προς τα κατω.
Κατι σε λυση Μιχαλη μου φαινεται πιο λογικη, σε κουτι με ή χωρις ρικοφον και ισως κουτι απο πλεξιγκλας...

Reaction score
41
Γιαννη...
Ο ηχος δεν επηρεαζεται απο τη βαρυτητα, οποτε δεν παει προς τα κατω.
Κατι σε λυση Μιχαλη μου φαινεται πιο λογικη, σε κουτι με ή χωρις ρικοφον και ισως κουτι απο πλεξιγκλας...
Καλά........
Με δουλεύει ο Μιχάλης αλλά βλέπω ότι σε επηρεάζει κι εσένα!!!

Το ξέρω Γιώργο ότι ο ήχος δεν επηρεάζεται από την βαρύτητα!
Αλλά, λόγω υψηλής συχνότητας (το βββζζζζζζιιιιιιιιιιιιιιιιιιννννννν που λέγαμε) είναι ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΙΚΟΣ.
Επομένως, μια πλάκα από κάτω (ενδιάμεσα στον 5700 και μένα) πιστεύω ότι μάλλον θα μείωνε λίγο τα db του και θα ακουγόταν λιγότερο.......

Το κουτί που αναφέρεις είναι λογική (αν και γνωστή) λύση......
Αλλά.............
Παιδιά μιλάμε για ΣΑΛΟΝΙ!
Μην το κάνουμε και καραγκιόζ-μπερντέ!!! :roll: :roll:

Reaction score
5
Λοιπον ακου τι θα κανεις...
Θα βαλεις ενα μικροφωνο πανω στον προβολεα και την εξοδο του θα τη συνδεσεις σε ενα μικρο ανισχητη και το ηχειο θα το συνδεσεις εκτος φασης με το σημα του μικροφωνου, οποτε θα υπαρχει διαφορα 180 μοιρων αναμεσα στα 2 σηματα, αρα και ακυρωση φασης , οποτε δεν θα ακους τιποτα.

Reaction score
41
Λοιπον ακου τι θα κανεις...
Θα βαλεις ενα μικροφωνο πανω στον προβολεα και την εξοδο του θα τη συνδεσεις σε ενα μικρο ανισχητη και το ηχειο θα το συνδεσεις εκτος φασης με το σημα του μικροφωνου, οποτε θα υπαρχει διαφορα 180 μοιρων αναμεσα στα 2 σηματα, αρα και ακυρωση φασης , οποτε δεν θα ακους τιποτα.

Μα καλά ρε Γιώργο......... :shock:

ΤΙ ΠΙΝΕΙΣ????? (που λέει και η διαφήμιση!!!)

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.477
Members
38.187
Νεότερο μέλος
kotsos134