Βιβλία

spylab

TrumpoMusk
Moderator
Reaction score
40.629

Τα ειχα διαβασει σχεδον ολα στα Ελληνικα . Πολυ συμπαθητικα.

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
23.396
Δεν θες να το προσπαθήσεις κι εσύ καθώς θα περιπλανιέσαι με το ποδήλατο στις φυσικές ομορφιές του νησιου σου παρέα με το βιβλίο στο σακίδιο σου κι ένα υπόστρωμα κάτω από ένα σκιερό δέντρο, δίπλα στο ρυάκι του Τροοδου ή κάτω από τους καταρράκτες των Καληδονιων? 😍
Το βιβλίο βρίσκεται επί είκοσι πέντε (25) συναπτά έτη στη βιβλιοθήκη μου και δεν το έχω ανοίξει ούτε μία φορά. Ούτε πρόκειται να το ανοίξω ή να το διαβάσω, επειδή δεν ανήκει στα είδη λογοτεχνίας που προτιμώ να διαβάζω.

Οπότε, δεν θα χάσω το χρόνο μου προσπαθώντας να διαβάσω ένα βιβλίο το οποίο εκ προοιμίου γνωρίζω ότι δεν θα μου αρέσει. :) Εάν το θέλεις, στείλε μου pm με τη διεύθυνση σου. Εάν δεν το θέλεις, γράψε το εδώ για να ξέρω. :)

Reaction score
17.795

Τα ειχα διαβασει σχεδον ολα στα Ελληνικα . Πολυ συμπαθητικα.
Έχω παραγγείλει το Κόκκινο Παβιλιον για τεστ.Μεταχειρισμενο μόνο υπάρχει.

1,80€ +3€ τα μεταφορικά.

spylab

TrumpoMusk
Moderator
Reaction score
40.629
Καποτε πολυ παλια τα εδινε καποια εφημεριδα :)

Ασχετο, αλλα αυτο που το εχω διαβασει πριν πολλα χρονια, ηταν απο τα αγαπημενα μου βιβλια !
Τοτε διαβαζα πολυ ιστορικο μυθιστορημα .

Reaction score
17.795
Καποτε πολυ παλια τα εδινε καποια εφημεριδα :)

Ασχετο, αλλα αυτο που το εχω διαβασει πριν πολλα χρονια, ηταν απο τα αγαπημενα μου βιβλια !
Τοτε διαβαζα πολυ ιστορικο μυθιστορημα .

Ένα- ενα τα βάζετε,ένα ένα τ αγοράζω και μόνο μεταχειρισμενα 5€.
IMG_2076.jpeg

Όσον αφορά στον
Xiaolong — Ο θάνατος της κόκκινης ηρωίδας.
Ετσι το διαβάζω τις νύχτες που έχει δροσιά : :biggrin:
IMG_2074.jpeg

spylab

TrumpoMusk
Moderator
Reaction score
40.629
Μην ξεχασεις τον Θεο ποταμο και τους Γιους του Νειλου του Wilbur Smith.
Προσοχη μην παρεις το δευτερο βιβλιο της σειρας (δεν ειναι η συνεχεια) ή αλλο βιβλιο του Wilbur Smith !

Οτι πρεπει για καλοκαιρι !!

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
36.838
IMG_20260827_172637.jpg

... Τό ξαναδιαβαζω πατητα μαζί με όλα τά βιβλία του ... μπαίνεις άμεσα σ ενα παρανοϊκό και εφιαλτικό τριπακι , καθαρής και επιθετικής διαστροφής

... Γεμάτο με συναισθηματικά ανάπηρους αλλά αρρωστημένα ελκυστικούς χαρακτήρες

- πάντως όλα του τά βιβλία έχουν φοβερά σάουντρακ ... αφού σέ κάθε κεφάλαιο #ακούγονται# ... αναγράφονται πάμπολλα τραγούδια

IMG_20260827_174243.jpg

IMG_20260827_174221.jpg

- τό καλύτερο του βάσει προσωπικού μου γούστου ... Νομίζω πως κάπου διαβασα και τό δικό του επίσης αγαπημένο ... Είναι ημιαυτογραφικο

... Τέλος , αυτό μόνον έχω αδιάβατο

IMG_20260827_174654.jpg

Last edited:

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
44.434

εντάξει δεν μπορώ να πω ότι το διάβασα, αλλά το ξεφύλιζα για ώρα όσο περίμενα τη σύζυγο σε ένα βιβλιοπωλείο, και σκέφτηκα, αυτό σίγουρα το έχει διαβάσει ο Φαίδρος :p

Reaction score
17.795
Μην ξεχασεις τον Θεο ποταμο και τους Γιους του Νειλου του Wilbur Smith.
Προσοχη μην παρεις το δευτερο βιβλιο της σειρας (δεν ειναι η συνεχεια) ή αλλο βιβλιο του Wilbur Smith !

