Καλησπέρα. Είμαι σε διαδικασία ψαξιματος για "μικρή" αναβαθμιση του συστηματος στο Focus ΜΚ4 (MHEV). Έχει έρθει με το απλό σύστημα , δηλαδη οχι με B&O. Παρουσιαζονται κάποιοι τριγμοί (συντονισμοί), όταν η ένταση είναι ρυθμισμένη στο 12-14 (μεσαία προς ψηλα) πίσω απο τον οδηγό (φαντάζομαι θα είναι στην πίσω πόρτα). Τον ήχο του δεν μπορώ να τον χαρακτηρίσω καθαρό και εχει ένα εμφανές πρόβλημα στα μεσαία προς χαμηλά. Βασικα σκέφτομαι να κάνω μικρές επεμβάσεις σε : μπροστινα διαιρούμενα ηχεια 6,5'' (όριο 250-300 € , αν χρεαστεί να φτάσουμε εκεί), μόνωση στις πόρτες (μάλλον σε όλες) και εναν μικρό ενισχυτή (πχ εναν Focal IMPULSE 4.320). Για subwoofer δεν το βλέπω γιατί δεν θέλω να χάσω καθόλου απο πορτ παγκάζ (συμπεριλαμβανεται και ο χώρος της ρεζέρβας) και κάτω απο το καθίσματα εχει χώρο μόνο στον οδηγό (δεν ξερω αν έχει επαρκή χώρο) , γιατί στον συνοδηγό βρίσκεται η μπαταρία του υβριδικού συστήματος. Απο οτι βλέπω έχουν γίνει αρκετές αναβαθμίσεις σε καινουρια Puma (πχ το τελευταίο που είδα ενα ST στην AlfaSound με αλλαγή μπροστινων ηχείων και μονωση στις πόρτες) αλλά δεν εχω δει για Focus (MK4). Κυκλοφορούν κάτι σειρές για plug & play λύσεις , όπως της Focal (δεν έχω διαβάσει και πολύ θετικές γνώμες...). Εδώ έχω έναν ενδοιασμό αν θα χωράνε τα tweeter απο σειρές κατασκευαστων στην ήδη υπάρχουσα θήκη / θέση στο αμαξι ή ακομα και τα 6,5'' (φαντάζομαι υπάρχουν αντάπτορες). Ίσως ο κ. Κωνσταντινίδης εχει εικονα για εγκαταστάσεις στο Focus. Γενικά είπαμε , είμαι στην αρχή της διαδικασίας, ακούω γνώμες , να δούμε που βρισκομαστε οικονομικά (συνολικο κοστος εγκατάστασης) και πιστεώ με το νέο ετος να έχω καταλήξει.
Most visitors online was 3215 , on 1 May 2025