Οτι πρεπει για καλοκαιρι !!
The River God.

IMG_2256.jpeg

IMG_2256.jpeg

Προχθες είδα την ανάρτηση σου,εχθές τα παρηγγειλα, σήμερα ήρθαν….

Η μάχη θα είναι επική: Με Ποιο να συνεχίσω?

Ηρθαν και τα δύο επόμενα βιβλία που έγραψε ο Qiu Xiaolong „When red is black“ 2004 ( Μαύρο πάνω σε κόκκινο )

IMG_2255.jpeg

και A loyal Charakter Dancer 2002 ( Η γυναίκα με την κόκκινη καρδιά ♥

IMG_2255.jpeg

Reaction score
17.795
Αρκτικη Παγίδα - Νταν Μπραουν

Βρισκομαι στις τελευταίες σελίδες του,εκεί όπου η δράση κορυφωνεται κι αγωνιώ τόσο για το τέλος που διαβάζω ”γουλιά γουλιά ” ,σελίδα τη σελίδα.

Με κούρασε στο ενδιάμεσο με τις επιστημονικές ορολογιες που αφορούν στα χαρακτηριστικα των πετρωμάτων και των μετεωριτων κα….,όμως είναι σημαντικές καθώς και αναπόσπαστες πληροφορίες που εξυπηρετούν την αφηγηματική οικονομία .

Οταν μου το πρότειναν και το αγόρασα,με εξέπληξε η φωτογραφία του εξωφύλλου :
IMG_2257.jpeg

Κάπου είχα ξαναδεί αυτό το μοτίβο και δεν το θυμόμουν …Ο καλός μου φίλος και συνοδοιπόρος που τόσο άδικα έχασε τη ζωή του στα 88 του, ήταν εραστης της περιπέτειας βουνών και παγόβουνων.Οι παρακάτω φωτογραφίες είναι από τα τελευταία του ταξίδια βόρεια της Ευρώπης και μου τις χάρισε οταν είδε πως ενθουσιάστηκα: οι απεικονίσεις είναι του ίδιου με την κάμερα του καθώς το πλοίο ή η βάρκα στην οποια βρισκόταν περνούσε από μπροστά τους!

IMG_0270.jpeg

IMG_0267.jpeg

«Ένα εξαιρετικό θρίλερ με γερή μυθιστορηματική βάση και ρεαλιστικά στοιχεία, που ξεδιπλώνεται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς. Ένα καλοδουλεμένο αμάλγαμα δράσης και ίντριγκας. Ο Μπράουν έχει κάνει την έρευνά του και έχει ενσωματώσει στην πλοκή πλήθος επιστημονικά και στρατιωτικά στοιχεία, κάνοντάς την ακόμα πιο απολαυστική.»
PUBLISHERS WEEKLY

spylab

TrumpoMusk
Moderator
Reaction score
40.629
Η μάχη θα είναι επική: Με Ποιο να συνεχίσω?
1 ) Θεο ποταμο και 2) Γιους του Νειλου .

Και μετα τον Το «Σινουχέ, ο Αιγύπτιος» το διάσημο ιστορικό μυθιστόρημα του Φινλανδού συγγραφέα Μίκα Βαλτάρι, το οποίο κυκλοφόρησε το 1945.

wizzy

Reaction score
23.396
Συνεχίζω με τη βιογραφία του Chuck.
Ολοκλήρωσα την ανάγνωση χθες - μεσολάβησε η ανάγνωση πολλών comics/graphic novels. Ο David E. Gehlke διατηρεί τα ίδια, υψηλά standards του στη συγγραφή βιογραφιών συγκροτημάτων/μουσικών/ανθρώπων που σχετιζόνται με τη metal μουσική. Το βιβλίο το βρήκα πολύ ενδιαφέρον, καθώς γνώρισα τη ζωή του Chuck και πολλές άγνωστες, μέχρι τώρα, στο ευρύ κοινό πτυχές οι οποίες καθόρισαν την πορεία του στο death metal. Από τις "μάχες" με τις δισκογραφικές εταιρίες, τις περιοδείες σε ΗΠΑ κι Ευρώπη και τέλος τη μάχη του με τον καρκίνο στον εγκέφαλο.

Εννοείται ότι το προτείνω σε όλους τους metalheads.

Δεν αποφάσισα ακόμα με ποιο βιβλίο θα συνεχίσω - είμαι μεταξύ βιογραφίας συγκροτήματος και λογοτεχνίας τρόμου. Θα ενημερώσω.

Last edited:

Reaction score
1.687
Εχει διαβάσει κανείς την "Εκδίκηση¨ (Μεταίχμιο) της Yrsa ? Ειμαι προς το τέλος και πραγματικά με έχει εγκλωβίσει στο κλειστοφοβικό της σενάριο...Παρακαλώ όχι spoiler ;)

Reaction score
1.687
Η 3η κάμερα. Graphic Novel με ιστορικό υπόβαθρο το 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο. Οι Γερμανοί φωτορεπόρτερ που ακολουθούσαν τις μονάδες ήταν υποχρεωμένοι να έχουν 2 κάμερες για λόγους ασφαλείας. Η ιστορία αναφέρεται σε ρεπορτερ που είχε μια 3η μυστική καμερα με την οποία κατέγραφε όσα δεν έπρεπε να καταγράφουν οι "επίσημες" κάμερες.

Οταν μου το πρότεινε Γάλλος συνάδελφος με τρελλή συλλογή το έψαξα πολυ γιατι τόσο τα graphic novels όσο και το συγκεκριμένο ιστορικό υπόβαθρο είναι ο αγαπημένος μου συνδυασμός. Δυστυχώς δε κατάφερα να το βρω παρα μόνο στα Γαλλικά + Ολλανδικά Επικοινώνησα με τον εκδότη και μου ειπε οτι δεν υπάρχει πρόθεση να μεταφραστεί στα Αγγλικά. Προς μεγάλη μου έκπληξη όταν χάζευα στον Ευριπίδη στις αρχές καλοκαιριού το βρήκα με Ελληνική μετάφραση (!?!?!?!?!?!) απο τις εκδόσεις "Μικρός Ηρως" 😍😍😍😍😍😍😍😍. Για τους λάτρεις των graphic novels και όχι μόνο. Συστήνεται ανεπιφύλακτα

3rd_camera.png

wizzy

Reaction score
23.396
Εχει διαβάσει κανείς την "Εκδίκηση¨ (Μεταίχμιο) της Yrsa ? Ειμαι προς το τέλος και πραγματικά με έχει εγκλωβίσει στο κλειστοφοβικό της σενάριο...Παρακαλώ όχι spoiler ;)
Αναφέρεσαι σε μια από τις σύγχρονες συγγραφείς αστυνομικής λογοτεχνίας που είναι η μόνη της οποίας διαβάζω τα βιβλία της. Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι δεν η αστυνομική λογοτεχνία δεν είναι το είδος λογοτεχνίας που προτιμώ να διαβάζω, θεωρώ ότι είναι κατόρθωμα της συγγραφέως!

Αυτά είναι τα βιβλία της, τα οποία έχω διαβάσει - εκτός από το τελευταίο, το οποίο αναμένει υπομονετικά τη σειρά του.

ΙΡΣΑ ΣΙΓΚΟΥΡΔΑΡΝΤΟΤΙΡΟ ΚΥΚΛΟΣ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ
ΙΡΣΑ ΣΙΓΚΟΥΡΔΑΡΝΤΟΤΙΡΟΙ ΧΑΜΕΝΕΣ ΨΥΧΕΣ
ΙΡΣΑ ΣΙΓΚΟΥΡΔΑΡΝΤΟΤΙΡDNA
ΙΡΣΑ ΣΙΓΚΟΥΡΔΑΡΝΤΟΤΙΡΗ ΕΚΔΙΚΗΣΗ
ΙΡΣΑ ΣΙΓΚΟΥΡΔΑΡΝΤΟΤΙΡΤΟ ΜΗΝΥΜΑ
ΙΡΣΑ ΣΙΓΚΟΥΡΔΑΡΝΤΟΤΙΡΛΥΤΡΩΣΗ
ΙΡΣΑ ΣΙΓΚΟΥΡΔΑΡΝΤΟΤΙΡΤΟΠΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
ΙΡΣΑ ΣΙΓΚΟΥΡΔΑΡΝΤΟΤΙΡΗ ΛΕΙΑ
ΙΡΣΑ ΣΙΓΚΟΥΡΔΑΡΝΤΟΤΙΡΗ ΚΟΥΚΛΑ
ΙΡΣΑ ΣΙΓΚΟΥΡΔΑΡΝΤΟΤΙΡΗ ΣΙΩΠΗ
ΙΡΣΑ ΣΙΓΚΟΥΡΔΑΡΝΤΟΤΙΡΗ ΕΚΡΗΞΗ
ΙΡΣΑ ΣΙΓΚΟΥΡΔΑΡΝΤΟΤΙΡΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙΣ

Η Ίρσα δεν απογοητεύει, αυτό είναι το μόνο σίγουρο!

Reaction score
1.687
Αναφέρεσαι σε μια από τις σύγχρονες συγγραφείς αστυνομικής λογοτεχνίας που είναι η μόνη της οποίας διαβάζω τα βιβλία της. Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι δεν η αστυνομική λογοτεχνία δεν είναι το είδος λογοτεχνίας που προτιμώ να διαβάζω, θεωρώ ότι είναι κατόρθωμα της συγγραφέως!

Αυτά είναι τα βιβλία της, τα οποία έχω διαβάσει - εκτός από το τελευταίο, το οποίο αναμένει υπομονετικά τη σειρά του.

ΙΡΣΑ ΣΙΓΚΟΥΡΔΑΡΝΤΟΤΙΡΟ ΚΥΚΛΟΣ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ
ΙΡΣΑ ΣΙΓΚΟΥΡΔΑΡΝΤΟΤΙΡΟΙ ΧΑΜΕΝΕΣ ΨΥΧΕΣ
ΙΡΣΑ ΣΙΓΚΟΥΡΔΑΡΝΤΟΤΙΡDNA
ΙΡΣΑ ΣΙΓΚΟΥΡΔΑΡΝΤΟΤΙΡΗ ΕΚΔΙΚΗΣΗ
ΙΡΣΑ ΣΙΓΚΟΥΡΔΑΡΝΤΟΤΙΡΤΟ ΜΗΝΥΜΑ
ΙΡΣΑ ΣΙΓΚΟΥΡΔΑΡΝΤΟΤΙΡΛΥΤΡΩΣΗ
ΙΡΣΑ ΣΙΓΚΟΥΡΔΑΡΝΤΟΤΙΡΤΟΠΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
ΙΡΣΑ ΣΙΓΚΟΥΡΔΑΡΝΤΟΤΙΡΗ ΛΕΙΑ
ΙΡΣΑ ΣΙΓΚΟΥΡΔΑΡΝΤΟΤΙΡΗ ΚΟΥΚΛΑ
ΙΡΣΑ ΣΙΓΚΟΥΡΔΑΡΝΤΟΤΙΡΗ ΣΙΩΠΗ
ΙΡΣΑ ΣΙΓΚΟΥΡΔΑΡΝΤΟΤΙΡΗ ΕΚΡΗΞΗ
ΙΡΣΑ ΣΙΓΚΟΥΡΔΑΡΝΤΟΤΙΡΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙΣ

Η Ίρσα δεν απογοητεύει, αυτό είναι το μόνο σίγουρο!
Απο δικό σου παλαιότερο post ξεκίνησα και ομολογώ οτι μέχρι τώρα είναι εξαιρετικό αυτό που διαβάζω...Η Εκδίκηση πως σου ειχε φανεί ?

wizzy

Reaction score
23.396
Απο δικό σου παλαιότερο post ξεκίνησα και ομολογώ οτι μέχρι τώρα είναι εξαιρετικό αυτό που διαβάζω...Η Εκδίκηση πως σου ειχε φανεί ?
Κρίνοντας από το έτος έκδοσης στα Ελληνικά (2014), πρέπει να ήταν το τρίτο της βιβλίο το οποίο διάβασα. Ειλικρινά, δεν θυμάμαι πως μου είχε φανεί, όμως, για να συνεχίσω να διαβάζω τα βιβλία της ακάθεκτος, όλα αυτά τα χρόνια (το πρώτο της εκδόθηκε το 2006!), σίγουρα διέκρινα στοιχεία που μου άρεσαν και, ακόμα πιο σίγουρα, διατήρησε το ενδιαφέρον μου αμείωτο!

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
179.155
Members
38.952
Νεότερο μέλος
mariettam